Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Confederate States of America
.............................
To arms in DIXIE
.............................

General officers in the Confederate States Army

0 Day 1,866, 15:39 Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysisGeneral Joseph E. Johnston
General Robert E. Lee
General Braxton Bragg
General Pierre G.T. Beauregard, The read more »

Give me liberty or give me death!! Sloboda ili smrt !!

0 Day 1,865, 16:31 Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis
“Occasionally the tree of Liberty must be watered with the blood of Patriots and Tyrants.”
― Thomas Jefferson

“The duty of a patriot is to protect his country from … read more »

Za N B Forrest

0 Day 1,716, 16:22 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Nathan Bedford Forrest- eden od najdobrite generali na site vreminja, poznat i kako Devil Forrest i Volsebnikot na sedlo.

Toj e prviot sto ja koristel mobil warfare taktikata.
Poznat e i po toa sto bil prviot Grand Wizard na Ku Klux Klan - KKK

read more »

EUREKA

3 Day 1,585, 10:11 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Архимед од Сиракуза, 200 гпне, еден од најдобрите научници на сите времиња. Зошто? Основач е на многу правци во науката, а неговите машини се употребуваат и денеска.

ЗЛАТНА КРУНА: На кралот Хиеро 2 му изработиле златна круна. Бидејќи не бил сигуре

read more »

STAR TREK квиз

23 Day 1,534, 13:05 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Специјално за VAse the Great и за другите кои ги обожаваат Star trek!!!

Неколку прашања во врска со серијалот. Одговорите запишете ги во коментар...

1. Која врста е Капетан Кирк?
2. Каква боја се андоријанците?
3. Кој го направил првиот конта

read more »