Salariul minim pe economie

Day 57, 00:00 Published in Romania Romania by elena.coman

Nemultumirile vis-a -vis de salariile foarte mici au reprezentat un alt subiect foarte discutat in ultima vreme.

S-a spus ca salariile nu sunt mici in comparatie cu pretul food-ului. Nu as putea spune ca sunt de accord.

Un salariu trebuie sa satisfaca nevoile minime ale unui cetatean, dar nu numai. Aici e vorba si despre cresterea starii de bine a celui care munceste, si se antreneaza, deci care consuma wellness in mod constant, zi de zi.

Pentru un salariat, e destul de greu sa ajunga la un wellness de 100, avand in vedere consumul zilnic.

Parerea mea despre salariu este urmare a unui calcul in ceea ce priveste necesarul zilnic al unui eCetatean. Productivitatea la locul de munca afecteaza direct nivelul de consum.

Pentru a putea trai, avem nevoie in special de food. Pentru a avea food, ne trebuie un venit lunar stabil si suficient pentru puterea de cumparare a food-ului.

Insa, daca reusim sa obtinem un salariu din care sa nu putem face altceva decat sa cumparam food pentru ziua respective, nu facem altceva decat sa ne mentinem pe linia de plutire, sau undeva aproape de nivelul de wellness initial (50).

Multi dintre eCetateni nici nu pot visa la achizitionarea unei case. Ganditi-va ca acestia nu pot pune bani deoparte din banii castigati zilnic. Poate doar prin metoda invitatiilor sa mai obtina ceva in plus. Lucru care, dupa parerea mea, genereaza crearea de useri falsi. Ispita aceasta i-ar putea tenta si pe alti eCetateni, nu doar pe cei care sunt in functii publice, fiind calea cea mai usoara si rapida de a castiga ceva gold, ron...


Atentie! Nu incurajez aceasta metoda de imbogatire rapida. Ideea jocului este sa reusim prin forte proprii, si intr-o maniera perfect legala.

Dar aceasta este o parere personala, nu aduc acuzatii, ci pura analiza..

Revenind la salariul eromanului.

Exista un salariu minim pe economie? Eu, personal, nu stiu.

Pe ce criterii se fac salarizarile? In afara de wellness, care de altfel se mareste foarte greu, in cazul unui salariat cu mai putin de 10 lei pe zi.

Putem vorbi in eRomania despre un salariu minim, mediu, etc? Putem vorbi despre o schema de salarizare?

Daca da, pe ce criterii se fac aceste diferente de salarizare?

Un salariat cu wellness mare este un salariat productiv, toata lumea stie acest lucru.
Dar ce se intampla cand cetateanul este la inceputul jocului, si are prin urmare wellness de 50?

Interesant ar fi sa ne putem crea un CV detaliat, in care sa trecem punctele bune, pe baza carora sa fim analizati in acceptarea job-ului respectiv, sa avem studii, ceea ce duce iarasi la alte lipsuri elementare in eRomania. Si anume infiintarea unor institutii de invatamant, fie ele de stat sau particulare.

Nu spun ca vreau rezultate rapide, vreau doar sa aduc in discutie noi posibile realizari pe care le poate avea eRomania.

Sunt atat de multe detalii care necesita atentie...

In speranta ca vom reusi sa punem cap la cap unele din ideile noastre de imbunatatire a traiului eromanului, astept feed back.

In continuare, sectiunea de divertisment cu care v-am obisnuit, sper eu, deja 🙂
Scuzati prea-multele amanunte 🙂

>

O saptamana placuta, tuturor eCetatenilor!