Eroi de sacrificiu

Day 1,911, 09:07 Published in Romania Romania by Tudor Jianu

Articol trimis de Volusianus pentru concursul Mişcarea Legionară – Exemplu de sacrificiu

Nu ne-a fost dat să vorbim neamului, în special tineretului acestei ţări, de la tribuna. Aşa cum nu le-a fost dat niciunuia dintre marii nostri dascăli. Toţi, şi Horia, şi Iancu, şi Tudor, şi Eminescu, şi Codreanu, şi Moţa, au vorbit de pe Cruce. Iar câţiva din cei ce au vorbit de la tribuna, au sfârşit tot pe Cruce: Nae Ionescu, N.C. Paulescu, Simion Mehedinţi, Radu Gyr, Noica, Eliade... Toţi au rostit cuvântul iubirii aproapelui ce cuprinde tainic intenţia divină de a salva omul din înşelăciune şi moarte veşnică.

Când veţi auzi cuvântul trimis prin acest articol de pe Crucea suferinţei acceptată conştient, veţi cunoaşte ce înseamnă să ştii cui slujeşti. Lui Dumnezeu sau lui satana? Veţi înţelge cine este cel Drept şi cine cel ce îasala , cine iubeşte şi cine urăşte. Veţi cunoaşte într'adevăr că "nu este mai mare dragoste, decât să-şi pună cineva viaţa pentru prietenii săi", toţi cei pecetluiţi cu chipul lui Dumnezeu.

Această existenţă am deprins-o în Garda de Fier, Care a aparut în România prin trimisul lui Dumnezeu, Corneliu Zelea Codreanu, când pe pământul ţării criminalitatea si hoţia este instituită ca putere legală în stat, ignorând şi voinţa poporului şi, mai ales, Biserica lui Hristos.
"Miscarea legionara este o şcoală de formare a caracterelor. De creştere a elitei". Tot ce-şi poate imagina mintea noastră mai frumos ca suflet, tot ce poate rodi rasa noastră mai mândru, mai înălţător, mai drept, mai puternic, mai înţelept, mai curat, mai muncitor şi mai viteaz, iată ce trebuie să ne dea Şcoala legionară! Un om în care să fie desvoltate până la maximum toate posibilităţile de mărire omenească ce se află sădite de Dumnezeu în sângele neamului nostru. În Mişcarea Legionară rolul de pregătire a tineretului pentru primirea duhului legionar îl au Frăţiile de Cruce.

Frăţiile de Cruce pregătesc în special tineretul . Este şi natural: tinerii de azi vor fi conducătorii de mâine. Conducătorii de azi sunt elevii scolii comuniste de ieri.
Dacă, pe când erau elevi, nimeni nu a căutat să le sădească în inimă dragostea şi spiritul de sacrificiu pentru neam şi ţară - şi lipsindu-le ca urmare elementul de cea mai mare importanţă tuturor îtemeietorilor: elanul creator - sunt explicabile celor ce sa petrec în ziua de azi.
Ei, aceşti conducatori, sunt produsul educaţiei în care individul a făcut şcoala comunismului şi a materialismului distrugator de neamuri. Astăzi, la temelia noii şcoli de viaţă eroică stă puterea sacrificiului şi a frăţietăţii, a comuniunii de gânduri frumoase şi mari.
Inimi fragede, care bat la fel, se leagă în frăţie, se încheagă şi formează un tot, un singur mănunchi: Frăţia de Cruce.

Trăind împreună la aceeaşi şcoală, poate la aceeaşi gazdă, mâncând la aceeaşi masă, dormind în aceeaşi cameră, ei îşi cunosc unii altora gândurile, se întreţin, se înţeleg, se ajută frăţeşte, se cenzurează reciproc şi cresc împreună, adăpaţi la fântâna aceloraşi daruri, darurile duhului nou al vremii (n.a. - al iubirii în Hristos), darurile frăţiei de sacrificiu pentru neamul lor.
Puterile fizice ne-au părăsit, este adevărat! Dar nu şi cele sufleteşti! Până vom fi conştienţi şi luciditatea minţii nu ne va părăsi, vom striga sufletului tânăr românesc: Trezeşte-te!!! Ridică-te din mocirla păcatului la cunoştinţa Luminii mântuitoare! Adună-te cu cei buni la picioarele lui Hristos şi porneşte din nou la luptă. De la ICOANĂ, urcând "muntele suferinţei", trecând prin "pădurea cu fiare sălbatice" şi creindu-ţi drum prin "mlaştina desnădejdii" , în numele neamului tău!
Vei suferi, dar vei învinge! "Căci nu sunt vrednice suferinţele din veacul acesta de acum a sta alături de Slava Vieţii Viitoare"
"Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!", zice Mântuitorul. Lumea, cu toate păcatele ei, va fi biruită, satana va fi aruncată în foc, căci pe Biserica lui Dumnezeu, căreia ca neam îi suntem credincioşi, "porţile iadului nu o vor putea birui!"

Nici un sacrificiu nu este de prisos.