[GIP] Τι απέγινε το δημοψήφισμα;

Day 2,382, 07:47 Published in Greece Indonesia by NOGOSOSRO


Αγαπητή κοινότητα,

από το τελευταίο άρθρο του Υπουργείου Τύπου για το δημοψήφισμα, ανακύπτουν μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τον κατάλογο των απαντήσεων που περιλαμβάνεται σε αυτό, αλλά και έκπληξη από την δικαιολόγηση της μη διεξαγωγής του, την οποία παραθέτει ο Πρόεδρος. Και εξηγούμαστε:

Ανατρέχοντας στον κατάλογο των απαντήσεων του ερωτηματολογίου, διαπιστώνει κανείς ότι λάμπουν δια της απουσίας τους όλοι οι "βαράω ανάποδα", MYRMIDONES, GAMA, 7NΙSA και Hellenes Terroristas. Να συμπεράνουμε ότι δεν ρωτήθηκαν; Μα στην ουσία αυτοί αποτελούν ολόκληρη τη μια πλευρά του νομίσματος στο πρόβλημα διάσπασης και διχασμού που βιώνει η e-Ελλάδα. Αγνοήθηκε ολόκληρη η μια πλευρά του προβλήματος; Εντέλει το δημοψήφισμα με ποιους και για ποιους θα γινόταν; Μόνο με την μισή και για τη μισή κοινότητα;

Αν ρωτήθηκαν, τότε ποιες είναι οι απαντήσεις τους; Να υποθέσουμε ότι αρνήθηκαν να απαντήσουν; Μα αυτοί δεν είναι που φωνάζουν τόσο καιρό πως θέλουν να έχουν λόγο οι στρατιωτικές μονάδες; Αυτοί δεν είναι που φώναζαν για δημοψήφισμα; Τώρα στρουθοκαμηλίζουν φοβούμενοι την δημόσια τοποθέτηση των θέσεών τους και το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος που θα τους αφαιρούσε κάθε δικαιολογία να υπονομεύουν την e-Ελλάδα.
Να υποθέσουμε ότι δεν θέλησαν να δημοσιευτούν οι απαντήσεις τους; Τότε γιατί αυτό δεν καταγράφεται στον κατάλογο, όπως π.χ. έγινε με τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, (οι έτεροι "βαράω ανάποδα") οι οποίοι επίσης κρύφτηκαν και φοβήθηκαν να τοποθετηθούν δημόσια;

Μια απλή ανάγνωση των απαντήσεων που έδωσαν οι ερωτηθέντες στο ερωτηματολόγιο, είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την απόφαση του Προέδρου να μην προχωρήσει στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος: η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να αλλάξουμε συμμαχία. Και, όπως λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, ποιά είναι η αναγκαιότητα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος όταν η πλειοψηφία της κοινότητας δεν θέλει να αλλάξουμε συμμαχία;

Εντούτοις, αντί ο Πρόεδρος να παραθέσει αυτή την απλή διαπίστωση ως αιτιολογία για την μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αυτός αναφέρει:
“Από τα 5 πρώτα απάντησαν μόνο 2 +1 (GIP), γεγονός που μπλοκάρει την διαδικασία τέλεσης του δημοψηφίσματος, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας”.

Εδώ πια μιλάμε για πλήρη διαστρέβλωση της λογικής και της πραγματικότητας. Αυτό που ισχυρίζεται ο Πρόεδρος είναι ότι επειδή στο ερωτηματολόγιο απάντησαν μόνο τα 3 από τα 5 πρώτα κόμματα, μπλοκάρεται το δημοψήφισμα. Πώς προκύπτει αυτό; Πως προκύπτει ξαφνικά η έλλειψη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ως επιχείρημα τη στιγμή που ρώτησε 15 στρατιωτικές μονάδες και 10 εξωκοινοβουλευτικά κόμματα; Είναι προφανές ότι αγνοεί παντελώς τις στρατιωτικές μονάδες τις οποίες ο ίδιος ρώτησε καθώς και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και αποφασίζει με βάση τα 5 μεγαλύτερα κόμματα! Επιπλέον πως ορίζει την "κοινοβουλευτική πλειοψηφία" η οποία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τη στιγμή που τα 3 κόμματα έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

Αυτός δεν είναι που κόμπαζε ότι εκλέχθηκε για να κάνει δημοψήφισμα και ότι αυτό θα κάνει; Αυτός δεν είναι που επιδεικτικά αγνόησε το μηχανισμό δημοψηφίσματος που υπάρχει επικαλούμενος ότι το καταστατικό δεν δεσμεύει τον Πρόεδρο; Και αφού λοιπόν βάδισε όπως αυτός ήθελε, όταν οι εντολοδόχοι του τον άδειασαν μη απαντώντας στο ερωτηματολόγιό του, τότε θυμήθηκε την "κοινοβουλευτική πλειοψηφία" και αποφάσισε να παίξει αυτό σαν ύστατο χαρτί για να δικαιολογήσει την αποτυχία του, αγνοώντας παντελώς τους 25 ερωτηθέντες που ο ίδιος επέλεξε και παίρνοντας απόφαση με βάση τα 2 μεγάλα κόμματα που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία!

Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλή διαθέτει τον μόνο κοινά αποδεκτό από το σύνολο της κοινότητας μηχανισμό για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος. Αυτό το ξέρουν άπαντες. Όποιος μιλάει για δημοψήφισμα έχοντας κάποιο άλλο πράγμα στο μυαλό του, στην ουσία εμπαίζει την κοινότητα. Ή κάνουμε δημοψήφισμα με τον μόνο κοινά αποδεκτό τρόπο που υπάρχει ή κοροϊδεύουμε. Αν θέλει κανείς να δημιουργήσει νέους τρόπους λήψης συλλογικών αποφάσεων από την κοινότητα, τότε οφείλει να θέσει αυτό κατ’ αρχήν σαν θέμα και να μην κρύβεται πίσω από επικλήσεις δημοψηφισμάτων και δημοκρατικότητας.

Αντί λοιπόν ο Πρόεδρος να επικαλεστεί την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινότητας για την μη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αυτός επικαλείται την αήθη δράση κάποιων “κομματικών μορφωμάτων” (αλήθεια γιατί δεν τα κατονομάζει; ). Και μόνο η χρήση του χαρακτηρισμού αυτού για κόμματα της e-Ελλάδας είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τους πολίτες της κοινότητας που τα απαρτίζουν και οι οποίοι, μην ξεχνάμε, με την ψήφο τους τον εξέλεξαν στο αξίωμα που κατέχει. Αν τα κόμματα της e-Ελλάδας είναι “μορφώματα”, τότε αυτός αποτελεί προϊόν τους.

Και ερχόμαστε στο ερώτημα ουσίας: γιατί ο Πρόεδρος δεν επικαλείται την δεδηλωμένη και ολοφάνερη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινότητας όσον αφορά την μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, παρά προσπαθεί να βρει άλλους λόγους και υπεύθυνους για να ρίξει το φταίξιμο; Και εδώ, φοβούμαστε, η απάντηση είναι απλή: γιατί αν το κάνει αυτό, τότε θα αφαιρέσει κάθε δικαιολογία από τα χέρια εκείνων που τόσο καιρό παλεύουν ενάντια στα συμφέροντα της κοινότητας με το πρόσχημα ότι η κοινότητα σύρθηκε σε μια συμμαχία χωρίς να το θέλει. Θα καταδείξει περίτρανα ότι δεν είναι τα συμφέροντα της κοινότητας που προσπαθούν να προστατεύσουν όσοι εδώ και μήνες αντιπαλεύουν την e-Ελλάδα, αλλά τα δικά τους. Δεν είναι το καλό της κοινότητας αυτό που επιθυμούν, αλλά το δικό τους. Δεν είναι, τέλος, η ενότητα της κοινότητας η επιδίωξή τους, αλλά ο εξουσιασμός της.

Απ’ ότι φαίνεται, ο Πρόεδρος δεν θέλει να γίνουν ξεκάθαρα, σε όλους, τα παραπάνω. Δυστυχώς όμως, η αλήθεια είναι μία: τα συμφέροντα της e-Ελλάδας τα υποστηρίζει αυτός που πολεμάει κάθε μέρα για να τα προστατεύσει και όχι αυτός που πολεμάει κάθε μέρα για να υπονομεύσει.


Με εκτίμηση,
AntrikosA
Πρόεδρος GIP