Ambient on/off

Join the new world

 

Tutorijal za eBebe

Day 1,810, 04:57 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by Henry Hull


Ovakvi tutorijali su oduvijek bili potrebni i uvijek ce biti. U zadnje vrijeme, sve vise, zato sto novi igraci koji ne shvacaju igru odlaze zato sto misle da je igra glupa. Grdno se varaju, i ja sam ovdje da to sprijecim. Ministarstvo obrazovanja je trazilo ovakav clanak, pa ako niko drugi nece da napise, ja cu. 🙂

Molim sve starije igrace koje vide ovaj clanak da Vote + Shout + Subscribe da ga svi vide. Unaprijed hvala.

Dragi novi igraci, molim vas da procitate ovu poruku od pocetka do kraja da bolje razumijete ovu fascinantnu, ali komplikovanu igru.

Napisao: Henry HullUvod:

Usli ste u ovu igru, registrovali se i zaslijepljeni ste brdom teksta i opcija. Znam taj osjecaj, i ovdje sam da vam pomognem.
Kada ste se registrovali, slozili ste se sa svim pravilima ove igre i morate ih postovati. Dakle, samo postujte tih nekoliko pravila i nece biti
problema.
U sustini, nemojte vrijedjati, psovati (previse), uplicati pravi zivot sa erepublik zivotom, stavljati pornografiju, multijati (imati vise od jednog profila) itd.
Nemojte cak ni pokusavati. Moderatori ove igre su sposobni i naci ce vas odmah.
Sva pravila mozete procitati ovdje.Posao:

Posao je vazan aspekt ove igre, zato sto vam daje jako potrebne pare od kojih kupujete hranu i oruzje. Stranicu sa poslovima mozete naci ovdje.Na ovoj slici je to sto vi trazite. Tu pisu podaci o vasem poslu, vasem poslodavaocu, vasoj plati i koliki je porez. Ako nemate posao, nadjite ga ovdje. Preporucujem da uzmete neki sa velikom platom (20+ BAM) da mozete samostalno kupovati sve sto vam treba.
Mozete raditi svoj posao samo jednom dnevno, klikom da dugme koje se nalazi desno od svih podataka. Kada to uradite, dobit cete svoju platu, izgubiti 10 energije (ne brinite zbog energije) i umjesto dugmeta ce se pojaviti ova zelena kvaka kao na slici.Firme:

Ne brinite ako je ekonomska kriza, recesija, nemate para ili ste dobili otkaz. Mozete sami proizvoditi svoju hranu i svoje oruzje! 😃
Firme jesu skupe, ali ako puno ulozite, puno cete dobiti. Stranicu sa firmama mozete naci ovdje.Na ovoj stranci cete vidjeti koje sve firme vi posjedujete. Kao i sa poslom, raditi u firmi mozete samo jednom dnevno, osim ako imate zaposlenike. Zaposlenicima mozete narediti da rade u bilo kojoj firmi koju posjedujete. Vama cu objasniti cetiri osnovne vrste firmi.

Firma hrane - Proizvodite hranu od zivih materijala hrane. Kvalitet hrane koja se proizvodi zavisi od koliko zvjezdica ima ta firma.

Firma oruzja - Proizvodite oruzje od zivih materijala oruzja. Kvalitet oruzja koji se proizvodi zavisi od koliko zvjezdica ima ta firma.

Firma materijala hrane - Proizvodite zive materijale hrane koje se u firmama hrane mogu praviti u hranu. Broj zivih materijala zavisi od koliko zvjezdica ima ta firma.

Firma materijala oruzja - Proizvodite zive materijale oruzja koji se u firmama oruzja mogu praviti u oruzje. Broj zivih materijala zavisi od koliko zvjezdica ima ta firma.

Na stranici firme pise koliko bi se proizvole produkata, a koliko bi se potrosila materijala kada kliknete na figuru glave covjeka. Kada izaberete klikom na tu figuru u kojim cete firmama raditi, kliknite dugme za pocetak produkcije.
Ako mislite da su firme preskupe, ne morate ih ni praviti, a mozete kupovati firme i od drugih igraca ovdje.Market:

Ako nemate firme a imate puno para (BAM-a), uvijek mozete kupovati hranu i oruzje od drugih igraca. Isto tako mozete pretvarati svoje zlato u pare i obrnuto, zavisi od toga sta vam fali. Sve ovo mozete uraditi ovdje i ovdje.Samo kliknite na onaj produkat koji vam treba i vidjet cete sve ponude tog produkta. Ali dobro izracunajte koliko cete dobiti cega, nemojte da vas neko prevari! 😉Trening:

Naravno, morate ojacati. Kakav je to vojnik koji ne trenira? Stranicu za treniranje cete naci ovdje.Trening radi na slican nacin kao i firme. Izaberete gdje cete trenirati klikom na figuru covjeka i kliknete dugme "Treniraj". Umjesto zivih materijala se koristi zlato, osim za prvi trening (dizanje tegova) koji je najvazniji.
Preporucujem da samo na njega trenirate i da cim skupite zlata da ga ojacate na drugu zvjezdicu.Ratne Jedinice:

U eBosni i u drugim drzavama postoji mnogo ratnih jedinica. Svaka jedinica ima svoga komandanta i svoje clanove, koji se zajedno nalaze u pucaju. Stranicu za ratnim jedinicama cete naci ovdje.
Pridruzite se jednoj za podrsku i informacije gdje se treba pucati.Na stranici svoje ratne jedinice mozete vidjeti sve clanove, komandanta, koliko ima clanova, opis i lokaciju ratne jedinice. Za vojnu jedinicu izaberite neku koja ce vam pomoci, koja radi za nasu drzavu i koja ce vas obezbijediti sa oruzjem i hranom.Politika:

U eRepubliku postoji vlada, kongres, ministri, stranke itd. Vas, pocetnike, vjerovatno najvise zanjimaju stranke. Stranicu sa strankama mozete naci ovdje.
Preporucujem da ne udjete u neku stranku samo zato sto je najjaca, ili ima vise igraca, vec u stranku u kojoj vidite svoju buducnost. Pokusajte izabrati stranke sa najvecom ambicijom i zeljom.Kada kliknete na odredjenu stranku, mozete vidjeti sve podatke te stranke. Trenutnog predsjednika, potpredsjednika, sekretara, savjetnika i govornika. Mozete vidjeti i poziciju koju ta stranka ima u drzavi i broj clanova.
Ako budete citali dalje vidjet cete informacije o izborima, kongresu i predsjednicima.To je to. Hvala vam svima i sretno vam u vasem novom, eZivotu! 😃
 

Comments

MusliBolan
MusliBolan Day 1,810, 05:09

Politička propaganda, favorizuje svoju stranku, fuj 😃

Henry Hull
Henry Hull Day 1,810, 05:11

Ako ima neka greska, molim vas napisite ovdje u komentare da ispravim.

Henry Hull
Henry Hull Day 1,810, 05:13

MusliBolan, ja nista nit favorizujem nit impliciram, samo sam stavio svoju stranku kao primjer zato sto mi prva izlazi 😛

SabatonBIH
SabatonBIH Day 1,810, 05:44

v,s,shout 😃

13.SS
13.SS Day 1,810, 05:46

vss

SabatonBIH
SabatonBIH Day 1,810, 08:37

sad samo jos trebamo dovest e-bebe 😉

DeathToSpies
DeathToSpies Day 1,810, 08:56

v19 s17

Don Milli
Don Milli Day 1,810, 13:04

Svaka čast Henry!
V a S odavno ; )

kalasnjikov000
kalasnjikov000 Day 1,810, 14:13

v+s odlican clanak, svaka cast
i da ti kazem link za trening ti nije ispravan, bar meni

Henry Hull
Henry Hull Day 1,810, 14:27

Hvala svima!

kalasnjikov: hmmm, ne znam sto ti ne radi, sve je dobro uradjeno

kalasnjikov000
kalasnjikov000 Day 1,810, 14:30

http://prntscr.com/ivj1m sta ja znam, evo sta bude kad udjem 😒

JynxMaze
JynxMaze Day 1,810, 14:35

v+s
kad kliknem link od treninga http://prntscr.com/ivjlh

Henry Hull
Henry Hull Day 1,810, 15:09

Cudno, ne znam sto ga ne prepoznaje. Sutra ujutro cu ga staviti u neki skraceni URL i popraviti.

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,811, 00:49

Ima Liberalno Demokratska Stranka Srpske, ima VOTE!

misterzvrk
misterzvrk Day 1,811, 07:30

v+s

Dzahid Osenik
Dzahid Osenik Day 1,811, 09:44

v+s bravo

belmin97
belmin97 Day 1,811, 11:58

VOTE

Henry Hull
Henry Hull Day 1,811, 12:23

Popravio sam link za trening. Redirecta te sa tinyurl.com i sada radi.

samiR 97
samiR 97 Day 1,811, 12:49

bra`o 🙂
o7

mesancek1
mesancek1 Day 1,811, 15:27

v

mesancek1
mesancek1 Day 1,811, 15:28

i S naravno

mesancek1
mesancek1 Day 1,811, 15:28

i S naravno

MusliBolan
MusliBolan Day 1,813, 04:36

Šalim se bolan haha

Zamiir
Zamiir Day 1,814, 16:45

v

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.