Ambient on/off

Join the new world

 

SJeBavanje iz snova

Day 2,196, 13:19 Published in Serbia Serbia by Gambino_SSSS

Tajna baza, prostorija je u polumraku. U njoj nekoliko pisaćih stolova sa računarima. Na kraju sobe ognjište u kom se krčka kazan. Čuje se samo kuckanje veštih prstiju po tastaturi i poneki srk kafe. Odjednom se oglasi interfon:

Salijeri: Ko je?
Inerfon: (poslovan i odsečan glas sa blagim južnjačkim akcentom) Ma otvaraj brzo ne pitaj ko je! Ja sam ko bi bio!
Salijeri pritiska dugme na interfonu. Posle par sekundi otvaraju se vrata i u prostoriju ulazi eBora. Na grudima su mu toke od ne zna se koliko BH i CH medalja.
eBora: Uzeh još jednu, a baš je bilo gusto! (Baca na sto medalju i 5 golda) Evo biće za podelu kad se odbiju troškovi oružja bar 3 golda.
Ispred zgrade se čuje neka vika i lupanje na kapiju.
Backoovan: Šta je ovo, ko se to dere?
Salijeri: Ma ništa, to su opet borini obožavaoci. Ne otvaraj.
Backoovan: Idem na balkon da pogledam.
Izlazi na balkon a pred zgradom stoji velika grupa titana i drugih opasnih tipova. U prvom redu su Brit, Kovalski, Pegica, i mnogi drugi prepoznatljivi likovi. Pegica u levoj ruci drži transparent na kome piše “Boro ugasiću ti skriptu ako mi još jednom makneš BH!” U drugoj je naravno legendarna puška sa posebno izrađenim kundakom izrezbarenim reckama. Odjednom iz gomile se u prvi red probija jedan omalen tip koji neodoljivo liči na ferengijanca. Grubo se gura do jednog čije se lice ne vidi od kapuljače i šala vezanog preko nosa i usta, a onda klekne pred njim, počne da mu ljubi ruku i plače
Draka: USoSe samo ti mi možeš pomoći! Bora mi je tražio pare. Ja sam ko svaki jednokratni kongresmen samo hteo da prodam državljanstva a on mi je tražio da te pare dam za stranačku podelu. To je nepravda. Ne daj da mi uzme pare!!!
USoS:(okreće se grupi navijača u jednoj ruci drži sataru a u drugoj beživotno telo jagnješceta iz kog lipti krv. Navijačka rulja pada u delirijum) Ajmo svi zajedno Ua eBora!!!
Rulja u navijačkim dresovimai: Ua eBora!!! Živeo Draka siroti prodavac državljanstava!!!
Jedan glas iz rulje u navijačkom dresu: Ko je ono na balkonu, jel to eBora?!
Drugi glas iz rulje u navijačkom dresu: Nije ali svejedno vičite mu svi UA LOPOVE!
Rulja u navijačkim dresovimai: UA LOPOVE!!!! (prema balkonu je poletelo i nekoliko kamenica ali su samo pale u dvorište)
Backoovan: Šta vam je ljudi, što vičete, nisam nikad ništa ukrao. Nisam nikad ništa loše uradio. Vi ni ne znate ništa o meni.
Rulja u navijačkim dresovimai: UA LOPOVE!!!! UA LOPOVE!!!! UA LOPOVE!!!!
Backoovan: Ama ljudi šta vam je?
USoS: Vičite još glasnije UA SZR NAJVEĆE ZLO ESRBIJE! A posle toga kod mene u pivnicu Minhen. Tamo ću vam održati motivacioni govor i podeliti pošteno stečene hanibalove dukate koji nisu ukradeni jer je sve što je ukradeno vraćeno.
Rulja u navijačkim dresovimai: UA SZR NAJVEĆE ZLO ESRBIJE!!!!
Iz prostorije se začu smoren ženski glas: Baćko uđi i zatvori balkon s njima ne vredi razgovarati.Backoovan slegnu ramenima i zatvori vrata. Spolja se još neko vreme čula dreka pa se polako
sve utišalo. Svi se vratiše svojim poslovima samo je Simi sedela ko matora mačka uz ognjište da se greje. Za ogromnim radnim stolom nekoliko direktnih telefonskih linija, nekakvi planovi i dokumenta, tri monitora sa izveštajima sa ratišta, berze, MOD. Pored stola na zidu polica a u njij suveniri iz raznih akcija. Na zidu mnogo fotografija.

Otvoriše se vrata i uđe zgodan doteran momak u poslovnom odelu.
Strajder: Konačno sam se vratio s puta. Uh da izujem ove tesne cipele i odvežem kravatu ili ću umreti. Pozdravio vas Profet. (prilazi velikim luksuzno tapaciranim vratima i otvara ih. Kroz vrata se vidi prostran kabinet sa mnogo mapa, trofejnih zastava i još više prepariranih glava divljači na zidovima) A njega nema?
Simi: Nema ga.
Strajder:Pa jel dolazi uopšte?
Simi: Samo ponekad kad ga iscimamo, a i to sve ređe. Pričaj šta ima u TWO.
Strajder: Pa eto bilo je dosta nesuglasica, ali na kraju se isplatilo što sam bildovao redovno. Kad je došlo do obaranja ruku smirio sam ih.
Simi: A Profet šta priča?
Strajder: Ma znaš njega stari je to lisac. Nego opet neke trzavice sa Špancima. Mađari šize na Rumune, Slovenci jodluju a Englez tripuje da je kraljica Vikotrija. Hrvati opet pokušavaju da se utrape Poljacima a nas da izguraju. A šta ovde ima novo?
Simi: Evo lansirali smo nekoliko bespilotnih letelica koje su postavile nano kamere, pa sad baš gledam šta je stiglo.
Strajder: Daj da vidim.
Simi ustaje i polaze zajedno u drugu prostoriju. Tamo je ogroman sto sa nekoliko monitora, projektor i ceo jedan zid u ormanima za arhivu. Za stolom sedi eSnouden i gleda u ekran.

eSnouden: (Sa smešnom mešavinom američkog i ruskog naglaska) O brrrratje gde si kako si. Hoćeš da probaš moj munšajn. (ne čekajući vadi iz stola tri čašice i flašu i sipa munšajn. Za to vreme kao nonšalantnim pokretom ruke prebacuje sliku na monitoru da se ne vidi šta je gledao )
Simi: Čekaj šta si to gledao?
eSnouden: Ma ništa nego nnazdrawlje
Strajder: (ispija ponuđeno piće) Dobar ali blag. E da probaš ti ovaj samogon što je posleo Profet, kaže zarobili frontovsku destileriju od Rusa.
Simi: Ej bre nemoj da mi se uletvite ovde tek je podne. A i Letva je u SPLNa monitoru se pojavljuje nova slika. Ružičnjak u kom Hanibal sa gas maskom i u kišnom mantilu zaprašuje cveće. Odjednom shvati da je rezervoar prazan, spušta zaprašivač i skida masku sa lica.

Kišni KinezHanibal: Bube, bube, svuda su bube i bubice. Više ni u sopstveni ružičnjak ne mogu da odem a da nema buba. Dine donesi još bajgona! Dineeeeeee! Ne čuje, Dineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Din: (dotrčava sa kanticom bajgona) Evo izvini što si čekao. I nemoj da me zoveš Din nego Kralj kuloće.
Kišni Kinez Hanibal: Zvaću te kako hoću, nego jesi poslao one pošiljke kome je trebalo.
Din: Jesam ali nisi mi ostavio dovoljno novca. Nije ostalo ništa za imalin. Kako zamišljaš da održavamo cipele bez imalina, videće se da su oguljene.
Kišni Kinez Hanibal: Pusti sad cipele ostalo mi zamrznuto potraživanje u američkoj banci, nemam odakle da platim imalin.
Din: Zvao je USoS kaže da pošalješ 200 golda za navijače da podele, ali ako nema da mu javim.
Kišni Kinez Hanibal: (zavlači ruku u unutrašnji džep i vadi kesu sa zlatnicima) Evo reci mu da sam mu od srca poslao.
Din: A sad imaš a za imalin nemaš?
Kišni Kinez Hanibal: Pa vidiš da sam to sačuvao za njega. Ne bi uspeli bez navijača. Idi sad zaprašivaću dalje.
Din odlazi razmišljajući da li da uzme par zlatnika iz kese za imalin.
Kišni Kinez Hanibal: (zavlači se između ruža, razgrće zemlju i pokazuje se poklopac kovčega sa blagom. Vadi jednu kesu i gura u unutrašnji džep, a onda opet pažljivo zatrpava poklopac zemljom) Pazi majku mu, imalin. Pa kad sam im dao milione za imalin oni vratili, nisam trebao njima da dajem, vidiš kako Anomini nije vratio i šta mu fali. E pa ne može, ovih 4 000 zlatnika su moje. Imam ja dugove i prema svom najmilijem i jedinom sebi.
Strajder: eSnoudene pusti mene da sednem, evo ti votka pa se zabavi. (seda na Snoudenovo mesto i vraća na prethodni ekran)

Kanal PVJ, kamera zumira devojku u izazovnim gaćicama.
Leonkvin: Antiću hoće li biti udar uskoro
Antić: Čekaj da vidim pa da ti kažem ka’će.
Leonkvin: Izedeš mi gaće!
Antić: Da nisi ZUCnula!

Strajder: (skače kao oparen od stola) Moram da idem, znao sam da ne smem da se pouzdam u Makarija. Još će mi Antić zauzeti mesto, a lepo sam mu rekao čuvaj mi Leonkvin! Mora da je opet zaglavio sa Svetom u raspravi. Uh samo neke trzavice, doći ću posle.
Simi: Povezi i mene, baš sam pošla u SJeB.
Strajder: Požuri!
Dok Strajder dugačkim brzim korakom grabi niz stepenice Simi grabi svoje stvari i jaknu. Trči niz stepenice i samo što se ne skotrlja da bi stigla na vreme. Uskače u kola u poslednjem trenutku pre nego što su krenula uz škripu guma.Simi: (za sebe dok vadi mobilni iz tašne) Jao zaboravih ono što sam kuvala. Javiću nekom da završi, ali kome. Hm Vukašin je pouzdan. Halo Vule, ej zaboravih da začinim kotlić. Pa kako gde jesi ćorav, tu na vatri u kaminu. Aha, e ovako imaš tu na stolu jednu šolju pa u nju stavi ono koštano brašno i mački iz repa iščupaj 3 dlake. Ma ne toj nego crnoj mački. Samo tri dlake ni dve ni pet. Šta ogrebala te? Kad si smotan. Sad stavi u to brašno i sipaj malo hladne vode da bude tečno, pa dodaj u kotlić i pusti da vri još 3 minuta. Onda skini kotlić sa vatre. Opeko si se? Pa kad si šašav što nisi uzeo azbestnom rukavicom. Hvala ti Vule poklopi to i nipošto nemojte da jedete tu čorbu. Ajd zovem te posle.
Kola se zaneše u stranu a onda se uz škripanje zaustaviše par milimetara ispred zida generalštaba. Strajder iskoči i odjuri pravo u oficirsku sobu PVJ dok je Simi ošamućena pokušavala da se izvuče sa zadnjeg sedišta i prikupi stvari koje su se razletele.

Nastaviće se

 

Comments

leon queen
leon queen Day 2,196, 13:23

Prva \o/ nadam se barem ... zivele devojke u gacama i strasni frajeri pahuljice u odelima 😃

StrideR 83
StrideR 83 Day 2,196, 13:38

ZNAO sam da se kurwash! 😃

leon queen
leon queen Day 2,196, 13:51

uvredio si me;/

StrideR 83
StrideR 83 Day 2,196, 13:54

💔

leon queen
leon queen Day 2,196, 14:15

Smiri se... ! 😛

StrideR 83
StrideR 83 Day 2,196, 14:27

smirio!

leon queen
leon queen Day 2,196, 14:53

Sad se nesto mislim da se preimenujem u Arwen 😃

Strasni Miki
Strasni Miki Day 2,198, 04:36

bljak

leon queen
leon queen Day 2,198, 05:15

Sto bre bljak ? 😮 Jel ti znas da je Arwen najveca ljubav Stridera 😃

StrideR 83
StrideR 83 Day 2,198, 05:30

\o/

leon queen
leon queen Day 2,198, 05:30

Backoovan
Backoovan Day 2,196, 13:24

Hahaha kako drazesno.
A ja lepo kazem da nisam lopov ne znam sta im je bre sa tim.. Ni ne gledaju na koga vicu..
A vicu na Boga..
Moracu da pocnem da kaznjavam malo..

leon queen
leon queen Day 2,196, 13:26

Niko ne gleda oni vicu ti izbacujes.. a niko ne gleda 😛

Backoovan
Backoovan Day 2,196, 13:28

Bog sve vidi, Bog sve zna.
😛

leon queen
leon queen Day 2,196, 13:32

hahahah 😃 opet se ubacujes 😃 Ja te uopste ne gledam 😛

Backoovan
Backoovan Day 2,196, 13:33

Ne ti me samo slikad tim avatarom svaki dan xD

leon queen
leon queen Day 2,196, 13:35

Najbolje zumira 😃

x neverCG x
x neverCG x Day 2,196, 14:47

Jedini pravi bog je Bernoldi 😛

War3hous313
War3hous313 Day 2,197, 17:54

Sveti Bernoldi, tvorac nas i svega vidljivog i nevidljivog,
kada je stvarao svet rekao je VUJ!
Sveti Bernoldi kad bude gasio svet reci ce VUJ!

Backoovan
Backoovan Day 2,198, 23:48

a ja cu da vam kazem:

http://bit.ly/TR2TTf

Maskenbal je tamo iza coska, u klubu Poljoprivrednika.
Ajde na traktorce i pali..

😛

War3hous313
War3hous313 Day 2,198, 02:37

za traktorche i klub poljovridrednika cu morati, u najboljem slucaju, na neki trocifreni bus pa da svratim do tvog kraja/sela. al nije problem. ja ne sudim o ljudima odakle su, vec kakvi su. 😉 uvek sam za avanturu. generacijama gaziti po asfaltu ume da smori. 😛

VuXman
VuXman Day 2,196, 13:25

hahahahahahahaha umirem xD

Backoovan
Backoovan Day 2,196, 13:34

Pa jel ti lepo rekla da ne kusas iz kazana... sad umri kad si panglu

VuXman
VuXman Day 2,196, 13:40

Moraja sam život me nateraja xD

Babalj
Babalj Day 2,196, 13:25

:D7

StrideR 83
StrideR 83 Day 2,196, 13:30

😃

plavaprinceza
plavaprinceza Day 2,196, 13:30

hahahahhaa

sibinovic82
sibinovic82 Day 2,196, 13:37

sow

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 2,196, 13:40

hahhahahahah

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,196, 13:44

Ko me ne zna, pomislio bi da sam ja sporedna uloga koja se javlja na interfon. Ali za neupucene, ovo je eSelliey, bivsi clan MoD-a iz SRZ Vlada.

/me je zvezda i nadbijach u ovoj igri...

: P

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,196, 13:45

eSalliery *

Pecanova
Pecanova Day 2,198, 23:08

Nemoj sad da se izvlacis... 😛

eSecikesa
eSecikesa Day 2,196, 14:11

v

eBora
eBora Day 2,196, 14:24

auuuuu cirko
pa ovo je bolje od bele ladje i lepe brene za cetiri osobe

D E A N M A R T I N
D E A N M A R T I N Day 2,196, 14:58

Vidi covece posto sam heroj stripova...

\o/

OCEMO NASTAVAK

Budalimir
Budalimir Day 2,196, 17:14

Sjajno 😃

Zeljno ocekujem nastavak !!!

kowalski_afc
kowalski_afc Day 2,196, 22:09

Pih, ode covek u eJapan, a ne mogu da me zaborave. Moracu da se vratim jednom, samo da se igram opet jedan na jedan sa vama...
Ali tek kad postanete zanimljivi.

Petkosd
Petkosd Day 2,197, 23:14

Haha ! Mogla bi da pises tekstove za stripove !

Gay George L
Gay George L Day 2,197, 04:15

tako mi te nekako žao, ne mogu da opišem...

ZareLegenda
ZareLegenda Day 2,197, 05:38

Hahahahaha najbolji do saad ! 😃 o7

tsakali
tsakali Day 2,197, 08:26

v228

DarkoRadojevic
DarkoRadojevic Day 2,197, 09:49

Hahahahaha dobaaar 😃 😃

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 2,197, 11:35

Заборавила си себе да убациш.
Само фале вештица или Квазимодо. xD

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,197, 14:00

Одлично 🙂

MartinSkull
MartinSkull Day 2,197, 14:43

baka bambino, nisko si spala kad i po novinama vredjas svoje suparnike il stagoda su ti....
u svakom slucaju jadno od tebe...

War3hous313
War3hous313 Day 2,197, 17:56

kul 😉
cekam nastavak 🙂

War3hous313
War3hous313 Day 2,197, 17:58

ps. poruka za Baka 😉
Sveti Bernoldi,
tvorac nas i svega vidljivog i nevidljivog,
kada je stvarao svet rekao je VUJ!
Sveti Bernoldi kad bude gasio svet reci ce VUJ!
VUJ!

Pravoslavac IC XC
Pravoslavac IC XC Day 2,198, 05:52

Бако, бако оцемо наставакккк ...

BioMage
BioMage Day 2,198, 08:11

Hahahaha xD Epic samo tako nastavi..

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.