Ambient on/off

Join the new world

 

Revista Presei eMoldova [2154 - 2161]

Day 2,161, 02:11 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Ministerul Media MD
Revista Presei eMoldova [2154 - 2161]
(13 - 20 octombrie 2013)




Bine v-am regăsit la o nouă ediţie a Revistei Presei din eMoldova!

Cu riscul de a supăra pe unii dar de a-i amuza pe restul, încă de la început anunţ că voi fi cât se poate de obiectiv în subiectivitatea mea 🙂


Nici nu se uscase complet tuşul din Revista Presei de data trecutădirect x şi-a anunţat, din păcate, demisia din funcţia de Ministru de Externe. Să nu uităm niciodată că viaţa reală are prioritate indiferent de aşa-zisele "obligaţii" din acest joc!

Ştirea săptămânii provine din domeniul militar şi ne-a parvenit "par avion": peste eMoldova a picat "din cer" un război precum o ploaie caldă de vară. Atacatorii eCehi n-au apucat să facă nicio spărtură în zidul nostru de apărare ci doar să-l slăbească puţin pentru viitoarele campanii împotriva eMoldovei astfel că, probabil, de acum, vom deveni ceva mai "atractivi" pentru posibilii inamici...


Subiectul Airstrike n-a putut trece cu vederea vigilenţilor noştri redactori şi a fost dezbătut pe larg. Mai întâi articolul AirStrike aparţinând lui BasarabeanuCT ne-a "link-uit" către legea de Airstrike dată de preşedintele eCehiei şi articolul său oficial. Apoi a venit rândul lui t150 cu un articol cu titlu "copy/paste" după cel anterior (AirStrike) dar cu un subiect total diferit, el dezvăluindu-ne "două căi posibile", în opinia sa, pentru desfăşurarea Airstrike-ului.
A venit apoi rândul unui articol oficial din partea preşedintelui MDreams - Clarificari in cazul AS'ului din Cehia! din care s-a desprins o singură concluzie: "respingem atacul fara ca sa lasam Cehia sa ne ocupe vre-un teritoriu". Aşa s-a şi întâmplat de altfel, fără prea mare efort din partea noastră. Din fericire.
"Bring it on" le-a transmis direct x ataşând, totodată, imaginea cu ale sale/noastre Balls of Steel dedicată prietenilor noştri din eCehia.
A urmat apoi ordinul oficial de luptă din partea Ministerului Apararii Moldova însoţit de o "Informare" şi de nelipsitul concurs "Military questions" adresat jucătorilor cu strength cuprins între 1.000 şi 20.000 din eMoldova.
Un adevărat "reporter de război", din spatele zidului de apărare ce-i drept, s-a dovedit a fi t150 care a făcut câteva update-uri în timpul Airstrike-ului şi şi-a dat şi el cu părerea. După luptă nu a căpătat nicio rană gravă ci, poate, s-a ales doar cu o uşoară mahmureală provocată de berile consumate "în linia întâi". Plictiseală mare pe front...
Încheiem subiectul Airstrike-ului cu concluziile "post-belice". Care vin într-un nou articol al preşedintelui MDreams.
Eu, personal, cred că, la moment, nu prea se putea mai bine fără anumite riscuri (relativ inutile) ci, poate, doar mai rău. Aşa că eu zic, totuşi, că, până la urmă, "totu-i bine când se termină cu bine".


Politica a fost cel de-al doilea domeniu larg dezbătut în presa săptămânii. Alegerile pentru funcţia de preşedinte de partid ca să fiu mai precis. Primul care a deschis "balul" a fost... Norman Asante cu un "articol-fluviu" foarte valoros după numărul de voturi (~550 de lei la preţul de 5 lei/vot), provenite mai ales din diaspora. L-a urmat cu un articol MermaidPrincess, proaspăt aleasă preşedinte de partid, cu un ton mai "conciliant", aşa cum îi stă bine unui "leneş" 🙂 : Ufff.


Cu siguranţă cel mai prolific redactor din această săptămână a fost Alexandru Ioan Cuza BPR care, chiar din Prima zi ca cetatean al eMoldova, a abordat "subiectul unirii Republicii Moldova cu Romania". Mai apoi a urmat un articol "valoros" (~300 de lei) pe care, după ce l-am citit, am râs tot drumul până la bancă şi înapoi 🙂 . Tot ce pot spune e Felicitari,Norman!. Deşi prognoza meteo nu anunţase nimic ne-am trezit cu o tornadă. Din fericire (?) a fost vorba doar de o Tornada politica... În final, Revenind la problema, devine tot mai evident că, e o chestiune de timp până când, de data aceasta, Alexandru Ioan Cuza BPR va fi cel prins cu "ocaua mică".
Am avut şi două articole cu mulţumiri de la nou-aleşii preşedinţi de partide: Markuper (Partidul Tribul Dacilor Liberi) care, într-un articol bilingv, mulţumeşte pentru încredere şi dezvăluie câteva planuri pentru luna curentă şi MermaidPrincess (Partidul Concilierii Nationale) despre care Stiu ca .. ştie că ştim că "se pune pe treabă".
Tot cea din urmă (MermaidPrincess) ţine morţiş să-i mulţumească "domnului Asante pentru corectitudinea si verticalitatea de care da dovada" şi să-l invite la o dezbatere publică. Sunt sigur că ar face o audienţă mai ceva ca o emisiune de-a lui Dan Diaconescu în reluare cu Vadim Corneliu Tudor invitat.
Pe ultima sută de metri, în fapt la poarta tipografiei, mi-a parvenit la redacţie un articol despre unire.... Autorul (direct x) expune încă o dată "motivele care in mod realist impiedica o astfel de unire". De citit şi comentat. Şi "şutat". Şi abonat.

Printre atâtea lupte militare şi politice s-a intercalat oarecum şi un Concurs de cultura generala!!! la iniţiativa lăudabilă a lui erasmd. Concurenţii-cititori aşteaptă o nouă ediţie! Aşa că puneţi mâna pe carte!


Ministerul Apărării Moldova a continuat, pe lângă mini-concurs ("Military questions" - vezi mai sus), să anunţe şi obişnuitele Ordine de luptă "zilnico-duble" (aici şi aici). Tot acest Minister a dorit să ofere mulţumiri tuturor celor care au fost pe câmpul de luptă şi să anunţe o viitoare defilare. Până data viitoare lustruiţi puştile!


A mai fost publicat şi un articol (în fapt o simplă traducere şi adaptare) destul de neimportant despre "noutăţile" din eRepublik (Clasamente Săptămânale / Weekly Leaderboards). În ziarul Ministerului Tineretului.


Închei cu o ştire cât se poate de reală şi care nu este despre eRepublik. O pisică - erou principal în viaţa unor deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului nr. 9-Pruncul. Mi-aş dori şi eu să aflu cum a reuşit să-şi dreseze animalul să facă asta. Eu mă chinui s-o învăţ p'a mea să-mi aducă papucii şi să-mi ia sticla goală de bere iar ea, în schimb, îmi dă papucii şi-mi ia şi sticla plină... 🙂


PS - Ziarul colegilor noştri din eRomânia se găseşte aici.


În final "bancul săptămânii":
O secretară (blondă) îi spune directorului:
- Ştiţi, salariul meu nu este în concordanţă cu capacităţile mele de muncă...
- Ştim, dar chiar nu te puteam lăsa să mori de foame...




20.10.2013 - 12:10 (Ora Moldovei) - Day 2,161 of the New World, 02:10
 

Comments

nagant895
nagant895 Day 2,161, 02:37

07

Eugeniu Borodin
Eugeniu Borodin Day 2,161, 03:04

o7

BasarabeanuCT
BasarabeanuCT Day 2,161, 05:25

Bun!

Norman Asante
Norman Asante Day 2,161, 05:51

Un articol total inutil si răutăcios la adresa membrilor BPR.

MermaidPrincess
MermaidPrincess Day 2,161, 07:36

Felicitari pentru revista 😁!

ADI CEP
ADI CEP Day 2,161, 08:03

: )

Leviatanul
Leviatanul Day 2,161, 09:54

v

MDreams
MDreams Day 2,161, 10:35

Felicitari pentru munca depusa!

Nu lua in seama oamenii inutili... 😁)

t150
t150 Day 2,161, 11:15

Un articol total rautacios la adresa mea!
1. eu nu am facut "copy/paste" ci "Ctrl/c - Ctrl/v"
2. eu nu am stat in spatele zidului fiindca cand ploua, de pe zid curge apa, iar eu eram echipat razboinic - in pantofi albi, camasa alba, pantaloni albi - stiti voi, ma pregateam de atac - deaceia am coborat la buncar unde se dadea bere
3. ok, chestia cu berea este ok
😁))
:DDDD

votat !

MDreams
MDreams Day 2,161, 11:23

Nu a fost rautacios ci din contra foarte constructiv si binevoitor. Trebuie sa invatam si a zambi...

t150
t150 Day 2,161, 11:27

daca ai observat la inceputul razboiului (pana sa inceapa plaia), deasupra zidului era o lumina alba...
...asta eu zambeam de dupa zid !

t150
t150 Day 2,161, 11:27

*ploaia

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.