Fundo lig/desl

Join the new world

 

Претседателско обраќање бр.4 [BucephalusIII]

Dia 1,912, 11:04 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) Macedônia (ARIM) por Narodna Banka na Makedonija


Поздрав до вас најсакани мои!

Случувањата и плановите за во иднина и од пред неколку дена ќе ви ги опишам во два дела.

Политиката на еМакедонија

Сите знаеме и сме свесни на тоа што сојузниците од двете алијанси ни помагаа овие денови и не имаа за CotD(Campaign of the Day) неколку дена во поголемиот дел од денот, а најмногу тогаш кога најмногу ни беше потребно а тие алијанси се: CoT - Circle of Trust(Kругот на Довербата) каде ние сме официјални членови и TWO - Тhe World is Ours(Светот е Наш).
Сето ова се должи на активната соработка и меѓусебната координација и нормално тактизирање на воен план помеѓу мене, мојот тим и останатите влади на сојузниците од истите алијанси.
Во моментов се водат разговори со сите земји кои според нас би застанале на патот до мојата цел која ви ја изразив во мојата кандидатура на ден пред изборите. Целта ни е да не лутаме и да не се впуштаме на дополнителен ризик од видот на заострување на односите и доаѓање до некаков огромен револт на спротивната страна што подоцна ќе ни се рефлектира во моментот кога ни треба мир за онаму каде ќе се утврдиме.Воената стратегија на еМакедонија

Пред да почнам да елаборирам што и како се случување во овие два три дена ќе ве замолам да го погледнете ВИДЕОВО кое најдобро ќе го отслика сето она што успеавме да го сработиме со мојот тим. Мој совет за поубаво уживање е да ги замените улогите во истото видео 🙂

Во моментов додека ја пишувам статијава имаме едно востание во Eastern Anatolia КОЕ МОРА ДА ГО ПУШТИМЕ со цел да се одсечеме во случај да не се атакува од Турска страна на нас.

Целта на нашата кампања е јасна после сите проблеми кои ни ги дадоа Иранците во нашиот обид да се помине покрај нив преку западниот брег. Затоа бев приморан да склопам договор со нашиот нов искрен сојузник Русија која и онака имаше многу непријателски односи со Иран давајќи им претходно ултиматум.
Значи Иран односно Вавилон 🙂 сум решен да биде окупиран. А во меѓувреме да си ја запазиме рутата на нашето движење а тоа е ОАЕ(Дубаи)!

За оваа цел да се постигне потребно е да ги следите будно активностите и инструкциите од вашите командири во сите единици поединечно. Имаме групна порака каде сите командири се во неа.

ВОЈУВАЈТЕ ПАМЕТНО И МАВАЈТЕ ОНАМУ КАДЕ Е ПОТРЕБНО!!Одиме понатаму...СЛЕДЕТЕ МЕ!!!


За почетници

Од Министерството за Образование излезе СТАТИЈА која би ви било од голема корист да се прочита и да ги следите инструкциите и информациите од истата.
Претседател на еМакедонија
BucephalusIII 

Comentários

ivan.sk
ivan.sk Dia 1,912, 11:11

o7

Tiger Macedonia
Tiger Macedonia Dia 1,912, 11:15

I like chocolate milk.

cakiMK
cakiMK Dia 1,912, 11:33

i like patatoes 😃

BoboBTMK
BoboBTMK Dia 1,913, 20:10

I LIKE CHOCOLATE MIIIIIIIIILK!!!!!!!!!!

Pur3BlooD
Pur3BlooD Dia 1,912, 11:15

o7

Igifcc
Igifcc Dia 1,912, 11:17

o7

3v3rything
3v3rything Dia 1,912, 11:17

о/

busavg
busavg Dia 1,912, 11:18

teraj ponataka o7

Aliss Wonder
Aliss Wonder Dia 1,912, 11:19

о/
Само сложни ќе успееме !!!

SaJrUs
SaJrUs Dia 1,912, 11:19

o7

MADALEX
MADALEX Dia 1,912, 11:24

Odlicno izvedeno!
o7

Plainswalker
Plainswalker Dia 1,912, 11:25

Се размрда малку еСветов, а и ние ; )

Red Tornado
Red Tornado Dia 1,912, 11:26

o7

dDejan
dDejan Dia 1,912, 11:29

o/

OrceSta
OrceSta Dia 1,912, 11:30

SHOUT: АКЦИЈА !!! ПОДЕЛБА НА 60мкд. ЗА ГЛАС !!!!!!! http://www.erepublik.com/en/article/-60-1-2211176/1/20

Krvnikot
Krvnikot Dia 1,912, 11:31

Mi se pie koktel.

Jurukov
Jurukov Dia 1,912, 11:33

o/

Branislav 1995
Branislav 1995 Dia 1,912, 11:33

o7

ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER
ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER Dia 1,912, 11:34

o7

NoLimit
NoLimit Dia 1,912, 11:43

Удри , Буце!!! о7

krembananka
krembananka Dia 1,912, 11:43

o7 druze

marjansp
marjansp Dia 1,912, 11:48

Само напред !

о7

mojov
mojov Dia 1,912, 11:51

o7

LionHeart MK
LionHeart MK Dia 1,912, 11:55

о7

MACEDONP4
MACEDONP4 Dia 1,912, 12:05

o7

thekoki
thekoki Dia 1,912, 12:14

!donate

kokan p
kokan p Dia 1,912, 12:24

eve vaka izgleda komentar

thekoki
thekoki Dia 1,912, 12:27

eiiii da ti ibaam xD


daj sega doniraj 100 gold xD

kokan p
kokan p Dia 1,912, 12:28

jas mislev ti ke mi dade s nekoj tenk 🙂

Davorsk8
Davorsk8 Dia 1,913, 03:50

ua spameri xD

Pero Nakov BB
Pero Nakov BB Dia 1,912, 12:30

Macedonians are on the move!!!

Prilep4an4e
Prilep4an4e Dia 1,912, 12:36

so e ova be facebook komentari namestile ...

jasumtose
jasumtose Dia 1,913, 07:04

the world in mine

FergiSK
FergiSK Dia 1,912, 12:37

o7

ArmaDello
ArmaDello Dia 1,912, 12:50

интересно е оти никот ти е букефал и треба да умреш во единсвениот регион на пакистан

CAT DADDY
CAT DADDY Dia 1,912, 13:11

Samo slozno i cel svet e nas 🙂

karo.mk
karo.mk Dia 1,912, 13:55

o7

Clorofila
Clorofila Dia 1,912, 14:12

o/ at yourt service

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Dia 1,912, 14:17

o7. Иран ће бити уништен 🙂

unity.one
unity.one Dia 1,912, 15:04

o7

Alexndarr
Alexndarr Dia 1,913, 00:15

o7

AronMacedon
AronMacedon Dia 1,913, 00:22

терајјјјјј xD


o7

pomaga4
pomaga4 Dia 1,913, 00:34

ke gi klecneme 😃 o7

I6or
I6or Dia 1,913, 01:19

o7 ќе ги прцнеме

medulla spinalis
medulla spinalis Dia 1,913, 01:22

o7

Alorkokombi
Alorkokombi Dia 1,913, 01:25

o/

Toni Lj Cvetkovski
Toni Lj Cvetkovski Dia 1,913, 01:47

Ова е вонредно или редовно обраќање 🙂

dado.MKD
dado.MKD Dia 1,913, 03:51

o7!!! Иран е наш! :Р

Ivcak.A
Ivcak.A Dia 1,913, 05:00

ljajk

Milocovci
Milocovci Dia 1,913, 06:02

abe ne mi e jasno vo koja zemja ke se preselime ili vo poveke zemji neka objasni nekoj po prosto

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.