Vol.260 ✪✪✪ MBB ✪✪✪ Alcoolul omoara incet incet……nu conteaza, nu ma grabesc.

Day 2,055, 21:32 Published in Romania Romania by Taromon X
Salutare tuturor!
Urmariti ziarul Mica Ba-Balbaiala parte a II-a.
Pentru prima parte, click aici:
Mica Ba-Balbaiala


Spuneti si e-prietenilor vostrii despre ziar, un shout, cu cat mai mult cu atat mai bine 😉


Un cioban stătea sprijinit în bâtă pe munte, păzindu-şi turma de oi. Vede venind pe drum o maşină tare.

Opreşte maşina, un tip şi o gagică mişto se dau jos, ea se sprijină de portieră şi el vine şi i-o trage pe la spate.
A doua zi se repetă scena, a treia zi la fel.
Stă ciobanul şi se gândeşte, face un calcul şi îşi spune:
- Bani de maşină nu am dar o portieră tot îmi iau.


Un stol de păsări zboară spre sud. Puiul, aflat la primul lui zbor îşi întreabă mămica:
- Auzi mamă, de ce zburăm noi după tâmpitul ăla din faţă?
- Ce să facem, mamă, dacă el are harta...


Un tamplar si un betiv mor in aceeasi zi si ajung in Rai, in fata lui Dumnezeu, care le spune:
- Tamplarule , tu mergi la tamplarie iar tu betivule, mergi la bar.
Tamplarul sare in sus de nervi , ca el a lucrat toata viata si-l intreaba pe Dumnezeu de ce l-a trimis la atelier.
La care, Dumnezeu ii raspunde:
- Cand iti dadeai cu ciocanul peste degete spuneai "Dumnezeu' ma-tii!", iar betivul cand bea zicea "Doamne ajuta"!!!Un cuplu trecut de prima tinereţe, Măria şi Ion, s-a decis să se mute, la pensie , în Texas. Ion îşi dorise dintotdeauna să aibă o pereche de cizme de cowboy, autentice, aşa că văzând unele, la preţ redus, le cumpără, le încalţă şi se întoarce acasă. Păşind mândru în bucătărie, îi zice nevestei:
- Observi ceva diferit, la mine?
Măria îl măsoară o clipă sau două şi zice:
- Nimic.
Frustrat, Ion, se duce la baie, unde se dezbracă, după care reapare în bucătărie în pielea goală şi numai în cizme. O întreabă iarăşi pe Măria:
- Ei, acuma observi ceva diferit la mine?
Măria se zgâieşte la el, iarăşi, nedumerită şi îi zice:
- Ascultă Ioane, eu nu văd, ce este diferit? Aşa cum îţi atârnă astăzi, atârna şi ieri şi tot aşa o să-ţi atârne şi mâine.
Furios, Ion urlă la ea:
- ŞI NU ŞTII DE CE ATÂRNĂ, Măria?
- N-am nici cea mai mică idee…, răspunde ea.
- ATÂRNĂ, PENTRU CĂ SE UITĂ LA CIZMELE MELE… CELE NOI!
Măria, cu o grimasă:
- Mai bine îţi cumpărai o pălărie, Ioane. Zău aşa, era mai bună o pălărie!


Alinuta:
- Mama, daca o sa fiu o fata cuminte cind o sa fiu mare, o sa am si eu un sot?
- Da, fetita mea.
- Si daca nu o sa fiu o fata cuminte?
- Atunci o sa ai mai multi...
Doua blonde se urca in tren.
Intra in compartiment, unde mai era un barbat in varsta, cu barba.
Una din ele ii sopteste celeilalte:
- Asta e Mircea cel Batran...
- Esti cam proasta. Ala e mort de o gramada de ani.
La urmatoarea statie, in compartiment intra alt tip care il saluta pe batran:
- Salut Mircea, ce faci? Nu te-am vazut de un secol...
Prima blonda:
- Na, cine-i proasta?


Un mic proiect inceput de ceva timp numit "Romania de altadata", in care postez poze, la cerere, cu orasele Romaniei din secolele XIX - XX, plus niste informatii interesante (Scurt istoric).

Deci, cine doreste sa sustina acest proiect, face request la comenturi cu orasul ce doreste sa il vada, ce a fost odatat + o7 😉Misterul comorii din Baragan


Panait Istrati spunea despre Bărăgan că este locul în care poţi "să te afli singur cu Dumnezeul tău" şi îl descria ca fiind "ţinutul pe care Creatorul l-a hărăzit Munteniei, pentru ca românul să poată visa în voie". Astăzi, câmpia Bărăganului este un important sector agricol, după ce în secolul al XIX-lea a fost transformată în teren arabil. Până atunci, ciobanii veneau aici cu oile la păscut, însă, în vremurile de demult, câmpia a fost un important culoar de trecere pentru popoarele migratoare care traversau pământurile României de azi.
Tot din acele vremuri îşi trag izvorul şi numeroase legende despre comori ce ar fi ascunse sub solul roditor al câmpiei, deoarece se spune că acolo sunt îngropate de secole importante comori păzite de blesteme care nu iartă pe nimeni. Locurile unde sunt îngropate comorile sunt secrete, iar duhurile care le protejează se transformă, spune povestea, în flăcări albastre care "dansează" uneori deasupra câmpurilor.

Oricine a mers spre Litoral pe drumul vechi ştie localitatea Dor Mărunt, aflată între Lehliu şi Călăraşi. Satul era renumit prin faptul că avea cea mai mare herghelie de cai de rasă din Bărăgan, însă puţini ştiu că în zonă se spune că ar fi îngropate mai multe comori încă din vremurile când pe aici treceau popoarele migratoare. De-a lungul anilor, câteva au fost descoperite de oameni, însă nimeni nu s-a putut bucura de ele, deoarece au atras blesteme crunte.Comoara lui Prepeliţă şi fântâna blestemată


Una dintre cele mai vechi legede privind blestemul comorilor din Bărăgan datează de la începutul secolului al XX-lea. Prin partea locului se spune că, undeva după al doilea război mondial, un ţăran ar fi găsit, în timp ce ara, un ulcior de fier cu bani de aur, turceşti. Bucuros de norocul care a dat peste el, dar cunoscând legende din bătrâni care spuneau că fiecare comoară are un duh protector, săteanul, pe numele său Gheorghe Prepeliţă, a ridicat în sat o fântână de piatră. Numai că ofranda sa nu a fost primită de duhul comorii, iar la câteva luni după aceea, soţia lui s-a aruncat în fântână şi s-a înecat.
Povestea nu consemnează niciun motiv pentru care femeia şi-ar fi pus capăt zilelor, dar nici nu se termină aici. Pentru că, spun oamenii din zonă, la câteva săptămâni după moartea ei şi ginerele bărbatului a avut aceeaşi soartă, iar după încă un an şi fiica lui a murit la aceeaşi fântână, de care şi-a agăţat ştreangul în care s-a spânzurat.

De teama blestemului, fântâna a fost astupată de săteni, însă în timp pe acel loc s-a format o nouă adâncitură, de parcă pământul s-ar căsca aşteptând să îşi ia din nou tributul.


Comoara lui Pintecan. Biserica Nouă
Un ţăran pe nume Pintecan a găsit şi el un ulcior cu galbeni, la rădăcina unui nuc. Bucuros nevoie mare, bărbatul a luat comoara acasă, dar noaptea, prin vis, a auzit o voce care îi cerea să ridice o biserică în locul în care a găsit banii de aur şi îl ameninţa că în caz contrar va fi urmărit de blestem. Omul a ignorat visul cel straniu şi a început să folosească banii. A cumpărat oi şi a început să facă negoţ cu brânză, iar cum toate afacerile îi mergeau strună, bărbatul nici nu se mai gândea la blestemul comorii.

Nenorocirea l-a lovit, însă, când se aştepta mai puţin. După o vreme în care s-a bucurat din plin de beneficiile avute de pe urma aurului, bărbatul şi-a găsit fiul mort în pătuţ; avea doar doi ani şi se spânzurase singur de gratiile pătuţului. În noaptea ce a urmat, omul a avut din nou visul cel straniu în care vocea misterioasă îi spunea să clădească o biserică pe locul unde i s-a arătat comoara, pentru că altfel îl aşteaptă numai nenorociri. Imediat ce s-a trezit, bărbatul a început să se gândească la ctitorie, iar după ce şi-a înmormântat creştineşte fiul a ridicat lăcaşul sfânt. Se întâmpla în 1939, iar Biserica Nouă există şi azi în Dor Mărunt, iar în interior se află o frescă pe care sunt pictaţi Constantin Pintecan, soţia lui şi un băieţel spânzurat.

O altă întâmplare care confirmă că oricine găseşte o comoară în Bărăgan numai norocos nu se poate considera datează din vremea comunismului. Atunci, un ţăran despre care se spune că a văzut focurile albastre dansând în puterea nopţii deasupra câmpului, a găsit mai mulţi bani de aur, împreună cu fiul său. După ce au săpat în locul în care văzuseră focurile vii şi au găsit aurul, cei doi au lăsat acolo ca semn o movilă de pământ; de acolo şi numele locului, La Movila.
Fie din mărinimie, fie pentru a nu-şi atrage blesteme, el a împărţit comoara cu consătenii, dar la scurt timp s-a trezit cu Miliţia pe cap şi toate monedele au fost confiscate.
Articole anterioare:

Vol.259 ✪✪✪ MBB ✪✪✪ Spersanutiiamulttimpsacitestititlulasta
Vol.258 ✪✪✪ MBB ✪✪✪ Romania ... Romanii de altadata
Vol.256 ✪✪✪ MBB ✪✪✪ Ramaru a omorat-o pe Elena Udrea
Vol.255 ✪✪✪ MBB ✪✪✪ Senzatii extreme la MBB
Vol.254 ✪✪✪ MBB ✪✪✪ Leul de aur romanescVS