Ergostasio Rouketas (Analysi)

Day 1,681, 01:33 Published in Greece Greece by Van Der Waal

Το παιχνίδι παρουσίασε ακόμα μία από τις συνηθισμένες του αλλαγές. Εισήγαγε ένα νέο κτήριο κατασκευής ρουκετών 4 επιπέδων (κ1, κ2, κ3, κ4) που προκαλούν ζημιά 50Κ, 250Κ, 500Κ και 1Μ αντίστοιχα. Στο άρθρο θα ασχοληθούμε ΚΥΡΙΩΣ με την κατασκευή ρουκετών 1Μ και τα επακόλουθα που θα έχει η νέα αλλαγή στο πολεμικό κομμάτι αλλά και στο οικονομικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Για να κατασκευαστεί μία ρουκέτα 1Μ απαιτούνται 600 όπλα και 1000 δρχ (100 κ1, 100 κ2, 100 κ3, 100 κ4, 100 κ5, 100κ6) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (επιτρέπεται 1 ρουκέτα ανά ημέρα).

Η χθεσινή εισαγωγή των ρουκετών και η ανακοίνωση των απαιτήσεων κατασκευής επηρέασε ΑΜΕΣΑ τις τιμές των όπλων και έμμεσα την τιμή της πρώτης ύλης, του χρυσού και των μισθών. Η αγορά βρίσκεται σε αναταραχή και εμφανίζονται κωμικές καταστάσεις όπως το γεγονός να είναι τα κ4 όπλο 50% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ από το κ6.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ΚΟΣΤΟΣ μιας ρουκέτας 1Μ είναι (σε σημερινές τιμές):

100 κ6 = 3150
100 κ5 = 2950
100 κ4 = 4930
100 κ3 = 3300
100 κ2 = 1830
100 κ1 = 1780

Σύνολο = 17940 + 1000 δρχ = 19000 δρχ περίπου για μία ρουκέτα 1Μ.

Αλλά και ΠΡΙΝ την χθεσινή μεγάλη άνοδο των τιμών το κόστος της ρουκέτας 1Μ ήταν περίπου 10 έως 11000 δρχ ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Όσον αφορά την σύγκριση του κόστους της ρουκέτας σε σχέση με το ντάματζ που προκαλεί, η αντιστοιχία των παραπάνω τιμών σε χρυσό είναι 7+ και 4+ χρυσά. Όσοι αγοράζουν ντάματζ με αυτά τα χρυσά θα έπαιρναν 7 / 27,3 και 4 / 27,3 = περίπου 2,5 και 1,5 ενερτζυ μπαρ αντίστοιχα. Είναι προφανές ότι συμφέρει τουλάχιστον για αυτές τις τιμές.

Προσοχή ... η αντιστοιχία χρυσων / ντάματζ αφορά τους παίκτες που ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ αγοράζουν ντάματζ και ΜΟΝΟ αυτούς. Οι υπόλοιποι ΜΗΝ παρασυρθείτε, η αντιστοιχία ΔΕΝ ισχύει για σας.


Κάτι άλλο που παρατηρούμε λοιπόν σε σχέση με την νέα αλλαγή είναι ότι, εν αντιθέσει με άλλες, επηρεάζει, έμμεσα ή άμεσα σχεδόν όλους τους τομείς μιας χώρας. Την στρατιωτική ισχύ της, τη διεκδίκηση ΒΗ, τις τιμές της αγοράς (απαιτούνται επεμβάσεις στους φόρους), τις τιμές των μισθών, τα έσοδα των παικτών, την τιμή του χρυσού και, ως επακόλουθο όλων αυτών, τις σχέσεις μεταξύ των μελών της κοινότητας.

Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στα οικονομικά και δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα ομαλοποιηθούν οι τιμές και η αγορά και κατ’ επέκταση ποιο θα είναι το κόστος παραγωγής των ρουκετών. Θεωρώ σίγουρο όμως ότι στην επόμενη προσφορά αναβάθμισης εταιριών η ΕΛΛΕΙΨΗ σε όπλα μικρών κατηγοριών (κυρίως κ4) θα εξαφανισθεί καθώς θα δημιουργηθούν πολλές εταιρίες αυτής της κατηγορίας. Παράλληλα η αυξημένη τιμή των πρώτων υλών θα παρακινήσει κυρίως νέους παίκτες να κατασκευάσουν ανάλογες εταιρίες.

Εκ πρώτης απόψεως η αλλαγή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αποκτούν αξία και διοχετεύονται τα όπλα και οι εταιρίες των μικρότερων κατηγοριών καθώς και οι εταιρίες πρώτης ύλης που είχαν υποβαθμισθεί, θα αυξηθούν οι μισθοί, οι νέοι παίκτες αποκτούν κίνητρο για το οικονομικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά και για το πολεμικό.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι ρουκέτες ΔΕΝ στοκάρονται (κάθε παίκτης μπορεί να κατασκευάσει και να κατέχει ΜΟΝΟ μία ρουκέτα την ημέρα). Επομένως σε μία μάχη μπορεί να ρίξει ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ρουκέτες (την χθεσινή και άλλη μία που κατασκευάζει μετά τη ρίψη της χθεσινής).

Όπως καταλαβαίνετε, από στρατιωτικής απόψεως 2Μ ΑΚΑΡΙΑΙΟ ντάματζ είναι μεγάλη υπόθεση. Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει αν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ 10 ή και 20 παίκτες που διαθέτουν από 2Μ. Μπορούν να τινάξουν τις μπάρες στον αέρα. Μιλάμε για Πυροβολαρχίες και συστοιχίες Πυροβολαρχιών :Ρ:Ρ:Ρ

Τα μπόνους που έχει κάθε χώρα αποκτούν επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία. Οι λόγοι είναι προφανείς. Η αλλαγή μας βρίσκει σε ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΗ θέση από πλευράς μπόνους γεγονός σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να τα διατηρήσουμε και για αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ στα αντάρτικα στις περιοχές που κατέχουμε. Οι κρίσιμες είναι η Λοουερ, η Μαντίνα, η Ρεντ και το Ασίρ. ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ σε ργ σε αυτές τις περιοχές.

Επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην διεκδίκηση ΒΗ διότι μπορεί πολύ εύκολα να παραφυλάει κάποιος σε απόσταση 1Μ από τον πρώτο και να του “κλέβει” το ΒΗ με ένα κλικ στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Θέλω να επισημάνω εδώ ότι στα παρατημένα ρεσίστανς οι νέοι και οι μεσαίοι παίκτες θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να “κλέβουν” ΒΗ από την άλλη πλευρά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ...
αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ σε συνεργασία με τη στρατιωτική σας μονάδα (διότι μπορεί να γυρίσετε κατά λάθος τη μπάρα και να χρειαστεί η επέμβασή της). Επίσης αν γίνει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και σε ευρεία κλίμακα θα ΤΣΑΚΙΣΕΙ κυριολεκτικά το ηθικό των αντιπάλων και των κυνηγών ΒΗ (ο αντίπαλος χάνει ΚΑΙ τη μάχη ΚΑΙ τα 5 χρυσά ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΜΑΤΖ ΤΟΥ).



Με βάση όλα τα παραπάνω έχω να προτείνω τα ακόλουθα:

Προς τους παίκτες που δεν επιθυμούν να ξοδέψουν χρήματα στο παιχνίδι:


α) Κάντε μόνο το κ1 ή το κ2 εργοστάσιο και ΜΟΝΟ στην περίπτωση που σας περισσεύουν χρυσά ή σας επιδοτήσουν. Μην προσπαθήσετε να παράγετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ρουκέτα.
β) Προσπαθήστε να επωφεληθείτε από την ΑΥΞΗΣΗ των τιμών όπλων και πρώτης ύλης για να αυξήσετε τα εισοδήματά σας.
γ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΓΑΘΑ ΣΕ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. Το πιθανότερο είναι μείνετε ΑΦΡΑΓΚΟΙ. Περιμένετε να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Προς τους παίκτες που ξοδεύουν χρήματα ΜΟΝΟ για μόνιμα αγαθά:

α) Κατασκευάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το κ4 εργοστάσιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι αυτή η αγορά ΔΕΝ θα επηρεάσει την αναβάθμιση των προπονητηρίων σας (είναι σημαντικότερο να έχετε κ3 προπονητήρια)
β) Μην προσπαθήσετε να παράγετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ρουκέτα αν δείτε ότι σας εξαντλεί οικονομικά.

Προς τους παίκτες που ξοδεύουν χρήματα για το παιχνίδι:

α) Κατασκευάστε το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ επιτρεπόμενο εργοστάσιο και ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ (κατασκευή εταιριών, προμηθευτές) τα απαραίτητα αναλώσιμα για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παραγωγή ρουκέτας. Είναι απαραίτητο να διαθέτει η χώρα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ρουκετών για τις κρίσιμες μάχες.

Προς τους Αρχηγούς των Στρατιωτικών Μονάδων

α) Καταγράψτε και αποκτήστε δυνατότητα ΑΜΕΣΗΣ επικοινωνίας με όσα μέλη σας διαθέτουν εργοστάσιο ρουκέτας.
β) Βοηθήστε (δάνεια, επιδοτήσεις) όσους ΕΝΕΡΓΟΥΣ παίκτες επιθυμούν να κατασκευάσουν εργοστάσιο αλλά δεν διαθέτουν τα ανάλογα χρυσά.
γ) ΔΙΔΑΞΤΕ την ορθή στρατιωτικά χρήση των ρουκετών (για να ΜΗΝ πηγαίνουν οι ρουκέτες στο γάμο του καραγκιόζη).

Προς την Κυβέρνηση

α) Η Κυβέρνηση πρέπει να ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ και να βρει πως θα μπορεί να καλεί ΑΜΕΣΑ τους πολίτες που διαθέτουν εργοστάσιο ρουκέτας. Πέραν του προφανούς στρατιωτικού πλεονεκτήματος θα μπορεί έτσι να υπολογίσει κατά προσέγγιση τον ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ που θα πρέπει να παραχθούν και να επέμβει ανάλογα.
β) Η Κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει στην αγορά για την ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ των τιμών (συμβουλές, φόροι, διάθεση κρατικών αποθεμάτων κλπ)
γ) Εάν υπάρχει η δυνατότητα και μπορούν να εξασφαλισθούν τα κριτήρια, να ξεκινήσει προγράμματα επιδότησης ΚΥΡΙΩΣ για εργοστάσια ρουκετών αλλά (ενδεχομένως) και για κ4 εταιρίες όπλων αν η τιμή των κ4 παραμείνει στα σημερινά επίπεδα.
δ) Ο μακροπρόθεσμος στόχος ΚΑΘΕ Κυβέρνησης είναι εξαιρετικά ΑΠΛΟΣ.

Η ΧΩΡΑ πρέπει να παράγει ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ !!!


Στρατιωτικά τώρα η κατασκευή της ρουκέτας θα επηρεάσει σημαντικά τον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων αλλά και την κατάσταση στην περιοχή μας. Είναι γνωστό ότι οι αλλαγές που έχουν ΥΨΗΛΟ κόστος είναι προς το συμφέρον της χώρας διότι οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα από τους σκοπιανούς. Τούτου δοθέντος και με βάση την εμπειρία μου στο στρατιωτικό κομμάτι του παιχνιδιού θεωρώ ότι η χώρα είναι πιθανό να βρίσκεται μπροστά σε ένα κολοσσιαίο στρατιωτικό επίτευγμα.

Η ταχύτατη και οργανωμένη εκμετάλλευση της ρουκέτας σε συνδυασμό με τα πολλά μπόνους και άλλες παραμέτρους (μείωση του ντάματζ του σκαιφλεξ και των σκοπιανικών τανκ, άνοδος Αλβανών, γενικότερη συγκυρία κλπ) θα μπορούσε να μας οδηγήσει, αν όχι άμεσα λόγω καλοκαιριού, στο προσεχές διάστημα στην δυνατότητα να επιχειρήσουμε μακροχρόνια κατάληψη των σκοπίων.

Κάνετε σωστούς υπολογισμούς και διαχειριστείτε καλά τους πόρους που διαθέτετε .... ο7