Ambient on/off

Join the new world

 

[МНР МАКЕДОНИЈА] Во народот е силата

Day 1,824, 12:17 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by MNR Makedonija


Драги Македонци/Македонки и Бугари/Бугарки

Се наоѓаме во тешки моменти на военото поле каде што владее неорганизираност и непотребно трошење на зимниците во најразлични востанија или битки.

Каде исчезна таа храброст и волја за да се гази непријателот и да газиме се пред себе ?


Зар толку ли лесно ќе дозволите ли непријателите да не газат ?

Време е да се разбудите сите и да ги превземете работите во свои раце ако не си помогнеме самите себеси нема кој друг да ни помогне,не чекајте се од поединци да направат пушката во раце и пукај по непријателот натерајте го да зажали што се осудил да допре по нашите држави!

Нивната зимница нема уште долго да трае кога тогаш ќе се истрошат и ќе ги газиме но до тогаш сите мавајте силно по нив натерајте ги и послениот денар да го потрошат затоа што најголемото оружје е моралот а моралот се добива со ладни глави и трпение.

Нивните пари неможат долго време да ја запрат силата на братството ,единството и силните врски кои ги имаат создадено нашите држави помеѓу себе затоа и секогаш ќе бидеме посилни од нив!

Затоа ве повикуваме сите заедно да удриме силно против нив да им покажеме дека нема посилно нешто од братството,единството и слогата со која е и основан сојузот CoT и така ќе продолжи да егзистира и да доминира во играва.

За самиот крај испраќаме апел до министерствата за одбрана на двете страни повеќе да вложат во помагање на народот и за одбрана на своите територии а граѓаните да не се трошат на страна туку сета своја енергија и зимница да ја трошат на вистинската битка.Редно време е место на зборови својот патриотизам да го искажете на военото поле!Со почит
BlackMK

За шаут
[МНР МАКЕДОНИЈА] Во народот е силата
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2158976/1/20
 

Comments

JaneAsterix
JaneAsterix Day 1,824, 12:23

o7

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,824, 12:25

o>

Black Snakee
Black Snakee Day 1,824, 12:26

o7

Stef40
Stef40 Day 1,824, 12:27

o7

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD Day 1,824, 12:27

Moze i Srbite da pomognat malku poveke.
na primer da pukaat vo nivnite vostanija

o7

MorpheusMK
MorpheusMK Day 1,824, 12:28

o7

SvetlioBG
SvetlioBG Day 1,824, 12:30

o7

B a z e
B a z e Day 1,824, 12:31

o7

Wendy Power
Wendy Power Day 1,824, 12:31

\o/

Tiger Macedonia
Tiger Macedonia Day 1,824, 12:31

Не е кај мене...

Stanimir Georgiew
Stanimir Georgiew Day 1,824, 12:31

о7

DJ JVC
DJ JVC Day 1,824, 12:32

o7

Romb0
Romb0 Day 1,824, 12:32

o/

Dellodas
Dellodas Day 1,824, 12:35

o7
Bring Serbia guys and lets make it a fourthsome, don't allow to be trambled by 1 enemy !!!

Hail Fyrom

Strumjanin
Strumjanin Day 1,824, 12:35

o7

El Che G
El Che G Day 1,824, 12:36

o/

Volk No1
Volk No1 Day 1,824, 12:36

o7

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,824, 12:36

1 enemy? you mean whole EDEN : D

the wheel will be turned in time...stay tuned ; )

Todor Jivkov Jivkov
Todor Jivkov Jivkov Day 1,824, 12:37

HAIL fyROMia!

DANl1640
DANl1640 Day 1,824, 12:37

o7

VOIDOKOILIAS
VOIDOKOILIAS Day 1,824, 12:38

bulgarian letters? i dont understand a thing... 🙁

AGGELOS_K
AGGELOS_K Day 1,824, 12:38

ούγκα ούγκα

PegazisBg
PegazisBg Day 1,824, 12:39

Hail Bulgaria and Macedonia , only true Allies !

KwstasGauros
KwstasGauros Day 1,824, 12:39

Hallo guys! We have a big party!

Gic71
Gic71 Day 1,824, 12:41

I agree with the 16th paragraph but I have my doubts for paragraph 4th... maybe if you compare it with the 3rd one you will see my point

Dellodas
Dellodas Day 1,824, 12:41

Yeap whole EDEN vs CoT + TWO + exONE + ABC...

Mr.Santino
Mr.Santino Day 1,824, 12:41

.........................................................................................................................

Thersitis
Thersitis Day 1,824, 12:42

good job
we enjoyed every minute of our battle
keep going

Jurukov
Jurukov Day 1,824, 12:42

ДОМИНИРАЈ

о/

Sifis7
Sifis7 Day 1,824, 12:43

Macedonia is greek!!

TheHooligan
TheHooligan Day 1,824, 12:43

so hows the weather there?

AdeksiosDeksios
AdeksiosDeksios Day 1,824, 12:45

FYROM = Bulgarias little pet

A3naos Day 1,824, 12:46

Comment deleted

A3naos Day 1,824, 12:47

Comment deleted

vojislavp
vojislavp Day 1,824, 12:48

problemot e sto na mnogumina i zdosadi igravaa bropj eden i konstantnite promeni vo polza na masterkard igrachite posebno na sosedite od jug
2 nedavanjeto refund na igracite koisto ne mozat da si dozvolata da pukaat nnonstop so tenkovi i mavaat goloraki i kako po obicaj neorganiziranosta..aj nie bevme poznati po toa ali me iznenaduvaat neprijatno bugarite..
3 i koga veklev da se deli na obichniot narod para da se razvivaat , nekoi gledaa smao sto poveke da stavat vo svoj dzep..

Skyattacker
Skyattacker Day 1,824, 12:48

yeah and che guevara is FYROMian

abvera
abvera Day 1,824, 12:49

o7

vojislavp
vojislavp Day 1,824, 12:49

zatoa ne treba da ve chudi sto nasite molat po shouti za tenkovi i se borat za BH i CH ednostavnoi i se potrebni sredstva

Karlo FTW
Karlo FTW Day 1,824, 12:49

trololo fyrom you and bulgaria failed but dont you be mad couse serbia/loland defended theirs rws and resources..

TheHooligan
TheHooligan Day 1,824, 12:49

hey where did you go?
are you coming back or not?

Vrilissia7 Day 1,824, 12:50

Comment deleted

A3naos
A3naos Day 1,824, 12:50

ntalasi

PegazisBg
PegazisBg Day 1,824, 12:52

@Macedonia is Greek

Even Greece is not Greek hahaha xD

PegazisBg
PegazisBg Day 1,824, 12:53

for 10 euros you will return to Egypt xD cigani

A3naos
A3naos Day 1,824, 12:54

If you can read the above poem then you got a chance to be Makedonians
Till then...kisses !!!

SeleucusNicator Day 1,824, 12:57

Comment deleted

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,824, 12:58

Македонки и Бугарки .. другите не ме интересувате
: )))))))))))))))

Dellodas
Dellodas Day 1,824, 13:00

@Pegazis Even Plovdiv will soon be Greek 😉

MaximosAurelius Day 1,824, 13:03

Comment deleted

Wildrunner
Wildrunner Day 1,824, 14:22

but dont you be mad couse serbia/loland defended theirs rws and resources..
___

Well that would be funny if it wasn't sad. Greek bonuslovers could have saved Romania's congress but they didn't. Turkey instead of helping Ukraine attacked 2 EDEN countries and went for bonuses. You all can see how the resources that could be used for liberation and congresses for many eden countries are used so "Plovdiv can be greek". What kind of lobotomized individual u must be to say this I wonder....

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.