Ambient on/off

Join the new world

 

Război local

Day 1,916, 00:31 Published in Romania Romania by Roman Daco

Anul III, A Cincisprezecea Ediţie Kaki ===== Duminică, Ziua a 1916-a a Lumii Noi =====
Preț recomandat: 3 RON | 0.01 G | 1 comentariu


Salutări colegi de joacă!

Încă de când am citit articolul de candidatură al actualei prințese-președinte, partea cu soldele din programul de reformare a Armatei eRomâne nu mi-a picat deloc bine.

Aveam motivele mele și mai aveam și o bănuială că voi intra în conflict de idei cu colegii de unitate din LU și mă gândeam să scriu despre asta. Bine, atunci principala problemă mi se părea matracuca la BNR (și se pare că aveam dreptate să gândesc așa); apoi, găsesc din ce în ce mai greu timp să scriu articole așa cum vreau, așa că abia acum am reușit să formulez o argumentație în patru puncte în acest război local pe tema soldelor.

1. Soldele sunt condiționate printre altele de instalarea unui script pentru raportarea damage-ului personal al soldaților. Pe de altă parte orice script este interzis în eRepublik. Da, știu că e o interdicție mai mult formală și că probabil o grămadă de jucători folosesc deja diverse scripturi, dar de ce să le dau adminilor încă o putere în plus? elbandido, autorul scriptului, știe foarte bine cum e să fii banat pentru un astfel de motiv când îți e lumea mai dragă. În plus eu intru de pe cel puțin 6-7 terminale în joc, dintre care două telefoane mobile. Să-mi pun scriptul pe fiecare din ele? No way! Să nu mai zic că niciodată nu știi ce altceva mai raportează progrămelul ăla de la tine din calculator. Așa că personal zic nu sfintelor scripturi!

Un mic război local se desfășoară.
La coadă șade lumea, nu-n tranșee:
Mai au un kil de ceva să le deie?
Sau prin înfometare îi omoară?


2. Personal consider că soldele de la stat (ca și echipările) reprezintă forma instituționalizată a pomenii, pe care dintotdeauna am denunțat-o ca numărându-se printre principalele obstacole în calea dezvoltării corecte a societății eromânești. Soldatul crește învățând că i se cuvine pomana, adică echiparea sau solda cum i se spune în forma asta. Odată reflexul creat, a) va considera normală orice fel de pomană și dacă la un moment dat resursele pentru pomană vor dispărea, soldatul se va simți trădat, lipsit de ceea ce i se cuvine și va căuta altundeva pomana/plata.
Mai știți cum urlați prin presă când UM RU își făcea campanie agresivă bazată exclusiv pe echipări nerealiste și imposibil de susținut altfel decât dacă cineva băga constant mâna în buzunar? Acum, când statul propune același lucru, suntem de acord. Chiar dacă statul va băga constant mâna în buzunarul nostru (sau, ca să anticipez puțin, și al altora din alte țări) pentru a susține așa ceva nu ni se mai pare așa de nerealist, e chiar o idee bună.
În loc să ajute real la dezvoltarea sănătoasă a individului, sponsorizând de exemplu upgrade-urile de TG ale celor mici cu împrumuturi sau finanțări nerambursabile, statul dă tuturor o pâine în plus. NU, MULȚUMESC!

Și statul ține mazărea sub cheie
Și lintea, bobul, pâinea de secară.
Ca schijele, vești și mai proaste zboară
Și cade leșinată vreo femeie


3. Hai să zicem, ți-a venit măreața idee de a avea armată profesionistă, plătită, deși dacă întrebi de ce au intrat în joc, probabil 90% dintre români îți vor răspunde că din patriotism, pentru că au auzit că suntem în război cu ungurii. Păi atunci respectă-te și respectă-ți soldații, frate! Ce-mi vii cu rahatul ăsta de soldă bun cât pentru o zi de echipare pe săptămână? Nu-s parale de mai mult? Nu te mai apuca de treabă! Și apoi, pe lângă partea cu mărețul script, ce-s condițiile astea de doi lei pe care oricum majoritatea membrilor unui UM le îndeplinesc că sunt scrise printre condițiile de înrolare, asta înseamnă profesionalism? A, am uitat, și solda e tot doi lei.
Nu, mai bine voluntar pe cont propriu (sau cu UM-ul) decât o frecție de soldă de la un angajator care a pus și el acolo niște condiții ca să eufemizeze pomana.

Ce are-acasă prunci cerșind mâncare.
Ei, ce nu știu că-s viitorul țării,
Vor și-un prezent ceva mai acătării!


4. Motivul apărut ieri și care a devenit instant cel mai important îl reprezintă sursa principală a actualei guvernări pentru aceste solde: banii furați din orgurile naționale de la cei care le aveau în folosință! După cum succint ne informează fără a se sinchisi să dea și explicații (cu atât mai puțin socoteală) la punctul 3 ultimul raport al guvernului MermaidPrincess. Nu voi fi părtaș la al doilea furt al echipei hitman, așa cum nu am fost nici la primul. Dacă sunteți puși pe furat, atunci faceți ce vreți cu banii ăia, dar nu-i spălați prin Banca Națională ca să ne mânjiți pe toți. Dar asta merită oricum o ediție separată, așa că mă opresc aici.

Și oamenii pe-o culme-a disperării
Scrutează-n zarea neagră fiecare...
Și cad, pe rând, în piept c-o rană mare


...da, și „rană” e tot un eufemism. Pentru flegmă.

Mulțumesc pentru atenție celor care au ajuns până aici,
Baftă la joacă!
Roman Daco
 

Comments

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 00:31

ADAOS LA DELIR

„...Și sărăciei lustru-i dăm cu plușul,
Ca mortu-n păpușoi să nu mai pută.
Vătaful, responsabil cu călușul,
Veghează ceata, rezemat de bâtă.

Când poticnirile înseamnă-avânt,
Când cel mai rău înseamnă cel mai sfânt,
Descumpănit strâng pana și transpir

La gândul că degeaba mă mai mir
Și că acest nenorocit cuvânt
E încă un adaos la delir.”

Cronoss
Cronoss Day 1,916, 00:39

"Cu omul neşcolit şi prost
Nu lupt că n-are nici un rost,
Dar duc o luptă infernală
Cu prostul care are şcoală."

Cred ca te-a imbolnavit Pangaiu si pe tine, din pacate se pare ca nu ai scapare. Trist.

elbandido, autorul scriptului, știe foarte bine cum e să fii banat ..." - mai Mama Omida, ce le stii tu pe toate, ar trebui ca tu sa fii cel banat pentru acuzatii nefondate si pros...petimea ideilor de care dai dovada in fiecare guitzat pe care tu-l numesti articol.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,916, 01:37

mai bine ti-ai revizui tu atitudinea plina de aroganta si ingâmfare..ca sa te scutesc de efortul de a gândi iti dau eu mura in gura si-ti spun ca sunt suparat ca m-ai eliminat din programul de mentori unde te-ai pus sef!

Cronoss
Cronoss Day 1,916, 02:01

Am avut rabdare si am incercat sa-ti explic pe indelete si amanuntit unde gresesti si ce indatoriri ai, din pacate esti prea incapatanat si pueril. Nu pot sa te oblig sa respecti niste reguli elementare (pe care de altfel ai recunoscut ca nici nu le cunosti), dar in schimb pot sa te indepartez atunci cand depasesti limitele bunului simt sau atributiile "postului".

Nu e nici locul si nici momentul pentru astfel de discutii si in nici un caz nu am sa mai pierd timp sa incerc sa-ti explic niste lucruri pe care ti le-am explicat foarte pe indelete si pe intelesul unui copil..

Mousquetaire Day 1,917, 03:05

Comment deleted

Mousquetaire
Mousquetaire Day 1,917, 14:31

Comentariul a fost eliminat , poate explica dl plato care este motivul
Plato | cu 2 ore în urmă
Dear Mousquetaire,
Recently, you have created content which was declared to be not legal.
You can see all your penalties in your Law Infringements List page.
Best regards,
Your eRepublik team

Plato | cu 2 ore în urmă
Dear Mousquetaire,
Recently, you have created content which was declared to be not legal.
You can see all your penalties in your Law Infringements List page.
Best regards,
Your eRepublik team

googoodoll
googoodoll Day 1,916, 00:43

Proiectul respectiv are un mare mare avantaj, anume acela de a avea un control asupra damage-ului soldatilor.
Pacat ca s-a terfelit acum.

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 00:47

Cred că glumești dacă te gândești că-mi controlezi dmg-ul cu 2 lei. Mai ușor îl controlezi cu 2 vorbe bine alese. Dar în fine, eu sunt un prost cu școală, un guițător acolo, recunosc că nu sunt soldatul tipic.

googoodoll
googoodoll Day 1,916, 00:53

Nu e vorba doar de dat pentru Romania, ci in ce lupta, cand, de estimari corecte, etc.

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 01:14

indiferent unde și când vrei să direcționezi dmg-ul, dacă sunt dispus să mi se plătească, nu mă vei convinge cu solda aia. cu atât mai puțin dacă nu.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,916, 01:22

vot pentru judecata!
eu am fost mai plastic si am zis de la inceput sa-si bage elbandido si cei care au sustinut ideea asta cu solda si scriptul undeva !

elbandido
elbandido Day 1,916, 01:23

"facerea de bine, futerea de mama" ....nu mai bine stau/stateam cuminte in banca mea?

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,916, 01:47

n-a zis nimeni ca esti prost ci că in loc sa simplificati jocul si asa parasit masiv ,voi il complicati si mai mult. ..si nu fug numai incepatorii ci si dinozaurii care chiar nu au nevoie de asa ceva.

elbandido
elbandido Day 1,916, 02:01

ok, m-ai convins pe mine personal sa las balta proiectul si sa renunt la orice idee de implicare in comunitatea romaneasca... va doresc tuturor joaca placuta pe aceasta cale...

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,916, 03:32

draga banditule, fa diferenta intre atac la persoana (nu e cazul la autor) si divergenta de idei. Esti baiat destept si poti face diferenta asta. Pt ca cineva are o opinie diferita nu este deloc motiv sa-ti iei jucariile si sa pleci

elbandido
elbandido Day 1,916, 03:34

Nu mi-am luat nici o jucarie, le-am lasat spre folosinta celor din conducere... Chiar nu am nici un drept sa fac asta.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,916, 03:49

era doar o expresie, nu o lua ad litera 🙂

mib boby
mib boby Day 1,917, 10:53

facerea de bine, futerea de mama se numeşte incest 😛
asta era continuarea 😛

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,916, 01:35

De furt ai putea mai degraba sa ii acuzi pe cei care au vandut organizatiile eRomaniei unor straini. Ca de aia se numesc organizatii nationalizate.

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 01:54

Gura păcătosului adevăr grăiește. Într-adevăr, acum se numesc naționalizate, nu naționale.
Iar furtul nu s-a produs atât atunci când au fost preluate orgurile, cât atunci când s-au transferat banii din ele la BNR. Adică revenind la analogia ta, nu doar recuperezi casa de la străin, ci îi confiști și toate bunurile din ea.
Pe asta nici comuniștii nu prea s-au încumetat să o facă. Noroc că a apărut o nouă specie, e-liberalul naționalizator.
Și, pentru fanii „mecanicii jocului”, noroc că nu există eCEDO.

Cronoss
Cronoss Day 1,916, 02:04

ORG-urile au fost nationalizate, adica au devenit nationale, pentru a fi folosite in interesul tarii respective. Cand cumperi un ORG national, iti asumi riscul de a ramane fara el in secunda 2, deoarece recuperarea lui se poate face foarte usor de presedintele tarii de care apartine. Cred ca sunt niste reguli destul de simple, chiar elementare..

googoodoll
googoodoll Day 1,916, 01:38

Lol, Lego, daca Romania vinde teren unor straini, e ok sa li se nationalizeze proprietatile, ca doar e pamantul patriei, nu?
E un furt ordinar, oricat ati vrea sa il cosmetizati!

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,916, 01:41

Numai ca Romania nu a vandut nimic unor straini. Ci niste persoane au vandut unor straini. E ca si cum Romania ti-ar da tie spre folosinta o casa nationalizata, iar tu te apuci sa o vinzi unui ungur.

Cronoss
Cronoss Day 1,916, 01:46

Iar ai tras ceva mai draga?!

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,916, 06:24

Dpdv legal e in ordine,dpdv moral NU. Si uite cine se gaseste sa vorbeasca fara pic de rusine: Lego-kun care a facut parte din guvernul lui Hitman,Cronoss care a luat bani de la hitman si prin unele articole tot pe tema asta CHIAR HITMAN! Cu asa sustinatori,cum sa n-ai incredere in guvernul Mermaid?😁)) Mai bine ati tacea din gura,ca mai rau faceti taberei voastre

Cronoss
Cronoss Day 1,916, 10:05

Colonele, te trezesti vorbind in necunostinta de cauza si culmea ... mai razi de zmeu cand face asta ... penibil.

googoodoll
googoodoll Day 1,916, 01:43

Nu, e ca si cum eu mi-as vinde o casa unui polonez, ca legea imi permite, si vii tu, guvernul si ii furi casa omului, ca sa ai bani de autobuze electorale.

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,916, 04:11

Legea nu iti permite sa vinzi un bun care nu iti apartine. Organizatiile nu iti apartin tie, nu imi apartine mie, lui x, lui y sau lu z. Sunt ale eRomaniei si au fost date spre folosinta UM-urilor. Apoi anumite persoane din UM-urile respective si-au permis sa scoata profit de pe urma lor vanzandu-le unor straini.

pista2
pista2 Day 1,916, 11:09

organizatiile Romaniei sunt de fapt mai putine, restul sunt private si au fost trecute pe listele tarii pentru ca asa era procedura de a fi salvate

mib boby
mib boby Day 1,917, 11:02

Ba pardon, atâta timp cât eu făcui org-ul pe banii mei şi guvernul nu mă ajută cu nimica nu cred că org-ul aparţine RO, ci este proprietate privată. 🙂
Ideea cu org-ul naţional a fost o opţiune pentru a salva org-urile de la şterge, nu le-a dat nimeni statutului ... în plus atâta timp cât x şi y au făcut org-ul pe banii pot să facă ce vor cu org-urile, chiar să şi le baneze 😛

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,917, 11:08

In momentul in care ai dat org-ul sa fie nationalizat l-ai donat de buna voie si nesilit de nimeni eRomaniei. Ca doar de aia sunt numite organizatii nationale.

Cronoss
Cronoss Day 1,916, 01:53

Org-urile eRo, au fost nationalizate, pentru a nu fi desfiintate si pentru a ramane in folosinta UM-urilor sau a romanilor care vor sa le foloseasca pentru interesul personal sau al eRomaniei. Instrainarea lor este ilegala, daca vrei sa vorbim oficial si in termeni realistici, cei care le-au vandut strainilor ar trebui trasi la raspundere, cand au fost nationalizate, organizatiile aveau un scop si in nici un caz acela nu era de a fi vandute cetatenilor straini.

Cine a cumparat un org national, isi asuma riscul de a ramane fara el si fara banii platiti pe acel org, e simplu.

alyn888
alyn888 Day 1,916, 02:51

@clonoss si actuala conducere ce a facut? a recuperat orgurile,a furat bani de pe ele apoi lea vandut/inchiriat la straini (pana la urmatoru cp care are chef sa fure) deci se contrazic singuri:)

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 03:00

nesimțitule, să te prezinți de urgență la cursul de mecanica jocului al domnului mentor.
poate așa o să-ți intre și ție în cap că cp-ul are dreptul să fure din orice org național al țării sale! e legea 1 a lui hitman, acest Newton al mecanicii. Jocului.

Cronoss
Cronoss Day 1,916, 11:22

Degeaba ai varsta pe care o ai Roman Daco ... degeaba.

pista2
pista2 Day 1,916, 11:10

sunt destui romani ce au orguri nationale si nu le folosesc in interesul tarii....

sf petru II
sf petru II Day 1,917, 15:31

şi o fac pe propriul risc. Plato le-a scos din circulaţie pentru a evita utilizarea lor în interes personal, statul le poate revendica oricând. Oricum o parte din ele sunt deja banate pentru multiaccount.

elbandido
elbandido Day 1,916, 02:04

"elbandido, autorul scriptului, știe foarte bine cum e să fii banat pentru un astfel de motiv când îți e lumea mai dragă."

Vad ca stii mai bine ca mine motivul banarii mele... meriti un premiu de inducere in eroare. Am fost banat pentru ca am promovat un doc in care erau niste cuvinte de ale lui Lemnaru "daca ei folosesc script atunci folositi si voi".

Spor la joaca si tie.

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 02:14

deci n-ai fost banat pentru folosirea sau programarea scriptului, ci pentru că ai PROMOVAT folosirea scriptului. adică exact ceea ce face guvernul actual.

să nu-mi spui că din nou am înțeles greșit și că de fapt motivul a fost reproducerea unei conversații private, că mă bufnește râsul.

dar în fine, tu crezi ce te face pe tine să te simți mai bine.

elbandido
elbandido Day 1,916, 02:21

Da, eu sunt de vina, sper sa fii multumit de acum. De fapt, daca stau bine si ma gandesc,, eu sunt de vina pentru tot.

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 02:39

te autovictimizezi degeaba mai mult decât e cazul. ți-ai luat temporar banul pentru problemele generate cu acel script mai vechi, atât am avut de spus acolo unde m-ai citat. nu mi-am propus să te judec, au făcut-o adminii și drept rezultat acum ești liber bine-mersi.

nu știu de ce ai luat-o ca pe o învinuire, când era o simplă reamintire a unei întâmplări din trecut. repet, probleme din astea ai cu adminii, nu cu mine.

și nu te-aș învinui de ceva nici dacă aș avea probleme pentru că aș instala scriptul tău. ceea ce oricum nu se va întâmpla, pentru că nu risc nimic în acest sens.

elbandido
elbandido Day 1,916, 02:41

Spui prostii, pentru mine, ceea ce ai scris tu acolo, este o jignire gratuita.

Gray Tabby
Gray Tabby Day 1,916, 04:16

@Roman Daco: Decat sa vorbesti din auzite, te rog sa iei termenii eRepublik si sa ii citesti. Daca nu ii gasesti spune si iti voi oferi link.

Acolo este specificat ca este interzis ORICE SCRIPT CARE ADUCE AVANTAJE unui jucator fata de ceilalti ( recte nu ai voie cu scripturi care dau work/train in locul tau, scripturi de clone, scripturi care sa iti automatizeze tranzactiile pe market, scripturi de cumparat, etc. ). Un script de contorizat damage ( mai ales in momentul in care API nu functioneaza ) nu va fi niciodata motiv de ban in jocul asta.

Fedor DSD
Fedor DSD Day 1,916, 08:11

@roman daco: la faza cu elbandido, mai bine ai lasa-o balta.
Nu tu, ci el si-a pierdut noptile incercand sa faca ceva prnttru jocul asta, ca sa avem o motivare de a continua sa-l jucam. Nu zic ca e calea buna, nu zic sa utilizezi script daca nu vrei, zic doar sa nu te legi gratuit de oameni pe care nu-i cunosti, si mai ales nu trage concluzii in baza barfelor. Elbandido nu a fost banat penru script, ci pentru ca a aratat conversatii private.
Have fun

Roman Daco
Roman Daco Day 1,916, 08:31

eu am lăsat-o așa cum a căzut. dacă știam cât de sensibil e elbandido nu mai scriam respectiva propoziție. mai ales că nu despre el e vorba acolo, scoate propoziția de acolo și toată argumentația rămâne intactă. dar nu consider că m-am legat de el personal și nu a fost ceva gratuit. oricum ai întoarce-o faptul rămâne: a fost banat pentru ceva legat de scriptul scris de el. a fost ultima mea intervenție pe subiectul ăsta.

S Y N A P S I S
S Y N A P S I S Day 1,916, 02:16

bine-ai zis acolo cu "pomana" - asa-i omul, asteapta sa-i cada de sus fara sa facanimic...stie doar sa se planga toata viata, iar cand apare vre-un "mesia" de genul, ca le da si ca le face fara ca ei sa depuna vreun efort, ala-i "alesul" - dar nu asta e problema..ca respectivii, la urma urmei, primesc ceea ce merita - un "mare nimic"... uita pana la urmatoarea tura de "prosteala" si uite asa lucrurile se repeta la nesfarsit.

In toata povestea asta trebuie sa fie si ceva trist - sunt oameni capabili din toate punctele de vedere care cu voia lor, bag seama, se lasa condusi de jocul nemernicilor...oare pana cand?

ConstantinBA
ConstantinBA Day 1,916, 03:10

sunt curios sa stiu ce pomana va mai propune actuala conducere cand se vor epuiza banii de pe org-uri, sa zicem in urmatorul mandat (daca va mai candida), ca dupa cate se vede, se va cheltui mult in incercarea de a avea congres luna viitoare.

mib boby
mib boby Day 1,917, 11:10

Dar cine a zis că vrea Congress? 😁)
Congressul are 2 legi importante, donaţia şi impiciul, deci nu cred că o să fie nevoie de a doua lege aşa că papa Congress 😁)

vali71
vali71 Day 1,916, 03:17

Intrebare de baraj, cu ce a schimbat acest mod de solda sau vanzarea orgurilor natonale soarta eRomanei? Am devenit mai eficienti pe campul de lupta? Daca da, vreau sa vad concret asta, daca nu, cautati alte chestii mai utile. Complicarea unor metode de joc, duce la complicarea modului de a deveni eficient. Daca constati ca schimbarea e inutilia, normal este sa recunosti ca ai facut o greseala si sa renunti la ea.Astept momentul in care se va recunoaste asta. Controlul damageului e zero, atata timp cat nu ai ce sa le faci celor care nu lupta. Ce le faci, le tai solda? Ii dore fix in pix, va zic eu.

S Y N A P S I S
S Y N A P S I S Day 1,916, 03:24

vali, nu e chiar asa...solda asta e extrem de importanta...um-urile nonSMR sunt practic distruse ca nu pot avea acces la banii privati din conturile orgurilor nationale...offf..si cand ma gandesc ca am avut ocazia sa facem asta 2 luni la rand...iti dai seama cate solde ofeream?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.