Ambienti on/off

Join the new world

 

Battle of Krusi

Dita 1,825, 08:53 E Publikuar në Venezuela Mali i Zi nga Emperor of Doclea


Short lesson from Montenegrin history (part I)

Following the defeat at Martinici vain Mahmut-Pasha prepared swift revenge. According to deacon Aleksije in battle of Krusi participated 30,000 Turkish soldiers and 6,950 Montenegrin soldiers. The battle started in 8.30 in the morning on September 22nd 1796.

On Turkish side , in reserve, around Krusi were situated 14,660 Albanians.

Mahmut-Pasha died in the battle, according to Aleksije, Bogdan Vukov killed him.

This battle become world famous because of big disproportion betwen number of soldiers in two armies.

Turkish defeat was absolute, the battle finished when last Turkish soldier crossed the left side of Moraca river.

Casualties:
Turkish side: arround 8500 dead (74 officers), number of wounded was unknown because a lot of their soldiers drowned in Moraca.
Montenegrin side: 132 dead, 237 wounded.

Montenegrin soldiers also abducted 15 Turkish flags.

Short lesson from Montenegrin history (part I)
http://www.erepublik.com/en/article/battle-of-krusi--2159447/1/20
VOTE+SUB+SHOUT!!!
 

Komentet

Orao007
Orao007 Dita 1,825, 08:59

SVE JE PROLAZNO SAMO JE CRNA GORA VJEČNA o7

Emperor of Doclea
Emperor of Doclea Dita 1,825, 09:01

@ EagleSmart CG o7

Shkupi CASUAL
Shkupi CASUAL Dita 1,825, 09:03

Eh, vazda smo drali ove turke...ne kažem da smo sad opaki neki fajteri, al taktika, iskorišćavanje terena...Uletimo im u korito neke rijeke u 4-5h ujutro dok masturbiraju...i sl...

SrpskaCG
SrpskaCG Dita 1,825, 09:08

Црногорци су НАЈХРАБРИЈИ народ у рату, али зато најкукавички у миру!

Bogi
Bogi Dita 1,825, 09:12

leonidas, hahahah : D svaka čast, možda se sad čitav eSvijet prepadne od nas

Avenged7fold
Avenged7fold Dita 1,825, 09:22

Great story, and brave soldiers.

R a i d e n
R a i d e n Dita 1,825, 09:35

Great story! its good to know some history of montenegro.

Bajo the Pivljanin
Bajo the Pivljanin Dita 1,825, 09:52

a nije no smo kraljevi najveci 😃

Kocka Scekic
Kocka Scekic Dita 1,825, 09:57

o7

KALE Podgorica
KALE Podgorica Dita 1,825, 10:01

300 movie??? producer was inspired by us 😛

NBaki
NBaki Dita 1,825, 11:13

cujes leonidasa xDDDDDD

e da ocemo tako odje dobro bi bilo

El Chunior.
El Chunior. Dita 1,825, 12:16

I would like to know more about your story, voted!!

Carlos-Hernandez
Carlos-Hernandez Dita 1,825, 12:22

Votado. esperando la parte 2

Emperor of Doclea
Emperor of Doclea Dita 1,825, 13:25

Part II soon 🙂

Zeljko Vukmirovic
Zeljko Vukmirovic Dita 1,825, 16:58

Honestly, I would like to see in Montenegrin side some Venezuelan history. : )

Looking forward to second part!

S C O R P I O N
S C O R P I O N Dita 1,825, 18:46

montenegro is a lie

VX450
VX450 Dita 1,826, 02:22

Interesting

 
Postoni komentin tënd

Çfarë është kjo?

Ju jeni duke e lexuar një artikull që është shkruar nga një qytetar i eRepublik-ës, një lojë e veçantë strategjike ku luajnë shumë lojtarë dhe që është e bazuar në vende të jetës reale.Krijo karakterin tuaj dhe ndihmoje vendin tuaj për të arritur lavdinë e saj përderisa ju mund të bëheni hero i luftës, botues i njohur ose një këshilltar i financave.