Ambient on/off

Join the new world

 

Tri godine skupa...

Day 1,821, 11:22 Published in Croatia Ukraine by Ukrainian Dream


eSentinel
No. 90. - Day 1,821
Country: eCroatiaPrije točno tri godine, 14.11.2009. god., počeo sam igrati eRep. Obično igrači u svojim člancima za ovakve godišnjice znaju pisati o onome što je obilježilo njihov dosadašnji eŽivot, pa ovaj puta ni ja neću biti iznimka. Pisat ću o svom eŽivotu, te stvarima, događajima i ljudima koji su ga obilježili... Priča mog eŽivota do kraja je isprepletena s pričom o HDS-u. I zato ću vam pišući o HDS-u pisati i o sebi.HDS-u sam se pridružio slučajno. Nisu me vrbovali, nisu mi slali poruke, nisu mi slali food ili wep... Kada sam stekao uvjete za ulazak u stranku odabrao sam onu koja mi je svjetonazorski bila najbliskija - HDS. I drago mi je da je ta slučajnost kasnije urodila time da sam upoznao najbolju ekipu koju se upoznati može. A sve je moglo završiti drugačije...

Naime, kada sam se pokušao registrirati na forum HDS-a nikako mi to nije polazilo za rukom. Pa sam vijao Alkemichara po eRepu da mi pomogne pri registraciji, a nakon toga i da mi odobri full pristup forumu. A bome to i nije išlo tako lako... Alki nije od onih tipova koji će tek tako odobriti nekome pristup na cijeli forum. 😃 Mnogi bi na mom mjestu rekli “nosite se i vi i forum i HDS” i okušali se negdje dalje... ali ja sam ostao uporan u nakani da se politički angažiram baš u HDS-u. I stvarno, kroz par dana stigao je i taj toliko očekivani full access na forum HDS-a. Tek više od godinu dana kasnije Alki mi je u jednom nevezanom razgovoru spomenuo da se Atea tada zauzela za mene i tražila da mi se odobri pristup forumu (što defacto znači primanje u aktivno članstvo) jer je u meni prepoznala nekakav potencijal.
Atea ne znam jesam li ti se ikada na tome zahvalio!? Ako do sada nisam... Hvala ti! 🙂
I tako je u biti sve počelo...Bio sam potpuno zadovoljan onime što sam zatekao u HDS-u. Stranka je ispunila sva moja očekivanja, pa čak ih i premašila. Ljudi su bili druželjubivi i spremni odgovarati na milijun mojih pitanja - ako ne vjerujete da sam ih zbilja imao toliko pitajte srdanta, on se sigurno sjeća. XD Iako nisam bio žicerski tip eBebe ne mogu reći da mi nisu i materijalno pomogli kad je trebalo, šaljući mi uglavnom food ili me giftajući.

Kao što rekoh, svidio mi se HDS i iz dana u dan sve mi se više uvlačio pod kožu. I ubrzo se više nisam mogao niti zamisliti nigdje drugdje doli u HDS-u.

Svega dva ili tri tjedna nakon što sam se aktivirao na forumu HDS-a moja eGeneracija, DominionHR, prorekao mi je da ću jednog dana postati Predsjednik eHR. Ne mogu reći da mi nisu godile te njegove riječi, jer “tiha patnja” i krajnji cilj svakoga tko se odluči ozbiljno baviti ePolitikom jest jednog dana preuzeti najveću odgovornost za vođenje ove naše države. Ali nemojte misliti da se Dominion olako razbacuje takvim prognozama, jer sam se kroz naše zajedničko suputništvo u HDS-u uvjerio da tome nije tako... pa ipak, iako sam bio n00b i u igri tek nekoliko tjedana taj je igrač, koji će mi kasnije postati prijateljem, prepoznao nešto u meni. I nešto manje od godinu dana kasnije ispunilo se ono što je (pro)rekao... međutim mnogo sam žganaca morao pojesti dok zbilja nisam postao spreman (ako čovjek ikada može biti u potpunosti spreman) preuzeti odgovornost za ovu našu eDržavu.
Ali, do tada je moralo puno vode proteći ispod dravskog mosta...Moj “uspon” u HDS-u bio je poprilično brz. Nije to išlo po nikakvoj rodijačkoj liniji, jer HDS uvijek daje priliku onima koji pokažu ambiciju i želju za rad u stranci. A u usponu u stranci mi je uvelike pomogao i moj novinarski uspon. Zato kažem da su novinarstvo i politika na eRepu dobitna kombinacija. 😉
Da ne izgubim nit... ubrzo me srdant pitao da budem tajnik HDS-a. To je bila prva ozbiljna funkcija koju sam obnašao u stranci.
Već sljedeće kongresne izbore srdant me postavio kao drugog službenog kandidata u NWC-u. Bio sam ushićen kao dijete kojem pokloniš lizalo. Međutim prizemljenje dolazi već sat i pol nakon otvaranja izbora... srdant mi nalaže da stavim NO VOTE avatar. To što je on bio prvi službeni kandidat u istoj regiji je puka slučajnost. XD Međutim, poslušao sam što mi je rekao i gledao kako sati prolaze, a ja glasove dobijam na kapaljku. NO VOTE avatar je učinio svoje... svi HDS-ovi birači glasali su za srdanta. Ali ja se nisam predavao... visio sam na chatu i strpljivo čekao svoju priliku. Oko šest sati navečer srdant je napokon ocijenio da je siguran i mogla je početi moja utrka za Kongres. Medijska i shoutačka kampanja bila je pokrenuta i pogođena. Ušao sam u Kongres eHR po prvi puta, preko wildcardsa u regiji NWC. Bio je to ožujak 2009 godine. Od tada sam još 14 puta služio kao Kongresnik eHrvatske iz redova HDS-a.

Kasnije sam u HDS-u obnašao mnoge funkcije, a bio sam i Predsjednik stranke u 4 ili 5 nepovezanih mandata. Sve da i želim vjerojatno se ne bih mogao sjetiti svega što sam radio u HDS-u. Ali uvijek sam sve radio otvorena srca i drage volje. HDS-u sam se uvijek rado odazivao na sve pozive i inicijative.Zafrkancija je definitivno obilježavala naša druženja na chatu HDS-a. Ozbiljni kada je država i državni poslovi u pitanju, a neozbiljni i zafrkantski raspoloženi u svo ostalo vrijeme. I sam sam koji puta bio žrtva tih zafrkancija. Dvije su mi psine posebno ostale u sjećanju. Prvu mi je priredio Plese Tomislav (budući da su ga u to vrijeme zezali da “šmrće belo” ja sam fakat prvih par mjeseci u HDS-u mislio da je on narkoman XD). Bilo je to odmah kada sam počeo zalaziti na chat... srdant je bio poprilično osjetljiv u to vrijeme na mijenjanje topica na stranačkom chatu i taman je namjestio topic, rekao da ga ne diramo i otišao spavati. Međutim navedeni zafrkant je promijenio nick na chatu u Asklepije i namjerno rasturio topic tako da sam ujutro kada je srdant došao na chat dobio jezikovu juhu. Sva sreća da je DomioninHR posvjedoćio da je sve to Tomina psina, pa nisam teže nastradao (a srdant je baš bio raspoložen iskaliti se na nekome 😃). Drugu su mi psinu pripredili Argrob i Alkemichar, moja dva super prijatelja, puno mjeseci kasnije. Izigrali su me da pomislim kako su se na smrt posvađali, a ja jadan sat vremena izigravao mirovne snage i pokušavao ih na sve načine pomiriti. A njih dva stara konja se debelo smijali na pvt-u. Napravili su kasnije cijeli show od toga, ali neka... bitno je da se nisu zbilja posvađali. 😃Kada sam već spomenio Argroba moram reći da u mojim početcima nije bio pretjerano aktivan na chatu. Dolazio je na chat svakih nekoliko dana, ali su njegovi dolasci uvijek bili značajni za nas mlade, jer nam je to bila prilika da skupljamo mudrost i savjetujemo se s najvećim ekonomom HDS-a u ono vrijeme. Uskoro je Argrob postao djed u RL, a mi smo ga odmilja prozvali Dida. On je taj nadimak, na našu radost, prihvatio. Počeo sam s njim postepeno uspostavljati neke odnose. Prvo su to bila ispitivanja o ekonomiji, traženje savjeta, partnerstvo u vođenju jedne koorporacije... kasnije, nisam više niti siguran kada je to točno bilo, Dida mi je iskazao ogromnu čast i prihvatio me za svoga eUnuka. No, naš se odnos nije na tome zaustavio... unatoč razlici u godinama postali smo istinski prijatelji.

I nije Dida jedini takav slučaj. S mnogim kolegama iz HDS-a razvio sam prijateljstvo koje nadilazi okvire ovog virtualnog svijeta. To je nesumnjivo i najveće bogatstvo koje mi je pružila ova igra i moja stranka HDS.Već negdje na početku svoje ePolitičke karijere susreo sam se i s radom u izvršnoj vlasti. Kako je opće poznata stvar da je Poglavica bio vičan pisanju meni je pripao zadatak artikulirati njegove misli u smisleno i čitno štivo... tako sam imenovan Glasnogovornikom Predsjednika eHR. Tada sam Apachu i predložio osnivanje orga Predsjednik eHrvatske i službenih novina preko kojih bi se Predsjednik obraćao građanima. Do tada se naime svaki CP oglašavao preko svojih privatnih novina. Na sreću Poglavica me je poslušao i kao rezultat toga imamo službeni predsjednički org i novine preko kojih se i dan danas Predsjednici eHrvatske obraćaju građanima.

Obnašao sam nakon toga i funkciju Premijera, Ministra informiranja, vMoFA-e... ali najponosniji sam na posao koji sam obavio kao ministar informiranja... a podsjetiti ću vas i zašto. U to je vrijeme eHrvatska bila pod velikom PTO prijetnjom. eHrvatska je bila obrisana i izgubili smo Kongres što je značilo da je za dobijanje eHrvatskog CS-a bilo dovoljno preseliti se u naše originalne regije. Srbi su bili spremni osvetiti se za PTO-anje Srbije godinu i pol ranije. Lipec je pokrenuo snažnu medijsku kampanju, a naše stranke nikako se nisu mogle dogovoriti oko zajedničkog hrvatskog kandidata. I naša bi nas razjedinjenost možda koštala i gubitka zemlje da nisam predložio i kasnije kao Ministar informiranja sproveo predizbore na kojima su građani eHrvatske izabrali kojeg igrača žele vidjeti kao zajedničkog hrvatskog kandidata na izborima za Predsjednika eHrvatske. Uz ovu akciju i pomoć saveznika obranili smo se od ovog pokušaja PTO-a.
I opet ne mogu ne spomenuti da sam u svemu ovome imao bezuvjetnu podršku HDS-a i konkretnu pomoć mojih kolega HDS-ovaca. Jer, budimo realni, HDS mi je omogućio da steknem iskustvo u radu izvršne vlasti i obavljanju državnih poslova.Moglo bi se reći da je sve to bila svojevrsna priprema za vrhunac moje političke karijere. U siječnju 2011. godine HDS me kandidirao za Predsjednika eHrvatske, a građani ove naše zemlje iskazali su mi svoje povjerenje i dali mi mandat za vođenje eDomovine. I to u kakvom sam ju trenutku preuzeo... EDEN je bio pred raspadom, Poljaci i Španjolci su se okrenuli Srbima i Mađarima, dio stanovništva zagovarao je savez sa Srbima. Uz enormnu pomoć svoje Vlade, mahom sastavljene od HDS-ovaca, te uz podršku HDS-a i građana eHR, uspjeli smo obaviti sve ono što je narod od nas očekivao. Niti jedna mrlja i afera iza nas nije ostala... jedino što je ostalo iza nas bila je blagajna HNB-a puna do vrha. 🙂Nakon odrađenog CP mandata došlo je kod mene do kroničnog zamora materijala. Po drugi sam put razmišljao o odlasku iz igre. Kao i prvi put, kada je uveden v2, od toga su me odgovorili moji HDS-ovci. Rekli su mi da se odmorim i maknem od svega, što sam i poslušao. Međutim, nakon perioda jedinstva eHrvata ponovno su počele svađe, podmetanja, optuživanja... u kombinaciji s tim zamorom materijala koji je bio još uvijek prisutan zgadila mi se ta učmala močvara i odlučio sam otići iz eHrvatske i raskinuti sve veze s njom. Prvo sam otišao u Kinu, pa u Poljsku (kao član POW-a), Brazil i konačno u SAD u kojemu sam se i najduže zadržao. Međutim i tijekom svog tog vremena u kojem sam izbivao iz eHrvatske, HDS nisam niti želio niti mogao prekrižiti. Nisu to napravili ni drugi naši članovi koji su, iz raznih razloga, napuštali eHrvatsku. A to ipak nešto govori o HDS-u i ekipi koja je u stranci. To je stara ekipa, privržena eHrvatskoj i HDS-u, a uvijek otvorena za nove ljude. Dokaz je to, uz neprekidnu opstojnost HDS-a tijekom 4 godine, da nismo samo druga, već prije svega drugačija stranka!Nedavno sam se vratio u eHrvatsku. Dugo sam to lomio u sebi, jer koliko mi god razum govorio da mi je bolje ne miješati se ponovno u čušpajz zvan eHrvatska toliko me je srce vuklo nazad. I onda kao okidač orkestrirani pokušaj izbacivanja HDS-a iz top5. Tu je razum totalno inhibiran i srce je ponovno počelo konce vuči... u 5 minuta sam obavijestio sve svoje prijatelje u SAD-u da odlazim, rješavanje svih potrebih predradnji... i ponovno sam eHrvat!

Također, odlučio sam se još aktivnije uključiti u rad stranke. Kandidirao sam se za PP-a HDS-a u sljedećem mandatu, te su me aktivni članovi stranke na forumu HDS-a u tome podržali i izglasali kao jedinog službenog kandidata za PP-a HDS-a. Nadam se da ću uz pomoć svih članova stranke i suradnju s našim prijateljima i partnerima uspjeti ponovno uzdići stranku.

Sve ovo gore, u većem ili manjem opsegu, može biti i vaša priča! Pridružite nam se! Pružite priliku i sebi i nama! Izgubiti ne možete ništa, a možete dobiti dosta. Nisam ovaj članak pisao da bih se hvalio ili uzdizao, nego da bih vam posvjedočio da je sve to moguće i prikazao vam što to sve HDS jednom igraču može ponuditi.

Više ste nego dobrodošli pridružiti nam se i zajedno s nama stvarati... pozitivu!


Ask,
jer smo tu svi prijateljiBio bih vam zahvalan za shout:

Tri godine skupa...
http://www.erepublik.com/en/article/2157035/1/20
... by Asklepije


 

Comments

Z N Gorki
Z N Gorki Day 1,821, 11:26

vote

Argrob
Argrob Day 1,821, 11:27

"naše" godine... katkad mi izgleda da je prošlo i više... 🙂

BacoST
BacoST Day 1,821, 11:28

votina

Dalmatian devils
Dalmatian devils Day 1,821, 11:28

vote bre....evo i meni uskoro 3 godine..

Gofonja
Gofonja Day 1,821, 11:29

njab voteeeeeeeeee

Zara Mala
Zara Mala Day 1,821, 11:29

SR

HladenSpricar
HladenSpricar Day 1,821, 11:30

Oćeš li kupit koji Vote na Voters Club-u ili da ti odma opalim jedan? xD

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,821, 11:31

Sretan eRođendan, a sad na čitanje.

Sime999
Sime999 Day 1,821, 11:32

vote

broc
broc Day 1,821, 11:35

vote!

svaka druga ric je HD$ xd

eo i meni je sutra 3 godine i vec sam napisa govor : D

Absentee
Absentee Day 1,821, 11:35

sretan ti erođendan! : )

JetonGreenMan08
JetonGreenMan08 Day 1,821, 11:39

vote Ask

PeroST
PeroST Day 1,821, 11:41

o7

mislav veliki
mislav veliki Day 1,821, 11:44

sretan rodjendan, ocekujem i tvoju cestitku sutra meni

Jo Gaspar
Jo Gaspar Day 1,821, 11:46

zivio

III Pocetnik Krivobarac III
III Pocetnik Krivobarac III Day 1,821, 11:46

vote bote!

Rakija
Rakija Day 1,821, 11:47

vidi đubreta!? upao u igru skoro godinu dana nakon mene, a sad mi šef u stranci!?

E pa drugovi, to tako neće da može. Sledeća izbor za CP-a ide sa moja kandidatura i ima da mu ja onda iznaređivam šta će i gde će da može!

i druga zemjerka... to taman kada ja izbacim članak od životnog značaja za sve igrače, ti moraš ubaciti članak s kojim ćeš me debelo preteći po votovima!?

ccc... sramota...

XD

Dr.Sabljo
Dr.Sabljo Day 1,821, 11:50

vote,,,sta si uzeo njabe daj i nama da to testiramo :DD

Suster Toni
Suster Toni Day 1,821, 11:53

o7

Atea
Atea Day 1,821, 11:54

Odlican clanak Ask. Nadam se da cu i ja u Josica na sjednicu Vodstva.

DominionHR
DominionHR Day 1,821, 11:56

Prijatelju čestitam ti eRođendan. Čovjek koji zrači tolikom energijom kao ti u to vrijeme jednostavno je morao doći do vrha. Kvalitet koji si pokazivao na svim svojim funkcijama odavao je da ćeš biti dobar predsjednik. Nisam morao biti Baba Vanga da vidim dokle ćeš doguratu. U stvari premašio si sve prognoze i postao čovjek za rubriku "Bolja eHrvatska"

BorKan
BorKan Day 1,821, 11:57

Dobro je Radmane, lijepo si taj clanak napisao, sad vrati dukate xD

Silver_Fishy
Silver_Fishy Day 1,821, 11:59

toliki clanak a nigdje spomena o bivsoj zeni.. cpamota.. no vote

Ukrainian Dream
Ukrainian Dream Day 1,821, 12:01

Silver_Fishy moras ti opet raskopavati rane na mom srcu!? |:

Delboy97
Delboy97 Day 1,821, 12:03

Vote i sub o/

SexyCicko
SexyCicko Day 1,821, 12:09

...

jebach u mutnom
jebach u mutnom Day 1,821, 12:13

o7

I n C h Y
I n C h Y Day 1,821, 12:13

nema mene nema vote 😃

juzny90-CRO
juzny90-CRO Day 1,821, 12:20

o/ Ask legendo...vote & shout

Ivan Terible
Ivan Terible Day 1,821, 12:22

dobar članak ljepa obljetnica al brate mili previše politike

War3hous313
War3hous313 Day 1,821, 12:22

ti si moj prvi "eNeprijatelj" kojeg sam dodao. ; ) i nisam se pokajao. : D
svaka ti cast, srecan eRodjendan i SvakoDobro prijatelju.
o7

mirek12345
mirek12345 Day 1,821, 12:27

Sretan erođendan,njabe : )

Luka Rahowa Kroat
Luka Rahowa Kroat Day 1,821, 12:30

BURN THE HD$ BABYLON DOWN !!!

Chow-Bg
Chow-Bg Day 1,821, 12:30

vote o7

Touche Awaay
Touche Awaay Day 1,821, 12:34

BURN THE HD$ BABYLON DOWN !!!

Ubod sisa
Ubod sisa Day 1,821, 12:36

Srecan erodjendan! Super napisano samo tako nastavi! o7

GolikamenHrvatske
GolikamenHrvatske Day 1,821, 12:43

sta vec tri?

uuu sto vrime leti......


vote (mada mi se ne cita, jer sam dvoklikas, maximalno cetveroklikas postao. a ti ionako pises ok (🙂.

HooDs
HooDs Day 1,821, 12:53

\o/

Rebelsy
Rebelsy Day 1,821, 12:56

špijun običan i agentura
😁


vote bre 07

Gorki61_istra
Gorki61_istra Day 1,821, 13:03

ja vjerujem samo BorKanu....hehehehe

boxer 64
boxer 64 Day 1,821, 13:04

Prijatelju, ovo ti je eRođendanski poklon od mene ... ovaj politički pamflet sam pročitao od prvog do zadnjeg slova ; )

Možda je razlog moje velike žrtve što je i meni danas treći eRođendan, pa sam stisnuo zube i čitao, a možda je razlog što sam poželio pročitati kvalitetno štivo, ma o čemu bilo : D

dady12
dady12 Day 1,821, 13:09

vote o7

gljivac
gljivac Day 1,821, 13:14

sretan rođendan \o/

Drotichko
Drotichko Day 1,821, 13:20

sretan rođendan i dugo poživi sa svima nama:)

OINGKY ABeRi
OINGKY ABeRi Day 1,821, 13:21

Sretan Erodendan Ask!
😃

Master_Blaster
Master_Blaster Day 1,821, 13:23

BURN THE HD$ BABYLON DOWN !!!

Pasta93
Pasta93 Day 1,821, 13:49

Ja nisam napiso 😃 ^^
Ja cu dogodine 😃

Mate Lula
Mate Lula Day 1,821, 13:54

BURN THE HD$ BABYLON DOWN !!!

Lord Marlock
Lord Marlock Day 1,821, 14:47

sretno!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.