Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

[Red Jihad] Anarkian airut

Ziua 1,888, 05:56 Publicat în Finland Finlanda de Erius


Tervehdys, eSuomi!

Siitä on jokunen tovi, kun olen viimeksi vaivautunut ajatuksiani pukemaan sanoiksi ja julkaisemaan niitä maamme mediassa. En olisi tälläkään kertaa vaivautunut artikkelia rustaamaan, ellei minua olisi pyydetty viimeisen parin kuukauden aikana lukuisia kertoja osallistumaan puolueeni mainostamiseen. Päätin nyt sen verran eEläkkeellä oloni suhteen antaa periksi, että rustaisin edes yhden artikkelin minulle muutenkin tärkeästä aiheesta; Red Jihadista. Luvassa siis hiukan historiakatsausta.

Kun aloitin nelisen vuotta sitten tämän pelin, oli Suomen puoluekenttä varsin erilaisempi mitä se nykyään on. Silloin maamme politiikassa vaikuttivat mm. LEP, Sininen Puolue (jotka edelleen löytyvät puoluekentältä) ja nykyisen Kansallisen Korppipuolueen edeltäjä Isänmaallinen Kansanpuolue eli IKP. Silloisten puolueiden joukosta valitsin itselleni Red Jihad nimisen pienpuolueen – ns. pikku-LEP, joka myös oli vapaa-ajattelijoiden järjestö. Oikeastaan moni LEP vaikuttaja siirtyikin ”viettämään eläkepäiviään” tuohon puolueeseen. Puolueen olivat perustaneet nanton ja Tuukka-Almighty ja sen riveissä oli lukuisia silloisia ja myöhemminkin pelissä vaikuttaneita huippupoliitikkoja.

Kokematon Erius otettiin hyvin vastaan tuossa puolueessa ja pääsinkin mukaan päätöksentekoon puolueen kautta. Myöhemmin johtuen Suomen sisäpoliittisesta tilanteesta ja Jihadissa ja LEPissä vaikuttaneiden poliitikkojen päähän pistosta tehdä ekskursio eJapaniin poistuivat lähes kaikki Red Jihadin johtohahmot ja taustavaikuttajat puolueesta. Minä, Viljami Koho, Tuukka-Almighty ja muutama muu vähemmän tunnettu ja aktiivinen taho jäivät puolueeseen ja tovin puntaroituamme yhdessä päätimme järjestää puoluekokouksen, jossa päätimme nimetä Red Jihadille uuden suunnan – ja niin Red Jihadista tuli eSuomen ensimmäinen anarkistinen puolue.

Olin tärkeässä osassa tässä muutoksessa ja kirjoitinkin käytännössä yksin Red Jihadin silloisen puolueohjelman sekä otin harteilleni puolueen puheenjohtajuuden. Johtuen erään PippeliPojat nimisen puolueen taktikoinnista tiputettiin Red Jihad ulos top 5. puolueiden joukosta ja jäsenmäärämme oli varsin pieni valtaosan aktiiveista siirryttyä ulkomaille, joten puolue lähti aikalailla nollapisteestä. Mainostamalla ja aktiivisella propagandalla saimme kuitenkin nostettua puolueen jopa top 2. sijalle – ehtipä RJ olemaan hetken jopa top 1. puolue maassamme.

Myöhemmin ollaan oltu montaa mieltä Red Jihadin taustoista. Anarkistisen puolueen isähahmona minua on sekä kiitettiin että kirottiin – erityisesti entistä vapaa-ajattelija jihadistien mielestä tuhosin Red Jihadin ja monien mielestä pelastin sen mitä oli pelastettavissa ja siirsin puolueen eteenpäin aivan uusille vesille.Vanhan Red Jihadin synnystä voidaan olla montaa mieltä, mutta RJ:n uudesti tulemisesta ei ole epäselvyyttä – anarkistit ovat jälleen nostaneet lippunsa ja tarttuneet polttopulloihinsa valmiina vaatimaan tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. En itse osallistunut tällä kertaa Red Jihadin puolueohjelman muodostamiseen enkä koko puolueen organisointiin vaan olen säilynyt lähinnä hyväksynnän antajana ja jonkinlaisena tukijana uudelle puolueelle, mutta olen hyvin vakuuttunut siitä mitä uudempi polvipelaajia on yhdessä Tuukka-Almightyn ja muutaman vanhan parran kanssa saanut aikaan.

Red Jihadille oli tilausta. Suomen politiikka oli pitkään lähinnä sen jännittämistä miten pitkään spurdot saisivat pidettyä LEPin hallussaan ja mitä SP saisi MULLIn johdon vetämänä aikaiseksi. KL sekä WP eivät ole hirveämmin ottaneet kantaa asioihin ja harvoissa ulostuloissaan ovat lähinnä lahjoneet kansaa pullalla ja aseilla. Puolueilla ei ole ollut tarkoitusta ja monilta on täysin uupunut puolueille tunnusomainen käyttäytyminen. Hyvän pohjan omaava Red Jihad pystyy yhtenäisyydellään ja hyvällä organisoinnilla (niin huvittavalta kuin se anarkistiselle puolueelle kuulostaakin) haastamaan valtapuolueet leikiten – kunhan vain tuomme ajatuksiamme ja aatteitamme rohkeasti esille.

http://erepublik.fi/forum/viewtopic.php?f=144&t=9130
Red Jihadin puolueohjelma

Sen tarkemmin en lähde puolueohjelmaamme avaamaan (sen saa hoitaa puoluejohto virallisissa esille tuloissaan), mutta puolueohjelmaamme on sisällytetty monia hyviä ja testaamisen arvoisia ajatuksia yhteiskuntamme kehittämiseksi. Suoraa demokratiaa ollaan pyritty pohjustamaan erilaisten gallupien järjestämisellä, jossa kansalta kysytään suoraan mielipidettä erilaisiin asioihin. Viimeisin tälläinen on Kanadan Asgard -jäsenyys, josta pääsette kertomaan mielipiteenne seuraavassa artikkelissa; http://www.erepublik.com/en/article/-rj-gallup-kanadan-asgard-j-senyys-2197025/1/20

Red Jihad on myös puhunut mahdollisuudesta saada muutamia kansanedustajaehdokkaitaan top 5. puolueiden kautta ehdolle, jotta pääsisimme vaikuttamaan eduskunnassa päätöksentekoon. Tämä toivottavasti tulee osoittamaan kansalle, että Jihadilla on halua ja pyrkimystä päästä vaikuttamaan siihen, mitä maassamme tapahtuu. Vaikka kenties pyrimmekin saamaan muutaman edustajan eduskuntaan ilman, että olemme top 5. puolueiden joukossa, niin siltikin lopullinen tavoitteemme tulee olemaan top 5. sijan saaminen, jotta jokaiselle jihadistille voidaan suoda mahdollisuus pyrkiä eduskuntaan.

Red Jihadissa on lukuisia kokeneita ja arvostettuja poliitikkoja, jotka ovat ottaneet tuoreemmatkin kasvot hyvin vastaan. Olemme kiistatta aloittelijaystävällinen puolue ja monta vanhaakin jihadistia on taas etsiytynyt riveihimme taistelemaan yhteisen asiamme puolesta.

Itselläni ei ole aikomustakaan pyrkiä taas politiikan keskiöön, vaan odottelen rauhassa taas parempia aikoja – ehkä kiinnostukseni taas herää kun/jos adminit saavat aikaiseksi tehtyä jotain hyviäkin muutoksia peliin – mutta olen ilolla seurannut kuinka tuoreemmat kasvot ovat puuhastelleet Jihadin parissa. Kiinnostus uuden kokeilulle ja vanhojen Jihadille tärkeiden arvojen kunnioittaminen saa vanhan anarkistin myhäilemään partaansa tyytyväisenä.

Kannustan ehdottomasti jokaista tavallista kansalaista tutustumaan Red Jihadiin – jos ei muuten, niin ihan jo senkin takia, että tämä pieni puolue tulee vielä haastamaan nykyiset suuremmat. Korpit Vihtorin johdolla menevät siitä mistä aita on matalin ja valtaavat epäaktiivisen ja suuren puolueen voidakseen suoraan päästä eduskuntavaaleihin, mutta Red Jihadissa maltetaan odotella ja tehdä töitä top 5. paikan eteen.

Vanhasta tottumuksesta meinasin vielä jatkaa tätä artikkelia, mutta lienen sanonut taas vähäksi aikaa ihan riittävästi. Pidemmittä puheitta teen siis kunniaa Red Jihadille ja sen työmyyrille!

AHEM! o/Parhain terveisin;

Erius,
eSuomen entinen presidentti ja Red Jihadin ylpeä jäsen
 

Comentarii

Tukezu69
Tukezu69 Ziua 1,888, 05:59

Tulihan sitä artigglessia sieltäkin suunnalta AHEM! o/

Lamoracke
Lamoracke Ziua 1,888, 06:06

VOI EI. ERIUS ONKIN HALLINNUT RJ:TÄ KOKOAJAN JA POHJUSTAA TÄSSÄ ASEMAANSA PRESIDENTINVAALEIHIN...

Tai sitten ei... AHEM o/

Hawley
Hawley Ziua 1,888, 06:11

Kyllä sen näkee, kun joku osaa kirjoittaa 🙂
AHEM o/

Otus Leucotis
Otus Leucotis Ziua 1,888, 06:19

GOLEM o/

Vihtori I
Vihtori I Ziua 1,888, 06:24

Kieliasultaan hyvää, mutta mielenkiinnotonta ja tasapaksua tekstimuuria.

En ole koskaan lukenut näitä loppuun.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,888, 06:47

RJ:n ja Eriuksen historiaa, RJ:n mainontaa, Eriuksen kuulumisia eläkkeeltä. Hienoa tekstiä, mutta ei kerro mitään erityisempää. Nämä muurit, joiden sanoman voisi helposti tiivistää muutamaan lauseeseen ovat omiaan lisämään RJ:n kaltaisen populistisen puolueen kannatusta.

Tse Kim
Tse Kim Ziua 1,888, 07:08

Nyt alkoi pelottaa, kun harrastetaan tuhopolttoa ja tuhoamista Kanadan postin edessä. Näin siis RJ toivottaa tervetulleeksi uuden liittolaisen.

Gabriel Lavanche
Gabriel Lavanche Ziua 1,888, 07:08

Kaipaa intellektuallista Red Jihadia : (

Koska palaatte juurille ja täytätte median filosofioinnilla ja karikatyyrmäisillä kannanotoilla?

Votet nyt kumminkin.

WP Attak
WP Attak Ziua 1,888, 07:30

En jaksanut lukea. Kuvat oli ok. Palakoon koko eSuomi.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Ziua 1,888, 08:54

Erius o7

AHEM! o/

Alijohtaja
Alijohtaja Ziua 1,888, 10:23

Red jihad pitkästä aikaa

Hawley
Hawley Ziua 1,888, 12:11

Alijohtaja tervetuloa vain takaisin punaisen värin alle halutessasi o/

Turrikka
Turrikka Ziua 1,889, 09:05

AHEM o/

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,889, 10:15

Niin, RJ on siis nantonin ja muutaman muun betan jälkeen eläköityneen pelaajan perustama puolue. Ennen Eriusta
se ei ollut niin vahvasti henkilöpuolue, kuin mitä Erius siitä myöhemmin teki. Nantonin mielpide Eriuksen Jihadista on Eriuksen vanhojen artikkeleiden kommenttien perusteella vaihdellut laidasta laitaan..

Itse sinällään toivoisin, ettei RJ taas lässähtäisi Eriuksen EK ja CP koneistoksi. Eriuksen artikkelit lukeneena hymähdin, kun tässä oli lähes copy pastella monien vastaavien artikkeleiden "en ole itse palaamassa...", ja muutama artikkeli sen jälkeen ollaan jo hakemassa presidentiksi, tai Ehdokas E eduskuntaa - juttua puskemassa ulos.

RJ on kuitenkin tehnyt - lähinnä ihan kaikkien muiden kuin Eriuksen - toimesta suhteellisen vakuuttavaa jälkeä. Brez..Punakuonon artikkelit etenkin olivat piristävää vaihtelua spurdoilun ja muun häröilun lomassa.

Toivoisinkin, että muutkin vanhat heräisivät, ja ryhtyisivät rustaamaan vakavia artikkeleita. Erius pelasi aikanaan oppositiojohtaja-kortilla ihan mielenkiintoisella tavalla, ennen kuin ryhtyi hamuamaan presidentiksi kaikissa vaaleissa, Suomessa ja Singaporessa. Meiltä puuttuu asiallinen ja rakentava oppositio. Trollausta ja taustatyön laiminlyönyttä huutelua tai raakumista toki on aina.

Joka tapauksessa, tuttu ja turvallinen artikkeli Eriukselta. Ei mitään asiaa oikeastaan RJstä, vaan lähinnä hänen omaa henkilöhistoriaansa. Olet jossain vaiheessa jättänyt ne titteli-listat pois näistä artikkeleista, mikä on ollut mielenkiintoista huomata.

Vaaliartikkelia odotellessa.

Iron Putin
Iron Putin Ziua 1,889, 11:15

Hieno mies ja kova panemaan

Erius
Erius Ziua 1,889, 11:39

@ZachariaRaven

"Niin, RJ on siis nantonin ja muutaman muun betan jälkeen eläköityneen pelaajan perustama puolue."

Vapaa-ajattelija ja anarkistinen Jihad on syytä pitää erillään toisistaan - minä en julista perustaneeni Red Jihadia, mutta anarkistisen minä siitä olin tekemässä yhdessä Tuukka-Almightyn (Red Jihadin toisen alkuperäisen perustajan) kanssa. Noin sokeaa julistusta on paha mennä tekemään, sillä nykyinen RJ on juuri anarkistisen RJn seuraaja - ei vapaa-ajattelijoiden ja pikku-LEPin.

"Itse sinällään toivoisin, ettei RJ taas lässähtäisi Eriuksen EK ja CP koneistoksi."

Minä en ole ollut Red Jihadin uudelleen tulemisesa mukana, kuten artikkelissa jo kerronkin. Enkä ole lähtenyt pj:ksi, en puoluehallituksen jäseneksi, en presidenttiehdokkaaksi enkä mihinkään virkaan jota minulle on tyrkytetty. Varsin Cendorrmaista puhua miten minä olisin taas jotenkin takapiruna tässäkin projektissa.

"RJ on kuitenkin tehnyt - lähinnä ihan kaikkien muiden kuin Eriuksen - toimesta suhteellisen vakuuttavaa jälkeä."

Ja tässäkin artikkelissa taidan sanoa miten hyvin homma on toiminut. En mitenkään ole ottanut kunniaa itselleni nyky-Jihadin touhuista vaikka annat tuollakin kommentilla ymmärtää minun näin koettaneen tehdä.

"Ei mitään asiaa oikeastaan RJstä, vaan lähinnä hänen omaa henkilöhistoriaansa."

Vanhan Red Jihadin ja minun historiani kulkevat käsikädessä - siksi on suhteellisen helppoa ja hyvä kertoa asiat tältä kantilta. Itse artikkelihan pysyi varsin vahvasti Red Jihadissa, vaikka kerronkin asiat juuri omalta näkökannaltani. Äläpäs höpötä.

"Olet jossain vaiheessa jättänyt ne titteli-listat pois näistä artikkeleista, mikä on ollut mielenkiintoista huomata."

Jos todella luit artikkelini, niin saatoit huomata miten käytin niitä listoja vain hakiessani joihinkin virkoihin. Artikkelista luulisi käyvän ilmi, etten moisia havittele. Jo neljä hiljaista kuukautta takana.

Erius
Erius Ziua 1,889, 11:40

@Gabriel Lavanche

"Koska palaatte juurille ja täytätte median filosofioinnilla ja karikatyyrmäisillä kannanotoilla?"

Ihan siitä kiinni, miten nuo tuoreemmat kasvot jaksavat kirjoitella - minä en jaksa enää pupattaa samalla tavoin kuin ennen : /

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,889, 11:59

Niin, totta. Miksi et muka voisi kirjoitella artikkeleita RJ asialla, vaikka et itse aktiivisesti valtaa hamuaisikaan? Vain pitämällä yllä tasaista virtaa oikeaa asiaa eSuomen yhteisö pysyy hengissä, eikä spurdoilukulttuuri saa ylivaltaa.

Erius
Erius Ziua 1,889, 12:07

"Miksi et muka voisi kirjoitella artikkeleita RJ asialla, vaikka et itse aktiivisesti valtaa hamuaisikaan?"

Koska peli ei muutenkaan kiehdo eikä kiinnosta atm. Two clikkailen ja IRCissä rupattelen vanhojen tuttujen kanssa - siinä on minun Erepublikin pelaamiseni. Artikkelien kirjoittaminen vaatisi aktivoitumista ja asioiden seuraamista ja vaikka se ei kovin monen päähän tahdokaan mahtua niin minua ei moinen kiinnosta. Olen eEläkkeellä.

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,889, 12:30

Toisaalta käyt kommentoimassa Ruotsin mediaankin välillä Suomen asioihin liittyvissä jutuissa ^^ Harva two-clickeri jaksaa niin paljon vaivautua. No, se ja sama, vaaliartikkelia odotellessa. Perinteisesti siihen sisältyy "Alunperin en ollut hakemassa puheenjohtajaksi/eduskuntaan/presidentiksi, mutta puolueen jäsenten ja muiden kannattajieni sinnikkäästä painostuksesta johtuen..." ja kuva "Erius joins the race for Presidency - again".

Mutta mikäs on tämän uuden RJ varsinainen idea? Jos nyt rohkeasti summataa yhteen RJ, PY, Enarkismi, Teowismi ja tämä RJ2, niin lähinnä voidaan jaotella oppositiopuolueeksi, joka on LEP tapaan vapaa rajoitteista, mutta joka virallisesti "kannustaa" jäseniään anarkismiin. Anarkismin määritelmä - kuten Lavanche aikanaan totesi, kelpaisi itsessään täydellisesti LEPiin. Käytännön tasolla esimerkiksi imeprialistisista sodista kieltäytyminen, jota itse et kannattanut, on ollut yksi anarkismin ilmentymä.

Mutta mitäs teillä nyt on tarjottavaa? Jos LEP tekee paluuta, ja RJ palaa aikaan ennen PY, Enarkismi ja Teowismi, niin silloin teille jää tosiaan lähinnä EK ulkopuolelle jättäytyvät oppositiojohtajat, tai LEP pikkuveli. Kommareiksi toki ropetushengessä on myös mahdollista palata, mutta kuten eräs aikanaan sanoi, eKommunismi ja Kommunismi eivät ole keskenään missään tekemisissä.

Ehkä LEP voisi tarjota teille jonkinlaisen keinon ilmaista anarkiaa vapaa-ajattelun hengessä, kuten aikanaan moneen kertaan toitotit. LEP on pelkkä kuori. RJ voisi tarjota sisällön.

Kunhan vaan ei enää Teowismia tai niitä Enarkismin moraalimietteitä...

Erius
Erius Ziua 1,889, 12:44

"Toisaalta käyt kommentoimassa Ruotsin mediaankin välillä Suomen asioihin liittyvissä jutuissa ^^"

Ja kommenttini ovat "Hail Finland! Hail Sweden! Hail Asgard!" -luokkaa ja valmiiksi jonnekin IRCiin ja feedeihin linkattuja. Jopa vaatii suurta vaivannäköä : P

"No, se ja sama, vaaliartikkelia odotellessa."

Odottele rauhassa.

Vaan nyt sinulla on puurot ja jauhot menneet sekaisin. Tewionismi (kuten se oikein kirjoitetaan) oli WLOn juttu. EY ja enarkismi oli ihan omaa sähellystäni. Punainen Yhteisrintama oli kommaritouhua joka sai kyllä alkunsa RJn ja SPP:n fuusiosta mutta joka ei yrittänyt leikkiä anarkistista tms. Vaikka kuinka kenties päässäsi ajattelisit asiat noin niin Red Jihad ei ollut pelkkä Eriuksen egon jatke - mm. erech on sen riveistä aikoinaan noussut Suomen politiikan yhdeksi osaavimmaksi poliitikoksi. Red Jihad ei ole sama asia mitä tewionismi, enarkismi tai mikään muu historiani aikana harjoittamani ja johtamani kultti. Vaikka kuinka ne artikkelini olisit lukenut niin menet nyt aika pahasti metsään asioissa.

Red Jihad muutettiin aikanaan täysin anarkistiseksi, mutta vanhoja puolueeseen jääneitä vapaa-ajattelijoita ei haluttu karkottaa vaan oman mielipiteen ilmaiseminen sallittiin, vaikka se poikkeaisikin puolueen linjasta. Valtaosa noista vapaa-ajattelijoista kaikkosi ajan myötä. Nykyisessä Jihadissa ei ole tarvetta moiselle koska se on perustettu vain anarkian ajamiseksi - ei vapaa-ajattelijapuolueen pohjalta. Sotket menneen aivan liian vahvasti nykyisyyteen.

Ja vapaa-ajattelu ja anarkismi ovat kaksi täysin eri asiaa. On Gabriel sanonut joskus mitä hyvänsä. Tsekkaa wikipedia.

Vaan jos sinua kiinnostaa mitä Red Jihad tarjoaa ja miten se aikoo toimia, niin sinun pitää kysyä sitä puolueen johdolta. Minä en ole sen aktiivisemmin mukana touhuissa enkä ole puolueohjelmaakaan lukenut kuin kerran - äänestäessämme sen läpi. Esittelette kysymyksiä ja vaaditte vastauksia kaverilta, joka ei ole touhuissa aktiivisesti mukana.

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,889, 15:19

Tarkoitin sitä, että RJ anarkismi on ollut aina käytännössä samaa, kuin LEPin yksilöpolitiikka. Te tosin määrittelitte sen anarkismiksi, mikä, kuten wikipedia kertoo, ei ole missään tekemisissä todellisen anarkismin kanssa. Yrititte päästä LEP leimasta eroon, mutta se sitten johti PY syntymiseen, kun ei siitä oikein pitkälle päässyt.

Haluan myös vastata tähän artikkeliisi http://www.erepublik.com/en/article/oikeusministeri-oikeusministeri--1323076/1/20 ja sen osioon Zachariaalle.

Niin, olit oikeassa. Oikeusministeriö ja kaikki siihen liittynyt oli aivan karmiva virhe. Se on jossain määrin verrattavissa sinun elitismi-eliitti sekoiluusi, mutta jokseenkin yhteisön kannalta vieläkin turmiollisemmalla tavalla kuitenkin. Olin liian uusi ja liian kokematon, ja liian innokas. Tulin toisenlaisesta - sotilashierarkiasta - demokratian pariin, ja kulttuurishokki oli aikamoinen. Sinun sekaantumisesi siihen oikeusjuttuinesi oli lapsellista ja typerää, mutta se että jatkoin sitä, oli vielä paljon lapsellisempaa ja typerämpää.

Koko juttu kuitenkin viimekädessä osoitti, kuinka turha se systeemi oli. Kuten sanoit, minulle siitä jäi käteen ajojahti, sekä tietysti poltetut sillat moneen eri suuntaan hyvin monella eri tasolla. Tuskinpa koskaan kunnolla pääsen siitä taakasta eroon.

Sinun eliitti-huutelusi ja minun oikeusministeriöni toimivat kuitenkin opetuksina. Meille molemmille, mutta ennen kaikkea yhteisölle ja kaikille uusille pelaajille. Asioita kannattaa miettiä yhdessä muiden kanssa, jutella vanhempien pelaajien kanssa ja kuunnella myös sitä ns. eliittiä, ennen kuin ryhtyy rynnimään omia mahtavia ideoitaan mediaan tai eduskunnassa läpi.

Golpel
Golpel Ziua 1,889, 21:15

Zakke, sun ei asiallisuudesta kannata puhua kun oot habbossa komentaja 😃
[\provo]

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Ziua 1,889, 21:40

Got to love this ❤

Erius
Erius Ziua 1,890, 01:24

@ZachariaRaven

Siis mitä vittua sinä nyt oikein höpötät? Vastailet vuosien takaisiin artikkeleihin ja käytät niitä jonkinlaisena pohjana tälle keskustelulle. Palaa takaisin todellisuuteen - kaikkien artikkelieni lukeminen on selkeästi pistänyt pääsi sekaisin. Artikkeleja ei ole julkaistu tässä kuukauden tai parin sisällä vaan vuosien varrella - ne eivät peilaa mitenkään näin nopeatempoisen pelin nykyhetkeä.

Metsään menet jo siinä, että väität LEPin vapaa-ajattelun ja RJn anarkismin olleen samoja asioita, mutta RJ vain halusi erottua LEPistä. Red Jihadin keskuudessa tehtiin aikoinaan paljon yhteisiä linjauksia, tehtiin kannanottoja mediaan, tärkeimpänä asiana kannatettiin suoran demokratian ottamista viralliseksi päätöksenteko toimenpiteeksi maassa yms. Puolue toimi puolueena eikä vain väylänä päästä eduskuntaan tai presidentiksi kuten LEP vapaa-ajattelijapuolueena. Minun lehteni ei ole ainoa missä RJn ajatuksia julkaistiin ja minä en ollut ainoa, joka ehti vanhan RJn pj:nä toimimaan, joten jos luulet tietäväsi kaiken olennaisen vanhasta Red Jihadista vain minun lehteni luettuasi niin olet väärässä. Ja noilla ylempänä antamissa sutkauksissasi todistat sen.

Että keskitytäänkö nykyhetkeen? Niin meheviä juttuja ja riidanaiheita kuin sieltä menneisyydestä saisikin kaivettua.

None
None Ziua 1,890, 02:58

Mitäs mitäs, täällähän tuntuu olevan aidosti rehellinen keskustelu käynnissä, ehkä sittenkin eressä on vielä toivoa.

Propsit Zakelle tuosta Oikeusministeriö tunnustuksesta, taisi olla 1 harvoista julkisista tapauksista joita koko peliuralla on mediassa ollut.

Saisi pari muutakin kaveria ottaa tilanteesta oppia.

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.