Ambient on/off

Join the new world

 

Régi idők BH-ja

Day 1,865, 14:08 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Hungary by montaigne

For my foreign readers - sorry, this is only meant for my Hungarian subscribers.

Kedves olvasóim,

Ma reggel sikerült megszereznem a 300-ik BH medálomat, francia színekben, akárcsak az elsőt és a fiatalkorú olvasóim kedvéért elmesélem, hogy milyen is volt az a bizonyos első BH.

Körülbelül három éve történt, akkoriban egy tejfölösszájú erőtlen kezdő voltam, a franciák szövetségeseink, a spanyolok meg közös ellenségeink voltak, akik éppen sokadszor vígan masíroztak a Pireneusoktól a belga határig, Normandiától Aquitaniáig. A franciák békeidőben arrogánsak, követelőzőek, szövetségesekként megbízhatatlanok voltak, de a megszűnésük előtti pillanatokban mégis meglepő módon sikeresen sírták tele a világsajtót segítséget követelve.

Milyen volt akkoriban a harci modul? Nos, egy csata 24 órát tartott, nem voltak mini-menetek, vagyis a csata hőse az lehetett, aki 24 óra alatt a legnagyobb sebzést vitte be. Ez durvább volt, mint a mostani Campaign Hero, szóval a magamfajta nem is álmodhatott ilyen medálról.

Ugyancsak akkoriban bármely ország annyi ellenséges területet támadhatott meg, ahánnyal szomszédos volt (pl egyszer egyidejűleg támadtuk meg Szlovákia összes régióját), a megtámadott ország elnöke meg taktikai okokból visszavonulhatott bármely csatából, kivéve ha az épp az adott ország utolsó régiója volt.

A végóráit élő Franciaországnak utolsó két régiója spanyol támadás alatt állt. Ilyenkor bevett szokás volt az összes védelmet az egyik régióra összpontosítani és az utolsó pillanatban "felütni" a csatát, míg a másik (elveszített) csatából visszavonulni - így lehetett egyidejűleg megvédeni az utolsó régiót és átvenni a kezdeményezést is. A megszerzett kezdeményezés birtokában meg akár vesztes csatából vesztes csatába menekülve "permablokk" alatt lehetett tartani a jóval erősebb ellenséget is.

Ennyit az elméleti háttérről...
Apró kis porszem voltam az egész gépezetben, kiküldtek harcolni, adtak hozzá fegyvert is (akkoriban 1 db csúcsminőségű Q5 fegyó 1 Goldba került) és beletenyereltem a langyos korzikai éjszakába. Közben rendesen ment a dezinformáció - mármint telekürtöltük a sajtót, hogy Korzikát bármi áron megvédjük, amit a spanyolok persze nem hittek el (miért is hitték volna el, hogy a szövetség feladja az ország fővárosát és megvédi a jelentéktelen régiót?) és mivel már akkor is teljesen fegyelmezetlenek voltak, no meg ki akarták tűzni a piros-sárga zászlót az Eiffel toronyra, ezért egy rahedli sebzést nyomtak Párizsra. Mindeközben a Peace szövetség (melynek tagjai voltunk) csőre töltött fegyverrel várta, hogy megvédjük Korzikát - mint ahogy azt be is harangoztuk. Csak megjegyzem, hogy ezen katonák nagyjából mindegyike kb 5 kajás ütéssel lenyomhatott volna, de fegyelmezetten vártak, nekik tilos volt idő előtt belepiszkálni a csatába.

Még mindig a porhintés részeként Rlazol (aki a mentorom és ha jól emlékszem MoD volt) küldött 5 kincstári Goldot, hogy mutassak már fel némi aktivitást Korzikában, hadd higgye a spanyol, hogy ez is a megtévesztés része. Mivel rajtam volt a világ szeme, ezért az 5 Goldot megfejeltem 40 saját Golddal (így lett 90 Goldos + 17 kajás + giftes + korházas ütésem) és meglepődve tapasztaltam, hogy ezzel az élre is kerültem. A kedves francia szövetségesek rám mordultak, hogy "nana, nézd már a kis buzgó mócsingot, még a végén ő lesz a csata hőse", majd az IRC percekig "harsogott" a gúnyos kacajtól.

Aztán a következő pillanatban mindenki arcáról lehervadt a mosoly. Miért? Nos, a francia elnök összekavarta a gombokat. A szövetség ugyanis kiadta a parancsot, hogy (mivel közelgett mindkét csata vége) vissza kell vonulnia a nagyon durván elveszített párizsi csatából és kezdődnie kell az élet-halál tusának a még menthető Korzikáért (zárójel: ha megvédjük Korzikát, de a párizsi csata ettől tovább tartana, akkor megmaradt volna a kezdeményezés a spanyoloknál és ismét támadhatták volna Korzikát, amit az akkori erőviszonyok közepette már nem tudtunk volna kivédeni).

Az Elnök úrnak viszont - ahogy említettem - a két gomb túl szélesre nyitotta a választás lehetőségeit és Párizs helyett a megnyerhető korzikai csatából vonult vissza, éppen abban az egy percben, amikor én voltam a csata hőse.

A teljes szövetség elküldte a francia elnököt Korzikánál is melegebb éghajlatokra és elutasították azt a kétségbeesett, ámde irracionális kérését, hogy a csőre töltött hadsereg próbálja meg Párizst védeni.

Hát, így szereztem az első BH medálomat, veszítettem el az összes francia barátomat, ők meg így veszítették el az országukat.


Shout: Régi idők BH-ja http://www.erepublik.com/hu/article/r-gi-id-k-bh-ja-2183887/1/20
 

Comments

Szipous
Szipous Day 1,865, 14:12

Hatalmas!

GregoryG
GregoryG Day 1,865, 14:56

Ki volt a francia elnök? Lyne?

susususk
susususk Day 1,865, 14:57

hehe, akkor még igazán volt lelke ennek a játéknak.

Incitato
Incitato Day 1,865, 15:02

Az! 😃

montaigne
montaigne Day 1,865, 15:03

GregoryG - nem Lyne, nem is Matyő Bón, de sajnos egyáltalán nem emlékszem, hogy ki lehetett. Sajnos a pontos időpontra sem emlékszem, így az annaleszekből sem lehet előásni. Kb 2009 október-novembere körül lehetett.

Raistul
Raistul Day 1,865, 15:04

mindig élmény a cikkeidet olvasni : )

covfefe
covfefe Day 1,865, 15:06

ALJA

susususk
susususk Day 1,865, 15:24

HUpápunepa uralkodóúr, maga akkor merre volt?

Alexandross
Alexandross Day 1,865, 15:24

Régi szép idők : ]
Nagyon tetszett, vote!

kispisti007
kispisti007 Day 1,865, 15:25

epic : D na igen jó lenne még több stratégia a játékba, sajna sok mindent kivettek 😞

susususk
susususk Day 1,865, 15:38

Monti - Azért az első RH medálodat is viccesen szerezted, arra pontosan emlékszem, mert ott voltam cseten, amikor gyűjtötted a pénzt rá, meg mikor váratlanul meg is nyertük az abroszosok ellen : )
RH medál akkoriban még ritkább számba ment mint a BH.

montaigne
montaigne Day 1,865, 15:46

AlienSK: itt a cikk az első (és azóta is egyetlen) RH medálomról: http://www.erepublik.com/hu/article/volt-egy-lmom--1325850/1/20

Izelítő a cikkből:
"Pénzt koldultam. Szoptam, nyaltam, gombot varrtam. Sokan segítettek, még egyszer köszönet érte. 1 Goldokból, fél Goldokból, névtelen hősök kuporgatott pénzéből és nem utolsó sorban az állam segítségével, de meglett a pénz."

PanJaugien
PanJaugien Day 1,865, 15:53

kemeny vagy! ma mar csak lazan leutnek 13 raketval:D

susususk
susususk Day 1,865, 16:03

Monti: Igen-igen, nem kötekedésből mondtam a pénz gyűjtést, akkoriban borsos ára volt, ha jól emlékszem akkot 50 goldról indult, és Te sebzéselvonás okából indítottad, azzal a (utólag szerencsére téves) tudattal, hogy vesztett RW lesz.
Szép idők voltak azok, volt sok érzelem, tenni akarás a közösségben.

sneci
sneci Day 1,865, 16:10

🙂 fél év játék után azt hiszem én valami olyasmiről álmodtam, hogy legyen pénzem q1 kaszát venni. nem 40 aranyat az államtól kapott 5 gold mellé rakjak.

montaigne
montaigne Day 1,865, 16:15

AlienSK - én akkor komolyan gondoltam, hogy Pécset a puszta kezeimmel felszabadítom, de mindenkinek más-más elképzelése volt. Pl lGabor72 sebzéselvonásnak tekintette és úgy ítélte meg, hogy ezt a csatát taktikai okokból el kell veszíteni, ezért legnagyobb döbbenetemre elkezdett horvát oldalon ütni. Ez viszont a horvátokat teljes mértékben megzavarta, úgyhogy maguk sem tudták eldönteni, hogy mi legyen, mert ciki lett volna LG72 mellé beállni. Néhány horvát civil azért beleütött, de nem volt vészes. Aztán villant egyet a szerb hadsereg és felszabadult a régió.

A csataindítás kb 180 Goldba került. én magam kb 70 Golddal szálltam be, az állam asszem 40 Golddal segített, a civilek adták össze a többit.

montaigne
montaigne Day 1,865, 16:25

sneci: akkoriban elég sok Goldot vásároltam. Pl volt Q5-ös házam, ami kisebb vagyon volt.
Ennek ellenére olyan gyenge voltam, hogy sokáig nem akartak befogadni egyetlen reguláris hadseregbe sem.

Linkinstile
Linkinstile Day 1,865, 17:08

régi szép idők. : )

rRonin
rRonin Day 1,865, 19:37

Mindig öröm a régi dicső korszakokról olvasni. Köszönöm!

Ali Emami
Ali Emami Day 1,866, 00:17

Those were the days...

Antienemi
Antienemi Day 1,866, 00:58

Nagy cikk! Jó olvasni az ilyeneket. 🙂

mindenki+1
0 /

Nerico
Nerico Day 1,866, 01:42

Ez igazi első BH-s story =DD Valamint Grat a 300.-hoz is : ))

Punkiebacsi
Punkiebacsi Day 1,866, 01:58

A régi harcmodulról még annyit azoknak akik nem ismerték, hogy gyakorlatilag limitálva volt a napi ütések száma. A napi feltöltésen és kórházas "gyógyuláson" kívül adott mennyiségű goldot használhattál fel ütésre health pack vásárlásával, de azok száma is korlátozva volt. Sőt még goldot sem lehetett nyakló nélkül venni, hanem csak bizonyos mennyiséget hetente/havonta!🙂 Emlékszem arra, hogy egy-két tank akkoriban q5 repülőjegyekkel utazgatott csata közben, hogy úgy tudjon gyógyulni és ütni.

Szempy
Szempy Day 1,866, 02:02

Jó érzés volt olvasni 🙂

Dio Arachna
Dio Arachna Day 1,866, 04:39

Az én első bh-m kb. 100+ goldba fájt Jeju-n... az volt a faintos nem a mostani cafka erep.

ktamas76
ktamas76 Day 1,866, 06:32

Mennyit változott azóta ez a játék... Akkor örülhetett akinek sikerült Q1 fegyvert használni. Meg ha a sikerült annyit fejleszteni a melóskillt, hogy a napi kaja kijöjjön a fizetésből 🙂

AndyMiller
AndyMiller Day 1,866, 07:09

: D

Kero One
Kero One Day 1,866, 15:59

v1 < 3

El Che G
El Che G Day 1,866, 19:02

google translate
xD

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.