Ambient on/off

Join the new world

 

Spanyolország (A legnagyobb vesztes)

Day 2,371, 02:23 Published in Hungary Hungary by Bosko Balaban
A spanyolok alaposan megszenvedték a szerbek és a lengyelek közötti kapcsolat romlását, ugyanis a Spoland miatt a lengyelek mellett maradtak, végül a Sirius tagjainak legrosszabbul járt tagja lett, legalábbis a jelenlegi állás szerint.

Brazília (az első rész róluk szólt), rendezi a futball világbajnokságot, azonban Spanyolországot tartják a legnagyobb esélyesnek a győzelemre, ők a címvédők, szóval ők se az ereppel fognak foglalkozni várhatóan a nyár elején. RL a hatalmas munkanélküliségükkel tudtak még feltűnést kelteni mostanság.
A spanyolokkal sose volt jó a viszonyunk az erepen. Mi a portugálokkal voltunk sokáig egy szövetségben, aztán a lengyelek, miután elhagyták az Edent, magukkal vitték a spanyolokat, akik a brazilokhoz hasonlóan sose nyerték el nálunk a barátságukat.
A spanyolokkal volt azért részünk kellemes közös hadjáratokban is, az USA feldarabolásában harcoltunk egymásért. A legtöbb szövetségen belüli viszályért a spanyol vezetőket tartottuk felelősnek.
Amikor a magyar kormányok a szerbek mellett foglalt állást a lengyelekkel szemben, akkor az elemzések azt mutatták, hogy az Asteria a spanyolokra fogja magát rávetni, a szerbek nagyon szerettek volna ellenük vonulni, az akkor még megszállt dél francia régiókon keresztül. A szerbek elvesztették a gyarmataikat azóta, sok esélyt nem látok a visszatérésükre. Az argentinok azonban befészkelték magukat ott, jelenleg is teljes törlés alatt tartják a hispánokat.

Spanyolország várhatóan nem kíván eltávolodni a jelenlegi szövetségéből, a Spoland egy olyan kötelék, mint amilyen nálunk a szerb-magyar kapcsolat, szinte felbonthatatlan.
Ők a legjobb példa arra, hogy miért nem érdemes számítani a lengyelekre, hiszen most is hagyják, hogy legjobb barátaik ekkora bajba kerültek. Szóval a “jetibérencek” legfőbb érve a spanyolok esete lehet. Nem csoda, hogy akik a románok ellen akarnak harcolni, inkább egy harmadik utas politikában gondolkoznak. Szóval nem sok magyar játékos lát fantáziát a spanyolok felé való közeledésben, mivel róluk amúgy sincs jó véleményünk.

A spanyolok vesszőfutása nemrég óta van, így úgy gondolom, hogy a diplomácia eszközeivel élhetnek a leginkább a helyzetük javításában. Chile-re nem számíthatnak, hiszen ők nagyon is elégedettek lehetnek az argentinokkal való NAP számukra áldásos következményeivel.
Helyzetük akkor lehetne jobb, ha egy argentin ellenes hadjáratot elérhetne a Siriusnál, azonban a jelek nem ezt mutatják, jó példa lehet erre a török légicsapás, ők is Ausztriába mennek most.
Szóval spanyol szemmel a Sirius önző, egoista országok gyülekezete lehet, akik a saját szórakozásukra gondolnak csak.
A brazilok a 4.legnépesebb ország, a spanyolok a 6. legnépesebb, ők tehát a legnagyobb vesztesei a szerb-lengyel vetélkedésnek. Akár diplomáciai eszközökkel ezeket az országokat használhatnánk fel leginkább ellenük.
Persze csak akkor ha végre nem egy sodródó külpolitikai irányt vinne a magyar diplomácia, hanem egy szervezett, intelligens és aktív irányt.
 

Comments

Nintsen
Nintsen Day 2,371, 02:28

Első?!

CheDavid
CheDavid Day 2,371, 02:41

a spanyolokra ráfért már ez a kis "aktív" pihenő...

Cold Hands
Cold Hands Day 2,371, 02:56

Hail Spoland o7

No matter what

Mvhely
Mvhely Day 2,371, 03:11

V

kvasztics
kvasztics Day 2,371, 03:46

Bosko, ex-elnök létedre, tudnod kellene hogyan működnek a dolgok: a külügy csak olyan politikát tud folytatni, amire az elnök felhatalmazást ad. Hiába tárgyal le a külügy egy MPP-t x országgal, ha az elnök nem írja alá és a konga nem szavazza meg. Ugyszintén NE-t se tud beadni a külügy.
Tehát nem a diplomáciával van a baj, hanem az elnökökkel és a kongával. Olyan elnököt kell választani, aki képes egy döntést meghozni és utána kitartani mellette. A kongába meg a helyzetre való tekintettel a tisztelt pártelnökök nem ujoncokat vagy agyhalott trollokat kéne küldjenek, legalább ameddig kimászunk ebböl a híg izéböl....

fsb1000
fsb1000 Day 2,371, 04:42

Tökéletesen megfogalmaztad a problémák fő okát.

romanian spy
romanian spy Day 2,371, 09:46

há me rossz országokkal tárgyalsz.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,371, 03:47

A spanyolok és a brazilok a legjobb példa arra, hogy a TWO szétesése idején miért volt nagyon jó döntés az Asteria választása a Siriussal szemben. Igaz, hogy itt vannak a románok, de itt legalább mindig csurrant, csöppent némi bónusz, hol a horvátoktól, hol a szlovákoktól, régebben az ukránoktól. Ráadásul az eredeti területeinkért folytatott csatákban mindig megsegítettek minket a szövetségeseink, akár a lengyelek, akár a horvátok támadtak.

Most meg lehet nézni ezzel szemben a spanyolok, mint sirius alapító helyzetét. Egész végig nem tudtak bónuszt szerezni, mert Kanadára az amcsik ültek rá, a többit meg a portugálok vették el háborúban. Aztán 2 hónap ücsörgés után adtak végre egy NE-t, hogy a brazilokat megsegítsék, annak meg egy szép tartós eltörlés lett a vége és senki a füle botját sem mozgatta, hogy segítsen nekik. A lengyelek svédeket foglalgatják bónuszért, az usa kanadával szórakozik szintén bónuszért, a törökök meg ausztriára AS-elgetnek.

A braziloknak meg 8 hónapig nem volt kongresszusa és most is csak azért lesz, mert a 6 eredeti területeik közül 4-et odaadtak az argentinoknak.

cooty
cooty Day 2,371, 04:23

Es ott kotunk ki megint, jogy igazolva van a dolog, miszerint nekunk a romanokkal egy kupacban jo.

De en kerek elnezest hogy elolvastam a kommented. Tudhattam volna mirol szol.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,371, 04:40

Hát ha én az ország elnöke, kormánytagja, kongresszusi képviselője lennék, és választhatnék, hogy a spanyolok vagy a brazilok sorsára jutok, de elmondhatom, hogy igen, én a románok ellen voltam, vagy a románokkal egy kupacban vagyok, de relatíve stabil helyzetben, akkor biztos, hogy az utóbbit választanám.

fsb1000
fsb1000 Day 2,371, 04:45

Már megint a félrevezető románbarát retorikád világlik ki a mondókád mögül.
Teljesen más a geopolitikai helyzetünk és más a viszonyunk az erős nemzetekhez mint a spanyoloknak.
Tehát az ő példájuk nem igazolja az Asteriába való belépést.
A tény a következő:
Az országvesztésünk és hanyatlásunk azt igazolja hogy HIBÁS döntés volt az Asteriába való belépés. Persze ez csak utólag derült ki, de ettől még tény.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,371, 05:25

Az egy tény, hogy más a geopolitikai helyzetünk, mint a spanyoloknak, de az is tény, hogy te rossz kiindulóalapról építkezel. Azt mondod, hogy országvesztés volt. Ez is relatív. Mi elvesztettük a bónuszainkat, ezt országvesztésnek hívod, akkor minek nevezzük azt, hogy például a brazilok 8 hónapig voltak eltörölve?

Ha reálisan nézzük és az alapnak az eredeti területeket vesszük, akkor az Asteria ideje alatt végig pluszban, de legalább 0-n voltunk. Ezzel szemben a spanyolok, brazilok ugye bőven minuszban vannak.

fsb1000
fsb1000 Day 2,371, 05:46

Mi nem vagyunk brazilok. Ez a tény. Az hogy nekik rossz, az nem jogalap semmire az eMagyar politikában.
Az is tény, hogy eMagyarország sokáig birtokolt 9/10 bónuszt és aztán ez elveszett. De a legnagyobb gond hogy az önbecsülésünk is odalett, mert az Asteriában más nemzetek érdekeit szolgáltuk. És még utána is egy darabig.
Inkább legyen egy bebénázott Bolgár hadjárat, mint önként vállalt pajzs szerepe, Budapest ostromával lezárva.
Ahogy mi sem ostromolnánk Varsót 100%-osan, úgy a lengyelek sem tették meg Budapesttel.

sargarepa kapitany
sargarepa kapitany Day 2,372, 23:17

Nyugi ICS, azért van még aki felfogja miről beszélsz. 😃 A bónuszvesztés ezerszer jobb opció, mint a tartós törlés, és az ország elnéptelenedése.

Eheslo Day 2,371, 05:28

Comment deleted

Eheslo
Eheslo Day 2,371, 05:38

A spoland példája nem különbözik a romser példájától, a jetICSicska bármely ordas hazugsága ellenére.

A spanyolok és magyarok sorsa párhuzamosan rossz: leszarják őket a saját szövetségeseik, külön-külön célokat követve és sunyi alkukat kötve a másik szövetség számukra veszélyt jelentő tagjával.

Ha valami tanulságos lehet ebből amit itt összeírtál gyáva bosko, az az, hogy a magukért kiállni, harcolni képtelen, elgyengült, szervezetlenné, súlytalanná váló valamikori "hatalmakat" hogyan teszik tönkre, veszik semmibe még a saját "szövetségeseik" is. Ebben tehát nem különbözünk a spanyoloktól.

Minderre nem megoldás egy harmadik "szövetség", hanem csak a közösség bizalmának, hitéjnek és ezzel erejének megteremtése, a közösség motiválása. Ez magával hozza a felértékelődést bármelyik "szövetségen" belül, míg ezek hiánya - mint az a spanyoloknál és nálunk is látható - a kudarcra és a további lecsúszásra garancia.

A románokkal kötött szövetség gyilkos méreg volt a Hupi idején magára találó pezsgő közösségnek és az "eredményei" mára már a vaknak is világosak.

Arról pedig csak egy antijeticsicska elmélkedne, hogy a exedent jelentő asshollal(romserrel) szembeforduló eMagyarországgal a Sirius erőfölénye csak a two-eden meccs időszakához lenne mérhető.
Ezért is manipuláltak benneteket vesztesnek a jetik csicskái a románok mellé, jeticsokiba fullasztva a teljes közösséget.

De ez a vonat Hupival együtt elment és most "élvezhetitek" a jetik csicsksáinak undorító és bénító "főztjét".
Zabáljátok és vigyorogjatok mellé, mintha ízlene, ti választottátok, támogattátok, ezért megérdemlitek a sorsotokat!

Ha meg nem ízlik, hajtsátok el őket a fenébe végre, mert hozzájuk képest Hupi maga volt az isteni zsenialitás!

sargarepa kapitany
sargarepa kapitany Day 2,372, 23:16

A közösség összekovácsolásáról, meg motiválásáról beszélsz, de soha az életben egyetlen pozitív, építő jellegű dolgot nem tettél, vagy kommenteltél.
Ezek mellett azt mondod, hogy a román szövetség szétverte a közösséget. Ami annyiban meg is nyilvánul, hogy sokkal inaktívabb most mindenki. De legalább itt vagyunk még. Most viszont gondolj bele abba, mi lenne most, ha a spanyolokhoz vagy brazilokhoz hasonlóan néhány hónapra leradíroznának minket a térképről. Nem lenne miről vitatkozni most. A népesség egy túlnyomó hányada itthagyta volna a játékot, vagy simán ÁP-t váltott volna. Ennyi. És akkor nem bónuszvesztésről, meg motiválatlanságról beszélnénk, hanem tartós törlésről és magyar játékosok eltűnéséről.
Mondjuk ez neked teljesen mindegy. Ugyan ezeket a kommenteket másolgatnád be minden cikk alá, csak a jeticsicskát kicserélnéd lengyelcsicskára.

Eheslo
Eheslo Day 2,373, 00:20

A soha egy megelhetős végletes kifejezés a magyxar nyelvben, aminek a használata inkább költői eszköz, mint érv, mert könnyen cáfolható.
Egy fekától pedig még ez is meglehetős tiszteletlenség, elég lenne az MU versenyek időszakára visszalapoznod a saját bandádnál, hogy taláj rá ellenpéldát nem is keveset.
Amiről a jeticsicskaságotokkal szembeni ellenérvként írsz, az kamu egy nemlétező verziója ennek ajeti fos játéknak ebben a valóságban.
SOHA nem fordultatok szembe a román gazdáitokkal, mióta felszabadítottátok őket jetICSicska parancsára, hanem előbb napozgattatok, majd szövetségesekké váltatok. Ez pedig szétverte eMagyarországot, míg a képzeletetekben élő rémképek sosem történtek meg, sosem okoztak egy magyarnak sem kárt, szemben a mostani helyzetetekkel.
A népesség elhagyta a játékot és /vagy éllapmpolgárságot váltott a jeticsicskaságotok évei alatt.
Ez (szomorú) tény és nem a képzeleted játéka.

Az önbecsülés, a becsület, tisztesség hiánya, az antimagyarizmus csicskasága független a csicskáztatótól.
Volt itt már az eltelt több mint 5 év alatt francia, orosz, olasz, szlovén, tót, román és persze lesz rác gazdátok is, mert a román már most ciki a bukásotok után mindenkinek.
A magadfajta nem bír saját útban, saját erőben és akaratban bízni, mindig mások valagában keresi a jövőjét.
Ettől tartotok itt.
Nem azért, ami valahol a képzeletedben létezik csupán.

A kommentjeim egyformaságának, monotonitásának oka a tettek monotonitása, és a tettek elkövetőinek egyezése, a következmény nélküliségük és a tanulásra, helyesbítésre képtelenségetek.
Amikor - véletlenül - képesek vagytok morálisan és emberileg is helyesen eljárni, azt üdvözlöm és támogatom.
Mindig is ezt tettem, nem kevés esetben a személye4kkel kapcsolatos előítéleteimen-tapasztalataimon is túllépve. Erre egyébként büszke is vagyok. 🙂

Monpy Tus
Monpy Tus Day 2,373, 02:13

Eheslo kar a gozert oldalakat irni, sz tem mar senki nem olvassa. Ha neked egy orszagtorles kell, akkor koltozz at a spanyolokhoz. Tema lezarva. A jatek szempontjabol agyhalott vagy vazze

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.