Ambient on/off

Join the new world

 

Trăiască elbandido, şi să trăim şi noi!

Day 1,950, 21:17 Published in Romania Romania by Nicolae Crefelean

Hai să-ncep cu mizilicurile, pentru amatorii de scandal.

1. "Vampirul" de elbandido ia a luat salariu 10 gold pe săptămână pentru scriptul de raportare damage (detalii în comentariul lui).
2. Sus-numitul ia gold şi pentru e-bot - robotul IRC binecunoscut pentru invocarea comenzilor .fc .rankup .lp .link şi altele din chat
3. Tot dânsul stătea confortabil la bonusuri mari peste hotare, în timp ce sclavii de noi trăiam aici asupriţi şi uneori şterşi, şi-i mai şi dădeam aur - vezi mai sus.
4. Vaaaai! La aproximativ 2 ani în joc a adunat la TP doar 142 de milioane damage pentru România! Chiar şi eu am dat mai mult.
5, 6, 7 etc probabil completaţi voi

Legat de punctul 4, sper că sesizaţi troll-uiala pentru cei care nu cunosc mecanica şi istoria jocului. Acum haideţi să privim şi părţile pozitive.

1. Scriptul de raportare damage ne-a influenţat mai mult decât am crede. Simplul fapt că există ca factor motivant solda pentru damage i-a determinat pe mulţi compatrioţi să lupte la ordin mai des şi mai mult decât înainte. Ca o consecinţă, mulţumită şi luptelor pentru România, alte două lucruri bune ni s-au întâmplat: am obţinut bonusuri noi şi am obţinut aur din medalii TP. Ar fi excelent dacă toate ţările EDEN şi-ar instala scriptul şi şi-ar disciplina oştirile, că aşa ne-am canaliza mult mai bine forţele şi am ajunge din nou o alianţă dominatoare. Să nu uităm şi avantajul (sau efectul secundar) de a putea vedea cum gura bate fundul unora ca Corneliu Vadim ZmeuNY, care-s patrioţi până la jertfa supremă în descrierea din profil... iar pe câmpul de luptă îi vezi doar când le miroase a BH. A... şi mai e un avantaj cu scriptul ăsta: aşa am avut ocazia să văd că unitatea mea militară continuă să fie una dintre cele mai disciplinate şi puternice din ţară. 😉 Bravo, FSR! Vă pup!

2. Dacă n-aţi folosit e-bot sau eRepublik, nu prea înţelegeţi avantajele acestor roboţi. Pe scurt, sunt nişte instrumente foarte utile în aflarea unor informaţii din joc. Adică nu mai trebuie să intri din pagină în pagină şi să îţi iei calculatorul ca să afli când ajungi la rangul următor, cât damage dai cu fiecare armă în parte sau ce date economice/politice/etc au diverse ţări.

Nu pot decât să-i dojenesc pe cei care nu ştiu ce-i aia programarea dar au ceva împotriva celor 10 gold pe care România îi dă i-a dat săptămânal. Dacă aţi vedea codul sursă al scripturilor la care a muncit elbandido, în afara jocului, pur şi simplu în viaţa de zi cu zi, probabil aţi spune că nu înţelegeţi "fluturii" ăia, că mult trebuie să te ducă bibilica să poţi face aşa ceva şi poate v-aţi da jos pălăria în faţa unui om care pare să facă "magie" cu nişte chestii atât de abstracte şi aparent de neînţeles pentru oamenii de rând - fără pregătire informatică. În joc, însă, faceţi abstracţie de detaliile astea (avantaje, cunoştinţe necesare etc) şi lăsaţi invidia să vă umbrească raţiunea.

elbandido, recunosc... există o oarecare doză de invidie şi în mine, că deh... îs şi io om. Şi mie mi-ar plăcea să-mi vină aurul/banii săptămânal şi să n-am grija upgrade-urilor. Dar ţi-ai folosit cunoştinţele obţinute prin ani de zile de trudă în programare şi pentru că-s programator la rândul meu, înţeleg efortul din spatele recompensei pe care-o ceri şi nu consider că eşti răsplătit excesiv.

De fapt, de când avem bonusuri mai mari îmi fac mai uşor materia primă pentru arme, iar producţia din ţară a crescut semnificativ. Evident că profitul naţional depăşeşte cu mult cei 10 gold pe care-i dăm săptămânal pentru scriptul de raportare a daunelor. Deci oricât ne-ar încerca invidia, consideraţi că facem o afacere foarte profitabilă, de care beneficiem de la primul până la ultimul jucător cu cetăţenie română.

Nu-s prieten cu elbandido şi nici măcar nu gândim la fel în joc, lucru care ne-a făcut să discutăm în contradictoriu în chat, nu o dată. Aici mă refer la munca lui, la gelozia nejustificată a unora şi la avantajele reale pe care le obţinem cu toţii.

Haideţi să mai facem un pas înainte şi să privim spre viitor. Avem ocazia să ne adunăm mai mulţi şi să luptăm pentru minele de aur. Sigur, în Europa e extrem de dificil să facem faţă, dar o să-mi facă plăcere să lupt alături de camarazii mei din FSR şi toate celelalte UM-uri care trag tare să ne încercăm şansa de a obţine probabil unul dintre cele mai mari bonusuri pe care le-am avut în joc. Priorităţile noastre trebuie să fie lupta la ordin pentru păstrarea şi chiar creşterea bonusurilor, menţinerea unui damage mare şi, evident, să ne distrăm şi să aducem alţi prieteni în joc, unde să şi rămână - mulţumită dezvoltării noastre.

Pentru efortul depus de elbandido şi rezultatele obţinute de pe urma unirii eforturilor noastre militare, merită să-i mulţumim. Nu doar cu cei 10 gold pe săptămână, ci şi cu o vorbă bună. Suntem atât de volatili, încât multe iniţiative de unire a românilor eşuează fie din faşă, fie chiar dinainte să fie complet conturate.

Să trăieşti, domnule! Şi să trăim şi noi! 😉

o7 România!


Trăiască elbandido, şi să trăim şi noi! http://www.erepublik.com/en/article/2233665

 

Comments

Bizulica
Bizulica Day 1,950, 21:53

Sa ne traiesti, elbandido! Si tu, Nicolae Crefelean! o7

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,950, 22:08

o7

OanaNicoleta Day 1,950, 22:33

Comment deleted

OanaNicoleta
OanaNicoleta Day 1,950, 22:33

o7

Sisk
Sisk Day 1,951, 09:13

ASTEPT SA SE TREASCA UNUL MAI DESTEPT SI SA FACA CEVA PE GRATIS.. VA ZIC EU .. NU SE MERITA.. PE GRATIS POATE FACI PENTRU UM TAU . DAR PENTRU RESTUL DE CE AI FACE ASTA PE GRATIS

loordsteaua
loordsteaua Day 1,950, 22:25

Abia astept sa vad reactia lui zmeu la articolul asta 🙂

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 1,950, 22:42

😁

Acid Jazz
Acid Jazz Day 1,950, 23:02

Multumim elbandido!

sofocle1
sofocle1 Day 1,950, 23:11

Felizitari ptr articol
v+shout (sub aveai de muuult)

Roman Daco
Roman Daco Day 1,950, 23:16

hai să fiu eu primul cârcotaș. bonusurile din ultima lună sunt rezultatul unei situații internaționale fortuite, nu al instalării scriptului.
părerea mea.

în rest, să trăiască elbandido, la mai multe (re)apariții în presă Nicolae Crefelean, și să trăim și noi!

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,950, 23:24

Nici nu îndrăznesc să spun că doar scriptul ne-a adus în situaţia asta, dar a contribuit semnificativ. Ştim bine cât sunt de împrăştiaţi românii dacă-s lăsaţi de capul lor, dar solda a reuşit să ne adune mai bine decât alte metode. Sper să ţină cât mai mult.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,951, 21:20

bine ca suntem imprastiati noi romanii, si prosti si bine ca ne-a adunat un personaj dubios ca elbandido care nu-si vede decat buzunarul lui.
Si bine ca un personaj onorabil ca N crefelean il perie de zor de scame ! Terminati ba cu prostiile ca nu un rahat de script ne face sa fim patrioti.

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,952, 01:12

@Jean Luk Picard1: Realitatea tristă/incomodă e că de bună voie şi nesponsorizaţi de nimeni mulţi români n-au fost patrioţi. În schimb după ce au apărut recompensele au luptat mai mulţi la ordin. Nu totu-i roz în treaba asta, dar per ansamblu a ieşit bine. Asta e.

direct x
direct x Day 1,950, 23:31

"Aici mă refer la munca lui, la gelozia nejustificată a unora şi la avantajele reale pe care le obţinem cu toţii."

In paragraful anterior ai folosit cuvantul invidie care e mult mai potrivit. Gelozia ma face sa ma gandesc la alte lucruri....

asta ca sa fiu si eu carcotas.😛.

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,951, 00:25

: )) Ia schimbă-ţi numele în direct xxx.

Vic of Thor
Vic of Thor Day 1,950, 23:33

Daca cei cativa RON ce-i revin unui jucator conform acelui script intr-adevar au reusit sa uneasca romanii atunci inseamna ca s-a dus pe apa Sambetei toata vorbaria patriotica din jocul asta. Da-i romanului 10 RON pe zi si faci ce vrei cu el, cam asta ar fi concluzia daca e adevarata acea premisa.

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,951, 00:29

Eee... păi nu-i chiar aşa. Eu am câştigat 300-400 de lei. : D Şi alţii, cu siguranţă - în special cei din partea superioară a diviziilor. Acum, că am intrat în divizia 4, am venit să vă iau şi vouă banii. : P

Vic of Thor
Vic of Thor Day 1,951, 00:40

Ok, totusi credeam ca vorbim la modul general : )

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,951, 00:45

Vorbim la modul general. : ) Ideea e că jucătorii mai mari obişnuiesc să bage mai multe resurse în lupte, pe când cei mici au mai mult tendinţa să lupte la DO. Cheltuielile lor diferă, deci şi rezultatele.

Oricum, şi dacă ne uităm la 10-20 de lei, luptând în altă parte nu-i obţin 2-clickerii, aşa că şi pentru ei e mai rentabil să-i primească decât nu. : P Iar aici vorbim strict de cei mai slabi contribuitori la lupte. Ceilalţi câştigă mai bine.

googoodoll
googoodoll Day 1,951, 01:36

Conteaza ideea de rasplata pentru corectitudine si dorinta de a o face vizibila (corectitudinea).
Cat despre onorariu, nu mi se pare normal sa faca cineva munca patriotica, desi suma initiala era un pic cam mare, dar poate sunt subiectiva.

Vic of Thor
Vic of Thor Day 1,951, 01:42

Nu m-am referit in niciun fel la problema salariului, consider ca este problema presedintelui daca se lasa sau nu santajat astfel, nu ma intereseaza.
Eu ma refeream si ma amuzam doar de romanii care cica sunt mult mai cuminti si mai patrioti de cand primesc bombonele.
Ca ce patriotism mai e si ala dezinteresat? : )))

Grasutu M.I.T
Grasutu M.I.T Day 1,951, 02:54

Ca de obicei spui prostii, ca sa sa fii si tu bagat in seama. Mi-am schimbat impresia despre tine.

jochannes
jochannes Day 1,951, 07:52

90% din cazuri e valabila

yIsseii
yIsseii Day 1,951, 15:22

"Da-i romanului 10 RON pe zi si faci ce vrei cu el". Tariful meu este de 2000 RON pe zi. Altfel nu am ce discuta : )

elbandido
elbandido Day 1,950, 23:33

Salut, multumesc pentru cuvintele frumoase. Vin cu niste claritati, cei 10g nu vroiam sa ii cer deloc, drept urmare am si renuntat in a-i cere, si nu erau pentru script, ci pentru calcularea datelor raportate de soldati. Am revenit ieri pentru a 2-a oara de la profit de 5g pe zi, la profit de 1g pe zi, pentru comunitate, care este cum este.

Multumesc inca odata o7

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,951, 00:33

Salut! : ) Articolul se cerea pentru că unii par să nu vadă profitul unei întregi ţări faţă de nişte cheltuieli mărunte. Chiar dacă n-ai fi renunţat la cei 10 gold/săptămână, tot îi meriţi.

Nu-mi convine că trebuie un script extern pentru gestionarea problemelor interne, dar mă bucur că l-ai făcut şi că îl putem folosi cu succes.

o7

Acid Jazz
Acid Jazz Day 1,951, 05:15

claritati=clarificari

Iosy DeadMan
Iosy DeadMan Day 1,952, 03:35

vai, vai, cate sacrificii pentru o comunitate "asa cum este"

Old Bilbao
Old Bilbao Day 1,950, 23:35

Frumos articol. Dar ai o modificare de făcut: 1. "Vampirul" de elbandido LUA salariu 10 gold pe săptămână pentru scriptul de raportare damage.

Acum nu mai ia: D

Pentru că acum e și în interesul lui ca oamenii să își instaleze scriptul, acum că e MoD ; ))

o7

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,951, 00:34

Actualizez îndată articolul. : )

(şi înainte a fost în interesul lui să-şi instaleze oamenii scriptul : P)

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,951, 21:23

deci mafiotul a fost bagat si in guvern!

Nicolae Crefelean
Nicolae Crefelean Day 1,952, 01:22

Aveam nevoie de un om care să preia frâiele ministerului apărării şi să-şi asume responsabilitatea pentru ce se întâmplă acolo. Nu cere nimeni, nimănui, să-i placă de orice membru al guvernului, dar atât timp cât oamenii puşi în funcţii îşi fac datoria, merită cel puţin respectul pentru timpul consumat acolo.

Ideea e că n-am intenţionat să ridic pe nimeni în slăvi, ci să scot în evidenţă faptul că oamenii care muncesc în interesul ţării merită apreciere - indiferent că-s impecabili sau nu. În viaţă nu facem doar lucruri bune. Dacă "judecătorii" noştri ar lua în calcul doar faptele noastre rele, nu şi cele bune, toţi am fi puşi la zid. E cazul să fim oleacă mai destinşi, să apreciem lucrurile bune şi să nu ezităm să mulţumim pentru ele. Asta ne va ajuta să ne îmbunătăţim relaţiile dintre noi, lucru de care vom beneficia cu toţii. Nici articolul meu nu-i 100% pozitiv, dar mai e vreme să vedem articole preponderent pozitive la noi în presă. Încă trebuie să învăţăm cum se face asta.

buru
buru Day 1,950, 23:39

o7777777

cristi4seby
cristi4seby Day 1,950, 23:42

o/

Wolverine VN
Wolverine VN Day 1,950, 23:52

lasa-l bre sa castige si el, ca doar ii munca lui.
daca sunteti invidiosi, faceti si voi scripturi....

MadiMadeleine
MadiMadeleine Day 1,951, 00:20

o7

RoWarlord
RoWarlord Day 1,951, 00:32

o7

Pr3d4thor
Pr3d4thor Day 1,951, 00:33

v

SFlorin
SFlorin Day 1,951, 00:36

Respect elbandido !
Frumos articol . o7

Paradox_bm
Paradox_bm Day 1,951, 00:59

o7

Andrei Donciu
Andrei Donciu Day 1,951, 01:07

o7 Elbandido!

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,951, 01:09

o7

Team CM
Team CM Day 1,951, 02:32

o7 elbandido
o7 si pentru autorul articolului

Argessos
Argessos Day 1,951, 02:44

o/

Cand am citit primele randuri ma pregateam sa critic articolul. Evident, m-am calmat ulterior 😁)))))

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,951, 03:13

Traiasca pita cu slanina,
Traiasca branza telemea,
Traiasca zeama de fasole,
Guiasu' si mamaliga.
Traiasca pita cu slanina,
Traiasca branza telemea!
Traiasca, sa traim si noi
Cu toti pe langa ea!

Fedor DSD
Fedor DSD Day 1,951, 03:18

toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim : ))
o7 @banditul, merita

DoDrew
DoDrew Day 1,951, 03:31

Multumim elbandido ! o7

PaulTC
PaulTC Day 1,951, 05:14

Felicitări și mulțumim elbandido. Deși nu sunt de acord cu solda, script-ul pentru raportarea damage-ului e mai mult decât binevenit.

LeRoiv77
LeRoiv77 Day 1,951, 05:19

Caruia nu-i convine ca elbandido e platit pt munca lui,......,sa....., sau nu ca iar imi dau astia FPoints-uri:) sa fie sanitar!

Corbul
Corbul Day 1,951, 05:31

Intr-un singur loca ai dat cu mucii-n fasole - (autorului) - "unora ca Corneliu Vadim". Pofta buna!

In rest, respect pentru elbandido, a muncit ceva pentru aceste functionalitati dezvoltate ( indiferent daca e in echipa de programatori ai jocului sau e pur si simplu hobby). Corect este ca orice munca sa fie platita de catre cei ce beneficiaza de ea.

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.