Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

[МНР МАКЕДОНИЈА] Во народот е силата

1,824 jour, 12:17 Published in Republic of Macedonia (FYROM) République de Macédoine (ARYM) de MNR Makedonija


Драги Македонци/Македонки и Бугари/Бугарки

Се наоѓаме во тешки моменти на военото поле каде што владее неорганизираност и непотребно трошење на зимниците во најразлични востанија или битки.

Каде исчезна таа храброст и волја за да се гази непријателот и да газиме се пред себе ?


Зар толку ли лесно ќе дозволите ли непријателите да не газат ?

Време е да се разбудите сите и да ги превземете работите во свои раце ако не си помогнеме самите себеси нема кој друг да ни помогне,не чекајте се од поединци да направат пушката во раце и пукај по непријателот натерајте го да зажали што се осудил да допре по нашите држави!

Нивната зимница нема уште долго да трае кога тогаш ќе се истрошат и ќе ги газиме но до тогаш сите мавајте силно по нив натерајте ги и послениот денар да го потрошат затоа што најголемото оружје е моралот а моралот се добива со ладни глави и трпение.

Нивните пари неможат долго време да ја запрат силата на братството ,единството и силните врски кои ги имаат создадено нашите држави помеѓу себе затоа и секогаш ќе бидеме посилни од нив!

Затоа ве повикуваме сите заедно да удриме силно против нив да им покажеме дека нема посилно нешто од братството,единството и слогата со која е и основан сојузот CoT и така ќе продолжи да егзистира и да доминира во играва.

За самиот крај испраќаме апел до министерствата за одбрана на двете страни повеќе да вложат во помагање на народот и за одбрана на своите територии а граѓаните да не се трошат на страна туку сета своја енергија и зимница да ја трошат на вистинската битка.Редно време е место на зборови својот патриотизам да го искажете на военото поле!Со почит
BlackMK

За шаут
[МНР МАКЕДОНИЈА] Во народот е силата
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2158976/1/20
 

Commentaires

JaneAsterix
JaneAsterix 1,824 jour, 12:23

o7

BucephalusIII
BucephalusIII 1,824 jour, 12:25

o>

Black Snakee
Black Snakee 1,824 jour, 12:26

o7

Stef40
Stef40 1,824 jour, 12:27

o7

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD 1,824 jour, 12:27

Moze i Srbite da pomognat malku poveke.
na primer da pukaat vo nivnite vostanija

o7

MorpheusMK
MorpheusMK 1,824 jour, 12:28

o7

SvetlioBG
SvetlioBG 1,824 jour, 12:30

o7

B a z e
B a z e 1,824 jour, 12:31

o7

Wendy Power
Wendy Power 1,824 jour, 12:31

\o/

Tiger Macedonia
Tiger Macedonia 1,824 jour, 12:31

Не е кај мене...

Stanimir Georgiew
Stanimir Georgiew 1,824 jour, 12:31

о7

DJ JVC
DJ JVC 1,824 jour, 12:32

o7

Romb0
Romb0 1,824 jour, 12:32

o/

Dellodas
Dellodas 1,824 jour, 12:35

o7
Bring Serbia guys and lets make it a fourthsome, don't allow to be trambled by 1 enemy !!!

Hail Fyrom

Strumjanin
Strumjanin 1,824 jour, 12:35

o7

El Che G
El Che G 1,824 jour, 12:36

o/

Volk No1
Volk No1 1,824 jour, 12:36

o7

BucephalusIII
BucephalusIII 1,824 jour, 12:36

1 enemy? you mean whole EDEN : D

the wheel will be turned in time...stay tuned ; )

Todor Jivkov Jivkov
Todor Jivkov Jivkov 1,824 jour, 12:37

HAIL fyROMia!

DANl1640
DANl1640 1,824 jour, 12:37

o7

VOIDOKOILIAS
VOIDOKOILIAS 1,824 jour, 12:38

bulgarian letters? i dont understand a thing... 🙁

AGGELOS_K
AGGELOS_K 1,824 jour, 12:38

ούγκα ούγκα

PegazisBg
PegazisBg 1,824 jour, 12:39

Hail Bulgaria and Macedonia , only true Allies !

KwstasGauros
KwstasGauros 1,824 jour, 12:39

Hallo guys! We have a big party!

Gic71
Gic71 1,824 jour, 12:41

I agree with the 16th paragraph but I have my doubts for paragraph 4th... maybe if you compare it with the 3rd one you will see my point

Dellodas
Dellodas 1,824 jour, 12:41

Yeap whole EDEN vs CoT + TWO + exONE + ABC...

Mr.Santino
Mr.Santino 1,824 jour, 12:41

.........................................................................................................................

Thersitis
Thersitis 1,824 jour, 12:42

good job
we enjoyed every minute of our battle
keep going

Jurukov
Jurukov 1,824 jour, 12:42

ДОМИНИРАЈ

о/

Sifis7
Sifis7 1,824 jour, 12:43

Macedonia is greek!!

TheHooligan
TheHooligan 1,824 jour, 12:43

so hows the weather there?

AdeksiosDeksios
AdeksiosDeksios 1,824 jour, 12:45

FYROM = Bulgarias little pet

A3naos 1,824 jour, 12:46

Commentaire supprimé

A3naos 1,824 jour, 12:47

Commentaire supprimé

vojislavp
vojislavp 1,824 jour, 12:48

problemot e sto na mnogumina i zdosadi igravaa bropj eden i konstantnite promeni vo polza na masterkard igrachite posebno na sosedite od jug
2 nedavanjeto refund na igracite koisto ne mozat da si dozvolata da pukaat nnonstop so tenkovi i mavaat goloraki i kako po obicaj neorganiziranosta..aj nie bevme poznati po toa ali me iznenaduvaat neprijatno bugarite..
3 i koga veklev da se deli na obichniot narod para da se razvivaat , nekoi gledaa smao sto poveke da stavat vo svoj dzep..

Skyattacker
Skyattacker 1,824 jour, 12:48

yeah and che guevara is FYROMian

abvera
abvera 1,824 jour, 12:49

o7

vojislavp
vojislavp 1,824 jour, 12:49

zatoa ne treba da ve chudi sto nasite molat po shouti za tenkovi i se borat za BH i CH ednostavnoi i se potrebni sredstva

Karlo FTW
Karlo FTW 1,824 jour, 12:49

trololo fyrom you and bulgaria failed but dont you be mad couse serbia/loland defended theirs rws and resources..

TheHooligan
TheHooligan 1,824 jour, 12:49

hey where did you go?
are you coming back or not?

Vrilissia7 1,824 jour, 12:50

Commentaire supprimé

A3naos
A3naos 1,824 jour, 12:50

ntalasi

PegazisBg
PegazisBg 1,824 jour, 12:52

@Macedonia is Greek

Even Greece is not Greek hahaha xD

PegazisBg
PegazisBg 1,824 jour, 12:53

for 10 euros you will return to Egypt xD cigani

A3naos
A3naos 1,824 jour, 12:54

If you can read the above poem then you got a chance to be Makedonians
Till then...kisses !!!

SeleucusNicator 1,824 jour, 12:57

Commentaire supprimé

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT 1,824 jour, 12:58

Македонки и Бугарки .. другите не ме интересувате
: )))))))))))))))

Dellodas
Dellodas 1,824 jour, 13:00

@Pegazis Even Plovdiv will soon be Greek 😉

MaximosAurelius 1,824 jour, 13:03

Commentaire supprimé

Wildrunner
Wildrunner 1,824 jour, 14:22

but dont you be mad couse serbia/loland defended theirs rws and resources..
___

Well that would be funny if it wasn't sad. Greek bonuslovers could have saved Romania's congress but they didn't. Turkey instead of helping Ukraine attacked 2 EDEN countries and went for bonuses. You all can see how the resources that could be used for liberation and congresses for many eden countries are used so "Plovdiv can be greek". What kind of lobotomized individual u must be to say this I wonder....

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.