Ambient on/off

Join the new world

 

[МНР Македонија]Конкурс за амбасадори

Day 1,879, 04:33 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by MNR Makedonija


Добар ден е-Македонски народе!

Овој мандат повторо се распишува конкурс за амбасадори кои ќе ја претставуваат еМакедонија во земјите во кои што ќе бидат назначени и ќе носат информации за случувањата во тамошната земја.

Доколку сакате да аплицирате и да бидете избрани за оваа функција потребно е:

-Да сте комуникативни и пред се посветени кон функцијата

-Да се залагате за приблужување на двата народи со објавување на статии

-Земање на државјанство во државата во која ќе аплицирате по ваша желба

-Министерството за Надворешни Работи да биде навремено информирано за случувања во таа земјата, да го знаат ставот на земјата и на народот

-Редовно присуство на состаноците кои ќе ги има еднаш до три пати неделно, во зависнот од ситуацијата, и на тие состаноци ќе бидат дадени насоки за понатамошно работење и извештај за сработеното

-Назначениот амбасадор за своите постапки и одлуки одговара пред одговорниот на овој одел


Без разлика дали претходно сте биле на оваа фукнција или прв пат се среќавате за било кое прашање и помош слободно може да се обратите на одговорните и ке ви биде пружена помош.

Подолу ке бидат наведени земјите во кои имаме потреба од амбасадори.

еЧешка - Х
еАвстрија - Х
еЈапонија - Х
еМолдавија - Х
еТајланд - Х
еЛатвија - Х
еЛитванија - Х

Пријавите испратете ги во порака на akconel и во нив остајте линк од профил државата во која би сакале да бидете назначени за амбасадор и зошто сте се одлучиле за таа држава.

Резултатите ќе бидат објавени во рок од два дена од денот на објавувањето на статијава.

Мандатот на амбасадорите ке трае еден месец со можност за продолжување доколку кандидатот се истакне.Со почит
akconel
 

Comments

MNR Makedonija
MNR Makedonija Day 1,879, 04:34

За шаут:
[МНР Македонија]Конкурс за амбасадори http://www.erepublik.com/en/article/-1-2191791/1/20

Boban Panovski
Boban Panovski Day 1,879, 04:55

о7

GeoSainnt
GeoSainnt Day 1,879, 05:00

o sedumm

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,879, 05:01

o/

Davorsk8
Davorsk8 Day 1,879, 05:43

о/

Plainswalker
Plainswalker Day 1,879, 06:08

Пријавете се, интересно е

Palavko
Palavko Day 1,879, 10:17

o/

Freddie Hg Mercury
Freddie Hg Mercury Day 1,879, 10:33

onlar kendilerine bağladılar fortumu kendilerineeeeeeeeee

Freddie Hg Mercury
Freddie Hg Mercury Day 1,879, 10:34

ne hortumu kanalizasyon borularınıheeeeaaaaaaaayyy

Kutluk Bilge Kul Nukez
Kutluk Bilge Kul Nukez Day 1,879, 10:36

AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

The.Merovingian
The.Merovingian Day 1,879, 10:42

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

proyd
proyd Day 1,879, 11:08

Ahausha. Tam auuuuuu seçmek için açtım makaleyi, bizimkiler benden önce davranmışlar : D
Yine son bir kez daha aşk ve şevk ile;


Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.