Teoria și practica

Day 1,576, 09:01 Published in Romania Romania by Clopoyaur

N-am mai scris un articol de vreo săptămână, așa că m-am gîndit să fac o mică analiză a ultimelor zile.

ÎN TEORIE…

Cu excepția cazului în care forța brută este mult peste cea a adversarului, rezultatului unei lupte este decis de modul în care fiecare țară își utilizează resursele și de felul în care își plasează damage-ul.

Damage-ul se clasifică și el în mai multe categorii:
Damage aleatoriu
Damage dirijabil
Damage controlabil


Să le disecăm pe fiecare:

Damage-ul aleatoriu vine de la vânătorii de medalii, de la cei care lupta sporadic pentru România sau cei care trebuie să-și bifeze medalia de mercenar în dreptul țării noastre într-o anumită luptă. De obicei aportul acestui tip de damage în fiecare rundă este între 5-10%

Damage-ul dirijabil este compus din damage-ul pe care-l dau Daily Orders-urile (misiunea zilnică din unitatea militară) unităților militare românești și damage-ul extern venit din Daily Orders-urile altor țări atunci când lupta este una prin MPP și prezință o importanță pentru alianța din care facem parte. Acest tip de damage cuprinde marea masă a jucătorilor activi dar care nu intra pe chaturi sau care intră doar în anumite intervale orare, dar își dau luptele pentru a obține recompensa: bazooka și batonul. În general, damage-ul dirijabil reprezintă peste 50% din ponderea damage-ului total pe rundă, mergând în unele cazuri până spre 60-70%.

Damage-ul controlabil este acel tip de damage care poate fi controlat în mod direct de liderii militari ai țării prin ordinele date specific pe chaturi. Aducerea soldaților pe chaturi depinde și ea, la rîndul ei de disponibilitatea acestora, de importanța luptelor și de echipările oferite. Datorită echipărilor oferite, în această categorie de damage se înscriu și eventualii mercenari plătiți în arme ca să lupte pentru noi, cât și aliații prezenți pe chaturile lor și disponibili să ne ajute. Ponderea acestui damage în totalul unei runde este de 30-50%.

Care este combinația care aduce cele mai bune rezultate?

Damage-ul aleatoriu nu poate fi deloc controlat, prin urmare, liderii militari nu au absolut niciun cuvânt de spus în această problemă. Cu cât bătălia este mai intensă, ponderea acestuia este mai mică.

Damage-ul dirijabil depinde de un număr fix de oameni, respectiv de comandanții de unități care fixează ordinele de luptă. Pentru ca acest damage să aibă efectul maxim, trebuie ca aceștia să fie cât mai activi, cât mai mult online și în legătură permanentă cu Ministerul Apărării pentru a fi coordonați în timp real (în special dimineața atunci cînd ordinele se resetează la Day Change și mulți jucători își fac DO-ul până în ora 16-17).

Damage-ul controlabil este cel mai important tocmai prin natura lui fiindcă poate suplini golurile pe care primele două categorii le lasă. De aceea, el trebuie dat acolo unde este nevoie și când este nevoie și coordonat de oameni cu experiență militară. De asemenea, este singurul tip de damage care poate suplini diferența de forță între două țări pe câmpul de luptă exact prin întrebuințarea lui în momentele cruciale.

Pe lângă toate acestea, este necesar ca cei care coordonează activitățile militare să fie activi, să fie buni strategi și să știe exact ce lupte doresc să câștige, ce lupte pot să le piardă și cum să drămuiască resursele limitate pe care le au la dispoziție.

ÎN PRACTICĂ…

Dacă ordinele de luptă nu sunt clare, precise și la timp scoase, iar comandanții insuficient de activi, ”bara” își pierde cea mai importantă sursă de damage: damage-ul dirijabil.

Dacă damage-ul controlabil este coordonat de oameni fără experiență militară și acesta nu este utilizat în momentele cheie (pe final de runde și nu la începutul lor), se pierde sursa de damage care poate înclina balanța în momentele cruciale.

Dacă liderii militari ai țării sunt inactivi sau fără cunoștințe tehnico-tactice atunci strategia țării nu doar că este slabă dar și punerea ei în practică lasă de dorit.

Dacă resursele financiare ale țării, așa limitate cum sunt ele, nu sunt utilizate cu maximă eficiență, ajung folosite în van și consumate fără rezultate.

Iar dacă toate acestea se întâmplă, indiferent cât de bine intenționat este președintele țării bătăliile se vor pierde, mai devreme sau mai târziu.

Iar dacă bătăliile se vor pierde, inevitabil încrederea soldaților în forțele proprii va scadea, vinovați se vor căuta, cu noroi se va da iar buboiul va exploda.

Nu caut vinovați, nu arunc cu pietre, dar trag un semnal de alarmă în calitate de lider militar și fost președinte.

Încă nu e prea târziu! ROMÂNI (de la mic la mare) TREZITI-VĂ!

Sunteți aceeați oameni care acum 2 săptămâni striveați fără probleme orice dușman vă ieșea în cale. Nu cred că în două săptămâni v-au pierit toate forțele!

Cu respect,
Clopoyaur