Ambient on/off

Join the new world

 

Romanian Tea Party

Day 1,796, 11:51 Published in Romania Romania by Vircati

In ultima vreme, o serie de evenimente din interiorul Partidului Liberal au avut potentialul de a determina, progresiv, crearea a doi poli de putere, inevitabil un conflict. Dupa cum am aratat cred suficient, nu ma feresc de conflicte, dupa cum le pot sustine chiar vreme indelungata daca situatia o impune. Acumularea evenimentelor de genul amintit a depasit in aceste zile un nivel critic, asa incat era necesara o decizie.

Nu stiu cum este perceput acest lucru, dar imi place sa cred ca cel putin in ultimul an am avut o implicare destul de mare in ceea ce este Partidul Liberal, asa incat am considerat ca este de datoria mea sa iau aceasta decizie cu atat mai mult cu cat detineam si functia de Party President.

In masura in care nu am darul de a fi doar o persoana decorativa, am considerat ca acel potential poate fi dezamorsat renuntand la functia detinuta si implicit la atributele de putere conferite, continuand ca simplu membru, fara a mai interveni, nici macar la nivel de candidatura pentru un loc in Congress.

Din pacate, anticiparea mea nu a fost una prea exacta, potentialul conflictual tinzand sa se accentueze. Ca atare, pentru a lamuri definitiv aceasta problema, am decis, cu parere de rau fata de cei care au stat alaturi in ultimul an, parasirea Partidului Liberal.

Iar cu aceasta sper ca am lamurit lucrurile in suficienta masura pentru a justifica cat de putin ultimele mele actiuni, fara a intretine pe mai departe acel potential de conflict. Nu sunt necesare lamuriri suplimentare (nu este nevoie de nume) si nici interventii de vreun gen: nu voi mai reveni in PL in nici o conditie (cu asta sper ca sunt dezamorsate si orice gen de posibile dispute, fie ele doar in numele meu).

Revenind la incapacitatea mea de a fi decorativ 🙂, nu voi sta insa in afara politicului. Pentru a fi insa in consonanta cu cele pe care am incercat sa le sustin de-a lungul timpului, avand in vedere faptul ca scena politica eromana este deosebit de divizata (de unde si conflictele interminabile care au dus in uitare scopul propriu-zis al politicului), nu poate constitui la propriu o alternativa intrarea in vreunul din partidele existente.

Cu alte cuvinte, fara a fi vorba de vreun gen de speranta aici (speranta moare ea ultima, dar te inseala prima 😃), am apreciat ca singura solutie care mi se ofera (strict subiectiv) este aceea de a infiinta un partid.

Am facut acest pas, asa incat a luat fiinta Romanian Tea Party:



Fara legaturi directe cu lumea reala si fara conotatii istorice, am considerat ca spiritul care a animat, cel putin intr-o anumita parte, miscarea americana, pe de o parte, poate reprezenta o sursa de inpiratie cu potential de valorificare in aceasta lume virtuala in care, mai mult sau mai putin, ne petrecem. Pe de alta parte, cred ca politica poate si facuta si la o ceasca de ceai sau cafea, in masura in care preferati mai mult pe aceasta din urma.

Nu stiu in ce masura lansarea unui nou partid mai are un potential in eRomania, in ce masura se mai doreste ca lucrurile sa se intample si altfel decat, din pacate, ne-am obisnuit de o vreme incoace... chiar nu stiu daca voi ramane singur sau nu in acest partid, dar stiu ca mi-ar place sa fiu alaturi de persoane pentru care

ceilalti nu sunt simple intrumente pentru atingerea scopurilor proprii,
ceilalti merita respectul chiar si atunci cand nu dau seama ca ar intelege cuvantul,
iar lucrurile pot fi discutate cu calm, fara patima, ceea ce nu inseamna fara vigoare
.


Si fiindca actiunea oricarui partid, cu atat mai mult cand este vorba simultan de un tea party 🙂 , este ghidata de anumite principii, voi incheia acest articol prin cateva astfel de principii...

Principiile Romanian Tea Party

1. Membrii Romanian Tea Party resimt obligatia de a se simti bine, atat in interiorul cat si in afara partidului, fiind pregatiti sa acorde mai curand un zambet decat o frunte incretita...
2. Membrii Romanian Tea Party resimt obligatia sa se exprime liber, atat in interiorul cat si in afara partidului, fiind pregatiti sa renunte atunci cand nu mai sunt in joc idei...
3. Membrii Romanian Tea Party resimt obligatia sa sustina pentru accederea in functii a tuturor celor care au dat dovada capacitatii lor, fiind pregatiti sa abordeze critic actiunile si ideile care privesc comunitatea in ansamblul ei...
4. Membrii Romanian Tea Party resimt obligatia de a recunoaste dreptul la opinie al oricui, fiind pregatiti sa puna la incercare rezistenta acestora ori de cate ori apreciaza ca este cazul...
5. Membrii Romanian Tea Party resimt obligatia sa recunoasca autoritatea colegiala, fiind pregatiti sa il abandoneze pe cel care isi pierde abilitatea de a mai fi in primul rand coleg...

Si desigur s-ar mai putea continua, dar cred ca ceea ce era de inteles s-a inteles...

In rest, toate bune!

Vircati


PS Acest articol apare mai repede decat as fi dorit, dar prea multele intrebari, invitatii si nu numai au grabit momentul.

 

Comments

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,796, 11:57

pacat 🙁

RlZBOT
RlZBOT Day 1,796, 12:16

o7

zmeuNY
zmeuNY Day 1,796, 12:19

Daca reusesti sa bagi vreo 150 de clone la Level 20 cum au facut Matzele si Cruciatii cu ALIANTA, atunci chiar merita cinstit sa bei un ceai, fara sa faci Takeover

Vircati
Vircati Day 1,796, 12:20

zmeuNY am inteles de prima data : ) ... Fara probleme insa; nu sunt genul...

Wolf333a
Wolf333a Day 1,796, 12:21

o7

estroe
estroe Day 1,796, 12:28

pe aceasta cale vreau sa-mi cer scuze fata de tine.acum observ ca a fost gresit din partea mea sa te pun in aceeasi oala cu peleu.vad ca esti un om cu coloana vertebrala si ai incercat sa schimbi ceva in marul ala stricat.

adrian11
adrian11 Day 1,796, 12:41

Succes Vircati! E nevoie si de altceva 😛

TheYakuzini
TheYakuzini Day 1,796, 13:15

succes

manasel
manasel Day 1,796, 13:19

pacat....continui sa cred ca te-ai pripit

Gerula
Gerula Day 1,796, 13:29

Succes... Eu zic ca e mai bine asa... Multa bafta...

Vircati
Vircati Day 1,796, 13:30

Nu manasel - este drept ca iau deciziile destul de repede, dar nu este cazul.

Vircati
Vircati Day 1,796, 13:35

Multumesc Gerula! Si bine ai venit : )
Bun venit si lui Wolf333a si booboolet!

Infatulus
Infatulus Day 1,796, 13:57

In concluzie, ai dat de greu (e-greu), ti-ai luat jucariile (Apartenenta la Congres, ca membru) si ai plecat, asa-i?
Mai mult, ti-ai facut un partid, tu ai centrat, tu ai dat cu capul, cel putin la principii, si, acum, cu suba in spate si fluierul in gura chemi oile la stana, nu?

Succes!

: D

Infatulus
Infatulus Day 1,796, 14:00

Daca tot sunt la intrebari, nu ne definesti putin "miscarea americana"?

Vircati
Vircati Day 1,796, 14:12

Nu Infatulus, nu am chemat efectiv pe nimeni...
Cu "miscarea" nu este nevoie. Joaca rolul mai curand de pre-text.

oboj
oboj Day 1,796, 14:25

v

2503830
2503830 Day 1,796, 14:54

Tea Party sunt o miscare libertariana - cu alte cuvinte considera politica de izolationism ca integrala a politcii SUA.
Sper sa nu aveti aceeasi doctrina.
Oricum, scena politica are sa devina foaaarte interesanta. Ne mai trebuie si un partid comunist, ca fascist deja avem ( eLAM ) si distractia poate incepe.

Schmidt FZR
Schmidt FZR Day 1,796, 15:12

Respect Vircati!
o/

OanaNicoleta
OanaNicoleta Day 1,796, 15:25

sa fie intr-un ceas bun : )

Zandalor II
Zandalor II Day 1,796, 15:38

Pacat ca nu prea am timp sa joc momentan, asi veni si eu.
Eu am stiut demult ca esti un om cu coloana vertebrala, din acest motiv am ramas de ani de zile sa lucrez in firmele tale desi nu eram deacord cu PL.
Succes, sa fie cu noroc.

Shadowman Fza
Shadowman Fza Day 1,796, 17:15

Hmmm pare a ceva vechi, putred, care nu a e utilizat cu folos precum o face mucegaiul albastru in branza, urata reiteratie parca imi suna cunoscut nestiind si nevrand a sti in vreun fel ceea ce se intampla. Dar sunt curios in schimb doar pentru simpla-mi curiozitate daca poti sa imi spui care a fost actiunea de a pus capac acumularii respective? Ms si succes mai departe in acest joc mirobolant.

Vircati
Vircati Day 1,796, 23:23

Nu 2503830 - nu este vorba de asa ceva. Am spus ca este doar un pre-text numele (fiind totodata o miscare care solicita ramanerea puterii de stat in anumite limite, respectul initiativei individuale etc. - de altfel miscarea din istoria recenta este deosebit de eclectica). In ce ma priveste, m-a inspirat mai curand numele, unde party in alaturare cu tea sugereaza si altceva 🙂

Vircati
Vircati Day 1,796, 23:45

Shadowman Fza - mie o ceasca de ceai sau de cafea 🙂 imi miros bine...
Cat priveste intrebarea, am pus punct acolo si nu am nici o dorinta de a amplifica discutia.

Vircati
Vircati Day 1,796, 23:58

De altfel, asa cum sugera Infatulus, pana acum initiativa este a mea. Mai concret lucrurile se vor schita impreuna cu cei care vor considera ca merita sa vina alaturi, fara a exclude chiar posibilitatea unui alt nume. Ceea ce doresc insa sa ramana este altfel de politica, adica acele cateva idei despre spiritul acestei intiative.

123Est
123Est Day 1,796, 23:59

Sa fie intr-un ceas bun crearea partidului si mai ales sa poti avea langa tine .... oameni corecti.

v+s

ADI CEP
ADI CEP Day 1,797, 00:25

Distractie placuta 😁)

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,797, 01:09

Adevarul este ca nu merita sa-i cautionezi cu bunul tau renume pe unii dintre fostii tai colegi.
Iti urez succes si sper sa putem colabora in cadrl unei competitii amicale, pt ca in definitiv suntem toti de aceasi parte, sau ar trebui sa fim
multa bafta :😁

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,797, 01:16

bafta cu noul proiect

flifixtest
flifixtest Day 1,797, 01:16

succes : )

buru
buru Day 1,797, 01:56

nu cred ca era ideea cea mai buna infiintarea unui nou partid dar fiecare cum crede. cred ca sustinerea unui alt partid era mai indicata. daca ai chef te astept cu mare drag in eRBP asta dupa ce il recuperam de la parsivul nostru CP.


spor maxim!

rakuraka
rakuraka Day 1,797, 02:32

Pacat.... succes in continuare. Din pacate aceasta decizie favorizeaza momentan restul partidelor.

Cronoss
Cronoss Day 1,797, 02:32

Sustin ideea! Toti cei care ies dintr-un partid, ar trebui sa-si faca partid propriu si sa-si sustina ideologiile : )

Infatulus
Infatulus Day 1,797, 02:37

@Vircati, fara sa incerc sa ofensez, daca tot o iei pe alt drum, normal ar fi fost ca la "incapacitatea ta de a fi decorativ" sa-ti dai demisia din Congres. Asa, ti-ai fi legitimat muuult mai bine miscarea politica (care fie vorba intre noi doi mi se pare puerila - nu-s convins ca nu ai dat Bacul in trecutul relativ apropiat).

@2503830 (asta e telefonul tau? : D): Mai lasa textele cu... "The Boston Tea Party, 1773"

Vircati
Vircati Day 1,797, 02:47

Infatulus - mandatul in Congress il voi duce pana la capat... Nu exista ratiuni concrete pentru a face altfel.
In rest, cred ca ai uitat ca suntem intr-un joc.

Infatulus
Infatulus Day 1,797, 03:36

Normal, ai fost ales utilizand platforma unui partid de Top 5... Cand ai dat de greu, ai plecat, renuntand la "obligatii" ramanand, tipic, doar cu "drepturile", că, ce dracului..."e dreptul meu"!

"Vircati Ziua 1,796, 14:12
13h 23m ago

Nu Infatulus, nu am chemat efectiv pe nimeni..."
...pai articolul asta ce rol are?

: D
: D
: D

Vircati
Vircati Day 1,797, 06:34

Infatulus - sugerai mai sus ca as pleca cu membrii PL. Ti-am raspuns ca nu am chemat in mod direct alaturi de mine pe nimeni.
In ceea ce priveste cealalta problema, partial am putea pune ca ai dreptate. Am intrat pe listele PL. Acum ca si atunci, spre exemplu, cand eram singurul reprezentant 🙂

Infatulus
Infatulus Day 1,797, 06:45

Ce? ..."sugerai mai sus ca as pleca cu membrii PL". Care parte din comentariile mele ti-a sugerat acest lucru?

Ca sa sintetizez unde am "batut":
1 - Ai dat de greu in PL. Ai plecat luand cu tine ceva ce datorita PL-ului ai acum. Apartenenta la Congres.

2 - Tu ai centrat, tu ai dat cu capul in partidul tau. Judecand cel putin dupa principiile enuntate in articol.

3 - Evident ca ai scos articolul pentru a atrage oameni spre partidul tau.

Infatulus
Infatulus Day 1,797, 06:46

Raspunsul tau:

1 - Nu (nu chiar...desi partial mi-ai dat dreptate)
2 - Te-ai facut ca ploua
3 - Nem, nem soha : D

BogdanDrac
BogdanDrac Day 1,797, 07:02

Succes... Eu zic ca e mai bine asa... Multa bafta...

DDanica 2
DDanica 2 Day 1,797, 07:39

Succes Vircati, insa ai grija sa nu cresti partidul prea tare... daca faci asta s-a putea sa te trezesti cu niste indivizi de teapa lui Cosmin Dragos sau a actualului CP care vor s-o puna de o "alianta spre binele romanilor"

Vircati
Vircati Day 1,797, 08:51

Infatulus
1. Nu am dat de greu, ci de altceva (este insa alta poveste). Dupa cum vezi nu imi este teama de greu...
Ca esti sau nu de acord, asa cum am avut fiecare mandat in Congress, voturile cred ca le-am obtinut corect si au fost pentru mine. Este o mica diferenta la ultimele alegeri, intrand modificarea cu listele si aici ai putintica dreptate. Este indecidabil insa daca voturile au venit fiind in PL sau invers.

Vircati
Vircati Day 1,797, 08:54

2. Nu m-am facut ca ploua, am raspuns. Atat cat pot acum... Este o initiativa si dupa parerea mea trebuia sa pun ceva pe masa. Va veni si momentul, am precizat acest lucru, cand se va discuta chiar si numele. Ceea ce insa in ce ma priveste nu este discutabil, este spiritul acelor principii (conteaza mai putin forma). Tin la ele si doar sunt multe alte partide in joc pentru cine nu agreeaza acest mod de a face politica.

Vircati
Vircati Day 1,797, 08:56

3. Evident ca am scos articolul, printre altele, pentru a arata ce vreau sa fac si daca sunt doritori, sa devina membri ai RTP. Am respins insa sugestia ta, cum ca as incerca sa rup membrii PL, ceea ce, inca o data nu este cazul.

In rest, deja este invartire in jurul cozii...

Kelstein
Kelstein Day 1,797, 15:48

I'm in o7 Vircati

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 1,797, 21:50

la cate partide sunt unul in plus unul in minus nu face nici o diferenta, depinde doar de tine (cel putin pentru moment) sa dovedeti contrariul.

sa nu uiti un lucru inainte de toate si mai presus de orice interes sau forma de alianta ar trebui sa fie eromania, restul sunt mici orgolii, mici frivolitati.

Gooffree
Gooffree Day 1,798, 01:05

Vircati, succes cu noul tau partid!
belzebut, hai acasa! : )

DMAI
DMAI Day 1,800, 13:47

succes. 😃

Luis Elvis
Luis Elvis Day 1,802, 10:23

Vircati, stiu ca aveam probleme cu anumiti membri din PL si ca am ales sa candidez prea repede, fara sa stiu colegii mei (acum sunt membru la Partidul Militar), iti doresc succes cu noul tau proiect politic si vreau sa sti ca ai tot respectul meu

GeoRo
GeoRo Day 1,804, 13:56

Mult succes,chiar sper sa iasa o treaba frumoasa si sa nu fie inca un partid...acuzat de multi pe buna dreptate.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.