Analele Politicii Româneşti - The Mâtza Party în 2010

Day 2,381, 02:36 Published in Romania Romania by mib boby
Bună ziua şi bine v-am găsit dragi cetăţeni!
Acum câteva luni aduceam la viață un proiect mai vechi (creat de konnarcis3)
Analele Politicii Românești având ca obiectiv adunarea într-un loc a informațiilor legate de partidele vremii; cine a fost președintele partidului, câte procente a luat la parlamentare sau dacă a câștigat sau nu alegerile prezidențiale.

Anul 2010 este un an special, deoarece apare un nou partid pe scena politică care va face istorie în eRomânia. Acest partid există și în ziua de astăzi și a avut un rol important pe scena politică. Articolul de astăzi este despre The Mâtza Party. Spor la citit și aștept critici constructive! 🙂


Pe 5 ianuarie 2010 unul dintre cei mai cunoscuți jucători ai acelei vremi, Xigna ia decizia de a înființa The Mâtza Party. Datorită principiilor pe care era clădit partidul, în maxim 2 săptămâni a ajuns în TOP5 și este singurul partid din România care a avut o astfel de urcare în top.
La fel, de ce nu? Daca ai ajuns la limita nervilor din cauza luptelor nemuritoare intre alte partide, esti binevenit in serenul Matza Party.” - Xigna

După ce Xigna a fondat partidul, la alegerile din ianuarie 2010 este reconfirmat în fruntea partidului. Primele alegeri parlamentare pe care le prinde partidul sunt un real succes, mâtzele reușind să obțină 17.86%. La alegerile prezidențiale, Xigna își anunță candidatura, iar opoziția a căzut de acord ca să-l susțină la președinție pentru a înlătura liberalii de la guvernare; doar că este banat în prag de alegeri. Datorită acestui impediment, liberalii câștigă alegerile iar andyr câștigă al 2-lea mandat în fruntea țării.

După banarea liderului fondator, partidul a ieșit de sub tutela lui Xigna. La alegerile din februarie 2010 este ales un nou președinte, hoderaz. La alegerile parlamentare mâtzele obțin 14.51%, pierzând 3 procente la alegeri; banarea lui Xigna își pusese amprenta pe partid. La alegerile prezidențiale forțele opoziției (TMP, eLAM și eUGD) s-au unit și l-au susținut pe Alex Crăciun, învingându-l pe Bogdan_L și astfel partidul-stat (PL) intră în opoziție după o bună perioadă la guvernare.

Alegerile din martie 2010 sunt câștigate de dani36 care încearcă să schimbe imaginea partidului, astfel încât mâtzele să treacă peste ”e-moartea” fondatorului. Această schimbare are un efect negativ și partidul la alegerile parlamentare pierde încă 2 procente, obținând 12.68%. La alegerile prezidențiale coaliția TMP-eUGD-eLAM pierde alegerile, Alex Crăciun fiind înfrânt de candidatul coaliției eRBP-PL, buru.

Alegerile din aprilie 2010 sunt câștigate de un tânăr entuziast, mynsc. La alegerile parlamentare partidul este iarăși în scădere, pierzând un procent, având rezultatul de 11.63%. La alegerile prezidențiale mynsc își încearcă norocul și obține locul 3 și 576 de voturi din numărul persoanelor prezente la vot, însumând 15.96%.

Alegerile din mai 2010 o aduc în fruntea partidului pe Smara, unul dintre diplomații eRomâniei sperând că poate partidul poate fi ”ajutat”. Datorită bunei organizări, la alegerile parlamentare mâtzele obțin 13.55% crescând cu 2 procente, semn că sunt pe drumul cel bun. În ciuda ”ghinionului” de la alegerile parlamentare, la alegerile prezidențiale partidul îl propune pe alpho (susținut de coaliția TMP-eLAM-eUGD) care le câștigă cu 1540 de voturi din numărul persoanelor prezente la vot, însumând 46.53%.

Alegerile din iunie 2010 îl aduc pe Pintea*Haiducul (”economistul partidului”) la conducerea partidului. Dacă în luna trecută lucrurile începuseră să meargă bine, în această lună partidul suferă o scădere drastică la alegerile parlamentare, de 3 procente obținând 10.72%; lipsa de experiență își spune cuvântul. La alegerile prezidențiale mâtzele respectă ”pactul de coabitare” și susțin candidatul coaliției, Bogdan Sabo care devine noul președinte al eRomâniei.

Alegerile din iulie 2010 sunt câștigate de RaduMihai95, încă un diplomat al eRomâniei. La alegerile parlamentare, reușește ”să oprească” scăderea în procentaje, astfel mâtzele obțin 10.04%, totuși acest procentaj poate fi considerat un eșec. La alegerile prezidențiale, Mâtza susține candidatul eLAM, Victor Petrescu, care devine noul președinte al eRomâniei.

Alegerile din august 2010 aduc ”sânge proaspăt”, mai exact Romansul câștigă alegerile pentru președinția partidului. Un motan care avea planuri mari cu partidul (asta veți citi în următorul număr), dar care la alegerile parlamentare întâlnește un obstacol, ele devenind cel mai mare dezastru al mâtzelor. eUGD (partid aliat al TMP) scoate singurul parlamentar al Mâtza, RaduMihai95, de la wildcards (wildcards erau locuri speciale care erau acordate primilor 4 candidați din țară care aveau cele mai multe voturi și nu intraseră într-o regiune ca parlamentar) și astfel mâtzele pentru o lună ”stau pe banca de rezervă” neavând niciun parlamentar (au 0%). La alegerile prezidențiale coaliția TMP-eLAM-eUGD se sparge, iar mâtzele propun propriul președinte în persoana lui brouvi care pierde alegerile la o diferență de 15 voturi (obține 471 de voturi, însumând 35.6😎 în fața lui Vlad Sabău.

Profitând de eșecul din august, la alegerile din septembrie 2010 se impune pentru fotoliul de conducere din partid DoctorG. La alegerile parlamentare redresează situația TMP și obține 11.63%. Pentru alegerile prezidențiale, liderul TMP cât și liderul eLAM semnează un pact politic cu eRBP pentru a îl susțin pe Bogdan_L care câștigă alegerile și trimit PL și eUGD în opoziție.

Pentru a repara ”greșeala” din august, alegerile din octombrie 2010 îl readuc în fruntea partidului pe Romansul. La alegerile parlamentare obține 13.66%, seminificând o creștere de 2 procente față de luna trecută. La alegerile prezidențiale se păstrează pactul politic semnat de fostul PP și este din nou susținut Bogdan_L (candidat eRBP), care îl învinge pe candidatul ”monstruoasei coaliții” (eUGD și PL), Alex Crăciun.

Alegerile din noiembrie 2010 aduc un nou personaj în fruntea partidului în persoana lui
xanthia22. La alegerile parlamentare partidul obține 17.03%, crescând cu 4 procente față de luna precedentă apropiindu-se de scorul obținut de Xigna la primele alegerile parlamentare ale partidului. La alegerile prezidențiale, din cauza orgoliilor din eRBP se rupe pactul cu TMP și eLAM. Partidele cele din urmă hotărăsc să meargă împreună, astfel îl susțin pe armanu care se clasează pe locul 2 cu 555 de voturi, însumând 26.85%. Ulterior alianța TMP-eLAM ajunge la guvernare datorită demisiei președintelui Griss0m.

Datorită rezultatelor bune din mandatul precedent, alegerile din decembrie 2010 o aduc pe xanthia22 pentru a doua și ultima oară în fruntea partidului. La alegerile paramentare, partidul obține 16.07%, scăzând cu un procent față de luna trecută (fiind Crăciunul numărul participanților la vot a fost scăzut). La alegerile prezidențiale, RaduMihai95 își încearcă norocul, dar se clasează pe locul 3 obținând 568 de voturi, însumând 22.76% din alegători.
Sper că v-a plăcut acest articol şi dacă mai doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre istoria politică a eRomâniei, vă invit să vă abonaţi la ziarul meu. 🙂