Slovenia zapušča PEACE GC

Day 731, 16:15 Published in Slovenia Slovenia by StiH

Dragi državljani in državljanke.

V zadnjem času kroži po različnih medijih veliko člankov na temo razpada zavezništva PEACE GC, veliko je špekulacij, še več dezinformacij, dejstvo pa je, da je zavezništvo zapustilo večina močnejših držav. Nekoč močna in ponosna bratovščina zbrana v PEACE GC, je nastala iz majhnih in držav zatiranih s strani takrat najmočnejše alianse ATLANTIS, sčasoma pa so te male državice zrasle v svetovne velesile in strogo obrambna orientacija zavezništva ni zadovoljila vse večjega števila prebivalcev teh velesil. Zaradi razprtij in nesoglasij, so se tudi sprožile vse govorice, ki pa so večinoma le plod domišljije in želja nasprotnikov PEACE GC, saj so bazirane na nepreverjenih informacijah, ki so "ušle" iz različnih skritih kotičkov foruma PEACE GC. No neizbežna resnica je, da PEACE GC ni več to, kar je nekoč bil in upam, da bodo države, ki se bodo trudile za obstanek zavezništva, to naredile uspešno in ohranile duh, ki je vladal v njem ves ta čas.
Prvi poskus obstoja je bil sestava novega Charterja, ki bi omogočil premostitev nekaterih največjih nesoglasij, vendar je odhod močnejših držav to nekako onemogočil. Charter je bil kljub temu sestavljen in predstavljen širši javnosti, predvsem pa kongresom posameznih držav članic, da glasujejo za ali proti sprejemu novosti in se tako nekako izjasnijo o svojem članstvu v zavezništvu. Tudi Slovenija je glasovala in se v veliki večini izjasnila proti novim smernicam, kar je tudi en izmed razlogov, zakaj ne želimo več ostati člani PEACE GC.
Naj podam nekaj dodatnih razlogov za to: Slovenija je v zadnjih mesecih bolj kot ne stagnirala. Priliv novih igralcev je bil bolj ubog in še nekaj mesecev nazaj je število aktivnih igralcev redno padalo. Z nekaj bolj kot ne gverilskimi akcijami z reklamiranjem igre na različnih portalih oziroma komentarjih različnih novičarskih portalov, se je število prebivalcev začelo spet večati in število se je v cca. štirih mesecih podvojilo. Večina novih igralcev je spraševala, kakšno je kaj politično stanje s sosedami in večinoma so na površje priplavale različne RL težnje po Koroški, Trstu in Istri, sploh ker je prva še pred tremi meseci dejansko bila pod našo oblastjo. Takrat smo se tudi odločili bolj intenzivno sodelovati v različnih vojaških akcijah zavezništva PEACE GC, kar je pripeljalo tudi do vojne napovedi sosednji Hrvaški in napadu na eno izmed njenih regij, ki je prinesel tudi največji porast prebivalstva v zgodovini naše virtualne države. Število prebivalcev na ta račun še vedno raste, ker pa je bila bitka le ena, se vse več novincev sprašuje, če niso bili naplahtani, saj so se pridružili igri ravno zaradi bojevanja, predvsem s Hrvaško. Tako se je klima v Sloveniji spremenila iz obrabno naravnane v napadalno. To je seveda nekako v konfliktu s politiko defenzivnega zavezništva, zato v njem ne vidimo prihodnosti in izstopamo iz PEACE GC. To seveda ne pomeni, da bomo pozabili kdo smo in od kje smo prišli, konec koncev smo kar nekaj naših vojakov v preteklih dneh poslali v boj v Avstrijo, ki so jo napadli, sicer tudi naši zavezniki Madžari, a iz napačnih razlogov, zaradi česar smo se postavili v bran našim severnim sosedom.
Z državami, ki so PEACE GC že zapustile: Indonezija, Madžarska, Rusija, Srbija, Litva, Latvija, Turčija, Portugalska, Velika Britanija, Iran, Nemčija in še mnoge druge, smo sicer v zelo dobrih odnosih in trudili se bomo, da se to v prihodnosti ne bo spremenilo, če bo potrebno, tudi s združevanjem v novo zavezništvo.

PEACE GC želim vso srečo in upam, da se bodo vsa nesoglasja zgladila in da bo zavezništvo preživelo in še naprej ponosno vodilo obrambni duh in politiko, ki ji je omogočila obstoj več kot eno leto in s čimer bo še naprej najstarejše zavezništvo v igri eRepublik.Pax Vobiscum - pojdite v miru - PEACE be with you.

StiH,
Predsednik Slovenije