Ambient on/off

Join the new world

 

Retragere si lamuriri

Day 2,197, 13:38 Published in Romania Romania by vali71

Clarificari privind situatia Romaniei pana in data de 17.11.2013 si a altor evenimente.


Scriu acest ultim articol, acum fiind ceva mai linistit, in ideea in care doresc sa clarific anumite aspecte asupra situatie Romaniei, a optiunilor Romaniei, a situatiei mele si activitatii mele de pana in momentul demisiei,si o clarificare asupra renuntarii mele complete la acest simulator social.

Activitatea mea ca MoD pana pe data de 17, momentul in care bulgarii au lansat atacul furibund in regiunile ocupate de noi, s-a rezumat, in mare parte, la negocieri. Primele mele contacte au fost cu oficialii iranieni, ne doream o intelegere cu Iran ce privea atasarea la Romania a doua regiuni iraniene, aducatoare de bonusuri. Initial, totul a decurs relativ bine, intr-o atmosfera relaxanta, iranienii dovedindu-se pana atunci oameni de inteles, si parea ca doresc o “afacere” cu partea romana. Totul s-a blocat in momentul in care ei, au dorit ca parte principala a acordului nostru, faptul ca Romania trebuia sa se se angajeze cu urmatorul lucru, trebuia ca noi sa punem NE pe orice tara ataca Iran. Am reusit personal sa-i aduc la un anumit numitor, sa stipuleze ca acel atac sa nu fie provocat de ei, si sa vina de la o tara vecina, recte China sau Turcia. Totul parea bine, insa ceva imi spunea ca doresc sa ne atraga intr-o cursa. Initial a fost vorba si de o suma ca renta, care se ridica undeva la 100 gold pe regiune, suma care a doua zi a crescut la 150, iar atitudinea Iranului devenise din ce in ce mai rigida. Am refuzat totusi punerea la dispozitia lor a NE-ului nostru, in ideea in care Bulgaria si-ar fi eliberat o regiune, lucru care ne punea in imposibilitatea sa ripostam avand initiativa. Insa nu numai acest lucru m-a facut personal sa refuz acest tratat, ci un alt aspect, care mi s-a dezvaluit dintr-o intamplare. Imprietenindu-ma cu PersianPunisher, la un moment dat, primesc un mesaj de la el, in care imi spune ca el a demisionat din MoFA, si ca oficiailii iranienii oricum ar fi cautat motive sa taraganeze un asemenea tratat cu noi, ei vrand de fapt razboi, culegand din acel razboi beneficii personale. In acel moment, eu ca si MoD am refuzat sa mai particip la discutiile cu oficialii iranieni.

Bun, acesta este aspectul pentru care am refuzat o taraganare cu Iranul si sa imi afirm formal sprijinul pentru Turcia. Acum, sincer, imi pare rau ca a fost numai un sprijin formal!


Ok, s-au scurs si aceste “negocieri”, au urmat altele, cu rusii, cu ucrainienii.

Ideea de a apela la ucrainieni pentru a negocia regiunea Bassarabiei, mi-a venit in momentul in care PutereMare, fostul ambasador al Ucrainei in Romania, a avut un schimb de mesaje cu mine. Negocierile au curs frumos, insa, am inteles ca, ucrainienii nu doreau o renta anume de la noi, ci doreau, nici mai mult nici mai putin, decat sa-i ocupam pentru a scapa de dominatia maghiara. Probabil urmatorul pas in negocieri ar fi fost sa stipuleze ca, la data de 25, sa le cedam o regiune pentru a avea congres. Sincer sa fiu, mi-a fost putin teama de o implicatie TWO in problema, acest lucru ducand la distrugerea Romaniei pentru un singur bonus. L-am amanat pe PutereMare cat am putut in negocieri si am cautat sa asigur spatele Romaniei intr-un eventual conflict. Prin intermediari, am reusit sa aflu ca CP-ul Poloniei nu dorea sa intreprinda nicio actiune ostila impotriva Romaniei, fiind ocupati cu propriile razboaie. Pasul urmator ar fi fost sa stabilim angajamente pentru o eventuala operatiune. Insa, oficialii Ucrainei nu au mai venit la intalnirea stabilita. Asa ca am renuntat la aceasta idee.

Cu Rusia a fost mai simplu, dupa prima intrevedere, rusii pareau dispusi sa-si salveze pielea, si au zis ca ne lasa regiunile Volga si NC, la un pret mai jos, insa nu asta ii interesa pe ei mai mult, ci ocuparea teritoriilor lor pentru a bloca Ungaria. Lucru pe care se pare ca l-au si facut, tragandu-ne in acest razboi cu ei, fara voia mea. I-am trimis mesaj lui eKolya, MoD-ul lor, avertizandu-l ca voi declansa operatiuni militare serioase daca va intreprinde acest joc al lor. Nu mi-a raspuns.
Rusii erau stresati, mai mult, de fratii lor bulgari, care isi doreau cu ardoare sa aiba o regiune pentru congres. Au fost refuzati si am fost avertizat ca Rusia nu are ce face decat sa ne atraga in razboi.

Se pare ca masurile mele de precautie au fost futile, administratorii jocului facand experimente pe noi.

Tot in acele zile am fost contactat de GringoLBV pentru a discuta un eventual MPP si pentru a stabili o strategie comuna romano-moldoveana pentru o eventuala protectie impotriva Ungariei. Am fost de acord sa ne intalnim pe un chat comun, insa evenimentele s-au precipitat si acea intalnire nu s-a mai realizat.

In toata aceasta perioada am incercat sa interpun RW-uri la rusi cu cele de la bulgari pentru a nu avea surpriza de a fi deschise simultan de rusi si de bulgari. Pana pe data de 17 s-a reusit acest lucru.

Am fost contactati de partea maghiara pentru a discuta anumite aspecte legate de expansiunea noastra in est. S-a cazut de comun acord, la ceva mici intelegeri.


Acum vine partea care m-a facut efectiv sa realizez ca era inutil orice faceam in acel moment pentru ca sa asigur granitele Romaniei prin diplomatie.

Totul a inceput pe data de 17 la ora 18.00, in acel moment am vrut sa deschid un RW de blocare in Sofia, peste o jumatate de ora avand o intalnire de afaceri in RL. M-am gandit ca deschid RW si totul va decurge conform obisnuintei de pana atunci.

In momentul in care dadeam call pentru RW, fiind decat 2 aplicanti in Sofia, am observat ca brusc imi dispare bara de suport. Am realizat ca Bulgaria a deschis un RW in alta parte, si mi-am dat seama ca se va lupta masiv. Din pacate RW deschis de bulgari era in Ruse si, deja bara de lupta arata groaznic, shieldul nostru era spulberat si bulgarii aveau un avans de 88%.

In acel moment mi-am dat seama ce ceva se va intampla si, am inceput sa alertez pe toate canalele si pe feeduri, despre nevoia unui ajutor militar in acel moment.

Am contactat rapid puternica unitate paramilitara sarba SSF cu care stabilisem un acord formal de ajutor militar, insa comandantul lor mi-a dat de inteles ca este inutil ce fac. Probabil deja stia de ceea ce se va intampla. In acele momente, am vazut o fraternitate care m-a impresionat, din partea romanilor, am fost ajutat pe SMR de cei de la FAR, FSR, Templieri. Nemesis tanca din greu, insa, ca de obicei, jocul functiona execrabil si butoanele de fight au fost blocate o perioada buna de timp.

Cum in Armata Romana aveam decat 100k CC, Am pus CO, initial cat al bulgarilor, dupa care am incercat sa-l maresc. Fara efect. S-au spulberat banii in 15 minute. Pe la ora 20 a venit Guv BNR carui-a i-am cerut 500k CC pe care i-am pus repede la CO. Am incercat cam toto timpul sa corelez CO-ul nostru cu cel bulgaresc, insa fara efect. Habar nu aveam ce se intampla, unitatile noastre luptau exemplar, insa efect nu exista. Damayanty, in acel moment, m-a intrebat sa-i raspund zincer daca avem vreo sansa. Sincer i-am raspuns ca “NU” vazand practic ca miliardele noastre damage nu au efect in zidul bulgaresc. Insa nu am renuntat, nu imi este in fire sa faca asta, daca nu incerc totul. Am deschis rapid echipare pe MRO, unde am echipat cu aproximativ 4000 de tancuri. Tot fara efect. Daca as fi stiut despre ce este vorba, efectiv as fi inchis din prima luptele pentru a nu consuma resurse inutile. Insa, faptul ca ncici macar nu am fost avertizati optic pe campul de lupta, ca acum, ca bulgarii lupta cu damage dublu, m-a facut sa continui. Mare greseala. Trebuia sa ne regrupam si sa stam linistiti.

Ca un acces de patriotism, vMoDul Xpowerballx a incercat o echipare suplimentara din fonduri privete, insa tot fara efect.

Dezamagirea, nervii consumatii, resursele consumate inutil si faptul ca te vezi in fata faptului implinit, m-au facut sa consider ca, o continuare a acestui calvar, nu poate sa-mi faca decat rau. Multumesc si acum lui CornelB care a fost alaturi de mine in clipele acelea si restului de comandanti care au incercat sa faca fata trucului bulgaresc.

Este ultimul meu articol, l-am scris considerind ca a fost o plecare intempestiva si fara explicatii. Greselile tarii le puteti considera ca fiind greselile mele.


O7 si spor la joc in continuare.

 

Comments

Incitator
Incitator Day 2,197, 13:40

mult scris, prima data comment si dupa citit 😃

Incitator
Incitator Day 2,197, 13:52

si pt asta te lasi de joc ? esti lud

totMarius
totMarius Day 2,198, 07:39

AR trebui sa ne lasam toti sa-l lasam pe platon sa joace singur.........

Alexutzzz
Alexutzzz Day 2,198, 13:47

el cu favoritii lui ca deja e penibil ,patetic si alte cuvinte sinonime cu acestea

fuzzy wuzzy Day 2,197, 13:46

Comment deleted

fuzzy wuzzy
fuzzy wuzzy Day 2,197, 13:47

WB Wall-E 71

ion-voda
ion-voda Day 2,197, 13:48

vali, fara stres, nu e greseala ta, e magaria lor ; )
o7

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,197, 13:50

eu ti-am zis si daca nu ti-am zis iti repet: a fost o palarie prea mare pentru tine si cum ziceam acum o saptamana , te-ai crezut mai tare decat sultanul suleyman.Dupe cum vad te-ai preocupat mult, peste indatoririle tele de simplu trepadus, te-ai inhaitat cu OOzeroOOO barat, etc .cu Uxini n-am nimic pentru ca nici n-am auzit de el pana acum dar de la tine aveam pretentii de mai multa glagorie in cap.
Hai treci inapoi si nu mai fă pe rasfătatul ca avem nevoie de asemenea tipi. Poate te sustinem la o o eventuala functie de CP cand vor veni timpuri mai bune.

Incitator
Incitator Day 2,197, 13:54

ce zice omu si ce pricepi tu jeane 🙂

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,197, 13:55

stie el ce zic!

Zimniy Veter
Zimniy Veter Day 2,197, 14:41

Intoarce-te la telenovele, prietene.

0000ZERO0000 Day 2,198, 00:41

Comment deleted

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,198, 04:32

tu ce crezi daca aveam vreo problema puneam pozele expuse de tine aici pe facebook sau te miri unde? Te crezi mai moral sau mai destept daca stai ascuns in vizuina?

GreuceanuBv
GreuceanuBv Day 2,198, 06:54

zi-le loredana

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,198, 13:19

zât

The-Kid
The-Kid Day 2,198, 18:06

here sir, have my like

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 2,198, 14:13

spui tampenii mai mari ca tine
nu ai auzit de uxini?
e o palatrie prea mare pentru tine?...
tu ce faceai mai baitu' lu baiat destept?

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,198, 20:28

dar tu ai auzit de uxini?
Eu n-am auzit nici de uxini, nici de AC, nici de MP, nici de numerosi iepurasi scosi din palarie chiar si de partidul meu uneori.
De vali am auzit si am interactionat cu el inca de la inceput chiar daca in ultimile luni s-a schimbat si a devenit nervos, suspicios, inrăit, arogant, lucruri de inteles daca s-a inhaitat cu unu ca ooozero000 si alte elemente dusmanoase si rele.

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 2,199, 09:27

da dragule inca de acum 2 ani am auzit de uxini

daca tu il numesti pe Ac iepuras - nu am ce sa mai comentez

elemente dusmanaoase si rele.... vezi ca esti urmarit de unu cu basca intr-o volga neagra

sebasrb
sebasrb Day 2,197, 13:51

vali... tu ca tu... dar altii care au papat tot ce au agonisit timp de ani de zile ce sa mai zica?😁

cristi4seby
cristi4seby Day 2,197, 14:05

o/

Kelstein
Kelstein Day 2,197, 14:19

o7 vali 🙂

Darkslowstar
Darkslowstar Day 2,197, 14:25

o7 pt munca ta
In afara de ultimele zile observ mai mult munca de MOFA 🙂

Overeem Ali
Overeem Ali Day 2,197, 14:29

tot respectul meu o7

Black Amorphis
Black Amorphis Day 2,197, 14:32

o7
cu prima ocazie tot ne intalnim la o bere

Argessos
Argessos Day 2,197, 14:33

o7

KapitanRO
KapitanRO Day 2,197, 15:08

"eu ti-am zis si daca nu ti-am zis iti repet: a fost o palarie prea mare pentru tine" - la fel si parerea mea, fara rautate, ba dimpotriva. esti un om excelent care isi doreste prea mult, dar nu stiu daca ambitia e egalata de putinta, in rest, iti multumim pt. efort si sper ca ai invatat din greseli.

totMarius
totMarius Day 2,198, 07:43

pei daca nu ai zis-o cum o repeti?

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,198, 20:29

e o figura de stil

Alina V
Alina V Day 2,197, 15:08

o7, Vali71... 71... 71! 🙂

Alina V
Alina V Day 2,197, 15:11

P.S. Exista multi oameni care rateaza oportunitati fantastice de a isi pastra degetelele departe de tastatura. Tu stii sa ii recunosti. 🙂

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,197, 19:51

72, 73 mai e loc

W i z a r d
W i z a r d Day 2,197, 20:34

JLP 0 -1 -2 -3...

oboj
oboj Day 2,197, 15:30

Nu conteaza ce se intampla - conteaza cum reactionam.
chill si welcome back
🙂
o7

Team CM
Team CM Day 2,197, 16:24

calmeaza-te frate si vezi-ti in continuare de joc!
o7

Slevin07
Slevin07 Day 2,197, 16:37

Burn the witch:)
Glumesc.Oricine altcineva nu putea face nimic.
Stai ingame,mai stai cu noi
Cu respect,
Slevin

Lawrence of Arabia
Lawrence of Arabia Day 2,197, 17:04

Inteleg din articolul tau ca, in tot acest interval de timp, mufa a somat! Si de abia apoi s-a apucat sa scrie articole de 2 bani...

W i z a r d
W i z a r d Day 2,197, 20:30

Poate ca un pic de curiozitate si bineinteles instinctul de proprietate te-au mai mentinut in joc pana acum. De regula ne este greu sa renuntam la achizitiile noastre.

Joci un joc in care esti trisat pe fata, fara posibilitatea de a riposta.
Asa au devenit toate jocurile de tip BrowserGame, sa nu incerci altul.

Bun venit inapoi in RL si mult succes.

Alexutzzz
Alexutzzz Day 2,198, 13:55

Truth you speak , o' wise wizard

Transilvania is Romania
Transilvania is Romania Day 2,197, 21:01

o7 si numa praz Vali!
de 71 de ori!

SFlorin
SFlorin Day 2,197, 22:54

o7 Vali71

Apreciez ca ai facut ce depindea de tine sa rezolvi situatia dar nu se putea face mai mult in conditiile respective . Administratorii s-au apucat sa faca experimente pe noi .
Parerea mea este sa te linistesti un pic si sa revii la joc alaturi de noi.
Respect .

zmeuNY
zmeuNY Day 2,198, 00:09

felicitari pentru implicare militara si diplomatica
cam atat e de spus, nu ai avut nici o vina.

GreuceanuBv
GreuceanuBv Day 2,198, 07:03

hopa
am ajuns sa-l votez pe zmeu
nimic de GN si de fortele bubule
sau cine o fi avut curajul sa preia contul asta

W i z a r d
W i z a r d Day 2,198, 07:45

Fac cu schimbul. Acum e Jean pe felie.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 2,198, 20:30

dar tu ce interese ai prin GN de nu suporti adevarul spus de tovarasul Zmeu.

totMarius
totMarius Day 2,198, 07:44

si eu

GreuceanuBv
GreuceanuBv Day 2,200, 06:15

daca-ti spun ce interese am in GN, trebuie sa trec cu senila de la tanc peste tractorul tau

Orrrm
Orrrm Day 2,198, 00:38

Probabil decizia ta este cea mai buna. Acum am vazut cu totii cum este de fapt mentinut echilibrul pe campul de lupta. Luptele "epice" Romania-Ungaria nu au fost alceva decat niste lupte aranjate de Plato dupa principiul care functioneaza si luptele din Wrestlemania.
o7

SweetSmile
SweetSmile Day 2,198, 01:15

WSR, Podolia. Kello Kitty. Nu v-ati obisnuit? Adminlandia la maxim.

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 2,199, 13:02

asa e !
imi aduc aminte de heloo kitty in ce hal au modificat scorul - au spus ca in ultimile 6 secunde sarbii au dat 6 mil sau ceva de genul asta

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.