Tisuću i jedna noć

Day 4,519, 14:41 Published in Croatia Croatia by Argrob

Eto, došla želja da napišem nekakav tekst za novine. Došla sama od sebe, nisam je tražio.

Već duže vrijeme "nje" nije bilo (op.a. - želje). Ni za gledanjem ovih pixela, a kamoli za pisanjem. Izgleda da je ova, ne baš blistava, situacija koja me prikovala zadnjih mjesec dana unutar četiri zida, usmjerila ono zlo oko prema Erepu. Ustvari su tri zida, jer je jedan dobar dio četvrtog otišao sa potresom ranim jutrom u šetnju.

Kako stvari stoje, možda će Erep još neko vrijeme privlačiti pogled zlog oka.

A kad je Erep u pitanju, bliži sam potpunoj katastrofi nego ikad.

Kako je acc "umro" već po neznam koji puta od 666. dana (što namjerno, što slučajno) svaki puta je otišao i dio znanja, sjećanja i sposobnosti punopravnog sudjelovanja u igri. Pogledao sam malo statistiku i izračunao da bi mi trebalo da igram još 17345 dana da se vratim na zelenu granu. To je puno više nego što sam očekivao i moram priznati da sam zapeo odmah u startu. Znači katastrofa prva.

Onda mi se učinilo da bi to moglo trajati i nešto manje pa sam si kupio paysafe bon. Međutim morao sam poslati tri poruke i spojiti se na Rizon, tražeći žive među IRC avetima prošlosti, kako bi shvatio kako taj bon potrošiti. Katastrofa druga.

Kad sam napokon potrošio bon, uspio sam izračunati da bi mi vrijeme, za dosezanje barem nižerazredne Legende i uz redovno klikanje bilo skraćeno na nekih par tisuća dana... I to uz sve one firme za wep, food i kuće koje sam eliminirao u jednom od bunila romantike i niskih strasti, a koji su me nekada vezali za ovu igru. Katastrofa treća.

Nove komunikacijske kanale ne koristim jer se jednostavno ne snalazim na njima, previše su mi šareni. Feed me previše podsjeća na FB, a i kako mi se ruke tresu dogodi mi se da zakačim krivi smajlić ili like pa ga izbjegavam. Najveseliji dio komunikacije u Erepu mi je ostala kružna poruka od ZN Gorkog, a oni koji to koriste shvaćaju da je to samo po sebi katastrofa. Četvrta.

I onda katastrofa peta, tj. majka svih katastrofa Erepa. Rekoh idem napisati članak. To mi je bar nekada išlo. I.... štani. Želju imam, volje imam.... ali nikakva ideja mi ne pada na pamet. Više niti znam kakva se politika vodi, niti ko je kome saveznik, ni u kojim bitkama treba, a u kojim ne treba. Pun mi je storage šarenih ikonica za koje nemam pojma čemu služe...

Jedino se i dalje na isti način čitaju i votaju članci u novinama.
I uvijek taj prokleti novinarski gen privuče i probudi igračke strasti, lijepe i ružne uspomene, uspavane vremenom i dvoklikom.

A ja nemam ideju o čemu pisati....

Dragi moji Erepovci,
čuvajte se.

Argrob, za prijatelje Dida

For my Lioness…

p.s. 1001 noć iz naslova odnosi se na to koliko još noći imam do pune penzije. Jer noć, a ne dan, je rođena za ljubav, strast, grijeh .....


.... i ponekad whisky ili Erep.