Ambient pornit/oprit

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(17) - Дојран

7 Ziua 1,825, 07:52 Publicat în Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Socializare și divertisment Socializare și divertisment

Дојран е град во југоисточниот дел на Република Македонија на брегот на Дојранското Езеро.

МКД
1.Историја:

Легенда (Дојрана мома убава 🙂

За Дојран постојат многу легенди и преданија. … citește în continuare »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(16) - Гевгелија

9 Ziua 1,823, 10:14 Publicat în Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Socializare și divertisment Socializare și divertisment

Гевгелија е град во југоисточниот дел на Република Македонија сместена во Гевгелиско - валандовската котлина во непосредна близина на границата со Република Грција (3 км).


1.Историја:
Според една легенда за настанок на името Гевге … citește în continuare »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(15) - Демир Капија

6 Ziua 1,818, 11:18 Publicat în Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Socializare și divertisment Socializare și divertisment

Демир Капија е мало гратче во Ниска Македонија непосредно пред
познатата Демиркаписка клисура од левата страна на реката Вардар.


1.HISTORY:

Antiquity period in Demir Kapija

Demir Kapija is a place already mentioned in … citește în continuare »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(14) - Неготино

4 Ziua 1,811, 11:06 Publicat în Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Socializare și divertisment Socializare și divertisment

Неготино се наоѓа во средниот дел на Повардарието.


citește în continuare »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(13) - Кавадарци

9 Ziua 1,809, 14:50 Publicat în Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Socializare și divertisment Socializare și divertisment

По 2 месеци пауза решив повторно да се вратам во играва па и постепено со моиве статии. Знам дека статииве немаат врска со играва, но сепак ги пишувам и на македонски и на англиски, за другите да дознаат дека Македонија иако е мала си има свои одлcitește în continuare »