Griss0m - Programul de guvernare

Day 927, 01:37 Published in Romania Romania by Griss0m

Asa cum am anuntat in articolul precedent, am decis sa candidez la Presedintia eRomaniei. Banuiesc ca sunteti deja la curent cu obiectivele pe care mi le-am propus, si de asemeni cred ca v-am starnit cel putin interesul 🙂. Astfel imi propun sa va prezint ideile care au stat la baza acestei alegeri.


Social:

Este evident ca ne aflam intr-un declin continuu, in poza de mai jos se poate observa clar panta descendenta pe care o sufera natalitatea din Romania. Daca mai luam in considerare si faptul ca zilnic jucatori de toate nivelurile isi iau ban pentru nerespectarea regulilor erepublik, iar dintre cei noi in joc avem cca 30% banati in primele 5 zile, pot afirma cu tarie ca ne indreptam cu pasi repezi spre o situatie foarte proasta.

MARESTE IMAGINEA

Ce propun pentru a redresa aceasta situatie? Reluarea programelor lui Adiemus. Daca reusim sa avem peste 150 de bebelusi pe zi, Comitetul de Intampinare si Ministerul Educatiei vor avea sansa sa aplice programele sociale menite sa creasca retentia noilor nascuti in joc.

Obiectivul setat este de 17%. Bold isn't it? Not quite. Sa punem cifrele pe hartie. In clipa de fata, in care scriu acest articol, Romania are 13010 de oameni, o crestere de 17% inseamna sa avem 2213 oameni noi in joc, dar care sa si ramana la sfarsitul mandatului...

Reiterand, imi doresc sa revin la media de 150 de bebelusi pe zi, ceea ce ar insemna 4500 de bebelusi noi. In clipa de fata avem o rata de pastrare a bebelusilor undeva pe la 35%, echivalentul a 1575 de bebelusi in conditiile natalitatii dorite. Pentru a atinge targetul de 2213, ar trebui crescuta retentia undeva la 50%. Si in clipa asta aud pe cineva razand in spate, dragilor va spun pe surse ca echipa de la CI lucreaza la acest lucru as we speak. Propunerea a fost facuta congresului si a fost acceptata in unanimitate.

Ministerul Educatiei, va avea ca scop principal crearea de tutoriale pentru V2. Avem deja acces la informatii, putem trece la pasul urmator, sa pregatim aceste informatii intr-un format cat mai digerabil pentru publicul larg.


Economic:


MARESTE IMAGINEA

Economia V1 si-a aratat de mult limitele. Totusi, pe fondul modificarilor de gameplay, al activitatii militare sustinute si al stabilitatii pietei monetare, Romania a inregistrat o crestere economica semnificativa. Sistemul echilibrat de taxe adoptat acum o luna a asigurat un nivel bun al incasarilor la buget.

Introducerea noului modul economic are toate sansele sa dea, cel putin intr-o prima faza, un impuls economiei. Diversificarea paletei de produse va diminua numarul de firme care au aceeasi oferta si va reduce astfel competitia la nivel de pret. Pe de alta parte, modificarile care vor fi aduse unor produse (durabilitate la case, distanta de mutare la bilete) vor duce cu siguranta la dinamizarea suplimentară a industriilor respective. In aceste conditii, obiectivul de crestere cu 25% a GDP-ului poate fi privit ca usor subevaluat.

In cazul in care se realizeaza trecerea la V2 in actualul mandat, vor fi create foarte multe firme noi lucru ce va impacta direct crestere GDP-ului. In caz contrar avem suficiente cunostinte de ingame mechanics pentru a realiza acest obiectiv.

Trecerea la noul modul economic presupune descifrarea cat mai grabnica a noilor mecanisme de productie si stabilirea unor strategii pentru firmele controlate de stat. Vor trebui luate decizii impreuna cu factorii de decizie militari in privinta stocurile strategice (arme, spitale, sisteme de aparare). Pe latura sociala trebuie regandita formula de ajutorare a celor mici (Crucea Rosie). O importanta aparte o va avea echilibrarea pietei muncii, avand in vedere introducerea noilor profesii.

Actiunile statului pe piata monetara vor fi in continuare ponderate, pentru a mentine echilibrul existent. Venirea V2 va fi intampinata cu o rezerva suficienta de moneda pentru a putea raspunde rapid unei cresteri a cererii. In acest sens se va apela si la emisiuni monetare, in limite rezonabile.

SN Constructii Speciale va reprezenta un punct de interes maxim, intrucat in V2 spitalele si sistemele defensive sunt consumabile. Astfel avem nevoie de o productie ridicata pentru a putea asigura necesarul din fiecare regiune. Iau in calcul infiintarea unei noi firme de produs spitale, pentru a asigura necesarul in regiunii.


Militar:

Noul modul militar se schimba radical, practic vom avea altfel de lupte si cu totul alte strategii. Nu vom mai avea de doborat sau de crescut "ziduri", nu vom mai avea doar lupte organizate inainte de "day change" sau la finalul bataliei. In V2 ne vom lupta constant pentru cucerirea de "tiles" (acele hexagoane pe care le-ati vazut pe harti in Insidere), ne vom lupta sa aparam "spitale si sisteme defensive", ne vom lupta sa aparam "CAPITALA". Astfel luptele vor deveni asemanatoare cu cele din RL, cu o structura si o organizare pe masura.

In V2 luptele vor dura 24 de ore, ca si acum, dar pentru a castiga, va trebui sa avem 75% din suprafata teritoriului si capitala, lucru foarte greu de realizat luand in considerare luptele recente din Hellokitty si LionKing, unde bataliile s-au terminat la limita 50 - 50 %, castigatorul fiind decis la mica diferenta. Astfel, odata cu aparitia V2, riscam sa ramanem blocati in teritoriile originare si sa nu mai putem iesi de aici, cu sau fara MPPuri. - mai multe detalii. In cazul in care dupa 24 de ore nici una dintre parti nu detine cel putin 75% + capitala, jocul contiuna pentru inca 72 de ore pana cand una dintre tabere reuseste atingerea obiectivelor - sudden death.

Acum de ce am ales atacarea Ungariei?
Ungaria este tara rivala noua, si in joc si in RL, astfel avem o oportunitate de a creste si populatia, dar si de a trezi la viata o parte din jucatorii mai noi sau mai vechi. In plus ce se castiga inainte de V2, va fi mai usor de aparat comparativ cu ce se intampla acum. Aici intervin si obiectivele militare. Nu ma intereseaza cucerirea lor pentru 2 zile, ci pastrarea lor pana la inceputul V2-ului. In clipa de fata CH este bastionul Unguresc, fara CH populatia maghiara va fi nevoita sa-si regandeasca complet strategia economica. Pierderea de catre Ungaria a unor regiuni originare va crea un setback pentru ei, respectiv un mare plus pentru noi. Sa ai un "foothold" in teritoriu inamic la intrarea in V2, nu poate fi decat un avantaj.


MARESTE IMAGINEA

In momentul de fata Romania a activat MPPurile Ungariei si Serbiei, ceea ce nu este neaparat rau. Acum avem posibilitatea de a ataca oricand cele doua puteri de la vest de noi. Acum ne putem permite sa ii tinem in sah in diverse actiuni ale EDEN. Astfel nu cred ca isi doreste cineva sa fim blocati intre 5 pereti(ungaria, serbia, bulgaria, ucraina si moldova) si o mare, fara nici un razboi. Trecutul a demonstrat ca razboiul aduce FUN-ul, aduce jucatori noi si sustine economia, pierzand aceste lucruri ne sapam singuri groapa.

Un alt pas important este pregatirea Garzii Nationale, deoarece aici se va forma viitoarea armata a Romaniei. Pregatirea pentru V2, cu preponderenta la nivelul Garzii Nationale, implica directionarea noilor veniti catre tipurile de training necesare pastrarii unui echilibrul la nivelul structurii armate, dar si dezvoltarea firmelor necesare pentru V2. Ministerul Muncii va trebui sa lucreze indeaproape cu Garda Nationala pentru a asigura consistenta la nivelul formarii profesionale a oamenilor.

Imi doresc reinfiintarea CSAT ca organism de decizie la nivel national. O structura capabila sa ia cele mai bune decizii in vederea organizarii Romaniei si a migrarii catre V2. Reusind sa strangem la un loc jucatorii cu experienta din tara si oferind congresului, prin reprezentare directa, acces la consultari vom obtine un efort comun pentru binele Romaniei.

Referitor la EDEN si politica externa, imi doresc consolidarea relatiilor pe care le avem in cadrul structurii din care facem parte, precum si imbunatatirea activitatii ambasadelor romanesti peste hotare. Eforturile comune trebuiesc maximizate, in special in bazinul sud estic al Europei unde noi si croatii avem conflicte majore cu Serbia si Ungaria. Nu este de neglijat nici relatia cu China, unde este important ca pana la trecerea in V2 sa punem umarul la eliberarea regiunii Liaoning.

Avand in vedere cele enuntate mai sus va trebui sa incepem reorganizarea armatei, in linii mari dupa urmatorul program:

1. Informarea comandantilor despre noul modul militar.

2. Pregatirea unei echipe de coordonare in caz de razboi deoarece luptele vor fi din ce in ce mai organizate si tacticizate (imi doresc o echipa din beta testeri si comandantii unitatilor militare).

3. Realizarea unei strategii de dezvoltare si trecere la V2 a actualelor Unitati Militare (ma refer la toate unitatile militare prezente pe SMR, dar si pe pre-SMR).

4. Trecerea efectiva la V2 (daca va avea loc in acest mandat, va fi probabil in ultima saptamana. In nici un caz inainte).

In conditiile actuale avem o serie de idei si ipoteze legate de V2, dupa doar 4 zile de beta testing.


Echipa Guvernamentala va fi prezentata in urmatorul articol.


Va multumesc!

Cu stima,
Griss0m