Analele Politici Romanesti - Partidul Liberal

Day 760, 07:07 Published in Romania Republic of Moldova by konnarcis3

Partidul Liberal

A fost creat de “fib” la inceputurile istoriei Romaniei. Primul nume care ii anticipa forma finala a fost Partidul eLiberal si a fost dat de “Piratul”.

Adevarata istorie a partidului incepe atunci cand “smif” castiga alegerile in cadrul partidului si redenumeste partidul in forma sa actual.

In primul sau mandat, Partidul Liberal obtine 7% la alegerile pentru congres. Procentele s-au materializat in trei mandate.

Alegerile de partid din noiembrie 2008 ii reconfirma pozitia lui “smif” care in precedentul mandat marise numarul adeptilor cu 100%. Ca sa fie in ton cu cresterea prin care trecea partidul acestia obtin 14 % la alegerile din congres. Procentele materializandu-se in 6 mandate. Motivati de rezultatele bune din ultima vreme, liberali il propun la presedintie pe smif. Acesta i-a locul 3 cu 233 voturi insumand 22,89 % din alegatori.

Alegerile de partid din decembrie 2008 ii aduc lui smif cel de-al treilea mandat. A fost reales datorita treceri unui milestone si marirea numarului de adepti cu 50%. La alegerile din congres, partidul obtine 35 % din voturi. In ciuda scaderi procentajului in congres, acestia il propun din nou pe smif la presedintia Romaniei, castigand alegerile cu 568 de voturi insumand 46,18 % din populatie. Nu trebuie sa uitam ca acestia au fost sustinuti de Uniunea Crestin Democrata.

Alegerile de partid din ianuarie 2009 ii aduc lui smif ultimul sau mandat ca presedinte de partid. Liberali deja atinsese 250 de membri reali, insumand o crestere cu 80% de luna trecuta. La alegerile din congres, liberali obtin 32 % din voturi. La alegerile de presedintie, acestia socheaza lumea politica propulsand un necunoscut catre presedintia Romaniei. Andyr a candidat din partea PL si obtinut locul 2 cu 405 voturi insumand 32,56 %. Lipsa unei aliante politice si-a spus cuvantul la procentaj.

Alegerile de partid din februarie 2009 aduc un nou lider liberalilor. Acestia au ales un nou conducator datorita stagnarii cresterii partidului, dar si din cauza ca smif era concentrat pe presedintia Romaniei. Adiemus devine noul sef de partid,marcand inceputul sau de crestere ca politician. Ca dovada ca au adus un nou suflu in partid, acestia obtin 35 % la alegerile din congres. Ca sa nu mai greseasca ca la ultimile alegeri prezidentiale, liberali se aliaza cu ePartidul Managerilor Romani. Merg din nou pe varianta andyr, dar rezultatele sunt lamentabile. Locul 3 cu 484 de voturi insumand 21,24 % din alegatori.

Alegerile de partid din martie 2009 sunt castigate de Andrew McWiliams. Partidul deja crescuse in perioada lui Adiemus cu inca 50 %, dar rezultatele au fost umbrite de procentele obtinute la prezidentiale. La alegerile din congres, liberali obtin un procentaj sub asteptari de 25 %. Motivat de procentajul din congres, Andrew McWiliams se decide sa candideze la presedintie. Pentru a fi sigur ca castiga, se aliaza cu Partidul Managerilor Romani, eLegiunea Arhanghelului Mihail si trendul momentului, Partidul Drojdier. Cu toata acestea, liberali esueaza din nou, obtinand locul 2 cu 871 voturi insumand 31,44 % din alegatori.

Alegerile de partid din aprilie 2009 sunt castigate uimitor din nou de Andrew McWiliams. Probabil faptul ca crescuse partidul cu 25 % in perioada anterioara, l-a ajutat sa stea in fruntea partidului. La alegerile din congres, liberali obtin 30 %. La prezidentiale, acestia incearca din nou varianta Andrew Mcwiliams, dar esueaza din nou. Candidatul liberalilor a obtinut locul 2 cu 1076 de voturi insumand 27,89%.

Alegerile de partid din mai 2009 sunt marcate de prima scadere a liberalilor cu 25 %. Adiemus este ales noul sef de partid. La alegerile din congres, liberali obtin 40%, rezultatul fiind cu mult peste asteptari. La prezidentiale, liberali sustin pe smif intr-o alianta nationala cu toate partidele de origine romana. Acesta castiga obtinand 1484 de voturi insumand 78,35%.

Alegerile de partid din iunie 2009 sunt castigate din nou de Adiemus. Acesta in mandatul precedent a readus partidul pe linia de crestere. La alegerile din congres, acestia obtin din nou 40%. La prezidentiale, il sustin din nou pe smif alaturi de Partidul Managerilor Romani si alte sase partide mai mici. Acesta castiga din nou, obtinand 1020 de voturi insumand 53,66%.

Alegerile de partid din iulie 2009 sunt marcate de ajungerea la 500 de membri reali, insumand o crestere cu 80 % de luna trecuta. Un nou lider este ales pentru a reprezenta noul val, in persoana lui aerbod. La alegerile din congres, liberali obtin 42,5 %. Erau semne clare ca se apropie de apogeu. Pentru a multumi opinia publica, care il cerea pe sebamah, candidatul eRBP, presedinte al Romaniei, acestia se decid sa il sustina la prezidentiale.

Alegerile de partid din august 2009 il aduc in fruntea partidului pe cel care a marcat apogeul liberalilor, Shadowman Fza. Pe langa cele 10 % de luna trecuta, acesta mai aduce 10 % pana la sfarsitul mandatului sau, insumand numar de adepti. La alegerile de congres, liberali obtin 62,5 %, cel mai mare vreodata in istoria lor si a Romaniei. La prezidentiale, acestia fac pact cu diavolul pentru a castiga. Diavolul fiind reprezentant de maghiari. Astfel ei castiga, obtinand 1020 de voturi insumand 40,09% din alegatori. Se pare ca dorinta de a ajunge din nou la putere i-a determinat sa faca acest pas. Reprezentatul fiind Andrew McWiliams.

Alegerile de partid din septembrie 2009 marcheaza decaderea liberalilor. Un nou presedinte este ales in persoana lui Joao Satan, reprezentant al primului Baby-boom romanesc. La alegerile din congres, liberali obtin doar 47,5%. La prezidentiale se decid sa joace pe cartea tineretii, mizand pe Joao Satan. Au convins de asemenea sa sustina acelasi candidat, eRomanian Brainstorming Party si Legionarii. Joao Satan castiga alegerile cu 1314 voturi insumand 45,28% din alegatori.

Alegerile de partid din octombrie 2009 sunt castigate de Adiemus, ales sa drege situatia liberalilor. Din pacate nu a fost asa, in mandatul sau partidul scazand cu 20 % in adepti. La alegerile din congres, din nou un setback, acestia obtinand doar 35 %. La prezidentiale merg pe varianta Adiemus, acesta obtinand locul 2, cu 890 de voturi insumand 31,32% din alegatori.

Alegerile de partid din noiembrie 2009 sunt castigate de un reprezentant la cel de-al II boom Romanesc, in persoana lui ILDottore. Liberali au mers din nou pe cartea noului val, motivati de succesul din prezidentiale. Se pare ca au avut dreptate, adeptii liberalilor trecand din nou pe o crestere cu 10 %. La alegerile din congres, acestia obtin 37,5 %. La prezidentiale, l-au sustinut alaturi de eUGD pe Adiemus, care castiga alegerile, obtinand 1477 de voturi insumand 52% din alegatori.

Alegerile recente de partid iau reconfirmat pozitia lui ILDottore in fruntea partidului.

Sunt curios sa vad daca liberali vor obtine mai multe procente in congres ca data trecuta. Totul depinde de contemporanul meu, ILDottore.

Sfarsit prima editie A.P.R PL - octombrie 2008-decembrie 2009.
Urmeaza 2. eRomania Unita
3. eUGD
4. ePMR
5. eRBP
6. eLAM
7. Anarhistii
8. Maghiarii

Voteaza si aboneaza-te daca vrei sa afli mai multe despre istoria politica a Romaniei.