RROFTE SHQIPERIA

Day 2,298, 07:47 Published in Albania Albania by Napoleon 54

Pershendetje motra dhe vellezer

Si fillim dua te falenderoj te gjithe personat qe paten besim tek une e me votuan gjithsesi edhe ata qe nuk me pane te denje i falenderoj per kontributin qe japin si duke ndihmuar eShqiperine ashtu edhe me mendimet e tyre.

Nuk dua te zgjatem por do ta ndaj kete artikull te prezantimit te qeverise ne disa pika dhe do t'i pershkruaj secilen shkurtimisht.

SITUATA MOMENTALE

Shqiperia per momentin ka shpallur NE Malin e Zi ,lufte e cila eshte veshtire per shkak se malazezet kishin kohe qe nuk luftonin dhe kane rezerva ne arme e cc ndersa ne kemi patur luftra te vazhdueshme. Gjithsesi kjo lufte NUK duhet te jete synimi yne kryesor,ne duhet te perqendrohemi ne territoret ne UAE te cilat duhet t'i ruajme per te pasur si rajonet tonat ne vazhdim. Ndaj do ju lutesha te luftonit dhe te fokusojme forcen tone ne keto luftra

http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/49471


MENYRA E QEVERISJES

Kete muaj kam menduar qe qeveria pervecse te propozuarit nga Presidenti te kete edhe persona te propozuar nga 5 partite kryesore ne vend. Ne kete menyre secili nga ne mund te jape kontributin e tij ne mireqeverisjen e vendit. Pra ne cdo ministri pervec Ministrit te kete edhe perfaqesues te partive ne vend. Une ju kam derguar mesazh partive kryesore ne vend dhe disa prej tyre jane pergjigjur pozitivisht.

Paralel me Qeverine rol te rendesishem ne drejtimin e vendit do te kete edhe Keshilli kombetar si qe do te jete i perbere nga lojtaret me me shume eksperience dhe te respektuar ne loje,kryetaret e partive si dhe drejtusit e Njesive Ushtarake ne vend. Ky keshill ka funksionuar me se miri muajin e kaluar dhe shpresoj te vazhdoje keshtu dhe kete muaj.

POLITIKA E JASHTME

Sic e keni vene re Aleancat e reja jane formuar dhe Shqiperia eshte bashkuar perkrah me aletaet e saj historik si dhe me aleate te rinj,pra me Sirius.

Ne do te vazhdojme te rrisim bashkepunimet 2plaeshe dhe shume paleshe qe te kemi akoma me shume marredhenie diplomatike me njera tjetren. Ekipi i ministrise se jashtme do te mundohet te krijoje kontakte si ne nivel ambasadoresh ashtu edhe ne nivel ministrash pe te njohur me mire aleatet e rinj e per forcuar akoma me shume bashkepunimin me aleatet e vjeter

SIGURIA KOMBETARE DHE LUFTRAT

Per moemntin jemi duke u munduar te mbrojme territoret ne UAE e kjo po na sjell veshtirese sepse serbet jane duke luftuar shume forte aty,gjithsesi ne po bejme te pamunduren per te ruajtur ato territore. Lufta me Malin e Zi nuk duhet pare si prioritet,edhe nse humbim nuk na sjelle pasoja ,ndersa humbja e territoreve ne UAE na sjelle humbjen e vazhdimsise dhe do te na duhet te organizojme Airstrike serish i cili kushton,ndaj ju lutem te perqendrohemi ne RW ne UAE. Si qeveri po mundohemi por kemi nje buxhet te kufizuar dhe nese keni mundesi te ndihmoni me arme ose para do te ishte shume mire.

Pergezoj MUt 2HA Army,ENIGMA si dhe The Dark Legion per menyren e re te organizimit duke shperndare supplies per antaret e tyre,kjo do te rrise efikasitetin tone ne lufte dhe nese kemi bashkepunim me njeri tjetrin do te kemi rezultate te mira. Persa i perket divizoneve shtetrore po perqendrohemi qe te mbajme me ushqim dhe nga pak arme sidmos lojtaret e d1 d2 qe kane me shum nevoje.

POLITIKAT E BRENDSHME DHE EDUKIMI

Do te shikojme mundesine per te realizuar nje baby boom sado te vogel por nuk kemi asgje konkrete qe keshtu kushdo qe eshte i interesua mund te kontaktoje me ekipin e dukimit.

Shqiperia eshte ne situate te mire persa i perkez rrezikut nga ndonje manover e serbeve apo armiqve per te hyre ne kongres e per te shkakruar probleme gjithsesi i lutem Kongresit te tregoje Kujdes me dhenien e shtetsive per persna te panjohur.

QEVERIA

Dhe se fundmi po prezantoj qeverine e eShqiperise per muajin Mars :

President /CP

Napoleon 54


Kryemnister/Priminister

Altinks


Ministria e Jashtme/MOFA

I L L Y R I C U M

freegigi

Roger Grisward

tironsi007

Ministria e Mbrojtjes /MoD

Romy

Erjol


Cercizi

esmerhezalde


sinan.1905


Bujidoo

ShootThem

TroyannForc
Ministria e Edukimit/ MoE

Serxhio

Jetonsherifi

clorofila

Frederik Swordsman

Ministria e Ekonomise dhe Guvernator

Jonkastrioti

RROFTE SHQIPERIA