Analele Politicii Româneşti - Partidul Liberal în 2010

Day 2,224, 05:54 Published in Romania Romania by mib boby
Bună ziua şi bine v-am găsit dragi cetăţeni!
Răsfoind paginile de istorie ale blogului lui belzebut am găsit Analele Politicii Româneşti. Sunt vreo 5 articole scrise de konnarcis3 unde relatează despre partidele din TOP5 de la aceea vreme; cine a fost PP, câte procente a luat la alegerile pentru Congress sau dacă a câştigat sau nu alegerile prezidenţiale.

Consider că acest proiect este destul de interesant şi ar merita adus iarăşi în atenţia publicului, astfel de astăzi în limita timpului meu disponibil voi încerca să continui acest proiect oferind tinerilor jucători o serie de informaţii utile. Sper să vă placă ceea ce-am scris.

Cum primul articol este despre Partidul Liberal în anul 2009, eu voi continua din anul 2010 până în momentul când liberalii nu vor mai fi partid parlamentar (dacă nu mă înşel asta s-a întâmplat prin aprilie 2013)

Vă urez lectură plăcută şi sper să-mi apreciaţi munca! 🙂


Alegerile din decembrie 2009 i-au reconfirmat poziţia lui ILDottore în fruntea partidului care reuşeşte să obţină la alegerile pentru Congress 41.06%, reuşind să obţină cu 6 procente mai mult decât luna trecută. La alegerile prezidenţaile liberalii îl susţin pe andyr care obţine 1593 voturi însumând 48.10% din numărul persoanelor prezente la vot. El reuşind să învingă candidatul eUGD în persoana lui malika ela.

Noul an la alegerile din ianuarie 2010 îl readuc în funcţia de preşedinte pe JoaoSatan care la alegerile pentru Congress reuşeşte să obţină 37.41% reuşind să piardă 4 procente din alegători. La alegerile prezidenţiale opoziţia a căzut de acord ca să-l susţină la preşedinţie pe Xigna (liderul fondator al The Mâtza Party), care este banat în prag de alegeri. În timp ce opoziţia se pregătea să înlăture liberalii de la guvernare, JoaoSatan îl propune din nou pe andyr care reuşeşte să câştige cu scor dublu la alegeri şi un nou mandat.

Alegerile din februarie 2010 reuşesc să-l reconfirme pe JoaoSatan în fruntea liberalilor. La alegerile pentru Congress reuşeşte să-şi spele ruşinea reuşind să obţină 43.02%, iar la alegerile prezidenţiale andyr nu a mai dorit încă un mandat aşa că liberalii au hotărât să-l trimită pe Bogdan_L care pierde în faţa lui Alex Crăciun trimiţând partidul-stat în opoziţie.

Alegerile din martie 2010 îl aduc în fruntea partidului pe cel care a ocupat cele mai multe mandate ca director al Comitetului de Întâmpinare, Griss0m. La alegerile pentru Congress, partidul pierde 6% din alegători obţinând 37.34%, iar la alegerile prezidenţiale liberalii pentru a reveni la putere, semnează un pact politic cu eRBP şi-l susţin pe buru care obţine 1146 de voturi, însumând 40.34% din numărul cetăţenilor prezenţi la vot.

Alegerile din aprilie 2010 îi oferă şansa lui Griss0m să mai ia încă un mandat ca Preşedinte al Partidului Liberal, unde reuşeşte să obţină la alegerile pentru Congress 36.91%. La alegerile prezidenţiale, liberalii continuă alianţa cu brainiacii şi-l trimit pe în faţă pe reprezentantul celui de-al II-lea baby boom românesc, IlDottore, care obţine 1814 voturi, însumând 50.26%.

Alegerile din mai 2010 sunt câştigate de către Alexamy care reuşeşte să obţină la alegerile pentru Congress 36.60%, iar la alegerile prezindeţiale liberalii merg pe cont propriu susţinându-l pe Griss0m. El pierde în faţa candidatului mâtzelor, alpho, trecând din nou liberalii în opoziţie.

Alegerile din iunie 2010 îl aduc în fruntea Partidului Liberal pe Alex Calance. La alegerile pentru Congress reuşeşte să obţină 38.12%, mărind cu 2 procente numărul de votanţi ai partidului. La prezidenţiale liberalii continuă alianţa cu eRBP şi-l susţin pe Open_Minded care pierde la o diferenţă de 61 de voturi în faţa candidatului eUGD, Bogdan Sabo intrând iarăşi cele 2 partide din alianţă în opoziţie.

După 8 luni de la ultimul mandat de preşedinte al partidului, la alegerile din iulie 2010, îl readuc la viaţă pe Adiemus, care reuşeşte la alegerile pentru Congress să piardă 3% din numărul de votanţi, însumând 35.34%. La alegerile prezindeţiale, se formează o coaliţie între toate partidele din TOP5 (în afară de eRBP) şi-l susţin pe candidatul eUGD, Victor Petrescu, reuşind să obţină 694 de voturi, însumând 65.84% din numărul persoanelor prezente la vot. Din cauza votului intern referitor la candidatul pentru Preşedintele Ţării, Adiemus, demisionează din funcţia de PP şi noul PP interimar devine smif.

Văzând că lucrurile nu merg prea bine prin partid, smif, îşi face apariţia la alegerile din august 2010 pe care le câştigă. La alegerile pentru Congress sperând să mai drege rezultatul obţinut la ultimele alegeri obţine 30.98%, pierzând 5% dintre alegători. La alegerile prezidenţiale, smif, profitând de spargerea alianţei eUGD-eLAM-TMP, scoate din mânecă un cetăţean nou pe scena politică, Vlad Sabău. El reuşeşte să câştige alegerile primind 486 de voturi, însumând 36.82% din numărul de votanţi.

Profitând de realul succes al alegerilor prezidenţiale, smif, candidează din nou la alegerile din septembrie 2010 la funcţia de preşedinte al partidului, unde reuşeşte să învingă. La alegerile pentru Congress reuşeşte să mărească numărul de cetăţeni simpatizanţi ai PL-ului cu 7%, obţinând 37.77%, devenind partid majoritar în Congressul României. La alegerile prezidenţiale, Bogdan_L, anunţă pe ultima sută de metri pe feed că vrea să candideze la prezidenţiale, dar nu a mai primit susţinerea PL, deoarece pe forum s-a votat ca Fremenul să candideze. Pentru susţinerea lui Bogdan primeşte sprijinul noii coaliţii, eRBP-TMP-eLAM, care reuşeşte să-i trimită din nou în opoziţie pe liberali.

După încercarea eşuată de a câştiga liberalii un nou mandat la Cotroceni, smif, se retrage şi la alegerile din octombrie 2010, noul PP devine JoaoSatan. La alegerile pentru Congress reuşeşte să piardă cele 7% câştigate în mandatul lui smif, ducând liberalii la 30.23%. La alegerile prezidenţiale, PL şi eUGD semnează un pact politic pentru a scăpa de Bogdan de la guvernare, iar cea mai bună soluţie a lor a fost Alex Crăciun. Alex este învins de către Bogdan_L având un număr dublu decât el.

După cele 2 înfrângeri suferite în ultimele 2 luni, liberalii îşi aleg un nou lider la alegerile din noiembrie 2010 în prezenţa lui Ştefan G. La alegerile pentru Congress, liberalii obţin cu 6% mai mult decât în luna precedentă, având 36.57%. La alegerile prezidenţiale după o bună perioadă îl trimit din nou pe Griss0m, care câştigă alegerile cu 1205 voturi, însumând 58.30% din voturile alegătorilor prezenţi la vot. În urma unor probleme personale, la cererea sa este demis în decembrie iar noul preşedinte al României devine armanu.

Datorită succesului din mandatul precedent, Ştefan G, candidează şi la alegerile din decembrie din 2010, unde reuşeşte să câştige al doilea şi ultimul său mandat în fruntea Partidului Liberal. La alegerile pentru Congress pierde 4% din alegători, obţinând 32.61%, iar la alegerile prezidenţiale susţine candidatul eUGD, butnaru, care câştigă alegerile cu 971 de voturi (însumând 38.90% din alegători).


Sper că v-a plăcut acest articol şi dacă mai doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre istoria politică a României, vă invit să vă abonaţi la ziarul meu. 🙂