Ambient on/off

Join the new world

 

UCR: despre solde si impartirea lor

Day 1,921, 10:11 Published in Serbia Romania by Darkslowstar

Prezentul articol nu se vrea o analiza a nou introdusului sistem de solde, ci doar o relatare asupra problemelor de care ne-am izbit incercand sa implementam program in Unitatea Civila Romana.

Multa lume a fost reticenta sa-si instaleze mai multe programe gen Greasemonkey si scriptul militar, unii sunt mai putini activi, altii citesc rar feeds.
Chiar si asa avem pentru prima saptamana 25 de participanti din cam 100 membri ai unitatii, procent care, speram noi, va creste cu timpul.

Zis si facut, ne-am instalat scriptul, am luptat la ordin, am raportat damage-ul prin butonul special creat, iar luni au venit si banii de la BNR. Dupa bani am primit de la elbandido 2 spreaduri, unul continand damage-ul dat de fiecare membru al UCR cu script, iar celalalt o impartire a sumei globale pe unitati, avand sus si o clasificare/impartire globala damage/prezenta.

Din pacate nu cuprindea si defalcarea sumelor pe fiecare om, si de aici au inceput problemele noastre, cand a venit vorba cum ii impartim intre soldati. Am intrebat pe SMR dar nici un raspuns clar, directiva fiind: descurcati-va singuri.

Am fi putut sa adunam damage-ul total al unitatii, si cu regula de 3 simpla sa obtinem o suma de RON proportionala cu damage-ul dat de fiecare. Se poate crea o formula in Excell si cu un pic de ajutor de la colegii de servici am facut o simulare. Din pacate era doar in avantajul jucatorilor cu damage mare, iar cei 3 GoW din UCR ar fi luat peste 60%din suma. Mai precis, eu ca prim-dinozaut UCR luam peste 600 RON, iar cel mai mic nu lua nici 2 RON.

Evident asa ceva este inacceptabil, si am ales sa nu impart proportional. Trebuia introdusa o ponderare dupa divizii, un coeficient pozitiv pentru cei mici, pentru ca altfel soldele vor fi ridicol de mici, si iar o sa avem probleme la D1-2.

Pentru prima saptamana am ales o solutie de compromis, si prin rotunjire (am renuntat la solda mea), fiecare din UCR participant la program va primi suma de 110 RON, adica echivalentul a 16-17 q7, sau a 5,5 mutari din Ungaria in Romania. Stiu ca nu e solutia perfecta, pt ca in mod sigur unii au luptat mai mult la ordin decat altii, si o imparteala egala nu ii va stimula.

Pe de alta parte nici sa mai stau mult cu banii in cont nu puteam, asa ca saptamana aceasta fiecare primeste la fel.

In opinia mea statul a facut doar jumatate de treaba, partea mai grea, adica crearea de instrumente de supraveghere si inregistrare a damage-ului (scriptul), determinarea a sute de oameni sa si-l instaleze, dar a lasat in aer foarte importantul aspect al impartirii fondurilor alocate. Adica l-a aruncat in carca unitatilor.

Cred ca odata ce ai toate cifrele, damage-ul dat de fiecare, divizia fiecaruia, unitatea, poti crea un programel/script care pe baza unui coeficient imparte suma cuvenita fiecarei unitati. Cred ca comandantii de unitati au si asa destul de multe pe cap, ca sa-i mai incarci si cu un miliard de calcule in fiecare saptamana. Sper ca elbandido sau oricine altcineva este dispus sa ajute, sa vina cu o solutie tehnica care sa ne ajute sa impartim soldele in mod echitabil, tinand cont de criteriile relavante (damage, strenght, divizie, etc), solutie care sa fie adoptata de Guvern & SMR si implementata rapid.

Asa evitam si orice suspiciuni in legatura cu impartirea banilor.

Sunt constient ca programul soldelor este abia la inceput, si de aceea as dori ca acest articol sa fie o critica constructiva a unui program in curs de implementare. Cred ca o dezbatere de idei nu poate fi decat constrctiva, si sunt receptiv la orice sugestie imi puteti da.

Darkslowstar


PS nici eu nu sunt fericit in legatura cu provenienta banilor, si mi-am expus punctul de vedere public de mai multe ori. Dar asta nu inseamna ca eu sau UCR nu vom asculta de ordinele date de comandantii legitimi ai eRomaniei. Nu putem avea o armata fara ordine, iar o unitate militara care nu asculta de CP/MoD, etc. nu mai este o unitate militara nationala ci doar una de mercenari.


 

Comments

Sisk
Sisk Day 1,921, 10:14

din pacate unitatea e cam moarta ca si activitate

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,921, 10:18

deloc, avem o cantitate de damage respectabila, vezi articolele banditului. Doar ca aici sunt oameni mai putin activi decat in unitatile normale

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,921, 10:29

E cam de prost gust sa le impui comandantilor cum sa isi gestioneze ograda proprie. Fiecare comandant stie de ce are nevoie cel mai mult pentru a-si stimula soldatii. Metodele de impartire sunt extrem de diversificate. De la trimis un anumit numar de arme in plus fiecarui soldat, cresut numarul de defilari, crescut numarul de arme primite la defilare....pana la dat banii asa cum au fost primiti dupa vre-o formula de calcul.

Eu unu nu vad cantitatea aia enorma de lucru pe care o au comandantii acum....fata de v1 chiar as putea sa spun ca sa fii comandant e ca si cum ai sta degeaba. Si chiar cred ca o responsabilizare a comandantilor e cat se poate de importanta. Prea multi s-au culcat pe o ureche.

VladCJ
VladCJ Day 1,921, 13:21

Piine?? : )

mentatus
mentatus Day 1,921, 11:30

O împărţire echitabilă ar fi după numărul de kills al fiecărui membru cu damage > 0. Aceste date sunt disponibile în sheet-ul care centralizează damage-ul: https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0AqCqerkSPk6XdGhVWVpPbkVRWVphSTIwVnktVWYwZ2c&single=true&gid=1&output=html

Dacă SMR nu ne oferă aceste date, am putea calcula o medie ponderată a damage-ului împărţit la strength pentru fiecare membru (damage-ul este o funcţie care depinde de strength-ul celui care atacă şi de cel al adversarului), pentru a recompensa participarea la lupte şi nu vechimea fiecăruia (reflectată în strength).

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,921, 11:51

Daca un comandant doreste sa stie nr de kills nu are decat sa il ceara ...nu cred ca l-ar refuza nimeni.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,921, 12:07

Avem nr de kills, ar fi o idee 🙂

anduluzia
anduluzia Day 1,921, 11:54

"PS nici eu nu sunt fericit in legatura cu provenienta banilor, si mi-am expus punctul de vedere public de mai multe ori. Dar asta nu inseamna ca eu sau UCR nu vom asculta de ordinele date de comandantii legitimi ai eRomaniei. "
Ce treaba are olaritul cu indicele NASDAQ? Apreciez gradul de nefericire, insa, e de mentionat faptul ca refuzul soldei nu are nici o legatura cu respectarea ordinelor primite, ba mai mult, cu sustinerea acestui program demarat.

In ceea ce priveste alocarea soldelor, Gray are dreptate. Fiecare UM are posibilitatea sa getioneze aceste fonduri conform intelegerilor interne si asta ofera o mare flexibilitate (dar si responsabilitate e drept).
In cel mai rau caz, poti merge dupa modul de calcul general al programului.
Nu ai altceva de facut decat sa imparti fiecare suma trecuta acolo defalcat la fiecare membru implicat.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,921, 12:09

Nu merge așa, trebuie ponderat cu divizia

anduluzia
anduluzia Day 1,921, 12:22

Suma totala e defalcata pentru Prezenta si Damage (pentru fiecare divizie in parte). Ia suma pentru prezenta primita la Div2 si imparte-o egal membrilor din Div2 care au luptat. Iei apoi suma primita pentru Damage la Div2 si o imparti procentual. Idem la celelalte....
Acum...e posibil ca in final sa apara ceva diferente substantiale intre mamuti si pitici...INSA...dupa acest principiu a primit UM banii (bun, rau, asta e ...)

Mad Spider
Mad Spider Day 1,921, 16:36

@pamarand - nu se poate imparti in mod egal tuturor celor care au luptat; poate un jucator a dat 3-4 fights, iar altul 100.
@Darkslowstar - scuze ca imi bag nasul in "ciorba" voastra; defalcarea pe divizii si numar de kill (sau de fights, daca exista si aceste "cifre") mi se pare cel mai corect; e putin de munca la inceput pana iti creezi un tabel in excel care sa faca calcule automat, dupa care nu ai decat de introdus niste date (mai mult de o ora pe saptamana nu iti ia).

anduluzia
anduluzia Day 1,922, 03:19

@Mad Spider, tot ceea ce spun este ca suma totala primita de o um a fost calculata pe o anumita baza matematica implicand anumite criterii. Tot ce are de facut un coordonator de fonduri e sa transpuna acele calcule la nivel intern (daca nu e stabilita o alta modalitate).

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,922, 03:43

@Mad Spider, scopul articolul exact asta a fost, sa va bagati nasul si sa dati o mana de ajutor. Pana acum am primit multe idei bune si chiar formule de calcul. deci nu te sfii, baga-l adanc 😁))

Volaxad
Volaxad Day 1,922, 04:51

Ai putea face ceva de genul 10% div I -...- 40 % div IV, iar in interiorul diviziilor o repartizare pe damage

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,922, 04:55

volaxad, esti invitatul meu :😁

florin1234
florin1234 Day 1,921, 11:59

Sunt civil, two clicker, lupt la ordin si nu îmi instaleze scriptul, pentru ca sunt refractar.

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 1,921, 15:18

foarte bine!
e dreptul tau.

Andrei Donciu
Andrei Donciu Day 1,922, 00:23

Nu mai fi refractar! :😁

Liviu 93
Liviu 93 Day 1,921, 12:14

o7 Darkslowstar

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 1,921, 15:17

donez si eu 500 cc pentru a echipa UCR
UCR e o unitate stabila din punct de vedere al membrilor
Sunt 2 clic-majoritatea si mai avem si cam 25 % persoane active (echipari mes, SMR..etc)
Ce ne tine impreuna? Nu stiu! Poate obisnuinta poate faptul ca avem liniste poate la noi e mai multa decenta si amabilitate,, nu stiu dar oricum felicitari UCR
Suntem pe loc 20 ca damage in conditiile in care nu avem activitate intensa

ILhan Ex
ILhan Ex Day 1,921, 20:36

Si ii mai aveti pe cei ca mine care si-au bagat p*** in el de script si nu-i mai intereseaza aceasta poveste.

Andrei Donciu
Andrei Donciu Day 1,922, 00:21

Dark, cred ca statul nu trebuie sa se bage in fiecare UM, mai ales ca multe UM sunt diferite ca organizare, prezenta, damage etc. Mai mult Banditul nu le poate face pe toate, a facut si asa destul. Cred ca comandantii pot gasi singuri solutia impartirii cat mai echitabila a banilor.

musashi_san
musashi_san Day 1,922, 01:00

fiecare comunitate/unitate administreaza banii cum considera de cuviinta pentru a stimula si asigura necesarul pentru lupta

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,922, 01:39

deci sa ma apuc sa invata matematica? 😁

musashi_san
musashi_san Day 1,922, 01:42

stii deja:P

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,922, 01:47

tabla inmultirii cel mult. oricum scopul articolul a fost atins, am primit ajutor si sper ca runda viitoare sa marga mai bine 🙂
Orice inceput este mai greu

costel_t
costel_t Day 1,922, 04:51

comunitate/unitate....eu dau singur deci banii/bunurile mi se impart mie...ar spune logica...dar eromania traieste in comunism....so, DO on HOLD, Mercenary ON.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.