Ambient on/off

Join the new world

 

Tegyük közösen láthatóvá Székelyföldet! Felhívás!

Day 1,899, 08:24 Published in Hungary Hungary by HungryHungary1
„Székelyföld márpedig nem létezik” – halljuk gyakran a román nemzetiségű polgártársaink szájából. Egyesek ugyan is, még mindig nem tudják elfogadni a valóságot, miszerint a román uralom 93. éve után is létezik Székelyföld tömbmagyarsága.

A jogtalan félelem miszerint Románia szívéből, az ősi dákoromán területből egy soha nem létezett, Székelyföldnek nevezett területi autonómiát kanyarítsanak ki, minduntalan arra készteti őket, hogy megtagadják szülőföldünknek még a létezését is. Holott mivel a történelmi Székelyföld Észak-Erdély területének alig egynegyede, egész Erdélyének is tíz százaléka, a magyar határtól három-négyszáz kilométerre fekszik ezért a Magyarországhoz való csatlakozás földrajzilag lehetetlen, ráadásul a magyarok terveiben csak az autonómia szerepel, függetlenségről egyáltalán nincs szó, félelmük tehát teljesen alaptalan. Érthetetlen tehát a honféltök felindulása akik gyűlölettől elvakultan vagdalkoznak, minden olyan alkalommal, amikor székely autonómiáról, közösségi jogokról van szó.

A bocskoros-agyhalott-honfoglalók szerint arcátlanság a részünkről, hogy miközben Erdély magyarságát sikerült felszámolni integrálva őket a románságba vagy legalább is szórványba, kisebbségbe szorítva, előkészíteni őket a nagy beolvadásra, népünk a székelyek továbbra is ragaszkodik a megmaradást biztosító közigazgatási keretekhez, a három megye különállásához, illetve egy régióba kapcsolásához! Mindezt akkor, amikor a román politikai elit annyi áldozatot hozott az ország homogén jellegének megteremtéséért! Amikor ennek biztosítására eladták a szászokat, ill. moldvai és a havaselvi románok millióit telepítették át Erdély magyar és német városaiba. Amikor hagymakupolás templomok százai épültek a magyar településeken is. Amikor a háromszázezer főre becsülhető csángómagyarságnak alig húsz százaléka tud magyarul. Mindezt történelmileg tekintve igen rövid idő alatt! Mivel sikeresen megváltoztak az etnikai arányok, eszményien gyorsan kiépülőben a nagy román álom, az alkotmányban emlegetett egységes nemzetállam, ezért sem akarják nekünk a székelyeknek megengedni még Székelyföld nevének a használatát sem, nemhogy Székelyföld megmaradásának közigazgatási keretet biztosítani.

Szerencsétlenségükre azonban, „a nyavalyás székelyek” nem férnek a bőrükben, nem válnak köddé, nem tűnnek el, nem takarodnak el, e megszentelt ősi román földről! De ha már maradtak sem simultak be az ősi, a Funar által tízezer évesnek nevezett nyelvi közösségbe!

A román homogén nemzetállam illúziója Székelyföld területére lépve kártyavarként omlik össze. Mert hiába tagadják létünknek még a létezését is ha régiónkban minden ennek az ellenkezőjét hirdeti. Léteznek székely közintézmények, szervezetek, kulturális műhelyek, vannak székely termékek, ugyanakkor ma már minden magára is valamicskét adó székelyföldi intézményen ott lobog a székely zászló is, és nem múlhat el úgy egy hivatalos rendezvény vagy sportesemény sem, hogy fel ne hangozzon a székely himnusz is.

Az egyetlen szerencséjük, hogy a Budapestet Bukaresttel gyakran összekeverő külföldiek mit sem tudnak rólunk, a trianoni békediktátum okán a külhonba szakadt székely-magyarokról. Számukra a „Romániában, románok élnek” fogalma érvényesül. Székelyföld és lakói a román határon átlépve sokak számára láthatatlanná válnak. A határon túl még el lehet hitetni, hogy a székelyek által lakott terület – a térkép szerint – az ország szíve nem magyarul dobog.

Ezen szeretne most változtatni az Erdélyi Magyarságért Egyesület, ezért felhívással fordulunk minden magát székely-magyarnak való honfitársunkhoz, éljen az bár itthon avagy bárhol a nagyvilágban, hogy igényelje és használja az autóján Székelyföld nemzetközinek szánt jelzetét a SIC öntapadóst, – amelyből most 10,000 darabot ingyenesen ajánlunk fel az azt igénylőknek – egyben demonstrálva vele történelmi régiónk létezését azok számára is akik még nem hallottak avagy nem akarnak hallani róla!
Az autós matricák az erdelyimagyarsagert@gmail.com e-mail címen keresztül igényelhetőek.


Vótold a cikked hogy minél több emberhez eljusson!Köszönöm
 

Comments

Mvhely
Mvhely Day 1,899, 08:57

A francia útikönyvben (Routard) Románia térképéről hiányzik Székelyföld és egy szó sem esik róla. Az utak úgy vannak berajzolva mintha arra semmi sem lenne, csak az elkerülő utakat jelzi.

A.C.A.B alb
A.C.A.B alb Day 1,899, 09:10

Pamant romanesc 😛

Deesing
Deesing Day 1,899, 09:17

Mi a rák az a románia vagy mi? 😮

Székelyföldről és Erdélyről tudok hisz jártam ott de ezt a másikat nem ismerem.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,899, 09:19

Szőrös mamlaszok.

vizi zsivi
vizi zsivi Day 1,899, 09:20

nem adtuk fel Erdely hova tartozasat legfeljebb a politikai csurhe akik a nevunkben nyilatkoznak, de mar nincs sok idejuk idehaza:)))!!!!!!!!

Lixuskzs87
Lixuskzs87 Day 1,899, 09:44

Amikor széthullik az eu, a magyarok újra egymásra találnak.

lazo
lazo Day 1,899, 10:55

o7

HungryHungary1
HungryHungary1 Day 1,899, 11:51

na előbb egy romi ide firkantott aztán most el is tűnt a komment o7

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,900, 09:00

Minden elismerésem, tiszteletem a székelyföldi magyaroké
o7

Punkpowa
Punkpowa Day 1,900, 10:44

Ha a 'mélyen tisztelt' politikusainkat nem csak addig érdekelnék az emberek míg szavaznak rájuk , Románia NATO csatlakozásánál ki lehetett volna harcolni egy autonómiát Székelyföldnek, de persze ők elsőre igent mondtak, minden feltétel nélkül.....

Biedermann
Biedermann Day 1,900, 13:01

Lesz még lehetőség nem is kevés csak megkel nézni az orosz politikát a románok nem ok nélkül félnek tőlük.A végén mindenképpen visszakapjuk ami jár.Az élet így van kitalálva jót is rosszat is visszakapsz még ebben az életben.

Biedermann
Biedermann Day 1,900, 13:03

Ahogy a cikk író is teszi nyomni kell ezerrel a magyar ügyet a Kárpát-medencében mindenhol.Hagy szokják csak,minél többet hallják annál jobban fognak beletörődni.

Sobamogera
Sobamogera Day 1,901, 03:54

Inkább a Facebook-on meg a többi szociális hálózaton kéne ezt terjeszteni. Nagyobb lenne az eredmény.
Modjuk minden hó 10. mindenki kirakja a képet az oldalán.

Nagykun
Nagykun Day 1,901, 07:40

v+ s már volt! A székely zászló a legszebb, amit életemben láttam, persze a szívemben a 2. helyre szorul, a magyar után. Már válogatott kézilabdameccseken is láttam lengeni, nagy öröm volt számomra! Hagy ragadjam meg az alkalmat itt, hogy felhívjam a figyelmet a felvidéki tömbmagyarságra is, apai ágon távoli őseim csallóköziek, így ez szívügyem és kötelességem is, hiszen a kisantanti asszimilációs gépezet hasonlóan érinti őket, akárcsak a székelyeket, hogy a szlovák nyelvtörvényről, kettős állampolgárságra vonatkozó törvényről és az unió szégyenének számító Beneš-dekrétumokról még csak ne is beszéljek:
http://kepfeltoltes.hu/130202/Csall_k_z_aut_jelz_se_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.parameter.sk/rovat/regio/2012/07/21/csk-csallokoz-mint-felsegjelzes
Remélem a Délvidékről és máshonnan is kapunk hasonló szép példákat a nemzeti összefogásról!
Igaz, hogy ez egy játék, de miért is ne lehetne itt komoly témákkal is foglalkozni? Ez is egy nagy közösség, amelyet a magyar nyelv kapcsol össze, semmilyen határ nem választhat el minket egymástól!
Köszönöm a cikket!

Kikericsy
Kikericsy Day 1,902, 07:22

Nagykun +1

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.