[RO-MoFA] Primul raport - Lumea după EDEN.

Day 1,997, 07:47 Published in Romania Romania by Monitorul Oficial


LATER EDIT: E oficial - Lituania părăsește CoT, în urma referendumul național, în care o majoritate zdrobitoare a votat în favoarea părăsirii alianței.

http://www.erepublik.com/en/article/-cp-referendumo-rezultatai-the-results-of-referendum-2258561/1/20



“Experiența m-a învățat că numai sinceritatea și cunoașterea celorlalți permit în diplomație culesul unor succese nu efemere, ci permanente.” – Nicolae Titulescu

Salutare români de pretutindeni,

Vă prezentăm echipa Ministerului Afacerilor Externe din luna mai:

Ministru – Paul T. Craciunescu
Vice-Miniștri – elbandido, Riyusaky, Senshi San

La acești oameni se va adăuga foarte importantul Corp al Ambasadorilor, care va fi definitivat zilele următoare. Așteptăm în continuare aplicații de la românii pasionați de diplomație. Ambasadorii sunt foarte importanți, deoarece reprezintă interesele țării în zona în care sunt repartizați și oferă informații și opinii veridice de la fața locului. Este recomandabil să cunoașteți limba locală din țara în care sunteți repartizați, pentru o cât mai facilă comunicare cu localnicii, sau cel puțin limba engleză la un nivel mediu spre avansat.

Cel mai important este să vă doriți să vă implicați pentru a ajuta România, și să vă placă să vă faceți cunoștiințe/prieteni noi în joc prin intermediul IRC/mibbit, unde vă veți petrece timpul discutând cu oficiali sau cetățeni reprezentativi din diverse țări.

Avem în fața noastră o lună dificilă. După cum majoritatea știți deja, alianța EDEN a fost dizolvată oficial. Acel articol, ultimul articol oficial al EDEN, explică pe scurt atmosfera din ultimul timp în cadrul alianței, o atmosferă tensionată, care nu putea avea decât acest inevitabil rezultat. Dupa multe incercari de reforma si resuscitari, s-a luat această decizie. Ignorarea planurilor militare, lipsa de pe canalele alianței a oficialilor țărilor membre, precum și problemele cumulate în timp au dus EDEN aici. Problema cea mai mare a fost presiunea dubla realizată de damage-ul CoT și TWO.

Astăzi, odată cu dispariția EDEN, putem spune că avem parte de o lume bipolară, impărțită între TWO și CoT plus sferele lor de influență.

Privim cu încredere spre viitor și sperăm că România va ști să gestioneze în avantajul ei această situație complicată. În aceste momente, echipa Ministerului Afacerilor Externe lucrează pentru a se asigura că România are parte de cât mai mult sprijin militar posibil. În cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) am avut parte de sprijinul unor aliați precum Serbia, Grecia sau Argentina (care deși este ștearsă, a setat prio pe noi împotriva Bulgariei). Căutăm în continuare sprijin și sperăm să mai semnăm și alte MPP-uri în perioada următoare. În acest moment suntem deschiși colaborării cu orice națiune care dovedește bună-credință față de România. Cântărim cu mare atenție orice variantă și vă asigurăm de toate eforturile noastre pentru a asigura siguranța și integritatea României.

Sperăm de asemenea să menținem o comunicare cât mai bună cu cetățenii prin intermediul acestui ziar, până la finalul mandatului, prin care să vă aducem la cunoștiință cele mai importante informații de pe plan extern.


Alte evenimente externe din ultima săptămână:

- După ce a semnat MPP cu SUA, Croația semnează astăzi MPP cu Brazilia.

- Grecia a respins prelungirea MPP-ului cu Croația: http://www.erepublik.com/en/main/law/Greece/126687

- Columbia a fost acceptată în alianța satelit a TWO, adică în ACT, chiar dacă aceasta era membră a alianței CUA. Ce este interesant, încă nu au nici un MPP cu țările TWO si se află în razboi cu Mexic (TWO). Dupa ce noii președinti au fost alesi, Spania a cerut să se revoteze Columbia, deoarece ei nu au fost de acord ca aceasta sa devina membra ACT.

http://www.erepublik.com/en/article/-two-new-act-member-tmc-and-tfad--2256376/1/20

- Guvernele țărilor Colombia-Spain-Mexico-Peru-Venezuela poartă negocieri privind schimbul unor regiuni în zonă, încetarea luptelor și fructificarea de noi bonusuri. Situația este puțin mai complucată, deoarece Spania nu vrea să rupă MPP-urile cu CoT pentru a intra în posesia bonusurilor venezuelene.
http://www.erepublik.com/en/article/inicio-de-actividades-mayo-2013-2258102/1/20

-Din TWO aflăm că și-au ales noul Comandant Suprem, în persoana lui Thomas765. Departamentul Secretary of Foreign Affairs in cooperare cu Mittekemuis au decis să creeze un nou departament numit TWO's Foreign Affairs Department (TFAD). Scopul acestuia este de a stabili bazele unui plan de lucru continuu al cărui obiectiv este de a ajunge la un punct de încredere egal între țările TWO, asa cum cunoașterea este cel mai bun mod de a crea respect și încredere. Comunicarea este în continuare cel mai bun mod de a face relațiile mai strânse. http://www.erepublik.com/en/article/-two-new-act-member-tmc-and-tfad--2256376/1/20

- Argentina anunță în comunicatul MoFA că obiectivul lor principal este să se poziționeze de partea TWO, desigur asta nu înseamnă să și devină membri full. De asemenea ne anunta ca au parasit CUA. http://www.erepublik.com/en/article/-mofa-gabinete-mayo-2013-cua-two--2257201/1/20

- Lituania organizează referendum pentru rămânerea în CoT sau accederea în TWO, datorită conflictului cu Rusia: http://www.erepublik.com/en/article/referendumas-d-l-aljanso--2257554/1/20

- Rusia publică un articol oficial ca răspuns al referendumului lituanian, prin care dorește să evite o ruptură în cadrul CoT. http://www.erepublik.com/en/article/-ru-en-on-elithuania-referendum--2257878/1/20

- Suedia și Rusia prelungesc contractul de închiriere a regiunii Bohus pentru încă 3 luni, în schimbul a 60g pe lună. http://www.erepublik.com/en/article/-ru-en-may-bohus-rent-agreement-2257381/1/20

- Brazilia incheie o intelegere cu Africa de Sud prin care le cedează regiunea cu mina, Western Cape, să poată explora și ei din goldul rămas.
http://www.erepublik.com/en/article/-mdc-devolu-ccedil-atilde-o-de-western-cape-2257923/1/20



Vă recomandăm să vă abonați la Monitorul Oficial pentru un acces mult mai facil la informații.


Cu respect,
Ministerul Afacerilor Externe