Ambient on/off

Join the new world

 

Rešitev za marketinški kolaps?

Day 1,744, 15:14 Published in Slovenia Slovenia by Ta likozarjev

Pozdravljeni!

Nedolgo nazaj (beri včeraj) sem se vrnil iz enotedenske maturantske ekskurzije po Siciliji. Maturanc je bil preprosto zakon. Čeprav je bilo vožnje veliko, smo se imeli po mojem mišljenju prav vsi do zadnjega (z profesoricama vred) super. Videli smo kar nekaj zadev, dnevni urnik pa je bil nekako sledeč:
Spal si kake 3-4 ure, potem smo se že vsedli na bus in odpeljali do neke točke, kjer smo si ogledali zadeve. Potlej smo nekako našli kak center, kjer smo se oskrveli z vodo, hrano in alkoholom in se odpravili nazaj do hotela. Tam smo pojedli večerjo in se odpravili »zrihtat« (stuširat in podobne stvari, ker čez dan smo bli vsi čist prešvicani na tistih 40-ih stopinjah ali več). Ob kaki devetih zvečer ziroma desetih, pa smo začeli s splošnim pitjem alkohola. Potem se je pilo do neke 3-4 ure zjutraj in potem sledi spet enak urnik za naslednji dan. Skratka, zakon je bil.
Zgoraj napisano pa je uvod v nov odstavek, ki bo govoril o kolapsu našega marketa kot smo ga poznali. Torej vse skupaj se je začelo nekje med 21. Julijem in 4. Avgustom. To je bil čas, ko sem bil jaz na dopustu na češkem in v Nemčiji. Ko sem se po 14-dnevnem potepanju vrnil domov, sem presenečen ugotovil več stvari in sicer, uvedli so Q7 stvari, medtem pa se je gold že krepko znižal, pravtako se je znižala tudi odkupna cena orožja. To me je nekako šokiralo. Najprej ene 3 dni nisem vedel kaj delam sploh na eRepubliku, razn kje delam in kje treniram. Ko sem končno ugotovil kaj in kako, sem se odločil, da prestopim iz slovenske redne v SD, kjer se mi je obetal hitrejši napredek (tega sem tudi dobil). Tam sem se malce poglobil v igro, dobil pametne napotke in glejgazlomka že sem odšel na maturanca. Ves ta čas ko sem bil doma, je gold vztrajno padal, sit pa je pridobival položaj. Ampak ravno ko sem šel, se je iz neznanega razloga situacij amalo poboljšala, cene orožja so zopet dobile neko podlago, raw pa je tudi zrasel za nekaj centov. V velikem optimizmu in pričakovanju, sem svoj gold dal na tržnico za 3000SIT na 1g, kar je bilo 3krat več kot je bilo takrat najnižja ponudba na MM marketu. Pravtako sem svojih 100Q2 mitraljez začel prodajati za 8.88 v upanju, da bom vse prodal in da se bo trg med tem časom ko me nebo izboljšal. Visoka so bila moja pričakovanja, ker ko sem se po 7mih dneh ves utrujen vrnil domov, sem ugotovil 2 stvari. Gold je šel dol za skoraj 200 in Q2 se ni več prodajal po ceni 7SIT na kos, ampak se sedaj prodaja za pičlih 2.4SIT na kos tega orožja. PODN OD PODNA... Sicer gdo sem pa jaz da se lahko pritožujem nad delom adminov. Sam sicer nimam ideje kako bi gospodarstvo trenutno izboljšali, vendar se mi kot edina opcija zdi napad kakšne nove regije, da dobimo bonus. Zdaj smo pa tam.. Vse države okoli nas so bodisi naše zaveznice (Srbija, Madžarska in Makedonija) ali pa imamo z njimi podpisan nekakšen pakt (Avstrija, Švica, Italija in Hrvaška). Nekako smo ujeti v kletki iz katere ni nekega konkretnega izhoda ne da bi s tem prekršili pravila zavezništev in paktev. Edina rešitev nam ostane, da se tisti admin malo zbudi in igro spet postavi na noge, da se ekonomija in market malo postavita spet na noge. Sicer bo okrevanje dolgotrajno, po mojih ocenah tam okoli 3-6 mecesec, čene celo več, če bi admini spet kaj nagajali. Torej konkretnih načrtov kako se da rešiti to gospodarsko krizo nimam, predvidevam pa, da tudi vi nimate nekih načrtov, ki bi hitro rešili situacijo, mar ne? Če jo imate, le na dan z njo pod komentarji.

Med drugim sem se odločil tudi za kandidaturo za kongresnika na volitvah 25 OKTOBRA oziroma NOVEMBRA 2012. Zato bom odprl donacije na moj račun. Donirate mi lahko izključno SITe, v maximalni vrednosti 1 SITa. Kar nebo sit in kar bo več kot 1 SIT, vrnem takoj. Nabran denar se bo porabil za kampanijo.
Top pesem, poslušana med pisanjem tega članka je: 'Nine In The Afternoon izvajalca skupine Panic! At The Disco


Foxy Lady ki krasi današnjo izdajo Foxy Reportsa pa je prikupna igralka Jessica Alba. 🙂

 

Comments

PahorNimaPojma
PahorNimaPojma Day 1,744, 15:28

vote

ebutaljib
ebutaljib Day 1,744, 15:43

Precenjujete bonuse

Stroški proizvodnje Q7 orožja na Poljskem: (4000*0.23+90)/20=50.50
Stroški proizvodnje Q7 orožja v Sloveniji: (2800*0.23+65)/14=50.64

Razlika je samo v proizvedeni količini.

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,744, 17:35

bonusi pridejo prav pri izdelavi surovin, pri tankih ni neke razlike, tako kot je rekl ebutaljib....razlika je samo v količini!

Eon Neo Neon
Eon Neo Neon Day 1,744, 21:29

Nekih pretirano hitrih rešitev res ni. Bi pa ta spremeba healtha, ki je prišla z zadnjim updatom znala malenkost dvigniti cene;)

milkovic1
milkovic1 Day 1,745, 01:05

vi se preveč obremenjujete z temi cenami dejte raj mal pogledat tolo bejbo na slik je velik bolš

TriglavSi
TriglavSi Day 1,745, 01:10

mene bolj zanima kako so hrvati prišli do indonezije... in zakaj mi ne moremo v indijo?!

ebutaljib
ebutaljib Day 1,745, 02:39

Z airstrike-om. Mi nismo zbrali dovolj za njega. Pravzaprav se ni nikoli niti zbiralo.

dha
dha Day 1,745, 04:20

Naj se uvede nakup čokoladic z orožjem ali hrano pa bo potrošnja narasla...
Ali pa za začetek ukinit doniranje hrane in orožja..

Hojc
Hojc Day 1,745, 04:24

fajn za maturanca.. velik boljše RLmaturanc ko eRep

skofjaloka
skofjaloka Day 1,745, 04:24

kva pa vem...sej situacija ni tok slaba...ko sem bil jaz noob, smo se večino časa borili goloroki, ker nismo imeli za orožje...zdaj pa vsak misli da mora prvi dan na polno....al?

Ta likozarjev
Ta likozarjev Day 1,745, 04:47

sej jaz se še sedaj borim goloroko, edino ov večerni akciji..

ebutaljib
ebutaljib Day 1,745, 07:16

To maš tudi prav skofjaloka, da s(m)o razvajeni. Jaz prvih 6 mesecev svojega e-življenja bojišča sploh nisem videl. Je blo predrago (hrana!) o orožju sem tak lahko le sanjal.

LoCkSaW
LoCkSaW Day 1,745, 08:24

meni ena najlepših igralk na svetu : )
čestitke za maturancka : D

p0luks
p0luks Day 1,745, 15:33

dobra ti je ova Đesika 😛

mas vote

Johnnymm
Johnnymm Day 1,746, 00:36

Trg se bo sam uredil, tako ali drugače. Tudi v resničnem življenju ni adminov (bog mogoče), ki bi jim rekel zrihtajte gospodarstvo.

Frdaman Hrcek
Frdaman Hrcek Day 1,746, 01:22

da skrajsam...resitev je ukinitev "manager work"-a ali pa da delas samo v ENI izmed svojih tovarn!

cvicekk
cvicekk Day 1,746, 02:52

.............UZDELAVA 1 ČOKOLADKE ZA VELIKO RAW MATERIJALA BI REŠILA ZADEVO.
Ne bom pametoval o količini, samo recimo, če bi bil 1 čokoladka vredna 2500 raw materijala, bi se po mojem trg spraznil v nulo.
Prvič: poraba rawa za izdelavo pregrešno dragih čokoladk
Drugč: več čokoladk, več bojevanja, vdodatno večja poraba hrane in s tem rawa.....


lp, Cviček

p0luks
p0luks Day 1,746, 03:22

cvicekk ce kuris e bar ne rabis hrane, tak da tu si ga malo pihnu mimo.

edina varianta glede ebarov bi bla da bi mogu tak ko za rakete za e bare nucat kruh vseh kvalitet, ampak ker so ebari glavno gonilo € adminov je to utopicno za pricakovat

cvicekk
cvicekk Day 1,746, 04:38

eP0lkus...

če bi eBare lahko sestavili iz raw surovin-žita, potem bi bila to v bistvu poraba hrane

1.)žito >>> eBar (moj predlog)
2.)žito >>> razlikni kruhki >>>> eBar (tvoj predlog)

primarna poraba bi bila v obeh primerih raw za hrano, tj. žito.....

lp

lakotnyk
lakotnyk Day 1,746, 05:57

vmes ko te ni bilo si zamudil misije, ki so kot vedno povzročile poskok cen in potem ko je bilo misij konec jasno pride vedno tudi padec, in padec je ponavadi dokaj globok.

p0luks
p0luks Day 1,746, 06:16

cvicekk

z tvojim predlogom nebi zmanjsali hrane, ampak bi obremenili samo raw trg zita, kar bi posledicno prineslo do tega kar se dogaja sedaj z q1 in q2 weaponom, ko jih mas na trgu miljon ki so pod proizvodnjo ceno in folk ki je tolk butast da ne zna zracunat ene simpl enacbe to se vedno znova in znova pocne ....

fora pri kruhu je da ga enostavno pridelamo prevec in se ga ne porabi tolk kolk se ga pridela - uni airstrike je kr zanimiva zadeva in ce ga upeljejo za stalno bi znal ....

p0luks
p0luks Day 1,746, 06:16

malo popravit stanje kar se tice kruha. Predvsem bi pa admini sm mogli uvest moznost da lahk firmo krav zamenjas za firmo solitra pa bi blo vse ful bolse, proizvedlo bi se vec zeleza in manj zita in oboje bi se nekak uravnalo

cvicekk
cvicekk Day 1,746, 06:35

P0kkus

ampak q1 in q2 kruh se normalno uporablja in ni za odpad.
Pri q1 in q2 orožju (sam ga proizvajam, a ga NE uporabljam) je pa prišlo do tga, da če imaš nasprotnika z bazookam in q7 orožjem, da je q1 in q2 orožje NEUPORABNO in ga nihče ne mara,,,,
q1 in q2 kruh je pa uporaben v vsaki situaciji......

praviš "z tvojim predlogom nebi zmanjsali hrane, ampak bi obremenili samo raw trg zita, "
in ne razumen zakaj naj ne bi zmanjšali hrane....

cvicekk
cvicekk Day 1,746, 06:40

......če bi se raw porabljal za čokoladke, bi ga na trgu bilo sicer toliko kot sedaj, ampak bi šel v promet ker bi zelo draga čokoladka pobrala ves preostali raw.

reciva, da je dnevno na trgu 10M kosov rawa.
Večino ga pokupi bot.
Potem, ko bi izdelovali čokoladke bi porabili 8M kosov rawa za čokoladke.
2M bi preostalo za običajen kruhek.
Surovine bi se tako porabile in bi raw pridobil nekaj na vrednosti.

v glavnem z možnostjo proizvodnje požrešne čočoladke bi porabili raw surovine....

cvicekk
cvicekk Day 1,746, 06:45

in bi s tem uravnovesili trg.

Pri raketah je problem, ker ne prinašajo željenega učinka, ker jih z enako količino običajnega orožja z podobnim stroškom dohitiš in zato nisi naredil nobene koristi, ker je vseeno, če se boriš z raketami ali običajnem orožjem (čokoladka ti da health in je NEZAMENLJIVA)

Pri kruhu pa se zadeva ocenjuje drugače in če št. čokoladk ne b bilo omejeno in bi bile hinavsko požrešne pri porabi rawa, potem bi se raw hitro porabil.

LP

PNNIZ
PNNIZ Day 1,746, 12:02

UPOR PREKLETIM ADMINOM DA TO EKONOMIJO NAREDIJO REALNO DA BO DELOVALA AL NEJ PA BOTA UKLUCJO!!!

ebutaljib
ebutaljib Day 1,746, 12:45

"reciva, da je dnevno na trgu 10M kosov rawa.
Večino ga pokupi bot."


Bot ga ne odkupi nič; že mesece ne

Stubica
Stubica Day 1,746, 13:44

s/v...ista sranje kao i u Hrvatskoj...isplati se jedino zatvorit tovarne i radit -djecu...

ajna
ajna Day 1,746, 14:34

@PNNIZ

hm, če admini izključijo bota - kar mislim da so naredili.

potem je ekonomija realna.

osnovni kapital - fabrke
ponudba in povpraševanje - cena izdelkov in plača

edini zunanji faktor je gold z nakupi in od medalj.


tako da, ekonomija je realno gledano čista tržno gospodarska. problem je v tem, da smo navajeni na socializem v tem špilu, ker vsi proizvajajo ogromno, nekdo pa vse to pokupi, pa če se rabi al ne.


tako da...

cvicekk
cvicekk Day 1,746, 14:51

samo igra bi potem morala biti že v osnovi nespremenjena od začetka. Tukaj so pa najprej postavili določene pogoje delovanja, potem so jih pa (ker so požrtni na realne €) spreminjali samo na način, da bi pridobili golde. Samo igranost igre so pa popolnoma uničili. Zato tudi ne drži čisto tisti komentar o navajenosti na socializem v špilu. Zadnje mesece ni deloval dobro ne socializem in niti kapitalizem....
Namen igre ni bila igranost, ampak samo in izključno polnjenje žepov ustvarjalcev te igre

cvicekk
cvicekk Day 1,746, 14:52

je*em ti 500 znakov......grrrrrrrrrr

..in zato je igra odraz pehanja za RL valuto, in ne uživanja v igri....

lp,m

ja, gremo otroke delat, , škoda se tukaj logirat.....

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.