Ambient on/off

Join the new world

 

Work Tax 1%

Day 2,129, 13:34 Published in Finland Finland by Sir Seppo Koski

Ei ole tietoa mihin verotulot kuluvat, joten turha niitä on myöskään silloin kerätä.Äänestä Work Tax: 1%

 

Comments

Poriseva Tursas
Poriseva Tursas Day 2,129, 13:46

Jurikin näin. Hiekkalaatikoon on juuri ajettu uusi turvahiekka. Se on hyvä nyt.

Poriseva Tursas
Poriseva Tursas Day 2,129, 13:47

Perustelemattomista vero spämmeistä ilmanmuuta virkakieltoa.

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,129, 13:50

sain tiedon että verotulot menevät kauppaliitolle

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 2,129, 13:51

älä unohda Mossadia.

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 04:09

tutkin mossad treasuryn tilitietoja noin päälllisin puolin, mutta näkyy olevan, että varat on siirretty jonnekin...

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 04:17

..onko ne sinulla?

Pedersprii
Pedersprii Day 2,129, 14:04

Ehdotan ratkaisuksi virkakieltoa kaikille, joilla on väärä mielipide.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 2,129, 14:12

Mielipiteesi vääristä mielipiteistä on väärä

Pedersprii
Pedersprii Day 2,129, 14:20

Fug. Arvasin, että mua kusetetaan taas.

Ripperi
Ripperi Day 2,129, 18:22

Pedersprii älä kuuntele tuota italojalitsun ystävää. Kiertää veroja niinku suosikkiseuras. Ps. Mul saattais olla Jullen ip.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 2,129, 14:12

Yllättävän kauan tässä menikin - olen odotellut lankeamistasi kyselyartikkelistasi lähtien.

Tse Kim
Tse Kim Day 2,129, 15:08

Seppo koskettaa vain lapsia.

Ripperi
Ripperi Day 2,129, 18:23

Ei se on se zaken mentoritiimi, ketä koskettelee lapsia

Tse Kim
Tse Kim Day 2,130, 00:04

Ei perskuta, olen saanut valheellista tietoa!

Tse Kim
Tse Kim Day 2,130, 00:06

Ja huom. Käytin sanaa koskettaa, en koskettelee, senkin pervo.

Ripperi
Ripperi Day 2,130, 06:28

Se että koskettaa, tai koskettelee, on yksi ja sama. Lapset ei tykkää jos vieras setä kuten zakke käy koskettaa, tai koskettelee.

None
None Day 2,129, 15:10

Nautin Sepon rapistumisesta.

Corvus C
Corvus C Day 2,130, 12:09

Et huomaa todellisuutta? Foorumin asemahan tässä rapistuu

None
None Day 2,130, 12:12

Olette ehkä hieman väärä ihminen puhumaan todellisuuksista 😃

Kristalli
Kristalli Day 2,129, 22:44

Seppo ei näin.

beekaks
beekaks Day 2,130, 02:09

Faktat eivät tälle ympärilleen suurta fiktiota.
PiB kannattaa

MuleBore Day 2,130, 03:32

Comment deleted

Erius
Erius Day 2,130, 03:41

Mitäs järkeä tässä nyt oli? Oliko liian kauhea ajatus että EK olisi voinut käydä sen 24h keskustelun aiheesta ennen äänestystä?

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 04:12

kuinkas kauhea ajatus on se, että asiasta josta on keskusteltu ainakin kuukausi, tehdään hyvin yksinkertainen äänestys. 5 tai 1. edustajat äänestää. lopputulos on eduskunnan tahto.

minä en vain käsitä sitä, ettei jollain edustajalla olisi jo kantaa tähän asiaan ja ettei hän sitä kykenisi ilmaisemaan painamalla yes tai no nappulaa.

sepon äänestys ei myöskään haitannut (tässä tapauksessa hidastanut) muullakaan tapaa eduskunnan työskentelyä, koska jonossa ei ollut samanlaista äänestystä tulossa.

Olen tätä ennenkin ehdottanut ja ehdotan vielä kerran: Veroäänestykset tulee vapauttaa 24h+24h mallista.

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 04:16

Ja, mikäli aiheesta olisi keskusteltu 24h, sen jälkeen olisi pitänyt vielä äänestää 24h. Se taas tapahtuu foorumilla, ja tiedossa on varsinkin hyvin ettei siellä ole kaikki edustajat äänestämässä. Asiasta kertoo jotain se, että Sepon ehdotus on menossa läpi atm, vaikka se on laiton. Se on oikeasti todella harvinaista eSuomessa.

Erius
Erius Day 2,130, 05:01

"kuinkas kauhea ajatus on se, että asiasta josta on keskusteltu ainakin kuukausi"

Asiasta, josta on viimeisen kuukauden (30 pv.) aikana käyty tämän meneillään olevan äänestyksen lisäksi neljä muuta äänestystä;

http://www.erepublik.com/en/main/law/Finland/131552
http://www.erepublik.com/en/main/law/Finland/132520
http://www.erepublik.com/en/main/law/Finland/131987
http://www.erepublik.com/en/main/law/Finland/131610

Kun sitä tämän kuukauden aikana on sorvattu milloin mihinkin suuntaan niin aiheesta on todellakin hyvä käydä pohjustava keskustelu, jotta kaikki edustajat ovat selvillä syystä miksi sitä nyt pitäisi muuttaa ja jotta kaikki mahdolliset pointit sekä puolesta että vastaan tulevat esitettyä. Se että verotuksen voimaan tulossa menisi päivä tai pari pidempään ei vielä ime kansalta kaikkia varoja pois mutta voi varmistaa, ettei sitä verotusta ole tarve taas puolen viikon päästä olla muuttamassa.

"Minä en vain käsitä sitä, ettei jollain edustajalla olisi jo kantaa tähän asiaan ja ettei hän sitä kykenisi ilmaisemaan painamalla yes tai no nappulaa."

Aina sitä voi vaikka sokeasti sitä "Yes" tai "No" nappia painaa jos vain haluaa. Ja kuten ylempänä totesin, on asiaa niin monesti käsitelty ettei tässä tavallinenkaan kansalainen enää pysy kärryillä. Keskustelemalla asiasta kuitenkin pyritään aina varmistamaan, että edustajilla on tarvittava määrä tietoa. Ja keskustelu ei muutenkaan ole ikinä pahaksi.

"Ja, mikäli aiheesta olisi keskusteltu 24h, sen jälkeen olisi pitänyt vielä äänestää 24h."

No voi kauhea. Näin veronmaksajana kärsin aivan uskomattoman paljon tuosta 72h viiveestä. Melkoisia enkeleitä kyllä olette kun annatte minun tienata parilta päivältä hiukan enemmän rahaa kuin ennen.

Jos se ylimääräinen foorumiäänestys voidaan vaikka jättää välistä kysymällä presidentiltä lupa viedä verokeskustelu suoraan IG-voteen. En näe syytä, miksi presidentti epäisi tämän pyynnön jos keskustelukin on käyty. Mutta tälläinen ei tietenkään sovi napinakenraaleille.

Erius
Erius Day 2,130, 05:03

"Olen tätä ennenkin ehdottanut ja ehdotan vielä kerran: Veroäänestykset tulee vapauttaa 24h+24h mallista. "

Ja kuten olen aiemminkin todennut; jos johonkin säädökseen ollaan niin maan perkeleen tyytymättömiä niin muuttakaa se. Se ei niin kauheaa ole käydä siitäkin aiheesta se 24h keskustelu ja äänestys.

Mutta pitäähän sitä nyt saada osoittaa mieltään. Viis yhteisistä pelisäännöistä. Foorumien vika.

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 06:04

Minähän olin ensimmäinen joka ehdotti 1%. Meni jopa melkein läpi.

Mikään ei estä keskustelemasta äänestysten aikaan, ja äänestyksissä mitataan aina eduskunnan tahto. Keskusteluiden tarkoitus ei pidä olla hakea yhteistä mielipidettä, ei missään nimessä. Keskustelun tarkoitus on tuoda näkemyksiä esille.

Kuten sanoin, asiasta on jankattu viikkotolkulla ja vain täydellsille tolvanoille ei ole muodostunut vielä kantaa. Tässä mielessä äänestys, vaikka niitä olisi useampi eri prosenteilla, ei ole ongelma.

Tää on täysin turhaa vauhkoamista, kansanedustajien pitäisi vaan vaivautua ottamaan selvää asioista ja konsultoida hallitusta. Valtiovarainministerinkin saa ircissä kiinni tarvittaessa, jos epäröi omaa kantaa.

Edustat sitä vanhaa, anteeksi, "assburger-polvea", joka halusi aina pilkun tarkkaan tietää missä järjetyksessä asiat etenevät. Nyt on kuitenkin niin, että jo pelimekaniikka on vakavassa ristiriidassa näiden vanhojen käytäntöjenne kanssa.

Virkakieltoja taas on täysin naurettavaa pamautella mukamas laittomista äänestyksistä, varsinkaan sepon tai porisevan kohdalla oli, he eivät käytä foorumia ja se pitää ymmärtää. Juuri siihen pitäisi saada ratkaisuja, miten tällaiset edustajat voisivat ilman paskamyrskyjen aiheuttamista tehdä ehdotuksen.

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 06:05

"Minähän olin ensimmäinen joka ehdotti 1%. Meni jopa melkein läpi."

Eiku anteeksi ehdotin 2%.. tilanne päättyi 16-16

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 06:06

Aika hyvä tulos kuitenkin laittomaksi, ja vielä Cendorrin ehdotukseksi vai mitä? 😉

Erius
Erius Day 2,130, 07:24

"***Jotain ulinaa***"

Cendorr rakas ei nyt taida oikein ymmärtää; Pointti on, että jos on yhteiset pelisäännöt, niin niitä lähtökohtaisesti noudatetaan. Jos säännöissä on vikaa, niin prosessi etenee kuten kaikessa muussakin (24h+24h). Jos olet sitä mieltä että jokin säännöissä ei toimi niin olet melko kapeakatseinen jos sinulle ainoa oikea tapa toimia on rikkomalla noita sääntöjä.

Nuo säännöt on tehty joskus demokraattisesti valitun eduskunnan demokraattisella päätöksellä. Niiden on tarkoitus olla yhteiset pelisäännöt joiden noudattaminen helpottaa touhua. Jos niissä nyt vuosien jälkeen on jotain vikaa niin homma ei ratkea sillä että lietsotaan kaaosta ja aletaan perseilemään vain, koska se nyt omasta mielestä vain tuntuu oikealta. Silloin et ole oikea henkilö kansanedustajan tehtävään jos et pysty yhteistyössä muiden edustajien kanssa sopimaan niistä pelisäännöistä.

"Edustat sitä vanhaa, anteeksi, "assburger-polvea", joka halusi aina pilkun tarkkaan tietää missä järjetyksessä asiat etenevät. Nyt on kuitenkin niin, että jo pelimekaniikka on vakavassa ristiriidassa näiden vanhojen käytäntöjenne kanssa."

Niin edustan, koska se selkeyttää ja helpottaa kaikkien toimintaa. Mutta jos (kuten aiemmin mainitsin) toimintajärjestyksessä oli ongelmia, niin jopa me assburger-polven janarit korjasimme niitä - yhteisillä päätöksillä. Se, että kukin lähtee sooloilemaan miten tahtoo ei ole ratkaisu mihinkään.

Ja mitkä ovat ne valtavat pelimekaaniset ristiriidat vanhojen käytäntöjen kanssa?

tiedotusministeri Day 2,130, 08:06

Comment deleted

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,130, 08:06

Olen selittänyt miksi nykysysteemi on pielessä. Sääntöjen rikkomiseen en suoraan kehota, mutta ymmärrän erittäin hyvin miksi sitä tapahtuu.


"Ja mitkä ovat ne valtavat pelimekaaniset ristiriidat vanhojen käytäntöjen kanssa?"

Oletko tosissasi?

Erius
Erius Day 2,130, 10:29

"Olen selittänyt miksi nykysysteemi on pielessä. Sääntöjen rikkomiseen en suoraan kehota, mutta ymmärrän erittäin hyvin miksi sitä tapahtuu."

Jos joku perseilee niin se on syytä tuomita. En sano, että virkakiellon antaminen on paras mahdollinen konsti, mutta senkään tehottomuus ei vielä tee sääntöjen rikkomisesta sallittavaa. Ja on täysin kohdallaan että Seponkin toiminta tuomitaan ihan julkisesti; koska hän perseilee. Ollaan puhuttu paljon siitä yhteisöä hajottavasta toiminnasta ja tälläinen on juuri sitä. Kun asia olisi voitu hoitaa ihan ennalta sovittujen sääntöjen puitteessa niin miksi piti väen väkisin lähteä sooloilemaan ja sotkemaan?

"Oletko tosissasi?"

Olen. Anna kuulua.

Roddy Rabbitte
Roddy Rabbitte Day 2,130, 12:29

Minä kyllä komppaan Erius. Pelisäännöt on pelisääntöjä ja jos ne miellytä, niin silloin muutetaan sääntöjä ensin eikä tehdä omaehtoisia päätöksiä sivuuttaa säännöt, jos jokin ei nyt satu minua miellyttämään...

Sir Seppo Koski Day 2,130, 22:27

Comment deleted

Erius Day 2,130, 22:30

Comment deleted

Sir Seppo Koski
Sir Seppo Koski Day 2,130, 22:33

Nyt on pakko kommentoida, koska asiat ovat menneet varsin pahasti sekaisin.

eRepublikin säännöt (eRepublik Laws) löydät täältä - http://wiki.erepublik.com/index.php/Rules

Meillä pelaajilla on käytännössä hyvin vähän keinoja muuttaa niitä, jos ollenkaan. Oma veikkaukseni on, että ei ollenkaan.

En tehnyt päätöstä, tein lakiehdotuksen. Pelissä ei yksittäinen kansanedustaja tai edes presidentti tee juurikaan päätöksiä. He tekevät lakiehdotuksia, joiden toteutuminen on kiinni äänestyksen lopputuloksesta. Poikkeuksena esimerkiksi kansalaisuushakemus, niihin jokainen kansanedustaja tekee päätöksen itsenäisesti, eli hyväksyy tai on hyväksymättä. Niistä ei erikseen äänestetä.

TTi09
TTi09 Day 2,130, 05:36

Voihan vattu. Onko FORKKA ohitettu? ADMINIT NYT ÄKKIÄ FP:TÄ SEPOLLE!!!1!!

TTi09
TTi09 Day 2,130, 05:48

Reportattu. Kohta on Sepolla banaanit

Tse Kim
Tse Kim Day 2,130, 07:15

Titityy, mitä vattua?

GimliPertti
GimliPertti Day 2,130, 13:12

vattu on hyvää.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.