Vélemény a kormány sebzés-támogatásáról

Day 4,221, 05:04 Published in Hungary Hungary by Defender of Ascalon
A kormány sebzés-támogatási lépéséről

Tisztelt Honfitársak!

A napokkal ezelőtt lezajlott katonai puccsról már sok cikk megjelent, megmozgatta a játékosokat egyénként és közösségileg, ez olyan hozadéka volt az akciónak, amire talán senki nem számított, ugyanakkor bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

A kormány a támadás kivédését követően úgy döntött, hogy a demokráciát védő játékosok erőfeszítéseit honorálva, sebzésüket megköszönve, anyagi helyzetükön segítve, osztást indít.

A Magyar Civilek Pártja ezt
TÁMOGATJA

A következők miatt:

1) A játékosok a demokráciát védték, a kormány szabadon eldöntheti, hogy ezt honorálja-e, tehát a támogatás jogossága nem kérdés.

2) A játékosok többször is erőn felül vettek benne részt, viszonzás elvárása nélkül – ez az, ami kifejezi a demokratikus értékek (pl. egy legitim kormányzat) melletti állásfoglalást.

3) Bármit hoz is a jövő, bármilyen összetételű kormány lesz is, szüksége lesz azokra a kis-közepes-nagy ütőerejű és sebzéspotenciállal bíró játékosokra, akik jelen tudnak lenni, márpedig fegyver, étel, erősödés nélkül az akarat önmagában kevés. A számok döntenek.

4) A kormány felelősen viselkedve mást nem is tehet, mint az ország egységét tekinti szem előtt (erről Huba és Vidi írt több helyen), bármi legyen is a közeg, a lépés józan racionalitását és morális megalapozottságát aligha lehet kétségbe vonni.

5) A demokrácia oldalán harcoló játékosok eldönthetik, hogy jelentkeznek-e a jutalom/kárpótlás/utólagos CO/stb. névvel címkézhető összegért, vagy sem. Ha valaki úgy ítéli meg, hogy járni jár, de jobb helyen van máshol, akkor élhet a lehetőséggel úgy, mint pl. Nintsen, aki az úgymond „jutalmat” Aimeisan légi programjának támogatása felé irányította – ez egy konstruktív megoldás, az állam támogat – a játékos eldönti, mi legyen vele – a pénz megfelelő helyre kerül.

6) Kormánytagoktól származó publikus információkból tudjuk: megvan a forrás a támogatásra.

7) Személyes véleményem, hogy jelen helyzetben, bárki is lenne kormányon, ha a játék demokratikus, igen, néha döcögve, de mindenképpen képviseleti alapon működő modellje mellett áll ki, hasonlóképp tenne. Aki viszont ezzel nem ért egyet, az tiltakozhat ellene, kiléphet a demokratikus keretekből, akár teljesen más utat is választhat az államigazgatásra: szabad a pálya. Nem vagyunk egyformák, nem kötelező mindent ugyanúgy látnunk. Sem pártban, sem században, sem kormányon belül, sem ellenzékben, sem a kongresszusban, sem nemzetben, sem katonai szövetségben.

A fent leírtakkal, akár tételesen, akár egyben: nem kell egyetérteni.
Nem, hogy a pártunkon belül, de úgy a kongresszusban, mint azon túl széles körben sem. Senki nem kötelez senkit arra, hogy ugyanúgy lásson egy kormányzati lépést. Én így látom, vagyunk, akik így látjuk, közlöny alatti kommentekből olvasva: sokan így látják. Mások pedig máshogyan látják, legyenek a jelenlegi kormány elvileg támogatói, vagy éppen ellenfelei.
Ez egy kormányzati döntés, szerintem, jó döntés.


???


???

Tisztelttel,
DoA
egy civil