Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

Статистиката во еМакедонија ! - Неделна Анализа

Ziua 1,904, 06:23 Publicat în Republic of Macedonia (FYROM) Macedonia (FYROM) de Aexil Kong Junior


По поминати 19 дена,еве ме одново мене со анализа на статистиката во еМакедонија,кој колку напреднал и дали има промени во топ 5 ! 🙂

Ова требаше да биде неделна статистика,но бидејќи јадев ФП и забрана имав 2 дена несмеев да пишувам статии,задоцнето ке ја напишам оваа статија 🙂

1.Најдобри војници по искуствени поени во еМакедонија

Листата,пред 19 дена изгледаше вака:


Тоа беше следниов поредок:
1. ScymeX - 609016 поени
2. Aexil Kong PRC - 358464 поени
3. AlexMCS182 - 308283 поени
4. Voix of Macedonia - 221881 поени
5. Vitez od Kisele Strudle PRC - 216237

Моментално истата таа листа изгледа вака :


И поредокот е следен:
1. ScymeX - 614481,или тоа значи дека ScymeX бележи напредок од 5464 искуствени поени.
2. Aexil Kong PRC - 363735 поени,или напредок од 5271 искуствени поени.
3. AlexMCS182 - 314802 поени,или за овие 19 дена,французинот бележи напредок од 6519 искуствени поени.
4. Voix of Macedonia - 221881 поен,или напредок од 0 поени.
5. Vitez od Kisele Strudle PRC - 221145 поени,или напредок од 4908 искуствени поени.

Најголем напредок бележи французинот AlexMCS182,кој за 19 дена успеал да напредне за 6519 искуствени поени.

2.Најдобри паравоени единици според уништени противници во последниот ден
Листата пред 19 дена изгледаше вака:


1. ArMakedon - 13241 уништени противници
2. MTO Civilian Force - 7223 уништени противници
3. Demons - Red Squad - 5636 уништени противници
4. BABY's SQUAD - 5510 уништени противници
5. Macedonian Civilian Forces - 5428 уништени противници
6. ARM-TIGRI - 5344 уништени противници

Сегашната статистика изгледа вака:


1. ArMakedon - 13056 уништени противници,или за 185 противника помалку одколку пред 19 дена.
2. BABY's SQUAD - 6292 уништени противници,или за 656 противника повеќе одколку пред 19 дена.
3. MTO Civilian Force - 6222 уништени противници,или 1001 помалку од пред 19 дена.
4. Demons - Red Squad - 5391 уништен противник,или за 245 помалку од претходната статистика.
5. ARM-TIGRI - 4747 уништени противници,или 597 противника помалку од пред 19 дена.

Најголем напредок бележи единствената единица која има уништени повеќе противника од пред 9 дена,а тоа е единицата BABY's SQUAD .

3.Најдобри весници според број на претплатници
Листата пред 19 дена изгледаше вака:


1. Komitski Vesnik - 9304 претплатника
2. O.N.E. - 5387 претплатника
3. Voix News - 4565 претпланика
4. Poslanija Strumjanina - 4450 претплатника
5. Aleksandar Makedonski - 4377 претплатника

Моменталната листа изгледа вака:


1. Komitski Vesnik - 9876 претплатника,или нови 572 претплатника
2. O.N.E. - 5387 претплатника,без напредок.
3. Voix News - 4558 претплатника,или загубил 7 претплатници.
4. Poslanija Strumjanina - 4445 претплатници,или 5 помалку од претходниот пат
5. Aleksandar Makedonski - 4373 претплатници,или 4 помалку од претходниот пат

Најголем раст бележи Komitski Vesnik со нови 572 претплатници

4.Најдобри партии според број на членови
Пред 9 дена листата изгледаше вака:


1. Obedineta eMakedonija - 968 членови
2. eVMRO - DPMNE - 490 членови
3. Macedonian Order-United Party - 388 членови
4. Revolutionary Party of MK - 379 членови
5. Republikanska Partija - 351 члена

Моменталната листа изгледа вака:


1. Obedineta eMakedonija - 900 членови,или дури 68 членови помалку од пред 19 дена
2. eVMRO - DPMNE - 460 членови,или 30 помалку од пред 19 дена
3. Macedonian Order-United Party - 391 член,или 3 повеќе од пред 19 дена
4. Revolutionary Party of MK - 357 членови,или 22 члена помалку од пред 19 дена
5. Republikanska Partija - 350 члена,или 1 помалку од пред 19 дена

Најголем напредок бележи Macedonian Order-United Party која е единствената партија која всушност добила некој нов член

5.Најдобри војници според сила
Како изгледаше оваа листа пред 9 дена:


1. ScymeX - 38,904 сила
2. Aexil Kong PRC - 38,452 сила
3. Vitez od Kisele Strudle PRC - 38,111 сила
4. Red Tornado - 37,896 сила
5. lazarosaMKD - 37,675 сила

Додека пак,моменталната листа изгледа вака:


1. ScymeX - 40,558 сила,или напредок од 1654 сила
2. Aexil Kong PRC - 40,106 сила,тој бележи напредок од 1654 сила
3. Vitez od Kisele Strudle PRC - 39,765 сила,или напредок од 1654 сила
4. Red Tornado - 39,555 сила,или напредок од 1659 сила
5. lazarosaMKD - 39,325 сила,или напредок од 1650 сила

Најголем напредок бележи Red Tornado кој успеал да направи 1659 сила во рок од 19 дена

6.Најдобри војници по најмногу испукано штета за еМакедонија
Како изгледаше оваа листа пред 19 дена :


1. ScymeX - 5,344,,459,010 штета
2. Aexil Kong PRC - 2,312,718,367 штета
3. Voix of Macedonia - 1,946,988,032 штета
4. Vitez od Kisele Strudle PRC - 1,618,687,173 штета
5. El Che G - 1,303,713,495 штета

Вака изгледа моменталната состојба:


1. ScymeX - 5,590,060,783 штета,или направени 245,601,773 штета за 19 дена
2. Aexil Kong PRC - 2,485,053,496 штета,или направени 172,335,129 штета за еМакедонија во рок од 9 дена
3. Voix of Macedonia - 1,946,988,032 штета,воопшто нема направено штета од пред 19 дена
4. Vitez od Kisele Strudle PRC - 1,790,415,182 штета, или направени 171,728,009 штета за еМакедонија за 19 дена
5. El Che G - 1,517,609,212 штета,или за 213,895,717 штета повеќе од пред 19 дена

Најмногу штета за еМакедонија во изминативе 19 дена има направено ScymeX кој направил 32 милиони повеќе од El Che G

Ви благодарам што одвоивте време за да ја прочитате мојата статија.Ќе ве замолам за глас и претплата/vote и subscribe на мојот весник и доколку сте во можност да ја шаутирате статијава.

Нова статистика следи во петок,на 08.02.2013
 

Comentarii

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Ziua 1,904, 06:25

Статистиката во еМакедонија ! - Неделна Анализа
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2207094/1/20

~shout~

Aquilamk
Aquilamk Ziua 1,904, 09:16

kako se praese unvote ? 😛

Bojan Koloren
Bojan Koloren Ziua 1,904, 09:27

vaka statistikava stalno ke gi imas istite 5 vo top5 tepacista 🙂

kako i da e imas vote

United Macedonians
United Macedonians Ziua 1,904, 09:41

o7

marjansp
marjansp Ziua 1,904, 10:09

Како се крева за 9 дена 1659 сила? Да не имаат некој тренинг центар повеќе?

Light Angel
Light Angel Ziua 1,904, 10:11

se slozvam so marjanco , ako znae nekoj ubavo bi bilo da ni objasni 😑 , v + sub

Biciklo
Biciklo Ziua 1,904, 10:15

Aj sho gi znaeme site ovie podatoci , pa duri vo tvoite presmetki duri ima i greski xD

rengenzy
rengenzy Ziua 1,904, 10:19

o7

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Ziua 1,904, 10:25

pa spored poslednata statija,koja mi e pred 9 dena.. bi trebalo da e 9 dena ama ete nekoja greshka imam 😕

MK Stalker
MK Stalker Ziua 1,904, 10:34

ili loso si presmetal so silata nesto, ili mene ne mi e jasno kako za 9 dena 1600 sila? da ne se 19 dena

mkdfighter97
mkdfighter97 Ziua 1,904, 10:48

ili 19 dena ili 160 sila xD

ViktorVikss
ViktorVikss Ziua 1,904, 11:32

v90 s2195

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Ziua 1,904, 12:56

sega vidov, 19 dena se vo prashanje a ne 9 xd

T110E5
T110E5 Ziua 1,905, 07:23

poglupa statija amin...

tenkbudala
tenkbudala Ziua 1,905, 07:58

ahahahahaha jakoo. bravooooooo. me zabole zabov za ova informacija 🙂

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Ziua 1,905, 14:45

о7

добра работа!

El Che G
El Che G Ziua 1,905, 15:22

браво
и прекинете да ги разочарувате оние кои сакаат да работаат
ако ви е здосадено од играва има лек и за тоа,а не шизици да им изигрувате на оние кои се вредни и чесни
о/.

I6or
I6or Ziua 1,905, 15:36

o7

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Ziua 1,906, 23:39

El che, haters will hate... поддршка за дечково да пишува повеќе вакви статии. Со тек на време и ќе се подобри. а тие што го критикуваат нека земат да напишат една подобра од неговава статија па да покажат како се прави тоа, наместо да мудруваат.
Благодарам однапред!

П.С.Една од причините зошто падна играност ана играва е токму интеракцијата меѓу играчите и згаснувањето на многу весници кои правеа интересни, провокативни и најважно коментирани статии.
Порано се пишуваа и по 50 нови статии секој ден (не сметајќи ги глупите од типот на виц/сликичка/суб или поделба на тенк/храна)

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN Ziua 1,906, 05:19

иднината останува на младите...... ако не им помагате.. не одмагајте !

о7

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN Ziua 1,906, 05:22

p.s... banerot braatt.............. : / ke bidit... : P

Ivcak.A
Ivcak.A Ziua 1,906, 05:50

bravos v+s

Nazgulcho
Nazgulcho Ziua 1,924, 09:37

120/old

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.