Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Za pazarot i ekonomijata.

Фирма со вработени-дали имате профит?

12 Day 1,298, 07:51 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial business

Да се има фирма со вработени во еРепублик не е така лесно. Добро е што не можете да влезете во минус, инаку многу неискусни еРепубликанци целосно ќе банкротираа 🙂. Затоа јас се потрудив да претставам што се влијае на профитот од компанијата.

Еве

read more »

Сакате да заработите пари со тргување во странство?

7 Day 1,293, 12:19 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial business

Овде само ќе ви објаснам како да пресметате дали би направиле профит со тргување во некоја странска држава(под претпоставка да имате лиценца за тргување со таа држава).
Значи, не кажувам некоја тајна, туку само начинот на претворање странски валути(

read more »

До новите играчи кои што случајно залутале во мојот весник: Добредојдовте!

1 Day 1,284, 07:25 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) First steps in eRepublik First steps in eRepublik

Оваа колумна не носи ништо ново. Сакам само да им пожелам добра забава(на крај од краиштата, ова е САМО игра) на новите играчи. Од играта може многу да се научи од економски и воен аспект.

Бидете добри работници, бизнисмени и војници. Се друго си

read more »