Ambient on/off

Join the new world

 

WP Attakin korpit, osa 1

Day 1,983, 20:44 Published in Finland Lithuania by Elmeri Isovihta
Esipuhe

Mediassa on liian hiljaista, eikö niin? Ei hätää. Tästä alkaa nyt piinallinen artikkelisarja, jossa on ainakin kolme osaa. Kirjoitan tämän ihan omaksi ilokseni, enkä odota montaakan votea. Ainakaan ilmaiseksi.

WP Attakin "diktatuuria" ja hänen korppeja vatvotaan tässä sarjassa eri tavoin. Tapahtumat ei kulje aikajärjestyksessä, mikään historiankertaus tämä ei ole, vaan kerron miltä asiat minun mielestäni näyttivät ja tuntuivat. Jaan näkemyksiäni aika paljon, joten niitä vieroksuvien kannattaa lopettaa lukeminen jo tässä vaiheessa. Ensimmäinen osa käsittelee ihan yleisellä tasolla eSuomen viimeaikaisia tapahtumia. Seuraavissa osissa perehdytään tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin tapahtumiin, valotetaan taustoja, ja tehdään kutkuttavia paljastuksia siitä, mitä kulisseissa oikein tapahtui.


Osa 1

Diktatuuri, kuten se meille esiteltiin, on nyt ollut eSuomessa kohta kaksi kuukautta. Mikään varsinainen diktatuuri se ei ole, mutta kutsuttakoon sitä diktatuuriksi, koska WP Attak sen sellaisena alunperin esitteli. Kyseessä on eräänlainen sekoitus demokratiaa ja diktatuuria.

Minulla on lähde. Hän on jo nukkunut pois tästä maailmasta, mutta tunsin hänet erittäin hyvin, ja keskustelimme aika usein toistemme kanssa. Hän oli vakaumukseltaan hyvin radikaali, oikea muotovalio korppi. Musta oli hänen kuorensa ja niin oli sisimpänsä myös. Hän oli Cendorr, ehkä tunnette tai tiedätte nimen. Hän seurasi korppien nousua, oli mukana luomassa sitä ja viimeisinä hetkinään hän teki suuria, mutta hyvin pahoja tekoja korppihurmoksessaan. Cendorr siirsi minulle osan tiedoistaan, ja myös artikkelintekokyvyistään, joten älkää siis ihmetelkö mistä tämän viisauden ammennan.

WP Attakin hallinto on joutunut noudattamaan samoja pelimekaniikan sääntöjä kuin mikä tahansa muukin hallinto. Aina kymmenen päivän välein pidetään jotkin demokraattiset vaalit. Eduskunta ja puolueiden koneistot on toimineet melko normaaliin tapaan myös foorumilla. Attakin diktatuuriin pyrkivät muutokset ovat rajoittuneetkin oikeastaan siihen, kuinka paljon hän presidenttinä voi käyttää valtaa. Todellisuudessa Attakilla ei ole ollut missään vaiheessa yhtään enempää valtaa kuin kenellä tahansa muullakaan presidentillä voi olla. Valtaa hänellä kyllä on, mutta varsinaista oikeaa diktatuuria eSuomessa ei ole ollut hetkeäkään.

Koska Attak tiesi, että hänen diktatuurinsa rajoittuu juuri siihen missä presidentin vallan rajat kulkevat, oli hänen pyrittävä vaikuttamaan myös eduskunnan toimintaan. Korppi-ideologiaa täytyi pystyä levittämään myös Korppipuolueen ulkopuolelle, ja eduskunta oli otettava haltuun. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että korppimielisten määrä eduskunnasa oli maksimoitava. Ja miten se tapahtuisi, kuka päättää ketkä menevät eduskuntaan? Aivan, oli siis hankittava puolue, tai parikin. Siitä seuraavissa osissa vielä enemmän.

Jossain vaiheessa, oikeastaan melko heti ensimmäisen kautensa alussa, Attak lievensi kantojaan. Puheet orgien takavarikoinneista ja kyseenalaiset linjaukset niillä olevista rahoistakin saivat jäädä. Tämä oli tietenkin ennalta suunniteltua. Rajut ja kovat linjaukset olivat pelkkää vaalitaktiikkaa. Kerrotakoon, että Attak ei itse uskonut tulevansa valituksi presidentiksi, ja tulos olikin hyvin tiukka. Äänten ostoa tapahtui aika paljon, jossa merkittävässä roolissa oli myös virolainen Vohvelimies. Osa äänestäjistä jäi myös ilman maksua, mutta tästä ei sen enempää.

Heti kun WP Attak valittiin ensimmäiselle kaudelle, tapahtui hätkähdyttävä moka "vastapuolen" taholta. eSuomen kassa katosi. En ole vieläkään ymmärtänyt, mikä sen teon tarkoitus oli. Varas, None|i, ei selvästikään ymmärtänyt, ettei raha merkitse lopulta mitään. Sitä tulee ja menee, kassoja on ennenkin tullut ja mennyt eikä eSuomi ole siihen kaatunut. Taustalla oli None|i:n omien sanojensa mukaan pelko siitä, että korpit kavaltaisivat kassan. Ja tähän hän vastaa itse kassavarkaudella. None|i ei selvästikään ymmärtänyt, etteivät korpit tulleet tuhoamaan vaan rakentamaan uutta ja muuttamaan eSuomea. Hän eli historiansa harhassa, mies joka taisteli jo muinaisia Vihtorin korppeja vastaan, sortui mitä typerimpään tekoon ja hankki itselleen virkakiellon. Kassa toki saatiin takaisin myöhemmin. Kaiken kaikkiaan Nonen töppäily oli mitä suurin lahja ja palvelus WP Attakille ja korpeille. LEP romahti heti seuraavissa EK-vaaleissa ja kohuotsikoita revittiin Nonen, Zacharia Ravenin ja Mossadin kieroutuneista suhteista toisiinsa ja kassavarkauteen.

Kassavarkauden jälkeen oli mitä parhainta taktiikkaa Attakilta lieventää näkemyksiään ja linjauksiaan, ottaa sovittelevampi asenne ja alkaa hakemaan kompromisseja myös vastapuolen kanssa. Vastapuoli on siis LEP+KL+RJ ja mitä näitä nyt on. Wanhat Parrat tosin ovat koko ajan suhtautuneet rauhallisesti korppeihin, ja arvioineet heitä tekojen perusteella. Totuus on kuitenkin se, että Wanhojen Partojen tuki on ollut elintärkeä Attakille. Sitä ei saanut, eikä saa vieläkään menettää, jos hän tahtoo presidenttinä jatkaa. Ja miksi hän sen menettäisi, onhan hän vanha wanha parta.

Tuli ensimmäiset pj-vaalit Attakin aikana. Tapahtui kaksi puoluekaappausta. SVL:n puheenjohtajaksi nousi murskavoitolla Suomisen Olli, ja Red Jihadissa voittoon käveli Pasi Kusiorava. Jälkeenpäin on selvinnyt, että kumpikin ovat multeja, tai eivät ainakaan pelaajan ensimmäisiä accounteja tässä pelissä. Noissa pj-vaaleissa Cendorr oli masinoimassa ainakin SVL:n kaappausta. Minulla on tästä tavallaan sisäpiiritietoa. Suomisen Olli oli ottanut eräänä päivänä Cendorriin yhteyttä, tarkoituksenaan alkaa suunnittelemaan Kauppaliiton kaappausta. Hän kertoi, että yrittäisi vallata kyseisen puolueen muuttamalla nimensä Jorma Ollilaksi, josta yksi kirjain muutettuna. Cendorr oli kuitenkin kokeneena pahantekijänä ymmärtänyt SVL:n olevan helpompi kohde. Ja näin syntyi Suomisen Olli. Ääniä hän sai aivan liikaa, ja niistä olisi kuulemma riittänyt LEP:iinkin osa Jafarinille (Corvus C). Radikaali Korppiryhmä ei ollut kuitenkaan aivan tarpeeksi hyvin järjestäytynyt moisen pommin tiputtamiseen, vaan äänet menivät sinne minne ne oli jo hyvissä ajoin sovittu ohjattavan. Valitusta ja itkua syntyi ymmärrettävästi, joskaan SVL ei koskaan järjestäytynyt palauttaakseen puolueen itselleen. Vaikka julkisuudessa onkin esitetty ties mitä väitteitä, oli presidentti WP Attak hyvinkin informoitu kyseisten pj-vaalien kulusta.

Seuraavaksi oli vuorossa eduskuntavaalit. Niissä korpit saivat vahvan edustuksen, ja eduskunnan odotettiin tekevän suuria muutoksia. Niitä se ei ole kuitenkaan tehnyt, ei koko tämän Attakin hallinnon aikana. Merkittävin on kenties se, että nykyään edustaja voi antaa äänensä jonkun toisen välityksellä foorumille. Muut ovat olleet pelkkää näpertelyä. Korpit eivät ole muuttaneet eSuomen rakenteita vielä kovinkaan paljon, kaikki voidaan palauttaa entiselleen hyvinkin nopeasti, mikäli voimasuhteet yllättäen muuttuisivat.

eSuomen valtion toiminta on kyllä muuttunut suuresti WP Attakin valtakaudella. Ensimmäisellä kaudella ei ollut ministereitä, ja WP Attak hoiti puolustustiimiään lukuun ottamatta kaiken yksin. Erikoisin, minusta kaikista typerin muutos oli se, että Valtion Sanomien käyttö lopetettiin lähes kokonaan. Presidentti Attak on itse todennut, että tahtoo ajaa omaa nimeään, mitä se ikinä tarkoittaakaan. Käsitän sen niin, että hän tahtoo lukijoiden tietävän kirjoittajan olevan WP Attak, korppien kuningas. Eli hän ei tahtonut piiloutua kasvottoman valtion organisaation lehden taakse. Sen voin ymmärtää, mutta VS on kuitenkin Suomen luetuin sanomalehti ja väitän, että myös uskottavin sellainen. Siellä olisi oikein hyvin voinut julkaista erilaisia asiallisia artikkeleita, joihin kuitenkin olisi pystynyt ujuttamaan korppi-ideologiaa. Sitä hän ei kuitenkaan halunnut tehdä, eikä antanut organisaatiota toiselle kaudelle valitun tiedotusministerinkään käyttöön.

Attakin ensimmäinen kausi meni kaiken kaikkiaan rauhallisesti. Se oli tietysti vaikeaa aikaa eSuomen aktiiviväestölle. Ei ollut enää paikkaa hallituksessa, ei mitään järjellistä tekemistä paitsi damagen myynti. Moni lähtikin ulkomaille. Enemmän vaikutti varmaankin tunne kuin itse tapahtumat, sillä mitään mullistavaa ei Attak tai korpit ole vieläkään tehneet. Korppien tavoite on vakiinnuttaa asemansa, se on selvästi nyt toteutunut jossain määrin. Koko korppipuolue on palannut eSuomeen niin erikoisten tapahtumien kautta, että sitä voi olla jopa vaikea joidenkin hahmottaa. Kaikkihan lähti siitä, kun Jolius ja Vihtori tappelivat SP:n puheenjohtajuudesta pj-vaaleissa jokunen kuukausi sitten. Ruben Lagus oli presidentti ja unkarilaiset painoivat päälle, joten valtio joutui pitämään mediassa listaa äänestettävistä ehdokkaista. Jolius ja Vihtori etenivät aivan rinta rinnan, ja valtio piti virallien suosituksen Joliuksen kohdalla pitkään, vaikka Vihtori meni yhdessä vaiheessa jo hieman edelle. Kävi niin, että Vihtorille alettiin ohjaamaan maksullisia ato-ääniä Cendorrin toimesta, joka oli järjestänyt monta kymmentä äänestäjää vapauttamaan LEP:iä ja toimimaan muutenkin PTO:n torjunnassa. Vihtorin johto siis kasvoi hieman, ja hallitus päätti muuttaa tukensa Vihtorin hyväksi ja näin Korppipuolue palasi eSuomeen. Alunperin Cendorrin ja Vihtorin yhteistyö alkoi sopimuksesta luovuttaa LEP korppien käyttöön, mutta se suunnitelma meni pieleen heti kättelyssä, kun Gabriel Lavanche päätti palata eSuomeen pelastamaan LEP:n, ja lahjoi Cendorrin tuekseen lupaamalla hänelle virallisen jäsenyyden Liberaalissa Edistyspuolueessa.

Vihtori kuitenkin hävisi heti seuraavat pj-vaalit ja WP Attak nousi puolueen johtoon. Se tuli monelle täydellisenä yllätyksenä, olihan ehdolla myös konkari SeppoKumpu.

Attakin toinen kausi alkoi selvällä voitolla vastaehdokkaasta. Hän oli TheJuliusCaesar, ja aivan järjettömän typerä valinta vastaehdokkaaksi, jos suoraan sanon. Mitä ihmettä mahtoi liikkua Antskan ja Zacharia Ravenin mielissä, kun he TheJuliusCaesarin ehdokkaaksi klikkasivat. Tuskin ainakaan mitään järkevää. Kauppaliitto ja LEP mokasivat, tai sitten ei vaan ollut ketään parempaa. Oli kuitenkin täysi mahdottomuus, että nuori ja tuntematon, joksenkin kokematon TheJuliusCaesar voisi päihittää WP Attakin. Yksi suurin ongelma hänessä oli se, ettei hänellä ollut juurikaan kannatusta Wanhoissa Parroissa. Lepiläinen ja kauppaliittolainen äänestää luultavasti ketä tahansa mielestään järkevää Attakin vastaehdokasta, jolla on mahdollisuudet hänet voittaa. Wanha Parta äänestää Attakia, jos ehdolla on joku TheJuliusCaesarin kaltainen. Attakin voittamiseen vaaditaan luultavasti ehdokas Wanhoista Parroista, tai ainakin sellainen ehdokas, joka voi saada sieltä kannatusta. Attakin kannatus on niin suuri, että sitä on pakko lähteä kalastelemaan juuri hänen kannattajien keskuudesta, jos hänet halutaan voittaa. Ei vielä tiedetä, onko Attak seuraavissa vaaleissa enää ehdolla vai ei. Jos on, niin luultavasti tällä kertaa vastaehdokkaaksi ei aseteta ainakaan Mossad-avatarilla varustettua henkilöä. Mossad ei nauti järin suurta arvostusta Attakin kannattajien keskuudessa.

Toiselle kaudelle lähdettiin myös valitsemalla ministereitä Attakin avuksi, ja luomaan illuusiota toimivasta hallinnosta. Oikeusministeriksi valittiin Jafarin aka Corvus C, ja tiedotusministeriksi Cendorr. Cendorr tosin erosi jo ennen aikojaan väsyttyään peliin ja kohtaamaansa ajojahtiin.

Tällä Attakin toisella kaudella ei ole tapahtunut juuri mitään merkittävää. Asejaot ovat pyörineet kivasti ja varmaan korppitehtaatkin, muttei mitään edistystä ole saavutettu korppien toiminnassa. Korpit ovat jämähtäneet paikalleen, ja tästä suunta on vain alas päin nähdäkseni. Tämä voi olla myös jonkinlaista väsytystaktiikkaa. Attak ja korpit odottelevat pesissään kunnes kaikki ovat kuolleet joko tylsyyteen tai häipyneet jonnekin muualle. Julkinen keskustelu on lähes sammunut, ja foorumillakin eletään "diktatuurin" ajan rauhallisimpia hetkiä. Jafarinista kyllä jaksetaan puhua paljon, ja Cendorristakin jaksettiin, mutta ei siinä mitään uutta ole. Se on kuitenkin varmaa, nyt kun toinen kausi lähenee loppuaan, että presidenttipeli alkaa hetkenä minä hyvänsä. Nyt vasta todella mitataan, mitä eSuomi tahtoo. Paineet pätevän vastaehdokkaan löytämiseksi ovat varmasti kovat. Monelle voi olla viimeinen pisara, jos Attak valitaan vielä kolmannelle kaudelle. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

Comments

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 21:03

Karmeaa tekstiä.

Fettis
Fettis Day 1,983, 21:55

Cendorr nyt loppu se uusien hahmojen päivittäinen vääntäminen!

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 22:01

daily order

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 22:03

Ja rakkaille lukijoilleni tiedoksi, huomenna - tai jo tänä yönä - ilmestyy palkitun tositarinasarja "nuori Zacharia" -jatko-osa, jossa selvitämme erityisesti Zacharian ja Jafarinin historiallista viha-rakkaussuhdetta. Lukekaa, viisastutte.

Vohvelimies
Vohvelimies Day 1,983, 23:23

OLEN PITKÄÄN SUUNNITELLUT EDESMENNEEN CENDORRIN KANSSA SEURAAVAA SUURTA ASKELTA. MIKÄLI KAIKKI MENEE SUUNNITELMIEN MUKAAN NIIN FUUSIOIDUN CENDORRIN KANSSA MUUTAMAN KUUKAUDEN KULUTTUA. PELI ON JO ALKANUT. KAIKKEA JÄNNÄÄ TULEE TAPAHTUMAAN.

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAAAAA.....

Tse Kim
Tse Kim Day 1,984, 00:50

Lääkkeet!

Vohvelimies
Vohvelimies Day 1,984, 00:01

Tämä on vasta alkua.. Luulitteko tosiaan, että cendorrin pois savustaminen helpottaisi asioita? Kaikki tulee vielä muuttumaan.. mUhahaHaHHAhAHaHahaha...

Poriseva Tursas
Poriseva Tursas Day 1,984, 00:12

Ihan ok tekstiähän tuo oli..Näissä Cendorin posteissa ja pelaamisessa on tietty tomonen pieni kaava havaittavissa.
Ensin tulee järkeviä posteja, kiihtyvällä tahdilla...Ja kun vauhti kasvaa niin järki unohtuu.,,
Eli mitähän viikonloppuna on luvassa ?

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,984, 00:13

Itse asiassa ei yhtään pöllömpi artikkeli. Ehkä hieman valikoivasti kerroit asioista, ja persoonan vaihtelu häiritsi aina välillä, mutta kaiken kaikkiaan sitä tasoa, jolla olisit voinut luoda paremmankin uran eressä.

puskanyym1
puskanyym1 Day 1,984, 02:05

Ihan mukava muuri tämä on...

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 04:40

Vaikka oli muuri niin jaksoin lukea, olihan päähenkilö tarinassa aivan loistava.
Ja en löytänyt selkeitä virheitä, approved.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,984, 07:39

Oho, olen mainittuna!

Ihan RJ:n kesken päätttiin että lähden ehdolle, ja tuki saatiin niin LEPistä kuin Kauppaliitostakin. Pelissäkin olisin RJ:n ehdokas ollut ilman tiettyä puoluekaappausta. WP-puolueen ja sen puheenjohtajan kanssa keskusteltiin tuesta, ja siellä kuuleman mukaan äänestettiinkin tuesta. Kuitenkin äänestysaktiivisuus jäi lopulta WP:ssä niin alhaiseksi ettei IG-tukea laitettu kellekään ehdokkaalle, vaan annettiin vapaat kädet.

GimliPertti
GimliPertti Day 1,984, 14:34

Tämäkin ehdokas kaatui pakasteasiaministerin puuttumiseen hallituslistalta.

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,984, 19:37

Mossad-logoon kaatui.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.