Ambijent uključi/isključi

O mojim novinama

Otvori Wiki stranicu

Весник во кој ќе ги прочитате најновите промени и официјални информации од eRepublik

Јужњачки маки јуначки [МЗИ]

35 Dan 3,423, 02:33 Objavljeno u Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Političke rasprave i analize Političke rasprave i analizeЗдраво на сите жители на МАКЕДОНСКАТА ИМПЕРИЈА.

Не знам дали е до времето, климата ли што ќе да е, ама што и правиме го правиме во јужни предели, вечна борба со југот на Балкан, па како амајл … čitaj više »

Излижано-плукнато [МЗИ]

31 Dan 3,351, 13:32 Objavljeno u Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Političke rasprave i analize Političke rasprave i analizeПодрав народе.

Во оваа статија сакам да ве информирам за новостите пред се на бојното поле во изминатава недела дена.

Пред да започнам со главната точка на статијата, сакам да ве потсетам за про … čitaj više »

Народноослободителни движења [МЗИ]

37 Dan 3,346, 07:07 Objavljeno u Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Političke rasprave i analize Političke rasprave i analizeПоздрав народе.

Во последниве недела дена се крена голема прашина, незадоволство, нетрпеливост, тролање, па дури и навреди и закани на лична основа, нешто што многу пати досега сме го виделе и можам … čitaj više »

Ред солзи, ред мрсули [МЗИ]

42 Dan 3,343, 07:44 Objavljeno u Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Političke rasprave i analize Političke rasprave i analizeПоздрав народе.

Бурна вечер поминавме вчера во режија на Хрватите и сега би сакал да ве информирам како и зошто дојде до сето тоа лудило и жестока војна.

Како започна се?

Ќе објаснам как … čitaj više »

Црн петок [МЗИ]

26 Dan 3,293, 05:00 Objavljeno u Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Političke rasprave i analize Političke rasprave i analizeПоздрав народе.

Денеска е ден кој сите го очекувавме со нетрпение, знаејќи дека не очекуваат голем број на попусти и изненадувања.Плато во прет … čitaj više »