Ambient on/off

Join the new world

 

Romania, sfarsit de odisee!

Day 1,836, 08:30 Published in Croatia USA by Didei

Stimati soldati, cetateni, prieteni si “mai prieteni” de ceva zile imi caut inspiratia pentru a redacta un articol in care sa explic (nu ca v-ar interesa pe foarte multi dintre voi) motivele pentru care am renuntat la pozitia de MoD din cadrul Armatei Romanie, precum si niste mici chestii observate in decursul a aproximativ 3 luni de stat pe canalele eden.

Trebuie ca in primul rand sa multumesc celor trei presedinti care si-au pus increderea in mine cum ca o scoate la capat din punct de vedere militar(chit ca nu am fost la toti CP’ii de la inceputul mandatului). Trebuie neaparat sa multumesc si persoanelor care m-au ajutat incredibil de mult atat cu sfaturi, cu schimbat de ordine, dar si cu critici(si uneori cu insulte 😃). Sunt persoane carora trebuie sa le multumesc pentru ca m-au suportat cu momentele mele de nubism cronic si actiunile mele de copil lobotomizat cu furculita, multumesc mult turturica, naufragiatu, musashi_san, claudiu976, schmidt, elbandido(el a fost cu critica mai mult 😛 - da si aia e sanatoasa) si multi multi altii. Va multumesc mult! o7

Nu in ultimul rand tin sa multumesc si sa apreciez efortul imens depus de toti soldatii romani, de la bebelusii din D1 pana la mega tankurile din D4, ati demonstrat(desi nu mai era nevoie) ca si singuri reprezentam inca o forta din punct de vedere militar. o7

Acum o sa trec la o scurta analiza a EDEN-RO-whatever(cine nu are chef sa citeasca sa dea votul si aia e 😃).

Sa incepem deci polologhia …prima luna ne-am propus un AS in ASIA. Prima varianta pentru AS a fost Filipine, dar din cauza mai multor piedici intampinate sau chiar a pretentilor celor din Filipine am decis sa facem AS pe Malaiesia, Croatia eliberand una din regiunile pe care le aveau in Asia, pentru a se putea realiza acest plan.

De ce s-a vrut prima oara AS in Filipine, motivil este simplu, o zona mult mai usor de tinut in RW’s decat Indonesia, si am fi putut ramane cu un cap de pod in Asia in eventualitatea ca lucrurile nu merg cum trebuie. Insa in acea luna nu am avut parte de surprize “neasteptate” desi nu am reusit sa lasam Indonesia fara congress, reusind intr-un final sa o stergem si sa o impartim intre Romania si Croatia.

Trebuie sa multumesc pentru sprijunul accordat Romaniei de catre tarile cu adevarat prietene, precum Croatiei(Argrob, Frojla and many more HVALA!!), Chinei(un aliat care ne-a ajutat fantastic de mult …xie xie Atracurium ), Greciei(zeii din Olimp au fost cu noi!! ευχαριστίες Cris 99 ), precum si noilor prieteni din Argentina(Sir Algaroth gracias hermano!)o7

Deci la finalul mandatului trecut harta a ajuns sa arate destul de promitator pentru noi cu o posibilitate de a progresa foarte mare.


A doua luna in Asia a inceput cu “o mica gafa”, in loc sa se caute semnarea unui NAP/MAP cu Indonesia, s-a ales punerea unui NE “pentru ca mai erau cativa care nu si-au facut misiunea de NE”. In fine, nu plangem acum dupa laptele pierdut.

Am fost scosi destul de greu de catre Indonesia si CoT/ex-One din Asia, cu niste cheltuieri imense pentru Indonesia ( 6mil cc si 2k gold - la inceputul campaniei - acum mai au vro 800g si ~300k cc ).

Acum avem un mic razboi de genul ping-pong cu Bulgaria, niciuna dintre tari nu reuseste sa ia avantajul decisiv. Daca pana la un punct Bulgaria ne-a dominat, in ultima perioada s-a vazut ca fara echiparile constante pe care le faceau pentru mercenari, nu le mai este asa usor sa pastreze regiunile.

Harta aratand ceva de genul acest:Acum toata lumea o sa spuna ca EDEN sus si EDEN jos, ca lipsa de ajutor din partea EDEN a fost reprezentat un factor crucial in evolutia sau mai bine zis involutia Romaniei pe campurile de lupta. Nu sunt in totalitate de acord cu aceasta opinie. Este adevarat ca atunci cand noua ne ardea buza cel mai mult nu tot timpul eram Prio 1 pt EDEN (ca si organizatie care cuprinde toate statele), am primit in schimb sprijinul adevaratilor prieteni ai Romaniei.

Este adevarat ca EDEN si-a pierdut din putere(din punctul meu de vedere) pentru ca fiind o alianta cu multi membrii damage-ul este foarte dispersat, de aceea activitatea Ministerului de Externe este foarte importanta in asigurarea unui sprijin cat mai consistent din partea guvernelor aliate.

Tot la fel de adevarat este faptul ca aceasta situatie este intretinuta de inexperienta si slaba capacitate de organizare a HQ-ului, iar Romania nu este singura “victima” a acestora.Observ un anume trend care sustine din ce in ce mai vocal cum ca EDEN este mort sau pe moarte. Desi tind sa fiu doar pe jumatate de acord cu aceasta afirmatie, dar numai pe jumatate, tin sa atrag si atentia ca majoritatea persoanelor care sustin aceasta idee fac (involuntar sau nu) confuzia intre EDEN.HQ si EDEN.

EDEN nu este mort, dar cu siguranta sufera de niste boli destul de grave. Acestea variaza de la o luna la alta, dar raman cateva din ele raman constante.

EDEN-ul de acuma difera foarte mult de EDEN-ul lasat in urma de mine acum 2 ani. Ca sa vorbesc putin din amintiri, atunci Romania si Croatia reprezentau EDEN cu adevarat. EDEN pe atunci chiar era o fratie, o adevarata alianta. Ce-i drept atunci erau mai putine tari membre cu drepturi depline, spre deosebire de EDEN-ul actual unde cuvantul Romaniei are aceeasi valoare ca si acela al Portugaliei, spre exemplu.

Am observat o invazie acestor tari mai mici in EDEN avad chiar drepturi depline, iar majoritatea dintre acestea nu isi justifica locul, din contra acestea produc mai mult drain si mai mult tensioneaza atmosfera decat sa ajute. Aparent ele refuza sa inteleaga ca daca tarile “mari” nu au liniste nu ii pot ajuta. Un exemplu concret fiind reactiile Portugaliei si Italiei in momentul in care Romania a fost pusa ca si Prio 1[Portugalia decizand sa iasa de pe canalele EDEN si sa lupte pentru Indonesia vs Romania, iar Italia sa faca pe victima pe chat (desi nu erau in niciun periol sa ramana fara congres cum se plangeau pe chat) si au hotarat sa paraseasca chatul EDEN].

O alta problema momentana, dar care de ceva timp insista sa persiste este acea problema a HQ’ului. Probabil ca s-au plictisit, ca le-a ajuns, pentru ca este clara lipsa de interes a acestora. De asemenea, pe langa aceasta lipsa de interes (destul de mare), se mai pot adauga si alte chestii precum “mici” jocuri de culise si niste “mici” manipulari facute de acestia in backstage(a se aduce aminte de cazul Iran).

Evident la fiecare problema exista si vinovati, dar si solutii. Printre vinovati ne aflam si noi, tarile mari, tarile fondatoare. Este vina noastra pentru ca puterea cuvantului nostru s-a diluat in EDEN ajungand sa fie egal cu cel al unor tari (care conform ultimului articol al banditului abia dau ~100 mills/zi). Clar nu suntem o alianta facuta pentru DMG dar nici nu putem sa traim fara el.

Referitor la HQ, principalii vinovati suntem tot noi, pentru ca nu gasim inca persoane capabile si dornice sa se implice activ si care sa cunoasca foarte bine mecanica jocului si sa aiba relatiile necesare. Persoanele cu care am vorbit pe acest subiect care ar putea sa faca o treba fantasitca nu vor din cauza actualului HQ(no one wants to work with them .. imagine that!!).

Solutia pentru Romania este una pe cat de simpla pe atat de complicata si pe atat de grea. Renuntarea la toate mpp’urile cu tarile care nu sunt in EDEN si cu majoritatea tarilor cu ifose al caror MPP nu se justifica.

O alta idee ar fi aceea de a restructura armata si modul in care se fac echiparile, o posibila restructurare a SMR si trasarea unor obiective mai clare, mai directe si mai “egoiste”. Metoda folosita pentru echipari este deficitara pentru Romania, merge pentru o tara precum China(desi acolo echiparea se face doar pentru mercenari, armata Chineza fiind platita cu 5cc/kill - daca imi aduc bine aminte - ). Evident nu putem compara incomul lor cu al nostru (undeva la 20kcc/zi - noi).

Urez multa bafta noului MoD si echipei acestuia precum si tot binele din (e)lume (e)Romaniei.!! o7PS: English version soon! [maybe]
 

Comments

berinnii
berinnii Day 1,836, 08:36

v

Pizuh
Pizuh Day 1,836, 08:38

bote ratrak

Sir Algaroth
Sir Algaroth Day 1,836, 08:40

v

draz2112
draz2112 Day 1,836, 08:40

v

serhio buskez
serhio buskez Day 1,836, 08:41

bote

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,836, 08:55

o7

h3adst3r
h3adst3r Day 1,836, 08:56

o7

wirelessss
wirelessss Day 1,836, 08:58

Kao citali ste clanak jao bre bruke !!!!!!!!!
Vote dide

titziano
titziano Day 1,836, 09:09

he he... DUTEEEEEEEEEEEE 😁))))) ca eu nu-ti ieu locul 😁))

TelefIyer
TelefIyer Day 1,836, 09:10

o7

Old Bilbao
Old Bilbao Day 1,836, 09:31

Aici sunt de acord cu tine și îți susțin punctul de vedere:

„Clar nu suntem o alianta facuta pentru DMG dar nici nu putem sa traim fara el.”

Ro.Spartacus
Ro.Spartacus Day 1,836, 09:35

o7

OINGKY ABeRi
OINGKY ABeRi Day 1,836, 09:45

English version?

estroe
estroe Day 1,836, 09:47

iar eu care ma pregateam de o campanie in presa pt El Lider Maximo.chiar credeam ca stai in pozitia aia pe eViata nu inteleg o chestie..cand mi-ai fost MoD te-a durut la basca de comunicare cu soldati tai.(pe Didei n-ai niciun articol si nici pe Sinan Simpsoni).acuma ca te lasi scoti articol in care-mi spui de ce .sa inteleg ca vrei sa ti se gadile orgoliu pt "sacrificiul" din ultimele 3 luni.tara mergea prost.dar tu tot stateai acolo

Sir Algaroth
Sir Algaroth Day 1,836, 10:01

Was a pleasure work with you, i knew very cool ppl in this time, and make so many great friends and you are one of them 🙂. mersi frate

Black Amorphis
Black Amorphis Day 1,836, 10:18

"Renuntarea la toate mpp’urile cu tarile care nu sunt in EDEN si cu majoritatea tarilor cu ifose al caror MPP nu se justifica"

Era mai simplu sa spui Ucraina si Turcia

funky_ribar
funky_ribar Day 1,836, 10:21

V

OneFalf
OneFalf Day 1,836, 10:40

votado

Domnisoara Ramo
Domnisoara Ramo Day 1,836, 10:54

Foarte rau ca ti-ai schimbat nickul !

FRin
FRin Day 1,836, 11:43

o/

Hrcozgb
Hrcozgb Day 1,836, 12:50

o/

turturica
turturica Day 1,837, 23:13

o/

Goran L
Goran L Day 1,837, 07:02

je je, sve te razmem 😃

dariuss444
dariuss444 Day 1,837, 13:50

v

rumburack
rumburack Day 1,837, 21:19

v

Zvijer69
Zvijer69 Day 1,838, 23:09

V

Rebelsy
Rebelsy Day 1,838, 23:12

v

GP.1
GP.1 Day 1,838, 00:50

v

Gabrijelovic
Gabrijelovic Day 1,838, 02:12

???

Juraj Aurelije
Juraj Aurelije Day 1,838, 10:44

to je pravi tigar..nema pojma o naškom 🙂 o7

catajme
catajme Day 1,839, 15:24

07! Si felicitari pentru tot ceea ce ai realizat!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.