Vreau o lamaie, sau principiul "Country First"

Day 413, 03:15 Published in Romania Romania by andyr

Asa cum spuneam in articolul de ieri, o competitie aproximativ stransa intre cei 2 candidati, castigata in final de smif. Cauza pentru care smif a castigat se regaseste, zic eu, destul de bine in articol precedent; e vorba de votul de blam acordat de eRomani UGDului, despre a carui activitate din ultima luna am mai vorbit.

Despre rezultatele alegerilor s-au scris extrem de multe articole in ultimele ore, asa ca ma voi referi la altceva, si anume la legatura dintre alegerile din Rusia si cele din Romania, sau mai exact, inexistenta acelei legaturi.

Am privit - amuzat - reactiile liderilor eUGD dupa infrangerea din Romania a eUGDului si victoria Romaniei in Rusia, respectiv incercarile lor de a crea o legatura de cauzalitate intre cele doua pentru a justifica o infrangere zdrobitoare, si mai mult, de a aparea ca cei care si-au sacrificat cauza partidului pe altarul unui viitor stralucit al eRomaniei.

the_mihai : "Da-le naibii de alegeri. Romania e mai importanta!"
Alex Craciun : "aseara la 12 noaptea eUGD-ul a facut alegerea finala, am ales TARA inaintea PARTIDULUI."
dsalageanu : "Decizia de a aloca TOATE resurse disponibile in acest razboi a fost luata de catre eUGD INAINTE de a sti diferenta de voturi intre mine si Smif. Nici o clipa nu s-a considerat ca un succes electoral este mai important decat o misiune pentru ROMANIA."

Sa fim foarte clari. NU EXISTA O LEGATURA DE CAUZALITATE INTRE REZULTATELE ALEGERILOR DIN RUSIA SI DIN ROMANIA. Din urmatoarele cauze :

- A fost o actiune coordonata de Alex Craciun, dar la care au participat toti eRomanii, indiferent de culoarea politica. Rolul principal a fost jucat de structurile militare, nu de cele politice, structuri militare din care fac parte membri UGD, PL, RoU, cat si persoane apolitice. A capitaliza aceasta victorie doar pe membrii UGD e cel putin nedrept pentru toti ceilalti.

- Chiar ignorand punctul de mai sus, daca toti cei care au votat in Rusia ar fi votat cu dsalageanu, rezultatul ar fi fost acelasi - cele 161 de voturi din Rusia fiindu-i insuficiente acestuia pentru a-l depasi pe smif.

- In nici un moment nu s-a pus problema unei alegeri intre victoria eUGD in Romania si victoria din Rusia, pentru simplul motiv ca nu s-a pus in nici un moment problema unei victorii a eUGD in Romania, diferenta fiind pe tot parcursul zilei de minim 100-120 de voturi (140 dupa ora 17.00).

Actiunea din Rusia este, fara indoiala, o realizare de exceptie, iar meritul pentru idee apartine, fara indoiala, eUGDului. Meritul pentru implementare apartine insa structurilor militare (Soimi, FAR, FTR, FNR, VM) si "grupurilor de actiuni subversive", grupari - asa cum ziceam si mai sus - apolitice. Mi-as fi dorit un articol si niste comentarii care sa analizeze acea realizare si sa multumeasca tuturor participantilor (si atat), nu sa incerce sa o transforme intr-o justificare pentru esecul in alegeri.

Privind inainte, greul abia incepe.

- Pe plan militar, poate am cucerit Rusia, dar sa ne amintim de Franta, unde ATLANTIS-ul s-a aflat intr-o situatia similara, cedand insa mai apoi in urma contraofensivei PEACE. Nu ar trebui sa ne bucuram prea mult, ci deja sa ne gandim cum putem apara, coloniza si folosi teritoriile proaspat cucerite.

- Pe plan economic, situatia o stiti deja si am mai discutat despre ea in articolele anterioare - economia duduie cu busteni proaspat taiati in timp ce toti ceilalti au centrale atomoelectrice, cursul este cum este, preturile sunt cum sunt.

- Pe planul politicii externe, imaginea eRomaniei nu este deloc roza; razboiul din Rusia a fost condamnat nu doar de PEACE/comunitatea internationala, ci mai nou, chiar de voci importante din US si Argentina, parteneri din ATLANTIS.

In ciuda apartentelor, realismul ne arata ca urmeaza o luna extrem de dificila, poate cea mai dificila din intreaga existenta a eRomaniei, si vom vedea daca noua echipa va fi capabila sa duca acea luna la bun sfarsit.