We are Victorious [MK/EN]

Day 2,381, 05:31 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Odbrana


Почитувани Македонци

Од името на Влада на еМакедонија, Ви благодариме и честитаме за вчерашната успешна војна.
Покажавме и докажавме дека кога се работи за еМакедонија можеме да бидеме сложни, организирани и да го одбиеме секој напад организиран и оркестриран од јужниве.
Териториите во Австралија стануваат наше "свето" место, и територии кои ќе ги чуваме уште долг временски период!!!

Нашата алијанса Аурора, повторно се покажа како најспремна и најдобро организирана алијанса во еСветот. Во ист временски период успеавме да победиме на 4 (четири) фронта во четири добро организирани и ослмислени акции.

~ Бугарскиот АС над Грузија!!! Им Честитаме на Бугарија за прв пат во нивната историја имаат 10/10 и се втора земја во Аурора со фул ресурси о7
~ Парагвај - Словенија!!! Огромен притисок од Астерија, НО повторно Парагвај покажа сила и успешно се справи со офанзивата од Астерија. Парагвај о7
~ Индонезија - Австралија!!! Индонезија во овај период ресетира бонус и тоа го искористи Австралија да пробаат да направат проблем. НЕ успеаа!!! Индонезија о7
~ Македонија - Австралија/јужните! Три пати пробуваат да не избркаат и три пати губат катастрофално!!! Нека им е за ум, да не не чепкаат на овај дел од еСветот!!!

Македонци бидете горди на себе!!!
И време е да направиме едно вакво големо пукање во нашите оригинални региони!!!

Аурора пред се !!!~EN~

Dear friends,

Yesterday Aurora had 4 important battles
~ Bulgarian AS - Congrats for 10/10 bonuses and becoming second Aurora country with full resources o7
~ Paraguay won against whole Asteria!!! Paraguay you are our pearl o7
~ Indonesia won against Australia! Indo & LiGAP o7
~ Macedonia won victoriously against Australia & Our southern neighbors!!! Don't mess with a lion o7

We are best organised alliance in the eWorld!!!

Thank you Aurora !!!
Chile
Bulgaria
Indonesia
Macedonia
Paraguay
Germany
Ireland
Mexico


Hail Aurora!
Liberty, Loyalty, Dignity!
Alexander Macedon
&
MoD team eMacedonia


МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА!