H TRAPOULA ANAKATEUETAI

Day 1,672, 06:55 Published in Greece Greece by Nikolaos D Sklhros

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες παρατηρούνται διάφορες διπλωματικές κινήσεις στη Δύση οι οποίες από ότι φαίνεται σχεδιάζονταν από καιρό και θα έχουν σαν αποτέλεσμα το ανακάτεμα της τράπουλας.

Βραζιλία

Η Βραζιλία έφυγε από την TERRA και μπορείτε να δείτε εδώ τους λόγους.Δε θα σταθώ στο πως και γιατί αποχώρησαν.θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι ήδη έχουν διάφορες επαφές με άλλες χώρες, μια από αυτές είναι η Ισπανία.Φυσικά οι Βραζιλιάνοι κάλεσαν σε σύμπραξη μαζί τους τους Αμερικάνους.

Ισπανία

Η χώρα η οποία έγινε κλωτσοσκούφι της TERRA αφού η ΟΝΕ απέτυχε παταγωδώς να την προστατεύσει σχεδόν στο 80% των περιπτώσεων, με την TERRA να την αφανίζει πολλάκις και τελικά και την EDEN να τη διαγράφει από το χάρτη πρόσφατα με την Κίνα και την Πορτογαλία.Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, και έτσι είναι το λογικό, οι Ισπανοί να έχουν χαλαρούς δεσμούς με την ΟΝΕ.Μόνο με τους Πολωνούς έχουν κρατήσει άριστες σχέσεις από ότι φαίνεται και γιατί όχι αφού οι Πολωνοί πάντα βοηθούσαν τους Ισπανούς.

Από τις κινήσεις των 2 παραπάνω χωρών φαίνεται ότι τραβούν την Αμερική και την Πολωνία.Η μεν Αμερική έχει την πρωτοκαθεδρία στην TERRA και οι Πολωνοί είναι το Νο2 στην ΟΝΕ.Με τις κινήσεις Βραζιλίας και Ισπανίας, οι Αμερικανοί και οι Πολωνοί έρχονται μπροστά σε μια αρκετά καλή ευκαιρία.Με το ξεπούλημα Γαλλίας-Γερμανίας οι οποίες είναι χώρες ανύπαρκτες ουσιαστικά, μπορούν και οι δύο να μοιραστούν το rubber και τα υπόλοιπα μπόνους της Γαλλίας και οι Πολωνοί να εδραιωθούν στη Γερμανία και τη Γαλλία.Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι Πολωνοί να γίνουν οι πρώτοι μάγκες του η-κόσμου και οι Αμερικανοί η Νο1 οικονομία από των τεράστιο αριθμό εταιρειών που εδρεύουν στο αμερικανικό έδαφος.

Η Κροατία πιθανότατα θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη νέα συμμαχία μαζί με την Αργεντινή και τη Χιλή τις οποίες προσκλήσεις πιστεύω ότι θα αποδεχτούν.

Η μεν Κροατία αυτομάτως θα βρει διέξοδο πάλι προς το Μεξικό και επομένως την ελευθερία.Θα είναι μοχλός πίεσης προς τη Σερβία και το άμεσο πάτημα για να χτυπήσει η νέα συμμαχία τη Σερβία.

Αν τα παραπάνω ισχύσουν, τότε θα έχουμε ήδη μια νέα συμμαχία η οποία θα αποτελείται από:

Βραζιλία
Πολωνία
Ισπανία
Η.Π.Α.
Αργεντινή
Χιλή
Κροατία

Ο παραπάνω συνδυασμός είναι πολύ δυνατός, ποιο κάτω θα δούμε και τα στατιστικά μαχητών ανά μεραρχία.

Όταν υπάρχει ένας πόλος όμως αναγκαστικά θα υπάρχει και δεύτερος πόλος.

Σερβία

H Σερβία όπως και είναι λογικό θα μείνει απ' έξω και θα αρχίσει να στήνει τον άλλο πόλο.Οι Σέρβοι δε θα ανεχτούν να μην είναι το Νο1 του κόσμου, όπως και οι άλλοι δε θα ανεχτούν οι Σέρβοι να έχουν το πάνω χέρι.Επομένως, οι Σέρβοι θα φροντίσουν να κρατήσουν κοντά τους τους παλιούς τους συμμάχους των Βαλκανίων και να κάνουν προσθήκες.

Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σλοβενία θα παραμείνουν στο πλευρό της Σερβίας.
Οι Σέρβοι θα προσεγγίσουν τους Ρουμάνους αφού οι Ρουμάνοι δε θα έχουν θέση στον άλλο πόλο λόγο των σοβαρών προβλημάτων μεταξύ Ρουμανίας-Βραζιλίας.
Η Ρωσία η οποία έχει ήδη φιλοΟΝΕ πολιτική θα προσχωρήσει σχεδόν σίγουρα στη Σερβική παράταξη πολύ εύκολα.

Οι Σέρβοι θα προσπαθήσουν να πάρουν μαζί τους την ΑΒC.Και γι αυτό το λόγο θα πουλήσουν πολύ εύκολα τη Σουηδία και θα επιτρέψει την κατοχή από αυτή της Λευκορωσίας για να κερδίσουν αρκετά εκατομμύρια παραπάνω σε damage.
Η Ουκρανία θα γίνει μάλλον πεδίο εξάπλωσης Ρουμανίας Ουγγαρίας και Ρωσίας και επομένως δε θα τη δούμε σε τέτοια περίπτωση για πολύ καιρό στο χάρτη.

Αν ο αντίπαλος πόλος πουλήσει Γερμανία-Γαλλία, τότε και αυτές θα ενταχθούν στον αντίθετο πόλο άρα σύμμαχοι της Σερβίας.

Επομένως θα έχουμε τον παρακάτω πόλο.

Σερβία
Ουγγαρία
Ρουμανία
Βουλγαρία
Ρωσία
Λεττονία
Λιθουανία
Εσθονία
Σλοβενία
Γαλλία
Γερμανία



Οι δύο νέες συμμαχίες είναι περίπου ίσες και αν γίνουν έτσι τα πράγματα, το κύριο μέτωπο θα είναι στην Κεντρική Ευρώπη,τη Βόρεια Ιταλία και τη δυτική Ουκρανία.

Δεν έχω βάλει μέσα στους παραπάνω υποθετικούς πάντα σχηματισμούς την Ελλάδα,την Κίνα, την Τουρκία, Σκόπια, την Ινδονησία και το Ιράν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτές τις χώρες και θα ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό στο επόμενο άρθρο.

Τα σενάρια είναι πολλά, και αυτό που περιγράφω είναι ένα από αυτά, μπορεί να γίνει περίπου έτσι, μπορεί να γίνει και τίποτα από τα παραπάνω.Οι πολλές μεταβλητές δυσκολεύουν την επίλυση του συστήματος.

Nikolaos Sklhros