Stogis presidentiksi!

Day 774, 08:48 Published in Finland Finland by Stogis
Kansalaiset!

Kuten eilen Libre et Progressus-lehdessä ilmoitettiin, on minut asetettu Liberaalin Edistyspuolueen ja Kansallisdemokraattisen puolueen yhteiseksi presidenttiehdokkaaksi. Tämä on kolmas kerta ehdokkaana ja nyt ensi kerran ollaan aivan eri panoksin liikkeellä. Nyt olen eSuomen asialla, en vain puolueeni.

Katsotaan kuinka pitkä tästä artikkelista tulee. En ole aivan varma, mistä aloittaisi. Ehkä kertoisin hieman ensiksikin tästä kuviosta, joka on hieman tullut yllätyksenä jopa oman puolueeni jäsenille.

Tämä vaaliliitto on minulle henkilökohtaisesti mieluinen. LEP:in ja KDP:n yhteistyö on hyvin vahvasti perustunut minun henkilökohtaisiin läheisiin suhteisiin monien johtavien LEP:in jäsenten kanssa. Minulla on kyseisessä puolueessa läheisiä eYstäviä, eKavereita, joten ehkei tämä ollut yllätys kuin eräälle entiselle presidentillemme.

Koska pidän itseäni aatepoliitikkona, haluan hahmottaa tämän siten, että kyseessä on kansallisliberaali vaaliliitto. Olen aina arvostanut asiantuntevaa, asiallista politiikkaan yhdistettynä vankkumattomaan isänmaallisuuteen. Tämä vaaliliitto on mielestäni lähin tämän ihanteeni mukainen yhdistelmä. Kyse ei ole LEP:in vallan tukemisesta, kuuluisasta "LEP-mielisyydestä" tai eliitin asialla olemisesta. Vaikka varmaan omaankin keskiverto oikeistopoliitikkoa vähemmän ennakkoluuloja LEP:iä kohtaan, näen tässä kuitenkin aatteellisen yhteyden. Olen edelleen oikeistolainen ja kansallisliberaali ehdokas, johon vankka isänmaanystävä voi edelleen jatkossakin luottaa. Ehkä kuitenkin LEP:in ja KDP:n välillä olen nähnyt itselleni läheisemmän kansallisliberaalin yhteistyön, joka tuntuu läheisemmältä kuin äärioikeisto.

Millainen ehdokas Stogis on?

Omaa paikkaani LEP:in tukemien presidenttiehdokkaiden joukosta hakisin vertailemalla aiempia LEP:in tukemia aiempia presidenttiehdokkaita. Gabriel Lavanche, jonka hallituksessa ulkoministerinä toimin, oli mielestäni moniosaajuudestaan huolimatta ulko- ja turvallisuuspainotteinen EDEN-suhteineen. Avec taas oli ja on vahvasti armeijan mies, jolla on kokemusta myös Britannian politiikasta. Edellinen presidenttiehdokas ja nykyinen presidenttimme Pateroyer on enemmänkin ollut hallituksen hiljaisempi puurtaja, kokenut ministeri, kuten myös Urokhtor, joka taas vähä on ollut äänekkäämpi.

Minä taas olen sisäpoliittinen vaihtoehto. Aiemmista ehdokkaista eroten olen noussut puoluehallinnon kautta eSuomen valtakunnanpolitiikkaan. Olen puoluepolitiikan ja sisäpolitiikan konkari, monessa liemessä keitetty. Olen kolme kertaa ollut keskisuuren eduskuntapuolueen johdossa ja toiminut aktiivisesti osana eSuomen puoluekenttää ja koko maan politiikkaa. Tämä kaikki on opettanut neuvottelemaan, taktikoimaan ja ennen kaikkea taistelemaan. Ne ovat minun valttini nyt näihinkin vaaleihin mentäessä.

Tavoitteeni


eSuomen poliittinen kenttä on ollut minun areenani. Taustani ei ole siis armeijassa tai diplomatiassa. Tämä taustani tulisi näkymään presidenttikaudellani siinä, että kiinnostuksen kohteeni ovat enempi maamme ja sen hallintojärjestelmää koskevissa suunnitelmissa.

Tavoitteenani presidenttikaudellani olisi aloittaa eSuomen perustuslaillinen ajanjakso. Perustuslakia on kehitettävä ja maan valtiotoimijoille, kuten hallitukselle, presidentille ja ennen kaikkea eduskunnalle, on kehitettävä omat sääntönsä. Tästä syystä olenkin mukana Okkiuksen johtamassa perustuslakityöryhmässä. Olisin hienoa, jos kaudellani saataisiin käyntiin myös jonkinlaisen alkeellisen oikeusjärjestelmän luonti. Maamme säätää lakeja, jotka kontrolloivat myös pelin ympärillä olevaa yhteisöä, mutta näiden lakien toimeenpanosta tai niiden rikkomisesta ei ole selvää käytäntöä.

Nyt näyttää siltä tässä vaiheessa artikkelia, että en aio tehdä mitään perinteistä tekstiä, jossa jokaisen politiikan osa-aluetta kuvaavan otsikon alle pistän maailmanparannusideani. Mielestäni presidentin ei tarvitse olla jokaisen osa-alueen korkein asiantuntija. Pikemminkin hänen tehtävänsä on kerätä yhteen näiden osa-alueiden asiantuntijat.

Peruslinjanihan politiikassa on se, että kannatan mahdollisimman pientä valtion sotkeutumista talouteen, armeijan taistelukyvyn hyvää ylläpitoa ja sisäpoliittista järjestystä. En suhtaudu mieluisesti ajatuksiin laajentaa valtion osuutta Suomen markkinoilla tai jonkinlaisen kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän esityksiin. Ulkomailla toimivat valtion yritykset ovat erittäin tervetulleita, jos ne mahdollistavat verojen alentamisen ja suuremman liikkumavaran budjettiin. Yksilölle on taattava hyvät pelaamisen mahdollisuudet ja valtion tehtävä on pitää järjestelmä siten, että se pitää talouden rattaat pyörimässä ja maan itsenäisyyden turvattuna. Maan itsenäisyyden turvaaminen on valtion tärkein tehtävä, ja siksi en suhtaudu myönteisesti eSkandinavian tyylisiin viritelmiin.

Seuraaviin asioihin haluaisin saada muutosta aikaiseksi mahdollisella presidenttikaudellani:

Puolustuspolitiikka

Armeijan tarpeita on aina kuunneltava. Sen piiristä yleensä parhaimmat uudistusehdotukset tulevat, koska se tuntee tarpeensa. Scadens on suunnitellut PPr-uudistusta, joka tehostaisi kyseisen FM-yksikön toimintaa ja loisi siihen sopimattomalle ainekselle Reservin. Samoin uutta rautakaivosta kaivattaisiin Espanjaan, kun Kreikka ottaa pataa ja tulee joutumaan Turkin alaisuuteen. Armeijan koko on kasvanut ja puolustusbudjetit nousseet. Erityisesti Avec on painottanut kustannustehokkuutta ja olen tästä aivan samaa mieltä. Aseiden ja varustuksenjaon tehostaminen vaikuttaisi positiivisesti armeijan iskukykyyn. Jos budjetin ylijäämä mahdollistaa, olen valmis nostamaan puolustusbudjettia parin asefirman perustamiseksi, jotta puolustusbudjetti saataisiin tämän jälkeen ainakin joksikin aikaan laskemaan. Paras yhdistelmähän olisi mahdollisimman pienet puolustusmenot yhdistettynä mahdollisimman suureen iskukykyyn.

Armeijan suuremmaksi uudistamiseksi, josta on käyty keskustelua KT😒sa, tarvittaisiin työryhmä. Jos armeijan piiristä löytyy tahtoa ja resursseja uudistustyöhön, on tavoitteenani presidenttikaudella aloittaa tämän työryhmän toiminta armeijamme uudistamiseksi.

Suomen naapurisuhteet

Venäjään ei ole luottamista, mutta sen sijaan Virossa on potentiaalia. Viroa vastaan ei voida lähteä hyökkäyssotaan, niin kauan kuin maa on Unkarin suojeluksessa. Se on fakta, josta ei pysty tinkimään. Lisäksi Viron kansassa on vahvaa tyytymättömyyttä maan turvallisuuspolitiikkaa kohtaan, joten en pitäisi mahdottomana eSuomen ja eViron välien liennyttämistä diplomatian keinoin. Muita vaihtoehtoja tässä tilanteessa ei ole, kun ei mielestäni eBaltian ignoraminenkaan ole paras vaihtoehto. Jos eSuomen ja eViron välillä saataisiin aikaiseksi hyökkäämättömyyssopimus, joka koskisi myös eViron alueiden kautta tapahtuvia hyökkäyksiä, olisi eSuomen asema mahdollisesti turvallisempi etelän suunnalta. Presidenttinä ollessasani olisin valmis henkilökohtaisesti käymään neuvotteluita eViron suuntaan liennytyksen hengessä.

Kansallinen yhtenäisyys

Jälleen kerran uuden tulijan myötä eSuomessa on esiintynyt poliittista levottomuutta. Jälleen kerran uusi puolue on päättänyt haastaa eSuomen vallitsevan hallintojärjestelmän. Ymmärrän SJP:ta ja sitä, miltä tilanne näyttää uuden tulijan silmin, mutta ymmärrän myös historian ja kokemukseni perusteella toisen osapuolen näkökantoja.

Toivon, että vakavammat puolueriidat eivät repisi eSuomen yhteisöä. Olen valmis ottamaan SJP:n hallitukseeni, jos he ovat aktiivisia, käyttävät irciä ja ovat halukkaita toimimaan eSuomen hyväksi myös muiden puolueiden edustajien kanssa. Vastuuseen sitominen on paras keino rähinöinnin estämiseksi. Jos vastuuta karttaa, voi rähinöinnin jättää omaan arvoonsa.

Muistakaa äänestää 5. päivä!

Äänestäkää kansallisesti!

Äänestäkää Stogis presidentiksi!

Stogis
kansanedustaja
KDP:n ja LEP:in presidenttiehdokas