Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy

Поучна машка приказна

Day 1,780, 01:29 by toAdMAK

Еден ден, додека дрвосечачот сечеше гранка од едно дрво над реката, неговата секира падна во водата. Кога заплака, се појави Господ и го запраша зошто плаче. Тој му одговори дека секирата му паднала во водата и дека му е потребна, бидејќи така заработува за живот. Господ слезе во реката и се појави со златна секира.

“Ова е твојата секира?” – Господ го праша.

Дрвосечачот одговори: ”Не.”

Господ повторно слезе и се појави со сребрена секира.

“Ова е твојата секира?“

Дрвосечачот повторно одговори:

” Не. ”

Господ повторно слезе и се појави со дрвена секира.

“ Ова е твојата секира?“

Дрвосечачот одговори:

” Да.”

Господ беше воодушевен од чесноста на дрвосечачот па му ги даде сите три секири и дрвосечачот среќен си отиде дома.

После некое време, дрвосечачот се шеташе со својата жена покрај реката, и жената му падна во реката. Тој заплака, а Господ повторно се појави и го запраша зошто плаче.

“Господе, жена ми падна во реката!”

Господ слезе долу и се појави со Анџелина Џоли.

“Ова е твојата жена?” – Го запраша Господ.

“Да!” – рече дрвосечачот.

Господ се налути...

“Ме лажеш! Тоа не е точно!“

Дрвосечачот одговори:

“Прости ми Господе. Се работи за недоразбирање. Да речев дека не е моја жена, ти ќе се појавеше со Џенифер Анистон. Кога ќе речев дека и таа не е моја жена, ти ќе се појавеше со мојата жена. И кога ќе кажев дека тоа е мојата жена, ти ќе ми ги дадеше сите три. Господе јас сум сиромашен, и не би можел да се грижам за трите жени, и заради тоа реков дека Анџелина Џоли е мојата жена!”

ПОУКА: Кога и да лажат мажите, тоа е за добро на сите!!!

 

Comments

toAdMAK
toAdMAK Day 1,780, 01:30

Поучна машка приказна
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2132331/1/20

Mamiceto seljacko
Mamiceto seljacko Day 1,780, 01:35

Prv ama citam uste

b.0.k.O.a.k.a.f.r.i.d.a.y
b.0.k.O.a.k.a.f.r.i.d.a.y Day 1,780, 01:37

haha
o7

Nenormalen MKD
Nenormalen MKD Day 1,780, 11:07

hahaha zver
o7

DebeloKuce
DebeloKuce Day 1,780, 11:10

hahaha....

StoleMKD
StoleMKD Day 1,780, 11:11

V+S

cenodekaMKD
cenodekaMKD Day 1,780, 11:12

hahhahahahahaha

IvanVanchosBrother
IvanVanchosBrother Day 1,780, 11:12

hmmm... interesno !

Jurukov
Jurukov Day 1,780, 13:12

o7
dobar

Adrenalinn
Adrenalinn Day 1,781, 00:16

Кога и да лажат мажите, тоа е за добро на сите
o7

hahahahha

SKOPJE 5
SKOPJE 5 Day 1,782, 01:18

hahahahha

TheTrooper69
TheTrooper69 Day 1,783, 02:27

само што ми јави господ и ми рече воут да стегнам, го имало него во статија.

Pejoski WarMaster
Pejoski WarMaster Day 1,785, 04:02

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.