Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

[МНР Македонија]Конкурс за амбасадори

1,879 jour, 04:33 Published in Republic of Macedonia (FYROM) République de Macédoine (ARYM) de MNR Makedonija


Добар ден е-Македонски народе!

Овој мандат повторо се распишува конкурс за амбасадори кои ќе ја претставуваат еМакедонија во земјите во кои што ќе бидат назначени и ќе носат информации за случувањата во тамошната земја.

Доколку сакате да аплицирате и да бидете избрани за оваа функција потребно е:

-Да сте комуникативни и пред се посветени кон функцијата

-Да се залагате за приблужување на двата народи со објавување на статии

-Земање на државјанство во државата во која ќе аплицирате по ваша желба

-Министерството за Надворешни Работи да биде навремено информирано за случувања во таа земјата, да го знаат ставот на земјата и на народот

-Редовно присуство на состаноците кои ќе ги има еднаш до три пати неделно, во зависнот од ситуацијата, и на тие состаноци ќе бидат дадени насоки за понатамошно работење и извештај за сработеното

-Назначениот амбасадор за своите постапки и одлуки одговара пред одговорниот на овој одел


Без разлика дали претходно сте биле на оваа фукнција или прв пат се среќавате за било кое прашање и помош слободно може да се обратите на одговорните и ке ви биде пружена помош.

Подолу ке бидат наведени земјите во кои имаме потреба од амбасадори.

еЧешка - Х
еАвстрија - Х
еЈапонија - Х
еМолдавија - Х
еТајланд - Х
еЛатвија - Х
еЛитванија - Х

Пријавите испратете ги во порака на akconel и во нив остајте линк од профил државата во која би сакале да бидете назначени за амбасадор и зошто сте се одлучиле за таа држава.

Резултатите ќе бидат објавени во рок од два дена од денот на објавувањето на статијава.

Мандатот на амбасадорите ке трае еден месец со можност за продолжување доколку кандидатот се истакне.Со почит
akconel
 

Commentaires

MNR Makedonija
MNR Makedonija 1,879 jour, 04:34

За шаут:
[МНР Македонија]Конкурс за амбасадори http://www.erepublik.com/en/article/-1-2191791/1/20

Boban Panovski
Boban Panovski 1,879 jour, 04:55

о7

GeoSainnt
GeoSainnt 1,879 jour, 05:00

o sedumm

Aliss Wonder
Aliss Wonder 1,879 jour, 05:01

o/

Davorsk8
Davorsk8 1,879 jour, 05:43

о/

Plainswalker
Plainswalker 1,879 jour, 06:08

Пријавете се, интересно е

Palavko
Palavko 1,879 jour, 10:17

o/

Freddie Hg Mercury
Freddie Hg Mercury 1,879 jour, 10:33

onlar kendilerine bağladılar fortumu kendilerineeeeeeeeee

Freddie Hg Mercury
Freddie Hg Mercury 1,879 jour, 10:34

ne hortumu kanalizasyon borularınıheeeeaaaaaaaayyy

Kutluk Bilge Kul Nukez
Kutluk Bilge Kul Nukez 1,879 jour, 10:36

AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

The.Merovingian
The.Merovingian 1,879 jour, 10:42

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

proyd
proyd 1,879 jour, 11:08

Ahausha. Tam auuuuuu seçmek için açtım makaleyi, bizimkiler benden önce davranmışlar : D
Yine son bir kez daha aşk ve şevk ile;


Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.