Fundo lig/desl

Sobre o meu jornal

Abrir página da Wiki

News from eMacedonia

БИТКА за СИТЕ ВРЕМИЊА

31 Dia 1,434, 17:09 República da Macedónia (ARJM) Análises de guerra Análises de guerra

или
КОЛКУ СЕ ТРОШИ на ОВА ПРОКЛЕТА ИГРА

Само што заврши според мене најепската битка на еРепублика што досега ја имам видено. Имено станува збор за кампањата водена за регионот БАЈА помеѓу МЕКСИКО и ХРВАТСКА, а која за … ler mais »

ПЛАТО ПОЧНА ДА СЕ ВАДИ, НЕ НАГРАДУВА !

12 Dia 1,277, 16:09 República da Macedónia (ARJM) Negócios financeiros Negócios financeiros

Денес бев изненаден кога попладне добив лична порака во која пишуваше:

We appreciate your passion and dedication!

Dear citizen,

Recently I visited your land and noticed that you are a very dedicated and planned citizens. It was a very

ler mais »

КАКО да ДЕЛУВАМЕ кога ИСТОЧНА МК е под ОКУПАЦИЈА

7 Dia 1,160, 11:54 República da Macedónia (ARJM)

ОКУПАЦИЈА НА ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

Во вакви услови можни се две решенија. Прво: да се селиме во Западна Македонија (подобро) или Повардарие или второ, да останеме во Источна Македонија.
Што се однесува до преселувањето само мало појаснување. … ler mais »

КАКО САМ ДА СИ ГО УНИШТИШ БИЗНИСОТ - 2 дел

3 Dia 1,153, 11:26 República da Macedónia (ARJM)

ПОРАКА ДО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ на ЖИТО и КАМЕН или за оние кои не знаат да си го направат есапот

Ќе напоменам, дека во континуитет со овој напис не анализираме зошто и од кои причини се такви цените какви што се на пазарот туку ќе им поја … ler mais »

КАКО САМ ДА СИ ГО УНИШТИШ БИЗНИСОТ - 1 дел

11 Dia 1,153, 09:45 República da Macedónia (ARJM)

ПОРАКА ДО ПЕКАРИТЕ или за оние кои не знаат да си го направат есапот

Гледам од порано но и во овие немирни денови како нашите бизнисмени работат на големо без да си направат пресметка за добивката, која е темелна вредност на пазарната еконо … ler mais »