[CAT/ESP] Simbologia i Erepublik

Day 1,160, 11:31 Published in Spain Spain by catlander

Erepublik ens ha plantat un mapa amb estats reals, regions reals (tot i que amb algunes errades de geografía política importants) i fins i tot una idea real de com veuen aquest món. La cosmovisió dels programadors d'aquest joc és fonamentalment ianqui real, perquè tots aquells paísos (tret de Corea del Nord) que encara no son pas al joc o s'han considerat enemics dels Estats Units d'Amèrica, de la cultura occidental o simplement ells creuen que son pobres de solemnitat i que no deuen tenir pas ni internet. Casos com Cuba, Irak, Afganistan, Turkmenistan, Armenia, tot l'Africa subsahariana son els casos més notoris.

I amb aquesta mentalitat també han fet el que ja no és propiament el mapa: el mòdul polític obeeix gairebé com un calc (tot i que barrejat) al sistema ianqui d'estats en el que el senador electe de cada estat passa a ser membre representant del Congrés. Clar que també parlem de la realitat ianqui on els 51 estats comparteixen els mateixos símbols que son la Declaració d'Independència, el sistema federal, el himne i Déu. A Europa això no és així ni de lluny.



Els símbols de la modernitat europa arrencan de molts factors però 1 és determinant amb el romanticisme: mentre que el valor de la terra a Estats Units esdevé una font de riquesa, a Europa no només és això sino que comporta historia, cultura, identitat i llengua. Per tant, aquell romanticisme bucòlic destapa en els EUA com un territori d'estats federals amb els mateixos símbols, aquí esdevé un territori d'estats nacionals amb tot de símbols diferents.

I feta aquesta introducció llarga, el que vull dir amb tot això és que els programadors d'aquest joc volen fer que pensem a la seva manera ianqui quan no és possible. No ho serà mai. Jo personalment no vull jugar a sentir-me espanyol perquè no m'hi sento, ni al joc ni fora del joc. Si i tant, es només un joc... però els primers que van plantar els seus sentiments ianquis van estar els creadors d'això i mentre no tinguem una cosmovisió europea si més no, d'eEuropa, els administradors tindràn feina per atendre tots els tickets que els arriben per insults d'uns envers als altres.

Per veure quina importància tenen els símbols en la cultura us deixo una resenya important:
Erns Cassirer: Antropología Filosófica.
Ed. Fondo de Cultura Económica, Méjico 1945



Erepublik nos ha plantado un mapa con estados reales, regiones reales (aunque con algunos errores de geografía política importantes) e incluso una idea real de cómo ven este mundo. La cosmovisión de los programadores de este juego es fundamentalmente yanqui real, para que todos aquellos países (excepto Corea del Norte) que aún no son paso al juego o se han considerado enemigos de los Estados Unidos de América, de la cultura occidental o simplemente ellos creen que son pobres de solemnidad y que no deben tener paso ni internet. Casos como Cuba, Irak, Afganistán, Turkmenistán, Armenia, todo el Africa subsahariana son los casos más notorios.

Y con esta mentalidad también han hecho lo que ya no es propiamente el mapa: el módulo político obedece casi como un calco (aunque mezclado) al sistema yanqui de estados en el que el senador electo de cada estado pasa a ser miembro representante del Congreso. Claro que también hablamos de la realidad yanqui donde los 51 estados comparten los mismos símbolos que son la Declaración de Independencia, el sistema federal, el himno y Dios. En Europa esto no es así ni de lejos.



Los símbolos de la modernidad Europa arrencan de muchos factores pero uno es determinante con el romanticismo: mientras que el valor de la tierra en Estados Unidos se convierte en una fuente de riqueza repartida entre todos los estados, en Europa no sólo es eso sino que conlleva historia, cultura, identidad, valores y lengua. Por lo tanto, aquel romanticismo bucólico destapa en EEUU como un territorio de Estados federales con los mismos símbolos que los une, aquí sucede todo lo contrario: un territorio de estados nacionales con todo de símbolos diferentes que los separan (aunque se respetan más o menos).

Y hecha esta introducción larga, lo que quiero decir con todo esto es que los programadores de este juego quieren hacer que pensamos a su manera yanqui cuando no es posible. No lo será nunca. Yo personalmente no quiero jugar a sentirme español porque no me siento, ni al juego ni fuera del juego. Si y tanto, es sólo un juego ... pero los primeros que plantaron sus sentimientos yanquis estuvieron los creadores de esto y mientras no tengamos una cosmovisión europea al menos, de eEuropa, los administradores tendrán trabajo para atender todos los tickets que les llegan por insultos de unos hacia los demás.

Para ver qué importancia tienen los símbolos en la cultura os dejo una reseña importante:
Erns Cassirer: Antropología Filosófica.
Ed. Fondo de Cultura Económica, Méjico 1945